Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vrango

0 bejegyzést írt és 728 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Többször belefutottam már a Games That Weren't című nagyszerű weboldalba (most éppen Plastik Józsinál), aminek gazdái precíz katalógusba szedik azokat a játékokat, amik, ha csak ötlet szintjén is, de készültek C64-re. A hétfős csapat egy Frank Gasking nevű szent őrült…..
vrango 2013.02.22 21:49:30
@Isten Nyila:
Nahát!
Most, hogy már "külföldiek" is érdeklődnek a Poki 2 iránt, tényleg befejezhetnénk, nem gondolod? :D
IDDQD A 100 legjobb videojáték 2012.11.19 12:28:18
Az amerikai Time magazin honlapján közölt egy százas listát a legjobb/legfontosabb videojátékokról. Érdemes megnézni (mondjuk ebben a felhasználóbarát nézetben), tanulságos abból a szempontból, hogy egy erős konzolos gyökerekkel, viszont kevésbé jelentős…..
Nemrég megjelent ugye Borderlands 2, igen kellemes folytatás lett. A játék hazai forgalmazója meglepett egy sajtóajándékkal (amiért sajnos csak múlt héten küldtem futárt), és míg a játék kritikájának az Indexen volt a helye, ennek inkább az IDDQD-n van, mert mind a retro-, mind a…..
vrango 2012.10.17 07:53:39
@Isten Nyila: Nekem az egyik első a Gálya:)
Egyébként meg nem emlékszem pontosan, vettem-e valaha "gyári" játékot (a PeCsában viszont adtam ki pénzt ilyenekre, de attól a gyártó nem lett gazdagabb:)),de a '90-es évek elejéről van néhány "eredeti, dobozos" magyar kiadású kalandjátékom (A Pokol Angyala, A Kastély, A Gálya, A gonosz herceg, Wasted time és a Newcomer), amiket a '93-as Computer Karácsononyon* barteleztem össze:) (*a Puskin utcai, 576-félén)
vrango 2012.10.18 07:37:27
@Isten Nyila: Hogy szereztem őket? Hát úgy, ahogy Te...
Szerintem pont azon a jól sikerült eseményen egyeztünk meg, hogy együtt dolgozunk a következő, közös projekten:)

Üdv, HA
Javában készül a Paperman animációs rövidfilm, a 2D-s alkotást a Wreck-It Ralph előtt fogják leadni. Ebből láthattok most három képet. A sztori szerint egy magányos fiatalembernek nagyon megtetszik nő, miközben reggel a munkába igyekszik. Sajnos a körülmények úgy hozzák, hogy…..
Hollywoodból özönlenek a filmek a nézőközönség felé, amilyen menyiségben (és néha minőségben) érkeznek a filmek az embernek néha olyan érzése van, mintha minden filmnek zöld utat adnának a stúdiók. Pedig az igazság, hogy rengeteg olyan alkotás van amely sajnos vagy épp…..
Filmdroid Stb... 2012.06.27 22:40:00
Frank Marshall producer azt reméli, hogy a következő Bourne filmre vissza tudják hozni Matt Damont, aki Jeremy Renner oldalán akciózhatna. Jó ideig nem lesz semmi a Frank or Francisből, ezt Elizabeth Banks szellőztette meg. Úgy hírlik, hogy Viggo Mortensen lesz a The Last Voyage of…..
Május közepén szellőztették meg, hogy a Summit azt szeretné, ha Ryan Reynolds lenne a Hegylakó (Highlander) remake főszereplője. A színésszel tárgyalóasztalhoz ültek, sikeresen megegyeztek és Reynolds aláfirkantotta a szerződést: Szóval most már hivatalos a dolog, ő formálhatja…..
A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) által szervezett Kínai Filmnapokon 2012. július 3-án és 4-én a legújabb, kiemelkedően színvonalas kínai alkotásokat mutatjuk be a nagyközönségnek. A látogatók két nap alatt 8 kínai filmet láthatnak; a sokszínű válogatásban…..
vrango 2012.06.27 22:38:02
@Sanosuke: például azért, mert olyan is van, hogy valakinek fenntartásai vannak egy filmmmel kapcsolatban (mondjuk, pont az azt övező hype miatt), ezért inkább előtte belekukkant egy "kamerásba"... aztán, ha tetszik, még moziban is megnézi/DVD-n (BD-n) is megveszi...
Én pl. elég sok filmmel voltam így, pro és kontra egyaránt hasznos volt a khmm, illegális "előnézés".
(És, hogy csak a legfrissebbet említsem: a Promit nagyon vártam, de sajnos bőven elég volt az égetett arab feliratos CAM ahhoz, hogy örüljek a zsebemben maradt IMAX 3D-s jegy árának...)
Filmdroid Epic előzetes 2012.06.26 20:33:00
A 90-es évek második felében a Fox is be akart szállni az animációbizniszbe, úgy vélte, hogy a Blue Sky Stuidos lesz a megfelelő partner ebbéli próbálkozásában. Jól döntöttek, hiszen a Jégkorszak (Ice Age), a Robotok (Robots), a Rio és a Horton (Horton Hears a Who) mind korrekt…..
vrango 2012.06.26 22:18:21
@Dean6: Én meg pont fordítva vagyok vele: a látványvilág megfogott, de a zenét nem értékeltem (vagy legalábbis nem illett hozzá túlzottan).
A gagyi koppintásairól és másolatairól hírhedt Asylum újabb B kategóriás filmet készít elő. Ezúttal Tolkien világába (vagy ahogy ők fogalmaztak: reimagined version of JRR Tolkien) kalauzolják el a kitartó rajongóikat, ugyanis júliusban indul az Age of Hobbit forgatása, amelyhez…..
Filmdroid TOP 10 börtönfilmek 2012.06.23 11:11:00
Mel Gibson karrierje soha nem látott mélységekben, a botrányairól elhíresült remek színész régóta nem tudott igazán sikeres filmmel jelentkezni. A héten már a magyar mozikba is megérkezett legújabb filmje a Börtönregény. A filmről a kritikát itt olvashatjátok. Ebből az…..
vrango 2012.06.23 23:45:59
Filmdroid Paddington poszter 2012.06.23 14:52:00
A Harry Potter után a Warner próbál olyan regényszériát találni, amelyből esetleg filmfranchise válhatna. Választásuk a Paddingtonra esett, amely 1958 és 1979 között összesen 11 részt élt meg és anno a BBC még egy közkedvelt animációs sorozatot is készített belőle. David…..
Filmdroid Sid világkörüli tánca 2012.06.20 19:57:00
Az egész világ együtt táncol. A táncmester pedig Sid, a Jégkorszak ősi hőse, aki az elmúlt évtizedben a világ egyik legismertebb és legkedveltebb mozisztárja lett. A Jégkorszak 4. – Vándorló kontinens (előzetes korhatár: 6) (Ice Age 4 – Continental Drift, hazai bemutató:…..
vrango 2012.06.21 08:17:38
@totorohun: Azért nem ez a "Matt" volt az első "világ körüli tánc"...
Ott van pl. az "Up to Faith" elnevezésű keresztyén performance, amit ugyanúgy lehett látni Kirgizisztánban (youtu.be/frCD5xYmXAo), mint az Örs vezér téren...

Egyébként nekem ez a Sid-es is tetszett - nyilván, mert szeretem a Jégkorszakot:D
És szerintem jó ötlet volt Gesztitől, hogy ő is beállt a táncba (igaz, hogy ez csak a magyarok számára bír poénlehetőséggel - bár, ki tudja, lehet, hogy a tevés beduin volt Sid arab szinkronhangja :D)
vrango 2012.06.21 15:05:49
@totorohun: OK, ezt nem tudtam.
Filmdroid Verhoeven és Jézus 2012.06.20 11:18:00
Paul Verhoeven régebben olyan filmekkel került a figyelem középpontjába, mint az Elemi ösztön (Basic Instinct) vagy a Csillagközi invázió (Starship Troopers), mostanság azonban csend honol környékén. Roger Avary utoljára a Beowulf forgatókönyvét vetette papírra, azóta megjárta…..
Hollywood mindig is irigykedve tekintett azokra a sikeres és díjakkal elhalmozott filmekre, amelyek nem Amerikában születtek. Az elmúlt évek egyik legjobb alkotás Franciaországban készült, az Életrevalókat (Intouchables) e mellett 9 César díjra jelölték és eleddig 350 millió…..
Filmdroid Piranha 3DD 2012.06.19 22:00:00
A 2 évvel ezelőtti 3D-s remake nem árult zsákbamacskát, eléggé nyilvánvalóvá tették, hogy ez nem az az alkotás, ahol filmművészeti értékeket kell keresni. Alexandre Aja szabadította ránk a nem is annyira kicsiny, vörös szemű, éles fogú dögöket, de mielőtt belecsaptak volna…..
vrango 2012.06.20 07:30:35
Régen himbálódzott Tarzan a liánokon. Mikor is volt az utolsó filmverzió? Nos, Hollywoodban két stúdió is úgy gondolta, hogy elég régen. Már javában forog az egyik változat Kellan Lutz és Spencer Locke főszereplésével. Mindeközben a Warner is szeretne egy Tarzan filmet, aminek…..
vrango 2012.06.19 07:02:16
Tarzan bármikor jöhet!
Én gyerekkoromban élveztem a johnny weismülleres jódlizó (
youtu.be/MwHWbsvgQUE), művi Tarzant is, de a kedvencem a - persze, nem kevésbé művi - Cristopher Lambert-féle Greystoke - A majmok ura (youtu.be/OBRhpFnnxcE) marad.
vrango 2012.06.19 10:54:07
@Mitya Ivanov: Ja, az nem lenne rossz - Jackson már megmutatta a King Konggal, hogy "fekszik" neki az őserdős miliő...
Az eltelt pár nap néhány kimaradt híre röviden. Futótűzként terjedt a hír, hogy jön az Alkonyat reboot, de gyorsan meg is cáfolták a pletykát. Hozzáláttak a Dühöngő bika folytatásához, a főszerepet William Forsythe játssza. Se Martin Scorsese, se Robert De Niro nem vesz…..
Filmdroid Horrorparódiák 2012.06.15 22:36:00
A 70-es évek derekán Steven Spielberg hatalmas sikert aratott Cápával. Nem sokra rá Roger Corman trashgyáros az akkor még szárnyait bontogató Joe Dantéra bízta a Piranha megrendezését, amely Spielberg remekművének a paródiája volt. Korrekt sikert aratott a csöcsökben és vérben…..
1978-ban Michael Cimino Erich Maria Remarque Három bajtárs című regénye alapján elkészítette korszakalkotó filmjét. Amikor versenyen kívül bemutatták az 1979-es nyugat-berlini filmfesztiválon, a bemutató elleni tiltakozásul a Szovjetunió kezdeményezésére a szocialista országok…..
vrango 2012.06.16 22:53:40
@BeniMan: Örülök, hogy ismét írtál egy klasszikusról, mert (amint azt az előző komment is bizonyítja) szükséges, hogy felhívjuk a figyelmet a régi gyöngyszemekre ebben az őrületes filmdömpingben.

Viszont az írásod szerintem nagyon csapongó, nem építed fel eléggé, egy-két momentumot kiragadsz csak...
Én azt gondolom, lenne még mit javítani az írástechnikádon, de az igyekezeted dicséretes!
Miután Joe Cornish bemutatta az Idegen arcok (Attack the Block) sc-fi film vígjátékát több producer is felkapta a fejét és megjegyezte a humoros inváziós alkotás készítőjének a nevét. Kathleen Kennedy és Frank Marshall is tárgyalóasztalhoz ült Cornish-sal, mivel a két fél…..
vrango 2012.06.15 16:08:29
@Spawn85: Az én ismerőseim is dícsérték a regényt... viszont nem is tudom... húsz év az ért elég sok idő, már ami a cyberpunk-ötleteket illeti... nyilván a Neurománcot sem véletlenül filmesítik meg már.
Filmdroid Az Elysium szinopszisa 2012.06.15 12:14:00
Neill Blomkamp Peter Jacksonnal próbálta összehozni a Halo filmet, majd fél év után magára hagyták a tervezetet, mivel folyamatosan akadályokba ütköztek. Úgy gondolták, ha már ilyen szépen összekovácsolódtak csak csinálni kellene egy filmet. Korábban Blomkamp leforgatta a Alive…..