Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zigzeg

0 bejegyzést írt és 232 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az érettségizők idén egy vaskos, szép kiállítású kötetet, Magyarország alaptörvényének díszkiadását kapták az oktatási államtitkárságtól, és egy szép levelet az államtitkár asszonytól. Egy könyv 10 ezer forint és 90 ezren érettségiztek ... hoppá, hát itt is…..
Édes Istenem, köszönöm!Annyi csodálatos Heti Válasz publicisztika, gazdasági fórumon tartott emlékezetes felszólalás után (simplicity, agysebészet, a siker láthatatlan) végre úgy látszik kezd beindulni Gyuri nemzetközi felemelkedése is. Most már a jó isten sem menti meg attól,…..
Ennyi kellett ahhoz, hogy a Fracuum elkészüljön. Ez a játék nyerte ugyanis a Ludum Dare nevű verseny legutóbbi, 23. kiadását, ami nagyon tömören arról szól, hogy 48 óra alatt kell egy játékot megalkotni teljesen a nulláról. Az eredmény igen szép agytorna lett: egy labirintusban…..
"...az elmúlt tizenöt év során egy olyan helyzet alakult ki Magyarországon, hogy az emberek a számukra fontos kérdések eldöntését egyre távolabb érzik maguktól. A köztársasági elnök személyének kérdése tekintettel a nemzeti egységet kifejező funkciójára, a közélet…..
zigzeg 2012.04.18 22:57:01
@Viktus: Itt a Horthy korszak az eszménykép, ami különben egy főnemesi restauráció volt. Ez fekszik a Fidesznek és a gazdasági hatalmat ténylegesen birtokló szürke eminenciásokra. Az Árpád-ház kényes kérdés, a Fidesz nem akarna odáig visszanyúlni: már csak azért sem, mert I. István egy vad liberális volt, aki befeküdt Európának :)
Kincses Károly 2002-ben a Mai Manó Ház első fotóárverésénék katalógusába az alábbi bevezetőt írta: Egy jó csere: pénzt fotóra Ha énnekem sok, de legalábbis elég pénzem lenne, mindent megvennék, amit pénzért adnak, de legfőképpen kortárs fotográfiákra költenék. Ha én gazdag lennék, senki nem…..
A március 15-i tüntetéseket a kormány úgy próbálta megakadályozni, hogy Budapest összes tüntetésre alkalmas terét lefoglalta. A felháborodás után február 17-én a KIM, a Főváros és az Egymillión a magyar sajtószabadságért civil mozgalom megállapodtak, hogy mégis megkaphatja…..
Végre egy őszinte képviselő, aki vagyonbevallásában nem hagyja üresen az ajándékozási rovatot. (A 386 országgyűlési képviselőből jó ha tíz követője van.) A bonyhádi fideszes Potápi Árpád bevallja, hogy kapott 5 üveg bort 10 ezer forint értékben, 3 üveg pálinkát 2 ezer…..
Biztos vagyok benne, hogy a KDNP-t Isten jókedvében teremtette, a nagy adag hülyeséggel leöntött vakhit, ájtatosság, képmutatás és küldetéstudat paródiájaként. Hoffmann és Semjén után most maga a 32 éves alelnök úr, a KIM-államtitkár Rétvári Bence szeretne a Zinternet…..
A Blueprin3D olyan mint a Starlight Xmas, csak itt tervrajzokat kell az egér segítségével összerakni. Amerre húzzuk az egeret, arra mozognak a tárgyak különböző részei. Van benne relax és hard mód is. Arra nem sikerült rájönnöm, hogy a hard mód mitől nehezebb a relaxnál. Én…..
A Zoo Break Out, mint a legtöbb hidden object játék, rendelkezik némi történettel, miszerint egy állatkertből megszöktek az állatok, és a mi dolgunk őket megtalálni, de ez persze nem is lényeges. Sokkal inkább az, hogy sokszor nagyon aljas módon vannak elrejtve a megtalálandó…..
zigzeg 2011.10.11 19:51:54
Reggel már volt arról szó, hogy mi is megkapjuk a boltot, azóta meg is érkezett. Először még csak a bizonyítékok sora bővült tovább. Egyrészt az iTunes-on belül a Store-ban:megjelent a Music ikon:ami ugyan belül még üres volt, de attól még ott volt:A másik bizonyítékot…..
zigzeg 2011.09.29 18:41:38
@kikibacsi: Nekem m4a, amire a Get Info azt mondja, hogy Purchased AAC audio fájl. Remélem, ez nem azt jelenti, hogy másolásvédett...
zigzeg 2011.09.29 18:43:30
@Methos21: Szerintem ha ez EU-s iTunes Store, akkor "valamelyik" tagállamnak megfizeted az ÁFÁt, ahová a store tartozik, és akkor idehaza az EUs szabályzás szerint már nem rakják rá.
Vastagbőr Nagy segítség 2011.09.09 18:01:00
A Fidesz-KDNP ugye most tartja az őszi ülésszak előtti 3 napos frakcióülését Hajdúszoboszlón.Ma a két közkedvelt figura, a Frakcióvezető úr és a Szóvivő úr állt ki tájékoztatni az itt végzett munkáról a nagyérdeműt.Rögtön az első mondatokkal belelőttek egy tárat a…..
zigzeg 2011.09.09 22:30:03
Vastagbőr Iskolaügy 2011.09.05 09:01:00
Sokan, sokszor elmondták már, hogy az életét a gyerekei után kapott, és egyéb segélyekre alapozó ún. mélyszegény, kb. 90% cigányokból álló társadalmi réteg növekedésének megállításának egyetlen útja a kiskorúak kiemelése a családokból, és akár bentlakásos iskolában…..
zigzeg 2011.09.05 09:15:58
A Mikulás manóinak igyekezete nudli lehet ahhoz a sürgés-forgáshoz képest, amit ma reggel 8-ig produkálhattak az ország polgármesteri hivatalaiban. 30-án este jelent meg ugyanis a hír a kormany.hu-n, hogy Kövér László aláírásával ellátott "személyre szóló" Alaptörvénye…..
Vastagbőr Negyvenháromezer 2011.08.29 10:01:00
A soha-nem-látott-méretű-szuperszenzációs közmunkaprogram egyik utolsó kérdőjelét egyenesítették ki a múlt héten, amikor végre sikerült kikalkulálni, hogy mi lesz a közmunka fizetsége. A teljes munkaidős közfoglalkoztatottak kötelező legkisebb bére a szakképesítést és…..
Vastagbőr Tíz helyre ezren 2011.08.19 14:31:00
Napi abszurd: Utcaseprő bére: bruttó 130 ezer, 30 ezer catéria, BKV-bérlet (9800 ft). Pályakezdő diplomás közalkalmazott bére (bértábla, H1): bruttó 129 500 forint. (Semmi gond, 3 év múlva felugrik a H2-be és meglesz a bruttó 136 ezer!) 10 utcaseprői helyre 1000-en (!)…..
IDDQD Nyolc biten jön a tél 2011.08.05 08:38:05
Avagy trónok retróharca, George RR Martin klasszikus Final Fantasy-stílusban, természetesen súlyos spoilerekkel az első könyvből (vagy ízlés szerint a sorozat első évadából).   ..
zigzeg 2011.08.05 13:17:30
@közösperonos átszállás: A C64 8 bites volt...
A Blikk írta meg tegnap a legfrisebb "vihar a szaros biliben" típusú botrány hiteles történetét, amiben Bochkor Gábor, a Neo FM reggeli műsorának műsorvezetője bírta azt mondani a Class FM hallgatóira, hogy primitívek. Forrest Gump anyja tudna mit tanítani a Bumeráng…..
Van ez a toplista-sorozatunk, amiben ugyan eddig csak egy cikk ment le, de éppen attól lesz sorozat, hogy itt a második (és remélhetőleg ezentúl legalább havi rendszerességgel tudunk írni tíz akármiről a játékiparban). A mostani cikknek már csak azért is lesz folytatása, mert azt…..
Komolyan gondolják. És megindultak nagy léptekkel előre a megvalósítás útján. Pénteken megjelent a Munka Törvénykönyvének tervezett módosítása. A dolgozók számára csak egy "jóhír" (=régi taktika) van benne: a próbaidő a beígért 6 helyett marad a mostani 3 hónap.…..
zigzeg 2011.07.25 14:44:32
Vastagbőr Lucernaböde, 07.04. 2011.07.05 11:32:00
Koki és saller: Lucernaböde 2011.07.04. 13:04:24 Igen kedves blogoló, ez az ember a múlt héten még az EU soros elnöke volt és te, kedves blogoló ennek az embernek a körme piszkáig nem érsz fel. Bérfikázó majmok almában (Index) vergődő nevenincs senkik között huhogó senkiházi…..
  Hatalmas vitát és több, mint hatszáz kommentet váltott ki előző posztom, amely a mandineres srácok, a dualista magyarosítást erősen bagatelizáló vitaindító posztjára született. Válasz-posztunk fő állításaira nem érkezett cáfolat, de a történelmi Magyarország…..
zigzeg 2011.06.15 10:14:45
Mert ő egy hiteles közszereplő...Ezt bizonyítja nyilatkozatának burleszkbe illő története is, ami egyébként tökéletesen méltó az OCÖ és a magyarországi romapolitikai "jóhíréhez" is. 1, Megjelenik a sajtóban, hogy Farkas Flórián a tenni akaró (dolgozó, gyerekét…..
zigzeg 2011.05.30 13:11:50
@Kartal (rezervált): Ne haragudj, de ez egy rohadt nagy és rosszindulatú általánosítás. A cigányprobléma elsősorban szegénységi probléma. Egy mélyszegénységben levő család, ami egy isten háta mögötti zsákfaluban él, ahol egy rohadt iskola sincs a bezárások és összevonások miatt, ahová hajnalban és este 1-1 darab sárga busz gurul be, amire a buszköltség havi szinten annyi, hogy az a családnak komoly megterhelés, ott szerinted mennyire egyszerű oktatáshoz jutni? Nagy koponya volt az is annak idején, aki a vidéki iskolákat összevonta. Így lehet csak igazán jól elérni, hogy minél több legyen a falvakban a képzetlen munkanélküli...