Regisztráció Blogot indítok
Adatok
smartstaff

25 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egyszerű, de mégis nehéz feladat céljaink elérése. Ahhoz, hogy elérjük, el kell képzelnünk mit is akarunk, a figyelmünket rá kell irányítani erre, tervet kell készítenünk és megfelelő kitartással a végrehajtásra kell koncentrálni. Egy jó terv melletti kitartással, megfelelő…..
Megoldás lehet a ledolgozható tandíj Tandíj, költségtérítés, BKV bérlet, étkezés, koli vagy albérlet együtt hatalmas költség és akkor még egy moziban sem járt a diplomájáért küzdő fiatal. A Modern Üzleti Tudományok Főiskolája arra volt kíváncsi pontosan miből is…..
A sikernek csak az egyéni teljesítményen alapuló megközelítése nem működőképes. Az emberek nem a semmiből érkeznek. Igenis fontos a jó származás és a pártfogók támogatása. Ezt itthon gyakran félreértik és a kapcsolati tőkével való visszaélésnek értelmezik.Pedig az igazi…..
A pénz és a munka elengedhetetlen kellékei egymásnak. Ennek viszonylatában döntünk, és rangsorolunk legtöbbször. Nézzük meg: munkakeresésnél mi az, ami az elsődleges érvek között van, a döntésünkben? A pénz, a szolgáltatás ellenértéke, vagy akárhogy nevezhetem, de ez egy…..
Lehet, hogy Te sem tudod pontosan, mit is érts ezen az új personal branding kifejezésen, ami mostanra már divatossá vált, mégis gyakran félreértett. Most három fő pontot említek meg a személyes márkával kapcsolatban, amelyek segíthetik a megértést. Az erős személyes márka…..
Saját márkád: Mit jelent a brand? Márka, érték, stílus, vagyon. Sok mindent, amelyek összefüggnek egymással. Mint kifejezés, a marketing tudományokban honosodott meg a 20. században, de a jelenben már jóval többet jelent, mint egy klasszikus szakszó. A személyes márka…..
  - Hiányszakmában dolgozóknál és németül jól tudóknál nem lesz változás. Nekik ma is nyitott a piac és a munkavállalási engedélyt is könnyebben megkapják. - Nyertesek lesznek az Ausztriában élő magyar állampolgárok, hiszen Nekik van helyi és kulturális ismereteik,…..
A gazdasági válság mindenhová elér. Ezt a közhelyet már unjuk is.Újabb hír: 9 százalékos létszámcsökkentés lesz az Erste-nél, 250 banki alkalmazott veszítheti el az állását. Magyarázatot is kapunk: nagy szerepe van a leépítésben a bankadónak, de romlottak a bevételi…..
A magyarországi nagyvállalatok dolgozói nem keresik a megoldást a problémáikra, inkább az alkoholba menekülnek - adta hírül kutatási eredményét az Értéktrend.A 300 fős mintával készült stresszfelméréséből az derült ki, hogy az elmúlt két évben a munkahely vált…..
"Jövőre ugyan csökken a személyi jövedelemadó (SZJA) kulcsa, egységesen 16 százalék lesz, míg most évi ötmillió forintig 17, a fölött 32 százalék, ennek ellenére sokan nem lesznek boldogok, ha kézhez kapják a januári fizetésükről szóló kimutatást. Béremelés…..
Szombaton végre vége lett a találgatásoknak, a jól értesültek tuti infóinak. Maga a gazdasági miniszter jelentette be a jövő évi költségvetés benyújtásakor, hogy 25-30 ezres leépítés – ez egy kisváros lélekszáma - lesz a kormányzati szférában: 5 százalékos…..
Az elmúlt hetek egyik legfontosabb, széles tömegeket érintő ügye a 2011-es adózásról szóló törvényjavaslat volt.Ennek legfontosabb eleme a magánszemélyekre vonatkozó 16%-os adókulcs bevezetése. A korábbi információkkal ellentétben az adójóvárírás intézménye megmarad,…..
A Regus Business Tracker nemzetközi felmérése szerint – összesen több mint 10.000 vállalat visszajelzései alapján – a szakértőik úgy ítélik meg, hogy a globális gazdasági helyzet stabilizálódik. Kijelentésük alapja, hogy a felmérésből az derült ki, hogy a…..
Szíves figyelmébe ajánljuk minden olvasónknak Geszvein Erika pszichológus, a Pszicho Login oldalon megjelent mai bejegyzését, amelynek témája a lelki egyensúly megőrzése munkanélküliség esetén."Életünk értelmének egyik fő meghatározójának tartjuk, hogy a társadalom…..
Holnap reggel nyitja meg kapuit az érdeklődők előtt a HVG Állásbörze. Az október 7. és 8. között megrendezésre kerülő kiállítást idén másodszor rendezik meg (az első márciusban volt, mint arról korábban írtunk), helyszínéül a SYMA Rendezvényközpont C csarnokát…..
Sokkoló adatokkal állt elő az amerikai Spherion Staffing Services: néhány hete lezajlott kutatások eredményei szerint a munkavállalók túlnyomó többsége "gondolkodik a munkahelyváltáson a közeljövőben, illetve már jelenleg is keresi új helyét, függetlenül attól, hogy…..
A saját márkastratégia megalkotása során érdemes tanulni a nagyoktól, akár úgy is, hogy a marketing könyvek vállalati márkaépítési elveit követed. Hogyha elfogadod, hogy a nagyvállalati márkák sikere mindig tudatos tervezés (letisztult kommunikáció, egyértelmű és a termék…..
A fejvadász cégek közmegítélése sok szempontból homályos és téves még manapság is. A fejvadászat elsősorban vezető kiválasztást takar, de a klasszikus értelmezés lassan kezd megszürkülni és a fejvadászok egyéb HR tevékenységekkel is foglalkoznak. Ha szeretnénk ezen a…..
Miért olyan fontos téma napjainkban a personal branding? Tömören azért, mert a világ körülöttünk, és benne a munka világa örökre megváltozott a válságnak köszönhetően. Nos, sokáig gondokodtunk rajta, érdemes-e videókkal is fárasztanunk a kedves olvasóközönséget. :) …..
Ha furcsának és nehezen értelmezhetőnek tűnik a fenti kérdés, segítünk megérteni. Nem, nem az iwiw legújabb alkalmazására gondoltunk, hanem az Énképre. Énképünk megismerésére és szerepére életünkben nem fektetünk megfelelően nagy hangsúlyt. Vegye komolyan, mert ez nem csak…..
Az önismeret minden kultúrában és társadalomban értékkel bír. A nyugati civilizációkban az önismeret az utóbbi évtizedekben kiemelkedő tulajdonsággá avanzsálódott a rohanó, felszínes, profitorientált társadalomban. Mi magunk is tisztában vagyunk az önismeret fontosságával,…..
Csak haladóknak! Valami megmozdult 2010.02.15 17:52:00
Az elmúlt másfél év során másról sem hallani, mint hogy válság van. Ez szomorú tény, 2010 azonban már pozitív változásokkal kecsegtet. Messzemenő következtetéseket nem vonnánk még le, de az álláskeresők örülhetnek annak a hírnek, mely szerint az idei Állásbörzén szép…..
Nem szeretnénk most nagyot mondani, de fontosnak tartjuk egy post erejéig kiemelni (bár többször is érdemes lenne, mert hajlamos az ember elfelejteni) a haladó álláskeresés lényegét. Haladni annyit tesz a mi látásmódunkban, hogy aktívnak lenni, irányítani, tanulni, felkészülni,…..
Nehéz időszakot élünk. Válság van. Jöhetne a folyatásban a megszokott sablonszöveg: de mi segítünk túlélni, megváltoztatjuk az életét. Ehelyett azt mondjuk: nem mi változtatjuk meg, hanem Ön! A Csak Haladóknak egy kezdeményezés, bejegyzéseinkkel az önállóságra és…..