Regisztráció Blogot indítok
Adatok
credit default swap

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w A teleszart szentfazék 2010.03.19 04:30:00
Még le se ment a választás, és máris a jobbos ciklusok örökzöld poénján röhögünk: a teleszart szentfazékon. Vagyis azon, amikor valaki, aki amúgy féltéglával veri a mellét a kereszténységére, kurvára tököncsapja magát, pedig próbált úgy tenni, mint akinek nincs is.…..
credit default swap 2010.03.19 16:09:56
@Tóta W. Árpád:

"1. Helótás videó, mint főbűn (vs karnevál és spangli): na de emberek, ezen a videón a mi Andris barátunk nyilvánvalóan be van állva, mint a rajzszög. szemétség úgy beállítani, mintha ilyen lenne alapjáraton."

Azert sokat elmond mindenkiröl, hogy milyen, mikor reszeg. Jolelkü emberbe akarmennyi italt töltesz bele, nem fog helotazni meg "dolgozz gecizni".

Epp az a plusz erdekessege az esetnek, hogy minden oldal a külsösegeket tartja a fö esemenynek. Az az ön- es embergyülölet es munka iranti mely megvetes, ami a videobol kisötetlik, es amely mind a kereszteny mind a vilagi ertekrenddel sokkal ellentetesebb, mint a füszivas meg a melegekkel fotozkodas, ugy tünik nem szamit, az ugy tünik rendben van, nem hir.
Az első humbug-installációmban közzétett felhívásra alig érkezett válasz, ezért megismétlem: kérem a Burgundia-rajongókat, hogy nevezzék meg azokat a burgundi borokat, amelyeknek a rendszeres beszerzésével és kóstolásával ébren tartják magukban a tüzet! Saját…..
credit default swap 2010.03.09 17:03:00
@alföldimerlot:

" Ha neves burgundi pincészetek 30-50 eurós borai - ami sok más borvidéken már a legfelső kategória - rendszeresen csalódást okoznak, akkor szerintem nehéz ezt a borvidéket példaképnek állítani más borvidékek elé."

Hat ugye attol függ, kinek a szemszögeböl nezzük: a boraszok gondolom nem tiltakoznak a kilatas ellen, hogy a közepes bort is 60-80 euroert adjak el.

Ami a lenyeget illeti, sajnos en sem tudok ellenpeldat mivel minden alkalommal csalodtam (legalabb ar/ertek aranyban) a Burgundi borokban - igaz, nem is adtam ki rajuk 80 eurot.
w Új moralisták, farizeusok 2010.03.03 02:46:00
Itt a tavasz, jön a jó idő, sőt a válság is mintha menni készülne, búcsúzik az általános depi. Pech, hogy a naptárral még egy pár hétig szembeszegül a tél, valamint hogy márciussal lejár a kilakoltatási moratórium – a baj nem jár egyedül.   A télire…..
credit default swap 2010.03.03 17:49:16
Ami a tema tenyszerü reszet illeti:

a bank a betetesek penzet, (illetve anyabankja penzet, vagy a piacrol szerzett penzt, tehat letezö penzt) ad kölcsön.

Ennek belatasahoz eleg megnezni tetszöleges banki merleget, pl. az OTP-nel 6874mrd HUF hitel 5517mrd HUF ügyfelbetetböl van, a maradek a piacrol, illetve sajat töke:
www.otpbank.hu/portal/hu/IR_Kiemelt_adatok)

A zavart a kereskedelmi banki penz (szamlapenz) es a jegybankpenz ("valodi" penz) közötti különbseg okozza.

Amikor a bank jovairja a megitelt hitelt a felvevö szamlajan, valoban ketfele tartozik ugyanazzal a penzzel: a betetesnek (ha visszakeri), illetve a hitel felvevönek (ha le akarja hivni).

Amikor azonban a lehivas tenylegesen megtörtenik, akkor a bank "valodi" penzt, jegybankpenzt bocsat rendelkezesre, tenylegesen oddadja a betetes penzet.

Ezert van, hogy ha a betetesek megrohannak egy bankot, az definicio szerint csödbe megy - ha a semmiböl teremtene valodi penzt a bank, ez nem allna fenn.
Benne vagyunk a Parkerban. Egészen pontosan: Neil Martin, a Wine Advocate egyik szerzője február 17-én egy szokatlanul terjedelmes írást jelentetett meg Tokajról. Az áttekintés egyrészt Tokaj történetét, földrajzi adottságait, és a főbb szőlőfajtákat, illetve bortípusokat…..
Miután a borászok által a közösségi bormarketing céljára befizetett összegek fölött rendelkező Magyar Bormarketing Nonprofit Kft. stábja testületileg felmondott, majd három hónapnyi interregnum után kihirdették az utód nevét, a szakma legjobbjainak egy csoportja tiltakozó…..
credit default swap 2010.02.12 14:40:24
@RAMBO: nem ertek egyet.

Egyreszt nem helyeslem az ado megcimkezeset. Hiszen ezzel elönyben reszesitik az egyik szakmat a masikkal szemben, aki nem fordithatja sajat termekeinek reklamozasara az adojat, hanem az rendörsegre meg korhazra megy, amit aztan a borasz is hasznal.

(Felmerül egyebkent, hogy akkor minek egyaltalan beszedni azt az adot; miert nem lehet elengedni, es amennyit a boraszok jonak latnak marketingre költeni, hat majd elköltik. Hiszen nehez amellett ervelni, hogy valamilyen externalis, össztarsadalmi haszon keletkezik a bormarketing altal, ami miatt az allamnak azt a "termeszetes" szintnel magasabbra volna erdemes tornasznia egy ilyen adoval)

Masreszt, mint a pelda is mutatja, a "helyes" felhasznalas mast es mast jelent pl. egy nagy QPR üzemnek es egy high-end kisbirtoknak.