Regisztráció Blogot indítok
Adatok
takacsvera

61 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
tündérkeresztanyu párkák 2010.12.14 16:08:00
Nagyon jó lesz. Úgy látszott az előzetesekből. Kiváló és dicséretes marketing munka, gyerekektől kért jelmeztervek, amiket ugyan nem használtak fel, de díjaztak és a legjobb beküldőket vidékről is behívták, megvendégelték, megmutatták nekik az előadást.Ami meseoperaCsak se…..
 Nem láttam, hát miért szólok bele, de mégis. A szombathelyi Weöres Sándor Színházban bemutatják A kis Lord c. darabot. A kis Lorddal akkor találkoztam, amikor az első magyar gyerekszínészek után kutatva "találkoztam" Szécsi Ferkóval, az első gyereksztárral /A…..
takacsvera 2010.12.09 16:40:12
@Döme Zsuzsa: Köszönöm a kritikát a darabról, feltettem a gyerekszinhaz.hu oldalra A kis Lord ajánlójába. Bármilyen egyéb kritikát, ajánlót szívesen fogadok
köszönet és üdv takacsvera
Egy szavazáson a klasszikus Grimmek közül Holle anyó messze magasan veri a mezőnyt... "Éhe kenyérnek, éhe a Szónak,Éhe a Szépnek hajt titeket..." Ady nem írta bele, hogy Éhe a jónak ... de a lényeg ugyanaz, a jóra éhezünk, Holle anyóra, aki igazságos, és a…..
Olvasom Badacsonyi Angéla bejegyzését a meseutca.hu c. oldalon, s elgondolkodtam, hogyan is vagyok én a mesékkel. Angéla ugyanis azt fejtegeti mennyire nem szerette/ti a népmeséket, mennyire taszítottam az eleve elhatározottságuk. én se szerettem a népmeséket gyerekkoromban, semmilyen…..
Gyakori beszédtéma, hogy az értékes filmet, a filmművészet alkotásait, a nagy filmversenyek résztvevőit néhányan nézik meg a moziban. A filmszemle díjnyertesei, rajongott és agyondicsért alkotások eltűnnek a néző szeme elől, s a nézőnek nem si hiányoznak még nagyobb baj,…..
tündérkeresztanyu frázisok 2010.10.04 09:09:00
 Szokás azt mondani, hogy rémesek a mai fiatalok - ez szerintem amióta ember az ember, hogy ezeknek milyen nehéz, és hogy nincs gyerekkoruk - ezt mondták a hetvenes években is, pedig akkor még alig kezdett gyorsulni a világ, de mondhatták akár a 19. század végén is, amikor a nők…..
tündérkeresztanyu pályázat 2010.09.28 08:08:00
 Ma reggel lejárt a filmnovella pályázat beadási határideje. A meghívottakon kívül /akik persze, a hölgyek kivételével- késnek/ 72 pályamunka érkezett. Jók, rosszak, izgalmasak, unalmasak.  Kiugrik néhány jellegzetesség - persze ezek nem filmesztétikai megjegyzések,…..
tündérkeresztanyu díjeső 2010.09.26 23:38:00
 2010. szeptember 26.-án este 8 órakor került sor a Színikritikusok Céhe díjkiosztó ünnepségére. Ez az az alkalom amikor az elmúlt évad legjobbjait jutalmazzák.Több jó is volt .- jó volt, hogy azok után, hogy két éve még felháborodást keltett, hogy nem jelöltek…..
tündérkeresztanyu egypárti 2010.09.24 11:32:00
 A boltban, ahova beléptem bömbölt a rádió, mintha egy máséi korba léptem volna be, egy pillanatra 51 ben éreztem magam, a boglári Balatonparton, ahol a Mávag üdülő hangszóróján szólt valami ilyen.. aztán hallom, hogy ...csak a fidesz... ja, persze 2010 választási kampány,…..
tündérkeresztanyu bohócok megint 2010.09.23 20:06:00
 Régimódi bohóctréfák.. a múlt héten a Kontyfa utcában egy vidámitó hangulatú fergeteges ötven perc. ma a Csata utcában, erőltetett lassú, ahogy az egyik fiú mondta vidékies előadás. pedig itt is alsósok voltak, de a negyedikesek már - szinte felnőttek - csak…..
tündérkeresztanyu szenes 2010.09.18 11:59:00
 Szenes Iván dalszövegíró, slágergyáros. Sokat élt, Értékes szép életet, amig a ma hatvanasok élnek emlékét megőrzik ,hiszen a fiatalságukkal viszik együtt, a szívükbenegy mégis zavar a könnyes meghatott visszaemlékezések során, már akkor is nagyon zavart amikor Szenes…..
tündérkeresztanyu diótörő 2010.09.18 09:15:00
Diótörő. 3D előzetes a nagy karácsonyi mese végre odakerül ahova való a vészterhes horrorok közé. A védett gyerekkornak vége, minden az, ami már nem irják át a grimm meséket nem lesz belőlük rózsaszin lányregény.ezek a mesék a középkorban születtek, s mikor azt mondom, hogy…..
tündérkeresztanyu bohócok 2010.09.18 06:52:00
 Elmentem Kamilla bohóccal /alias Vági Zsuzsa/ egy iskolai előadásukra. Ahol Fogassal /alias ?//az ismertető elfelejtette megmondani a valódi nevét, de lehet hogy elég hogy Fogas/szóval némi kétkedéssel mentem oda, nem nagyon szeretem a bohócokat, bár érdekel a történetük…..
 Megjelent a Színikritikusok Céhe által a díjra jelölt előadások listája. A gyerekszínházi területen jelölték a Keresztanyát, a Repülési lecke kezdőknek c. produkciót és a Völgyhidat.Mindegyik figyelemreméltó, de a Völgyhid a legjobb új magyar dráma listán is szerepel,…..
tündérkeresztanyu rovás 2010.08.31 17:30:32
 egy mélymagyar hölgy hisztérikusan mondja mondja, hogy angol helyett rovásírást kellene tanítani a magyar iskolákban a magyar gyerekeknekIstván országában, a szent korona szellemébende hogyis van? István, aki Géza többirányú próbálkozása után, a reálpolitika szellemében…..
Megszületett egy kedves barátházaspár kislánya, aminek nagyon örülünk, és annak is, hogy szinte azonnal láthattam az anyát félájultan a szülés után, szegény, a szemét se tudta kinyitni, majd vártunk a folyosón és jött a nővér a kisbabát tartalmazó dobozzal, benne a hatalmas…..
tündérkeresztanyu magyarok/ 2010.08.28 14:36:00
egy nagyon magyar asszony fejhangon hisztizik az egyik rádióban, hogy a magyar gyerekek mindenféle liberális külföldi zsidó szemetet tanulnak, miközben igaz magyardolgokat meg nem! Például? pl, nem tanulják a rovásírást. A riporterbe is beleszorul a szó, hogy jön ez ide. de igen, és…..
tündérkeresztanyu szakértelem 2010.08.25 09:08:00
Pikó András és Kálmán Olga felidézik a régi szép időket, amikor úgy készültek egy nehezebb interjúra - még mtvésként,  - hogy modellezték. egyikük eljátszotta a riportalanyt, politikust s szituációüs játékban mondta azokat, amiket véthetően az alany is mondhat, vagy…..
tündérkeresztanyu otthonos 2010.08.25 09:01:00
Forgatni jött hozzám az utolsó Kultúrház adás stábja, Rieger Johanna jóvoltából a gyerekfilmről lesz egy  összeállítás.. ez jó, és ami még jó volt, hogy annyira otthonos volt, a stáb tagjai régi motorosok, van akit igazán csak látásból ismertem, de mégis annyira…..
tündérkeresztanyu megafactor 2010.08.21 20:23:00
 Most, hogy sem Szekeres Nóra, sem Czippán Anett nem vezeti a megasztárt, viszont Malek Miki zsűri az X factorban, hát x factort fogok nézni, ha nézem. Az emlitettek, aki nem tudná, mind a "gyerekeim", hosszabb ideig dolgoztunk együtt, én mint rendező, ők mint…..
tündérkeresztanyu rémhíradó 2010.08.20 19:07:29
augusztus 20 -fél hét kereskedelmi tévé hiradó. Sajnálatos hogy az első hir aktuálisan egy családirtó apáról szól. utána azért felidézik egy pár hete történt hasonló családirtás eseményeit. szintén friss hir, a szupermerketben lövöldöző tolvaj, utána még két…..
 Kedves ismerősöm, miközben magát nem tartja írónak, naponta újabb folytatásokat produkál a Véletlen mesék sorozatban. Megkérte ismerőseit, hogy küldjenek neki karaktereket egyik oldalon, érdekes tulajdonságokat a másikon, ezeket összeillesztve különleges meséket…..
tündérkeresztanyu babona 2010.08.13 11:18:00
 A babonákról beszélnek a rádióban, és előkerül egy furcsa - én nem ismertem - szokás, babona, ami kelet - Ázsiában gyakori de nálunk is létezett.. az újszülött köldökzsinórját megőrzik sőt a nyakában hordja védelmezőkéntaz jutott eszembe erről, hogy manapság minden…..
tündérkeresztanyu időt kérek 2010.08.07 05:49:00
 Behívtak a rádióba SZénási SÁndor Időt kérek c. műsorába./ Milyen anakronisztikus hogy azt irom, A rádióba, mintha ez természetesen jelentené a kossuth rádiót, pedig az én korosztályomnak ez automatikusan jelenti a Kossuth Rádiót - de most nem is erről van szó./…..
tündérkeresztanyu lobbi 2010.08.06 07:54:00
    Népszabadság Varsányi Gyula A gyerekfilmért lobbiznak címmel írt cikk http://nol.hu/kult/20100804-a_gyerekfilmekert_lobbiznak ..