Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mamacok

0 bejegyzést írt és 36 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szűk két hónap múlva ismét választ az ország, a politikában azonban egyelőre az uborkaszezon dominál. Mindez jó lehetőség arra, hogy egy kicsit a napi események fölé tekintsünk; s bár Schmitt Pál első államfői tévés interjúja számos tanulságos mondattal szolgált, a…..
mamacok 2010.08.10 21:25:03
@malacz69 rettegéselemző: De miért is, Bébi?! Mert nem egy "demokratikus cenrtalista "párt, nem katonásan fegyelmezett mint a narancssárgák, és jól kiszivárogtattak, majd kihasználtak egy beszédet, ami, egyébként, ebben a jelenleg regnáló cuccban is elhangozhatott volna bármikor. Ennyi. Soha ilyen rosszindulatú, az ellenzéki szerepet negatíve értelmező párt nem volt még az új magyar töriben. Jellemzően ők akarják csonkítani a népszavazás intézményét, hiszen épp ők fordították ki azt annak valódi, alkotó szerepéből, s tették az obstrució eszközévé.
mamacok 2010.08.10 21:27:47
@mamacok: Ja, és a túlhatalom fogalmilag lényegtelen, ha kultúrált, demokrata párt éri el. Ellenkező esetben a demokrácia végét jelenti, jobban mondva egy olyan jó kis kádári látsaztdemokrácia kezdetét.
Mint talán már kiderült, nem tartozom azok közé, akik szerint Schmitt Pál elnökké választásával – bármilyen értelemben - radikálisan új irányt venne a magyar demokrácia. Ezzel együtt is igaz, hogy egy új minőség költözött a Sándor-palotába: a mai beiktatási…..
mamacok 2010.08.10 01:31:52
@mamacok: Ja még: abszolút szó nincs anyázásról, valahol nem is értem, abból, h érdemben szeretnék polemizálni, miért következik, h anyázni akarok, h hittéríteni akarok; nem gondolom, h az én halhatatlan gondolataim alapjaiban változtatnák meg az országot. Én úgy szocializálódtam, h szeretek dolgokat megbeszélni, mert engem mozgatnak. És Izgatottan várom felkészült vitapartnereimet. Sajnos, az elmúlt időszak kicsit lezárta a normál "átvitatkozás"lehetőségét, pont ezt véltem megtalálni itt a fórumon.
Nem lepett meg, hogy a ma hajnalban történt szörnyű alsóörsi lövöldözésből politikai vita keveredett. Gyorsan megszólalt az MSZP és a Jobbik is, előbbi meglepő állítása szerint az, ami történt, „nem volt megszokott a korábbi kormányzások alatt”, utóbbi pedig…..
mamacok 2010.08.05 14:26:37
@Ordnassac: Bocs, akkor pontatlan voltam. A tényen, azonban, nem változtat, hovatovább tényként hangzik el, és akkor, általában, jól meg is szavazzák a pártközpontban.
mamacok 2010.08.05 14:32:18
@Szimba: Hát, az a terrorelhárító bagázs
„Az emberek ezt szerették volna, tehát így választottak, ezt tudomásul kell venni a demokráciában” – válaszolta ma reggel a köztelevízióban kedvesen mosolyogva Szalai Annamária Krizsó Szilviának arra a felvetésére, hogy a függetlennek mondott média testület…..
mamacok 2010.08.03 22:35:24
@[nick]: Budai kerületi beszólást éreztem, nyilván, okkal. Magam is tudom, nehéz néha dolgokról beszélni, ha valakit az konkrétan nem érint, jól lehet dogmatikai szinten nyilvánulni meg, ha a konkrét probléma messze van tőlünk. Ezzel együtt a globalizációs cuccra ezt nem érzem, az mindenkit érint.Kétségtelen, h a történelem civilizációs összecsapás, de azt gondolom, részglobalizációk között fog lezajlani. Mondjuk, EU és Ázsia, vagy...mi itt az ellentmondás a gondolataink között, én nem állítom, h a folyamat lezárult, pusztán azt gondolom,, működik, és azt is, ez egyfajta törvényszerűség..
mamacok 2010.08.03 23:20:00
@[nick]: Egyre közelebb vagyunk. Azt gondolom, igen is jó lenne, ha az elején szegregált lenne az oktatás. Pusztán amiatt, mert eltérőek az igények és a lehetőségek, EZZEL NINCS SEMMI BAJ. Csakhogy ehhez egy normális társadalomban csatlakozna egy olyan ösztöndíjrendszerrel párosuló monitoring -hajaj, ez már nekem is bonyesz-, amely kiemelné azokat a gyerekeket, akiket taníttatna, mivel arra érdemesek, és ezáltal fokról fokra teremtené meg a valós integrálódás lehetőségét azon az úton, amit én járhatónak tartok: a saját értelmiség kialakításának útján. Kétségtelen, ez nem 5 éves ciklus, ez igen-igen hosszú távú folyamat, de csak ez működhet.
mamacok 2010.08.04 14:34:45
@kündü: Azért az ÓRIÁSI szerencse, h vannak ilyen jól kitisztult fejű bloggerek is, akik segíthetnek zagyvátlanítani a tudatot, meg jól szocializálni és normalizálni. Kicsit olyan vagy, mint a szovjet borotva, amelybe be kell illeszteni az arcot, és csak ELEINTE okoz problémát a fejek különbözősége.
A sorkatonaságot illetően: jómagam nerm tartom szerencsésnek állampénzen működtetni egy olyan cuccot, ami gyakszi arra jó, hogy a piára, cigire és egyebekre szoktassa rá a gyermekeket, tekintve, h épeszű elfoglaltságot nem tud adni. Nem is ez a célja, hanem a totális betörés és alázás, mivel ily módon állíthatóak elő a jól kezelhető állampolgárok. Ezért volt jó a komcsiknak, és nyilván ezért lenne jó OV-nek.
„Az ügy kirobbantásának információink szerint Keller Lászlóék részéről politikai indítéka volt, Sík Zoltánon keresztül Papcsák Ferenc országgyűlési képviselőt, illetve a Fideszt mint pártot akarták gyanúba keverni és elmarasztalni” – olvashattuk 2003…..
mamacok 2010.07.31 00:23:31
@tbb: Persze, ebben Neked teljesen igazad van, azonban nem is arra az omiózus komm/szoc. tempóra gondoltam, az európai ill akár a magyar korábbi múlt is követhető lehet(ne).
A TÉSZ-ekkel kapcsolatban komoly aggályaim vannak, csakúgy mint az országot felvásárló banki és egyéb emberekkel. Sztem a TÉSZ, na, az nem szövetkezet a szó valós értelmében, hiszen szövetkezet egyenrangú emberek között jön létre valamilyen közösen óhajtott cél megvalósítása érdekében, egyenlő áldozatvállalással...
“Az elmúlt két hónap „forradalmi" törvényei és konkrét személyi döntései lényegében kiiktatták az alkotmányból a hatalommegosztás szervezeti biztosítékait, és ezzel az emberi jogok garanciáit” – írja Búcsú a jogállamtól című cikkében Halmai…..
mamacok 2010.07.26 00:25:20
@Ordnassac:
Pont erről írtam valahol, elveszett vagy létező hozzászólásomban. e
Emlékezzünk, a Horn-kabinet n-legyen bármilyen- de az SzDSz-szel való 2/3-os többsége birtokában kijelentette, h nem nyúl az Alkotmányhoz (1 technikai módosítása volt), és a Fidesznek, amely akkor cca 15 vagy kevesebb százalékos párt volt, a számarányához képest több bizottsági helyet adott.
Ez volt még Európa
na, aztán jött a Fidesz, és két lábbal tolt vissza Ázsiába, gondoljunk a csonka kuratórium című cuccra
mamacok 2010.07.26 00:33:24
@porfelhő: hát, így elsőre mindenbe ütközik, sztem.
bírói ítélet nélkül szabadságelvonás a civillizált világban nem szabható ki. fiatalkorút felnőttek közé zárni...na ezért csak szülőnek kell lenni, nem is értem, az ő öt gyereke?!
Arról nem beszélve, h fitatlkorú lakhelye bírói engedély nélkül házkutatható?! Milyen alapon? A fiatalkorú lakhelye rendszerint a felnőttkorú lakhelye, nem?
mamacok 2010.07.26 00:51:07
@porfelhő: Azt hiszem, még nem fogadták el, de nem voltam itthon, így ebben sem lehetek biztos. De ahogy kinéz a jogalkotás, valamint a parlament "ellenőrző" szerepe, minden átmegy. Bizony-bizony. Nehogy a gyereket valami tojáslopáson érjék...Az egész család szívni fog. Én jogászként egyelőre nem érem, a fiatalkorú lakása hogyan eshet engedély nélküli kutatás alá...de majd felkészülök.
Az kétségtelen, h elzárás eddig is volt, ám a fiatalkorúak nem estek a hatálya alá. Mert fiatalkorúak. És azt gondolta a jogalkotó, nevelhetőek. De legalább is nem zárta rovott múltú felnőttek közé. Mert mi lehet ennek az eredménye vajon? Sok törvénytisztelő...
A kétharmados többséggel rendelkező kormányoldalnak a győztes mindent visz jegyében tett lépései azért is annyira látványosak, mert az ellenzék gyenge és megosztott. A Fidesz feltehetően még egy darabig haszonélvezője lesz ennek a helyzetnek, amelyben az ellenzék három pártja…..
mamacok 2010.07.25 23:04:50
Érdeklődve és meglepődve olvastam az elemzését, demokratikus elkötelezettségű embertől -if any - nehezen elfogadhatónak tartom.
1. Az önkormányzati rendszer átalakítása kétségkívül antidemokratikus, gondoljunk csak Miskolc példájára. de ami feltétlen aggályos, az az ajánlószelvények gyűjtési rendjének átalakítása. ez mindenekelőtt a nagy pártoknak kedvez, abszolút lehetetlen helyzetbe hozza az un. kis pártokat, Jóllehet a valós demokrácia alapja mindig az ilyen kis pártok jelenléte. (A gyűjtés ideje 15 nap, de legalább több ajánlószelvény kell.( Értelemszerűen ez a szisztéma a pártkatonákra épülő rendszereknek kedvez.)
2. Ami az Alkotmánybíróságot illeti, az a könnyedség, ahogy ezt politológusként elintézi, hát...tök gáz.
Az Alkotmánybíróság a modern társadalmakban VALÓBAN az alkotány őre. nem volt véletlen e jelölés rendje, mondjuk, az idő tájt a Fidesz még demokratikus sőt -nem is tudom, mondhatom-e - de liberális elveket valló párt volt.
Ma ezt nem szeretné, nem szeretné, ha a törvénykezésnek gátja lenne, nem szeretné, ha beleszólna akárki. Mostanában sokat gondolok arra a rendszerre, amit gyűlöltem: a Kádár-rendszerre, sok-sok hasonló vonás; lesz még több is.
3. Schmidt megválasztása tök gáz, egy magára valamit adó DEMOKRATIKUS párt ilyet nem tesz, ennek az az üzenete: azt csinálok, amit akarok! Ja, és demokráciát, na, azt nem szeretnék..Pont nem érdekel a társadalom véleménye, a külvilágról nem is beszélve. Az a Köztársasági Elnök, aki az egyik legfontosabb jogosítványáról azonnal lemond...
4. Domokos azért gáz, mert ő volt, aki a klf. költségtérítéssel handlézott. Plussz azt is igyekezett gyorsan közölni, h az ő 19 m végkielégítése, na, az tök rendben volt. Most erre nem is szeretnék jogászi érveket hozni, ez egyszerűen az, ami, nem nagyon kéne védeni.
5. Nagyon csinos az érvelés, mekkora felhatalmazás, azt teszünk, amit akarunk..
Amikor a Horn-kormány hatalomra került, koalícióra lépett az SzDSz-szel, 2/3 volt. Akkor ők európai módon politizáltak: korlátozták magukat, kijelentették, h nem módosítják az Alkotmányt, a Fidesznek, aki akkor töredékpárt volt, a számarányától eltréő módon nagyobb helyet adtak a bizottságokban...

Nos, tisztelt Uraim és Hölygeim, ez volt az utolsó lehetőség, h ne Balkán legyünk. De aztán nyert a Fidesz, (nem volt hálás, sem európai) jött a csonkakuratórium stb. sikerült visszaverekednünk magunkat Ázsiába.
Értem Önt, rendben van, ezt akarták. Egy baj van, én gyűlöltem a Kádár-rendszert, és megfogadtam 90-ben, soha többet! Ezen leszek, nekem nem fognak még egyszer egypártrendszert letolni a torkomon.
Ja, nyugodtan regisztráljanak a gondolatrendőrégükön...
Régi mondás az, hogy az a  legjobb örökös, aki a haláleset után leggyorsabban ér az örökhagyó lakásába. Bíróság előtt sajnos nagyon nehéz a végrendeletet és az örökösödési szerződést eredményesen megtámadni.Kedves Zugügyvéd!A következő problémával fordulok…..
mamacok 2010.02.11 22:02:14
@Iustizmord: kétségtelenül egyesíti a tartási szerződést és a végrendeletet, de nem nevezhető élők közti jogügyletnek, hiszen van egy felfüggesztő feltétel: az örökhagyó halála kell ahhoz, hogy a szerződés teljesedésbe menjen. vegyes szerződés ez a javából! A bírói gyakorlat egységesült egy LB jogegységi határozat nyomán, valóban érdektelen a tartás időtartama. Ami alapján egy öröklési szerződés megtámadható, az csak a tartás tényleges voltának hiánya. Azonban esetünkben mindez mellékes, lásd előbbi hozzászólásomat.