Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Légionnaire

0 bejegyzést írt és 498 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Légionnaire 2017.09.19 16:22:42
@moonshadow: @Cpeti123456: Szerintem ezekre a felvetésekre van nektek egy erre megfelelőbb fórum. Ez egy szakmai fórum, a sértettségből és tájékozatlanságból fakadó utálatotokra itt nincs igény. Lelkisimiért meg ott van anyukátok.
Légionnaire 2017.09.20 16:18:48
@Cpeti123456: Fölösleges volna megismételnem a korábban leírtakat, vedd úgy hogy most megint ideírtam. Nem látsz bele a dolgokba, részinformációk alapján vonsz le végleges következtetéseket és biztos vagy benne, hogy értesz hozzá. Egyébként csak mellékesen ez a csomag egy egységes gyakorlóruházatról szólt, vagyis ezt viseli BV-s, rendőr, tűzoltó, oktatási intézmények tanulói...szóval a te olvasatodban ezek mind trafiznak.
Légionnaire 2017.09.20 20:25:54
@estván: Igen valóban őnekik más van, mivel ők más minisztérium alá is tartoznak. Őket elkerülte az ERGY átok.
Combat Gear Blog Tűztámogatók 2016.04.20 10:39:32
Légionnaire 2016.04.23 19:55:19
@Mykeee0923: Létezik rá, csak nem nálunk.
Combat Gear Blog AN/PAS-13C V3 2016.03.09 08:00:00
Légionnaire 2016.03.09 22:28:18
@gyula0910: A rakaszok jól málházhatóvá tétele tapasztalatom szerint is sokat segítene, meg még pár olyan fejlesztés se volna rossz, amivel könnyebben lehetne alkalmazni álló esetleg térdelő tüzelési testhelyzetből ha a szükség úgy hozza.
Légionnaire 2016.01.14 18:57:17
@XJ8: A hazai első testpáncélt is ruha alatt hordták sokan. Van előnye is meg hátránya is ennek a megoldásnak.
Combat Gear Blog Berjózka sál 2016.01.06 09:39:00
Légionnaire 2016.01.06 16:42:50
@Tom Sinner: De ez az.
A következő modellt csak a fantáziámat követve illettem ezzel a megnevezéssel, mert nem tudom hivatalosan mi volt a neve. Annyit tudni róla, hogy a Pécsi Cipőgyár gyártotta és úgy 2004-2007-es időszakban osztogatták, utána volt egy-két modernizált változata, majd bekövetkezett az…..
Légionnaire 2015.12.11 14:21:24
@SCG: Ha főleg városi környzetben vennél, akkor szerintem a legolcsóbban valamelyik munkavédelmi gyártó rendvédelmi modelljét nézd meg! Minimum az ütésállóság és a megfelelő védelem. A Blackhawk aránytalanul túlértékelt.
Rengeteg indulatot váltott ki a következő dokumentum film, amelyben nyíltan, kendőzetlenül az afgán rendőrség egy regionális parancsnoka kijelenti, hogy tudomása van az emberei pedofil hajlamairól és cselekedeteiről, de nem tud és nem is nagyon akar ez ellen tenni.  Azt azonban…..
Combat Gear Blog 2015M ERGY bakancs 2015.11.11 08:00:00
Legalábbis én így tudnám nevezni ha be akarnám kategorizálni, de volna rá profánabb jelzőm is, amit most nem fognám magam vissza. A jelen példány a 2010 óta tartó bakancs/bevetési ruha rendszeresítési nyűglődés egyik újabb gyöngyszeme. Ebben a tekintetben megnyugtató érzés…..
Légionnaire 2015.11.12 18:54:19
@Dolmi medve: A jelenleginél jobb volna bármelyik megoldás, mert jelenleg nincs ilyen védelem.
Combat Gear Blog Morskaya Pehota 2015.10.28 15:14:27
Az orosz tengerészgyalogság érdekes átmenetet képez az "amerikai" illetve "európai" tengerészeti szárazföldi erők között. Egyrészről bizonyos szintig képes megerődített partszakaszok támadására, akárcsak az "amerikai" típusú erők, másrészről viszont szintén alkalmas a…..
Combat Gear Blog Röszkei balhé 2015.09.25 08:00:00
A következő cikket találtam a múlt heti "röszkei balhéval" kapcsolatban, ami számomra leginkább a következő fényképp miatt érdekes. Noha jóhiszeműen úgy gondolom, a cikk írója próbált objektívan fogalmazni, hiszen nem hordja le a rendőröket se, és a végkövetkeztetés se…..
Légionnaire 2015.09.29 17:50:42
@camilló:
Utolsó próbát teszem, hogy megértessem veled, hogy harcászati szempontból az adott sziuációban nem volt lehetőség arra amit te javasolsz. A passzív harcászati védelem nem egyenlő azzal, amit állítasz. Az RTF-ről meg ne is beszéljünk, mert harcászati témában (szégyen) a színvonal a nullával egyenlő, a taktikai gondolkodást nem nevelik bele a hallgatókba, hadászati témában meg nem létezik oktatás (döbbenetes).
Jó lenne ha meghatároznád milyen terminológia vagy szabályzó alapján állítod hogy nem minősül felfegyverkezett tömegnek.

Csak hogy el tudd képzelni az aktuális szituációt: van egy kb. század erejű rendőr alegység, amelyik ellátja az adott objektum (szóban forgó határátkelő) védelmét. Velük szemben nem meghatározható létszámú felfegyverkezett tömeg (vasrudak, betondarabok), akik további vasrudakat és köveket gyűjtenek, magatartásuk agresszív és hangosbeszélőn felszólítják a rendőri erőt az elvonulásra, ellenkező esetbentámadnak. A rendőri alegységet ezt követően elkezdik betondarabokkal, kövekkel dobálni és a műszaki zárat megrongálják, hatástalanítják. A rendőri alegység feladata az adott terület tartása. Vagyis kérdezem, mikor az alegységedre 2-5 kilós betondrabok hullanak, a pontot nem adhatod fel, te akkor ott állsz és vársz amíg megunják vagy harcképtelenné válik az alegység?
Tudod a padlás tele van az olyan utólagos elemezgetőkkel, akik azzal dicsekszenek, hogy "ez szar volt, ezt nem így csináltam volna" de egyik se szokott reális és kivitelezhető alternatívát javasolni. Próbálj meg ezen erkölcsileg és szellemileg felülemelkedni és szeretném végre olvasni amit már annyiszor kértem. Nevezetesen hogy mit tettél volna ott és akkor. És remélem tudod hogy még egyszer nem dobálózhatsz hitelvesztés nélük olyan szavakkal, fogalmakkal meg nevekkel, hogy "paszív védelem" "Szun Ce" ésatöbbi.

Jut eszembe Sztálin, ha nem ő akkor ki adta ki ezt az irányvolat?
Honnan származik az az információd, hogy Hitler mit akart Magyarországgal? A nürnbergi faji törvények értelmében árjának számít minden olyan europid fehér ember, akinek a felmenői között nincs zsidó. Sem a Mein Kapfban sem a beszédeiben nem található olyan részlet, ami alátámasztaná az állításodat. A szláv élettér elmélet valós, mint természetes geopolitikai terjeszkedési terüelt a germánok számára (tudod van egy ilyen dolog egy népnél hogy szaporodik, növekszik az országa, több életté...(úristen majdnem leírtam egy náci szót) hely kell neki ilyen igénye van minden népnek, csak a szlávoknál ezt úgy hívják hogy pánszlávizmus vagy orosz imperializmus), de nem von párhuzamot vagy hasonlóságot szlávok és zsidók között.

A kunokat (iráni eredetű) és más türk népeket ne hasonlítsd a mai migránsokhoz. Ők az adott betelepedésük idején még jócskán rokon népnek számítottak mind kultúrálisan mind genetikailag. A germánok és szláv betelepülők meg az ő betelepülésük idején szintén kultúrálisan haszonlónak számítottak és jelentős részük asszimilálódott és nem a szociális hálón jöttek élősködni.
A most ide érkezők túlyomó többsége tanulatlan, kultúrálatlan, képzetlen, nem beszéli a befogadó ország nyelvét, vallásilag szegregált a befogadó nemzettől és nem is annyira titkolt szándékuk, hogy csak a jólétért és a segélyért jönnek.
De félretéve mimdezt felteszem a kérdést, hogy mi szüksége van Európának (nem a multiknak, nem a kapitalistáknak, nem a nyerészkedő politikusoknak, nem a sjtónak, nem a médiának, hanem az itt élő európai kultúrembernek) mi szüksége Magyarországnak ezekre a népekre? Semmi. Akkor meg nem kell őket beengedni. Biztos ismered Putyin ide vonatkozó monológját, ved úgy, hogy most azt írtam ide, behelyettesítve Oroszországot Magyarországra és oroszt magyarra.
Légionnaire 2015.09.30 16:58:13
@camilló: Szomorúan de be kell ismernem, hogy nem jártam sikerrel a harcászat témakörében való meggyőzésed mellett, sőt azt hiszem nem is fogok. Ehhez azt hiszem előbb legalább élőben látnod vagy rész kéne venned ilyen eseményben. Az "én nem csináltam volna semmit" egy katonai író, teoretikus, katonai kézikönyv szerint sem tartozik bele a harcászat vagy hadászat témakörébe.

Ha éppen zavar a germán-szláv terjeszkedési párhuzam, akkor nyugodtan helyettesítsd be zsidó-palesztin, vagy sumér városállamok közötti élettérért és erőforrásokért folyó harcokra. Ugyanarról szól nagyjából, csak a németeknek rosszabb a sajtója. Egyébként meg sosem fogsz igazságot kapni egy történelmi eseményről, egy vesztes felet az őt gyűlölő történetíróktól próbálod megismerni. Ez alapján a magyarok is vért ittak, csecsemőt ettek és kutya fejük volt. Ismerős?

A kultúrember nem kéne hogy ostoba legyen. A nagylelkűség nem egyenlő a gyengeséggel vagy a gyengeelméjűséggel. A keresztényi elvekre való hivatkozással meg a liberális ökörségekre való hivatkozással Európa éppen most engedi be tömegesen azokat akik a vesztét fogják okozni. Olyan hiba de inkább bűn ez, amivel el kell majd számolni az utódainak (ha még lesznek).
Légionnaire 2015.10.01 18:10:03
@camilló: A magam részéről a harcászatról szóló értekezésünket lezárom, meddő vita lenne már csak.

Olvasgasd Jordanes és más római/bizánci történetírókat (Ammienus Marcellius pl.). Túlnyomó többséggel démonizálja a hunokat és a magyarokat, később ezt a stílust vette át a római keresztény eredetű Német-Római birodalom írástudó rétege is (Regino prümi apát pl.). A kutyafejű kifejezést egységesen alkalmazták a keleti lovasnomád népekre.

Szerintem meg elég naív kijelentés tőled, hogy a népírtásnak a nácik adtak ideológiát. Mindenki talál rá ideológiát minden korban. Olvasgasd egy kicsit az ószövetségi bibliát és több példáját is fogod látni Mózes könyvében. A korai muzulmán hódítások idején talán nem megidologizált népírtás volt a nem muzulmánok írtása (hivatkozva a pogányok ellen hozott megtéríteni vagy megölni szabályra)? Esetleg a katolikus egyház inkvizíciós tevékenységének keretében megkínzott és kivégzett "boszorkányok", muzulmánok, zsidók nem egy megideologizált népírtás áldozatai? Vagy olvass egy keveset Szolzsenyicintől. Szerinted az osztályharcra való hivatkozással a fehérek vagy csak szimplán a parasztok, közemberek lelövetése, akasztása nem megideologizált népírtás?
  Mag-lite MSA Sisak gázálarc Bátorkesztyű Sábeszdekli CPE protektoros kesztyű MSA Gallet MO5001 Bevetési Sisak (modernizált változat) CPE Riot Equipment In-Front testprotektorok Nowar testpáncél PA63 tok  Készenléti Rendőrség köznapi és ünnepi…..
Légionnaire 2015.09.30 16:32:44
@Tom Sinner: Az nekem is fáj.
A technika és a jogi precedensek fejlődésével néhány nyugati rendőri szerv már odáig jutott, hogy egyszerűen kényelmetlenné váltak a taktikai övek a megnövekedett súlyú felszerelés alatt. Ennek áthidalására elkezdtek mellényeket rendszeresíteni. Korábban egy amerikai…..
Légionnaire 2015.09.22 17:50:08
@gyula0910: Mind saját beszerzés.
Légionnaire 2015.09.24 10:49:24
Combat Gear Blog 1949M Esőgallér 2015.08.12 08:00:00
A Magyar Királyi Honvédség megszűnésével a korábbi ruházati és felszerelési darabok nem szűntek meg teljesen, mivel idő kellett az új szövetségeshez való igazodáshoz. Az 1949M…..
Légionnaire 2015.08.14 14:19:46
@gyula0910: Például valami olyasmi anyag, mint az angol dpm basha.
A rendőri felszerelési tárgyak közül most egy régebbi de még most is aktív darab bemutatására kerül sor. Ez a jelen esetben a zsanéros bilincs. A bilincsek közül ez a modell a kézbilincsek közé tartozik és a két fő darabját a zsanérok mentén egy fém rúd tartja…..
Légionnaire 2015.08.13 07:10:10
@HandcuffCollector14: A legtöbb military boltban hozzá lehet jutni. Ezt a példányt pont itt láttam: legiosmilitary.hu/
Rengeteg számadatot hallani a menekültek létszámát és az ország befogadó képességét illetően, illetve ezek cáfolatait. Valóban rossz a helyzet? Igen és nem. Valóban több száz fős elfogások történnek minden nap, hétvégente akár több ezren is próbálkoznak átjutni a…..
Légionnaire 2015.07.21 16:39:09
@Combat Gear Admin: A személyi állomány létszáma, felszereltsége és az őrzendő terepszakasz indokolja a műszaki zár építését. Önmagában egyik sem életképes. Ez a gyakorlati része.

A másik meg, hogy a leginkább azzal van a baj, hogy az akarat nincs meg rá, hogy ezt a tömeget egész egyszerűen vissza lehessen fordítani, ahogy azt egyébként kéne.

Hogy mennyire veszélyesek vagy zavaróak? Ennek eldöntését inkább azokra kéne hagyni, akik napi szinten találkoznak velük, mert az a szerencsétlenség érte őket, hogy Debrecen, Bicske, Nyírbátor vagy más őrzött szállások közelében élnek. Egy biztos, haszon nem származik belőlük.
 Erre az MTP mintájú brit esővédőre általában waterproof jacket-ként szoktak hivatkozni, de ezeknek is van több fajtájuk, pl az úgynevezett „lightweight”. A kulcsszó e dzseki kapcsán a fentebb említett esővédő, nem is nagyon több annál. Míg Bundeswehréknél ennek a…..
Légionnaire 2015.06.12 10:33:50
@Tom Sinner: A cikk végére ütős lett az értékelő kép.
Néhány éve, mikor megvettem ez volt az első Molle típusú mellény, amivel testközelben találkozhattam, viszonylag olcsón jutottam hozzá, így arra mindenképpen jó volt hogy ne replikán ismerkedjek meg az ilyen jellegű málhákkal. A képen szereplő tartozék-zsebek mind jártak…..
Légionnaire 2015.05.31 22:22:40
@Tom Sinner: Én gyakorlatias ember vagyok, olcsón jutottam hozzá az adott darabhoz. Festék van, szakértelem van, nem az unalom vitt rá, hanem a szükség. Egy sivatagi színnek nincs haszna ott ahova nekem kell, de az anyaga jó és olcsó volt.
A varsói szerződés országainál finoman szólva egyszerűen kezelték a sérült ellátást, és inkább csak vízhatlan kötszerekkel látták el a harcoló alakulatok tagjait. Az orosz hadseregben érszorítót rendszeresítettek az artériás vérzések és végtag roncsolással járó…..
Légionnaire 2015.05.24 21:28:28
@gyula0910: Arról beszél többe között, hogy a zsgut a válltámasz keretbe rakva kiszárad és tönkremegy hosszabb távon. Valamint, hogy a CAT szerinte karokra míg a zsgut lábra jobb.

Amúgy nem elklépzelhető, hogy a katona amit a válltámaszra teker az véletlenül nem egy lejárt vagy kidobásra ítélt darab, amit a találékony katona felhasználhatott.
A címben megnevezett étkészlet övre fűzhető hordtáskájában került hozzám, sajnos papírok nélkül, de minden tartozékával. A táska gombnyomással nyitható, és belsejében van egy külön zseb, kifejezetten a „kanálgépnek.” Már így kézbe véve is látható, hogy elég…..
Légionnaire 2015.05.17 11:02:32
@Tom Sinner: Attól is függ melyik fajta, mert ez a fajta www.vandorland.hu/camping-kanalgep-tokkal/1-588-76 szerintem is szar. A másik hsználható.
A következő fotó érdekessége, hogy a KMZ tagjain hat darab Ops Core FAST sisak látható, ami valószínűleg egyéni beszerzés lehet. A különleges erők katonáinak körében ez az egyik legnépszerűbb sisak manapság, és korábban szlovák illetve román katonákon is látható…..
Légionnaire 2015.05.05 16:31:55
@joni firpo: Meg úgy hallottam a népfelkelés intézményét is újra bevezetik.
A Nemzeti Adó és Vámhivatal vám és pénzügyőr járőrei számára az egyik rendszeresített maroklőfegyver, a német gyártmányú HK P30-as. Fontos megjegyezni, hogy a modern eszköz mellé modern Blackhawk gyártmányú taktikai kiegészítőket is rendszeresítettek. Első ránézésre…..
Légionnaire 2015.04.19 11:01:56
@g.d: Az ergonómiáról nem szóltam, nekem egyiknél sincs bajom az ergonómiával. A bajom mással van. Szövegérteni kellene, a probléma az ön készülékében.

@dudi01: Na ne mondd! Szubjektív véleményemet írtam az elsütésről, nekem a P30é nem tetszik. Az USP-met viszont nem cserélném le.
Légionnaire 2015.04.22 07:03:11
@g.d: Nem állhatok elméd pallérozásának útjába, bár egyszerűbb volna azt írnom megint, hogy olvasd el megint (?) a legelső hozzászólásomat. Abban azt fejetegetem, hogy szerintem (figyelem ez szubjektív vélemény, még mielőtt megint megsértődik valaki) az elsütése nyúlós, kellemtlen és túl nagy utat jár be az elsütőbillentyű. Még az USP-hez képest is.

Jó dolog a kétkezesség meg a picatini sín, ezt korábban is írtam. Meg ott van még a cserélhető markolatpanel, de ez számomra megint fölösleges, mert az USP markolata nekem pont tökéletes, a kezelőszerveket kényelmesen tudom kezelni.
De az USP-hez képest ez a kis modernizáció szerintem nem ér 30-40 ezer Forint kiskereskedelmi ártöbbletet amellett, hogy az elsütését meg elkúrták. Vagyis a korai őse, az USP-hez képest alapjában véve szarabb és még drágább is.

Az elsütés problémája persze betudtahót a LEM-nek, mert én olyan modellt lőttem. Normális DA/SA modellel nincs tapasztalatom.
Légionnaire 2015.04.23 09:31:57
@g.d: Kifejezetten ezért írtam, hogy szubjektív vélemény. A nyúlós elsütés is egy szubjektív érzés, amit vagy érzel vagy nem.