Regisztráció Blogot indítok
Adatok
guy2

0 bejegyzést írt és 411 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lelkizóna A szenvedély árnyéka 2020.06.02 00:03:00
Őzike barna szemei még nagyobbra kerekedtek a csodálkozástól. Miket is beszélek én itt, hogy ő majdnem szerencsésen megúszta, hiszen innen is visznek el lányokat külföldre, szex-rabszolgának? Hogyan is mondhatok ilyesmit? Dobálóznék a számokkal, de éppen nem igazán jut eszembe, milyen konkrét…..
Miután megírtam az egy helyben topogó töketlen ellenzék történetét, kiderült, hogy  a magyar politika matadorának, vörös posztójának, vagyis Gyurcsány Ferencnek van egy terve. Olyan terv, ami nem igazán szokványos, de hát ez a magyar politikai élet, itt bevált, mindennapi…..
Nem vagyok pénzügyi szakértő, ezt szögezzük le a legelején, sőt, távol áll tőlem a számok világa. Azonban a büdzsénk kezelése a mindennapjaink része, hiszen vásárlunk, fogyasztunk, dolgozunk. Íme egy kis szösszenet arról, hogy mit állapítottam meg a pénzről zöldfülű pénzkeresőként. Kezdetben…..
guy2 2017.09.25 18:02:57
Aha, persze, 40.000.-Ft-ot félretenni havonta hiuszonévesen. Hol élnek ezek? Ezenkívül egyáltalán nem számították bele, hogy a 6,3-1,2 misit félre kellett volna tenni, ami ugyanúgy kiadás, mintha később hitelt vett volna fel, szóval ezt nem a nyereséghez kellene hozzátenni, hanem a megtakarítás nélküli számításból levonni. Ezentúl a 40 ezres megtakarítás huszonévesen kb. annyit jelentene, hogy kb. kenyéren és vízen élne otthon a fiatal. Most komolyan, tényleg el tudnak képzelni egy teljes olyan generációt, aki nagyon tudatosan nem megy sehova bulizni havonta többször is, hanem mindenhol csak megiszik egy pohár vizet, kulturáltan elbeszélget a barátaival, azután este tízkor hazabiciklizik? Mivel szórakozzon az ilyen fiatal? Szerintem jelentősen nőne az öngyilkosságok és depressziósok száma, aminek meg a társadalmi költségei lennének beláthatatlanok. Szóva a számítás egy ideális társadalomban sem lenne helytálló, a mostaniban meg tényleg csak egypár iszonyatosan introvertált, vagy rettenetesen tudatos fiatal jár el így, amit viszont nem várhatunk el a társadalom többségétől.

Ennyi erővel írhatta volna azt is, hogy a fiatal egyen mindennap az ingyenkonyhán, a megtakarítást meg tegye félre. Állapodjon meg a pékkel, hogy este elviszi ingyen a megmaradt napi frissárut, a megtakarítást meg tegye félre.Álljon be segédmunkásnak a legtöbb disznóvágásba és kapjon pár kiló húst ingyen, a megtakarítást meg tegye félre. Hordja a szülei fiatalkori ruháit, a megtakarítást meg tegye félre. Ne vegyen zsepit, fújja az orrát falevélbe, a megtakarítást meg tegye félre. Adja be a gyerekeit árvaházba, a megtakarítást meg tegye félre. Sötétedés után ne világítson, aludjon, a megtakarítást meg tegye félre. Télen ne fűtse fel a lakást 10 fok fölé, takaródzon pokrócba (amit az utcán talált lomtalanításkor) a megtakarítást meg tegye félre. Ne vegyen könyveket, álljon be esti kisegítőnek a könyvtárva és ott olvasgasson, a megtakarítást meg tegye félre.
Az ARC kiállítás minden évben pontos képet ad arról, hogy milyen állapotban van az ország, és nem csak a plakátok által, hanem azzal is, hogy ezekre milyen reakció születik.  Az idei év pl. többszörösen is arról a képről szól, amelyen a diktatúra ellen tüntető ifjú Orbánt a mai Orbán arcát viselő…..
A mobil adatforgalomnál valahogy mindig ugyanaz az érzésem volt, mint a keverőkocsi által kihozott betonnál: kevesebbnek tűnik, mint amennyinek mondják. Éppen ezért a telefonomon is mértem a mobilnet fogyasztásomat (tehát a szolgáltatótól független app-pal) és beigazolódott sajnos, hogy tényleg…..
guy2 2017.09.15 13:45:00
@Jossarian: +1

Nekem 10 giga mindenre elég és csak otthon csatlakozom wifire, még a munkámhoz is mobilnetet használok (irodai jellegű munka).
guy2 2017.09.15 16:50:34
@]{udarauszkasz: ja, én nem YouTubeozok a mobilomon munkában. Általában otthon szoktam YouTubeozni, ott meg van wifi. :-)

Nyaralásra természetesen nálam is előfordul, hogy kell kiegészítő adatforgalmat vásárolnom.
Sajnos sokan vannak, akik nem tudnak a pénzzel bánni. Nagyon gyorsan kifolyik a kezeik közül. Pedig van megoldás. Vezetni kell a kiadásainkat. Az ügyesebbek önállóan is el tudják kezdeni és valóban sikerül nekik mederbe terelni a költségeiket. De akik már ezt többször próbálták és nem sikerült…..
Itt van az ősz, itt van újra, és irgalmatlanul nincs kedvem dolgozni, mint mindig, énnekem - ahogy a költő mondaná. Mai témánk az egyik legelviselhetetlenebb kötelezettség az irodai munkában: a kézfogás. Hogy mi a baj a kézfogással? Nyilvánvaló: ugye a munkában az egyik legelviselhetetlenebb dolog…..
 Az akadálymentesítés nem jótékonykodás, nem valamiféle alamizsna a szegény mozgássérülteknek!..
"Ez a dagadt néger, aki énekelt... Szerintem a Herczku Ágnes jobb lett volna" - mondta a kormánypárti publicista, Lovas István az Echo TV Sajtóklub című műsorának július 17-i adásában a Grammy-díjas CeeLo Green fellépéséről a vizes vb megnyitóján. Bayer Zsolt nagyban egyetértve közölte: "Én is csak…..
A Cubot X15 és az iPhone 5 ringbe szállnak azért, hogy végül kiderüljön az Android, vagy az iOS az erősebb? Technikai KO-val, vagy pontozással ér véget a meccs? Cikkünkből minden kiderül. A Cubot X15 full HD-s, kínai gyártmány, melyet potom pénzért megkaphatsz, cserébe gigantikus élménnyel…..
Hosszabb-rövidebb megszakításokkal 1957 óta élek a kerületben, egy éve nyugdíjasként. Ha mindennapi sétám elhúzódik, vagy a szükség úgy hozza a Margit körúti kormányhivatal WC-jébe járok. Ma is így tettem. Láttam, hogy a mosdó ajtajára ki van írva, hogy csak ügyfelek vehetik igénybe. Meglepődtem, de…..
Azt nem teljesen értem, hogy Zsófiáék miért egy közvetítőn keresztül kerestettek maguknak hétvégére szállodát, ahogy azt sem, hogy ha már megvolt a cím, miért nem csekkolták a neten indulás előtt, de biztosan megvolt minderre az okuk, akárhogy is: a penészes matrac sehány csillag esetén sem lehet…..
„Átüt-e gyülekezeteink életén, kiviláglik-e egyházi alkalmainkból, sugárzik-e családi kapcsolatainkból, hogy Krisztus mai követőiben is valami magasabb erő, valami többlet-energia munkálkodik? Jaj, ha az egyház és a kereszténység kimerül abban, hogy egy valamikori dicsőség vagy tekintély után…..
De biztos lesznek olyanok is, akik megfogadják. És talán nagyon jól járnak majd ezzel... A kép nem kapcsolódik a szerzőhöz, ennél azért fiatalabb... :)..
guy2 2017.06.05 09:39:41
@P. J. Fry: Kis fizetés mellé könnyebb sok gyereket vállalni, mert kevesebbről mond le az ember.
Édesanyámat 2015 Júniusában találtam meg egy budapesti elfekvőben a háziorvosa segítségével. 24 órás ellátást igénylő pelenkás beteg lett Tisztelt Cím!   Édesanyámat 2015 Júniusában találtam meg egy budapesti elfekvőben a háziorvosa segítségével. Senkit nem adott meg akit értesíteni lehetne, így…..
 ..
guy2 2017.05.29 12:31:31
@FlybyWire: nyugdíjas éveinkben egy idősek otthona az egyetlen racionális választás, arra meg már most el lehet kezdeni félretenni. Nem véletlenül él Nyu. Európa albérletben. Ők már belátták. Nálunk még nagy az ellenállás, de racionális érvet a mai lakásárak mellett nem lehet felhozni a lakásvásárlás mellett. Ma egyszerűen túl sokat kellene befektetni, és túl sok mindenről kellene lemondani egy normális, 100m2-es lakásért.
A mai poszt tulajdonképpen vallomás. Sok mindenről van benne szó: munkáról, a szakma szeretetéről, kihívásokról és az azokra adott válaszokról, külföldi életről is – szerintem sokan magukra ismernek majd benne, legalábbis remélem. Az elmúlt napokban úgyis volt elég vita, szóval evezzünk ma békésebb…..
guy2 2017.05.18 19:20:59
Nézegetem itt a külföldi álláslehetőségeket, és mintha az lenne a tendencia, hogy főleg fizikai jellegű munkákra keresnek munkavállalókat nálunk szerencsésebb országokban, de talán már nálunk is. Érdekes kérdés számomra, hogy mennyi idő alatt tanulhatók meg ezek a munkák. Pl. láttam, hogy sofőrt keresnek egészen jó fizetéssel. Ahhoz, hogy valaki áruszállító sofőr legyen, kell egy nagyobb járműre szóló jogosítvány, meg gondolom kb. egy éves vezetési tapasztalat. Nagyon érdekes kérdés számomra, hogy ezeket a minimál követelményeket miért nem tudja emberek tömege teljesíteni. Oké, hogy sofőrből, meg ácsból, meg burkolóból is van tapasztaltabb, meg tapasztalatlanabb, de ezeket a munkákat talán már egy egy éves tapasztalattal rendelkező, vagy akár egy pályakezdő is, aki elvégezte a tanfolyamot rendesen, meg tudja csinálni olyan módon, hogy az elfogadható legyen a nyugatiaknak is. Dolgozom néhány gyárnak, és azt veszem észre, hogy nagyon nehezen találnak akár még betanítatlan munkaerőt is. Szerintem az egésznek az lesz a vége, hogy fokozatosan gépesíteni fogják a fizikai munkákat, mivel ezek nagyrésze valószínűleg teljesen gépesíthető. Ezek után viszont kérdésként merül fel, hogy érdemes-e kitanulni a fenti munkákat egy mai huszonéves fiatalembernek, mivel lehet, hogy 20-30 év múlva elveszti majd a megélhetését. Lehet, hogy nem is kell majd burkoló, ács, vagy hasonló, mert nyomtatni fogják az épületeket. Lehet hogy az utcákat gépek fogják maguktól takarítani, és nem kell beléjük sofőr. Mi lesz akkor ezekkel a tömegekkel? Bár lehet, hogy ekkor meg bevezetik majd az alapjövedelmet…
Júdás valóban forradalmat tervezett az árulásával vagy Jézus maga akart konfrontálódni a zsidó hatóságokkal? A Smithsonian.com egy érdekes videót közölt, melyben szakértők segítségével arra a kérdésre keresik a választ, mi volt Júdás valódi motivációja Jézus elárulására. Mi pedig megkérdeztünk egy…..
guy2 2017.05.15 19:33:54
@dívamacska: azért adtak neki pénzt, mert lehet, hogy akkoriban az volt a szokás. Lehet, hogy nem is a hatóságok fizették le, ezt mostanában már nem tudhatjuk meg. Az viszont valószínű, hogy Jézust már körözték, de népes szektája volt, ha nem Júdás adja föl, akkor föladta volna valaki más. Jézus meg valószínűleg azért nem működött együtt a hatóságokkal, mivel mindenképp börtönbe került volna - elég naiv azt hinni a Római Birodalomról, hogy elengednek egy bűnözőnek tartott személyt, ha sokan kiabálják a nevét. Az akkori börtönviszonyok mellett szerintem senki nem akarna bekerülni. Na meg persze ott van a többi, vallásos magyarázat is.
guy2 2017.05.15 20:08:07
@leprecHaUN: nem értem, miért kell szidni a hitet. Egy csomó ember nem találja a helyét a világban, ezeknek az embereknek adhat egy biztos pontot. Nem feltétlenül a legjobb megoldás, és nem mindenkinek jó, és igen, vissza is élnek néha vele, de mondj jobbat. És ne azt, hogy változzon meg mindenki, mert az emberek nem nagyon változnak, tömegek meg pláne nem.
PoorMode Nem született szépségek 2017.04.19 10:03:44
Az utóbbi időben arra lettem figyelmes, hogy rengeteg energiát fordít a divatipar a transznemű modellek népszerűsítésére. Címlapokon, nemzetközi kampányokban kapnak lehetőséget a bemutatkozásra, hogy bizonyíthassák, semmivel sem kevesebbek, mint a született nemükkel azonosuló pályatársaik. És…..
guy2 2017.05.06 13:33:41
Ahelyett, hogy a tűző napon órákig tologatnád a fűnyíródat, legyél a családoddal és bízd a piszkos munkát erre az eszközre.Ha te is szereted a szépen karbantartott gyepet, akkor ez a koncepció számodra is főnyeremény. Egy szép gyep kialakításának fontos feladata a folyamatos ápolás. Ha te sem…..
guy2 2017.04.23 21:20:19
@karit: nem mindegy az? Így is lenyírja..
Határátkelő Rabszolga-e vagy? 2017.04.22 06:30:00
Bevallom, a blogon próbálok nem foglalkozni a különböző kormányzati kijelentésekkel, amiért most kivételt teszek, az egyrészt a megszólaló személye, másrészt az, hogy úgy látom, ismét sikerült szintet lépni, és nemes egyszerűséggel lerabszolgázni pár százezer határátkelő magyart...
A United Airlines gépéről lerángatott utas esete bejárta a világsajtót, és a képek, a felvétel tényleg borzalmasak, a biztonsági emberek viselkedésére pedig nincs mentség. Az már megint más kérdés, hogy a társaság törvényesen járt el, amikor le akarta szállítani az utast…..
guy2 2017.04.16 14:06:01
@elemes: perszie, mert tele van a piac nagyon jhatározott, faszagyerek kereskedővel, akik ösztönösen mozgatják jobbra balra az egeret, mintha értenének valamihez, pedig csak megtetszettek az interjún a hasonló kvalitású HR-es csajnak.