Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fgzb

0 bejegyzést írt és 122 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Fogadjunk, hogy a Volvo logójáról neked is egyből a férfi szimbólum ugrik be! Ezzel nem vagy egyedül, sokan így vannak vele. Sőt, van, akit ez a tény kimondottan zavar. "Ébredj fel, Volvo! A világ már nem ugyanaz a hely, mint 90 éve volt." Ezzel a felütéssel kezdte meg Linkedin-bejegyzését Petra…..
A Brexit óta problémássá vált az import és export a szigetországba. Az adók, vámok miatt hatalmasak a cégek veszteségei...
Az állatok hosszú időn keresztül részesei voltak az emberi sportoknak, s számos sportág van, ahol mind a mai napig kihagyhatatlan elemei a shownak a leggyakrabban négylábú vagy éppen szárnyas társaink (ha másról nem, lóversenyekről biztos hallott már mindenki). Milliók számára jelent szórakozást:…..
A kérdés nem retorikai -- van baj vele, nem is kevés. Mindjárt például, hogy a liberalizmus mint gyakorlat/életmód nem létezik, ez egy ideológiai klisé, amit a bölcsészkarokon és a releváns konferenciákon meg lehet vitatni, a 18945. bőrt le lehet nyúzni a témáról, de végső soron mindig is csak…..
  Áll a bál az IKEA legújabb reklámkampánya miatt. "Legyen minden otthon biztonságos hely" - hirdeti a mamutcég, s propagandafilmjében a narratíva szerint meglehetősen gyakori, családon belüli erőszakot jeleníti meg. A magyar férfijogi szervezetek tiltakoznak, s közösen megfogalmazott, nyílt…..
Kis radikális önmeghatározó "végső" kérdésekkel. Akinek kedve van, írja meg kommentben az összpontszámát. A képzeletbeli max. érték a legszélsőségesebb globalista-progresszista-konstruktivista, a min. a legbezárkózóbb-nemzetilényegű-reakciós álláspontoké. Zárójelben a megszerezhető pontok a kérdés…..
fgzb 2020.09.28 05:00:54
"Nemzeti" alatt értsük azt, amire ennek a nemzetnek a kritikus tömege képes, be tud fogadni, bánni és építkezni tud vele, ún. organikus, (majdnem) magából adódó módon. "Progresszió" alatt értsük azt a folyamatos társadalmi teljesítményt, ami kompatibilis a tágabb (nyugati) civilizációnkkal,…..
fgzb 2020.05.17 16:55:49
@Rodney_2:
Igazad van.
Sokkal jobb ha a gyengeelméjű főnököd kitömi a saját sleppjét, meg az ostoba fociba önti a milliárdokat.
Nem akarsz véletlenül. min.elnök lenni?!!
fgzb 2020.05.17 17:22:12
@Rodney_2:
A kedves családod, az.
Az ún. illiberális állam csak egy kicsit értelmesebb választás a középkornál; csupán annyival, amennyivel nem kell hozzá megtanulni az időutazást, hanem elég elhinni (kellő tudás hiányában), amit az embernek egy cinikus politikai vezető mond. Hogyha ehhez egy egész ország is asszisztál, akkor…..
fgzb 2020.04.22 18:03:23
@colonel Tigh:
A fideszes aranyifjak a kommunizmusban nőttek fel, ott kapták a mintáikat ( pl: járások, hetvenes évekbeli dolog, még emlékszem rá ) . Felnőve ( de nem a feladathoz), az MSZMP-s káderpolitikát ötvözték a primitív rablókapitalizmussal.( Czinege Lajos hadseregtábornok korruptsága kimerült abban, hogy háromévente új fürdőszobát csináltatott magának.Ha a mostaniak is megálltak volna ennyinél, nem lenne miről beszélni.) Meg is lesz az eredménye, mert nem tanulnak az előző rendszer bukásának az okaiból.
Most, hogy beütött a NAT-mizéria és nyilvánvaló elmebetegek kezébe került a magyar oktatás és vele a gyerekeink jövőjének formálása, elgondolkodtam, vajon mi is lenne a valóban konzervatív gyereknevelés (nem pedig az ezen a címen folyó népbutítás). Három összetartozó névszóval jellemezném ezt…..
fgzb 2020.03.08 21:46:26
@civisvarosi:

Azt gondolom, hogy felesleges vitát folytatunk.
Mindegyik értékrendnek megvan a helye a társadalomban. Ugyanakkor az összes ilyen "-izmusnak", vannak értékei és vakfoltjai is.
Bármelyikből meritumból lehet túl sok , és túl kevés is, attól függően éppen melyik kormányt ,vagy divatot preferálják a választók.

Az egyetlen kiút: pesten a libsiknek targetálni szükséges a kvázi-projekt-szerű belső progressziót, és ezzel az egységsugarú konvergenciákkal támogatni a stratégiai céloknak megfelelõ intermodalitást , de a konzeválóknak is menedzselni kell a korrigálható kontrollingot.
fgzb 2020.03.09 13:54:30
@civisvarosi:

Azért továbbra is bízzak a Soros-tervben.
Ezt mondták a nekem a Pártban.
fgzb 2020.03.10 16:46:00
@civisvarosi:

Így nem tudom rendesen bomlasztani a Pártot, ha mindent komolyan veszel...

(Innét írogatok a földalatti munkásőr bázisról. Már csak kevesen maradtunk, mert szinte az összes régi etás átlépett a fideszbe. A zászlót magukkal vitték, ami a sok ( -agy ) mosástól vörösből narancsszínűvé fakult. )
Hazánk tragikus válságban van, amelynek a mélységét nehéz még felbecsülni is. A válság évszázadok elrontott nemzetfejlődésére és máig uralkodó, erősen korlátozott etnicista kompetenciakészletére vezethető vissza. Amit azonban az egymást követő korok így-úgy (kevésbé jól és nagyon rosszul)…..
Az állam vonatkozásában helyeselhető konzervatív hozzáállás a minimalizmus. Nincs érv, amivel igazolható lenne az államok elterpeszkedése az emberi életek fölött, annál is kevésbé, mert a túlterjeszkedő állam óhatatlanul -- nem beszélve a gyakori szándékosságról -- irtja az alternatív…..
„Mi, magyarok ki akarunk törni abból, hogy Európa másodvonalába tartozzunk, mi azok közé az európai ország közé akarunk tartozni, ahol a legjobb élni, alkotni és lakni. Magyarország a világgazdaság legkorszerűbb technológiájával akar termelni. A legjobb és legtisztább természeti környezetet akarja…..
fgzb 2019.12.16 11:32:46
@HaFr:
Azért mert rendszeresen belekötsz a liberális eszmékbe, szinte havonta van egy ilyen írásod. Te meg Gyurcsány, az Univerzum két szembe lévő sarka. De ettől még egyik meggyőződés sem jobb ,vagy rosszabb mint a másik. Egyszer már írtam, hogy a Teremtő, vagy a Legmagasabb Intelligencia mindezek felett áll.

( Az egyik a só, a másik a cukor a konyhában. Azt a szakácsot , aki csak az egyikkel kezd el főzni, hamar kiebrudalják. )
Forrás: Reuters/KAI PFAFFENbach Lehet, hogy a törzsutaskártyák elnevezését kellene megváltoztatni a mostani nemességre vagy értékre utaló kifejezések, mint az ezüst-arany-platina, helyett mondjuk ólom-higany-polónium-ra? Az Egyesült Királyság klímaváltozásért felelős bizottsága más ötlettel állt…..
A felfogásom szerinti konzervatizmus a felvilágosodásra való reakcióból született, olyan értékeket véd, amelyeket a felvilágosodás támadott, és amelyeket a felvilágosodásban gyökerező progresszió és demokrácia egyenesen kirekeszteni akar a közösségi térből és a politikából. Ezek az értékek a…..
fgzb 2019.10.04 21:13:07
fgzb 2019.10.06 18:34:00
@kiskutyauto:
Ment a nagy lájk a részedre.

"Az átlagembert tömegemberezed, ami mindent elmond a pökhendi elitista látszat okos, amúgy vérostoba pszichopatológiádtól."
A blogszerző jó úton van az elorbánosodás felé, elitista gőggel és lenézéssel (saját vélt szellemi felsőbbrendűségével ) megspékelve. Kár érte, jó ember volt.
Első reakciós (elsőreakciós) piaci kommentelők dühödten utasítják el a Thunberg-jelenséget, nem mellesleg egy platformra kerülve az etnicista politikai érdekek képviselőivel, köztük politikai és gazdasági bűnözők garmadával. Pedig Thunberg és a klímaaktivisták a globalizáció új (megújuló) forrását…..
fgzb 2019.09.21 13:50:55
Úgy tűnik, hogy megállt a fejlődés a fizikában az utóbbi 20-30-40 évben, semmi komolyat nem tudtak felfedezni a tudósok. A közlekedés még mindig szennyező belsőégésű motorokkal történik, a villamosenergia termelés pedig jórészt hőerőgépekkel. ( A robbanómotor is az.)

Pedig léteznek találmányok ezen a téren. Nikola Tesla sokkal több mindent csinált,mint amennyit mi most gondolunk róla. Pl. megalkotott egy konvertert, egy tértechnológiai találmányt, amivel villamos energiát állított elő, látszólag a semmiből, valóságban a nullponti energiát csapolta meg. Ezzel az eszközzel egy autót hajtott meg ( Tesla-modell )). ) , amivel elérte a száz kilométeres sebességet. Egy lepecsételt házban három napig működtetett villanykörtéket, vasalókat, hogy meggyőzze a szkeptikusokat. Vezeték nélküli telefont csinált, amit sikeres ki is próbált. Tudása legalább száz évvel megelőzte a korát. Éppen ezért ő maga is kijelentette, hogy tudása, találmányai egy részére még nem érett meg az emberi faj,ezért nem is tette közzé azokat.
Halálakor az amerikai kormány lefoglalta az összes iratot, papírokat, stb. ,amit azóta sem szándékoznak nyilvánosságra hozni. ( biztos nem ok nélkül, mert az ingyenenergia felforgatná a világ rendjét.)

Állítólag létezik egy ( íratlan?) megállapodás bizonyos kormányok ( háttérhatalmak?) között, hogy ameddig még van olaj és gáz a Földön, addig a tértechnológiai találmányokat ( mint pl. az antigravitáció is ) nem hozzák nyilvánosságra. Gond csak az ,hogy legalább még ötven ( száz? ) évre elegendő olaj van a földben, (hogy hol és mennyi az más kérdés, pl. a sarkok alatt, ezért futnak versenyt értük), és ha ezeket még elégetjük, akkor ebbe beledöglünk, szó szerint. A +3 fokos felmelegedés brutális következményekkel fog járni, és most errefelé tartunk.
Ferihegy (alias Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér, avagy BUD) gazdái ezzel bíztatják az erre fogékony nagyérdeműt: „A Repülőterek Nemzetközi Tanácsa (ACI) kezdeményezésére 194 európai repülőtér vállalta, hogy 2050-re üzemelése nem jár szén-dioxid-kibocsátással, a kezdeményezéshez a Budapest…..
A világban háború zajlik az különféle mélységű autokratikus uralmi rendszerek és a liberális demokráciák (a nyugati civilizáció) között, amire az utóbbiak is lassan kezdenek rájönni. Ahogy minden háború esetében, az uralom mellett az eltérő uralmi logikák (itt globálisan) normatív igényű…..
Aggasztó, ahogy a hazai ellenzéknek semmilyen narratíva (=az ország és az ő -- a baloldal -- közös történetük) nem áll rendelkezésére, hogy felvegye a versenyt a Fidesz historizáló, etnicista, sérelmi-támadó világképével. Ennek az egyik oka -- a műveletlenségük, a politikai érzék hiánya és a nem…..
Egy választ jelölj meg! Keresd meg a nézeteidhez legközelebbi választ akkor is, ha nem osztod teljes mértékben! Alul a megoldó kulcsok (súlyozott értékek) és a kiértékelés. Ne gondolkozz túl sokat egy-egy válaszon! 1. Ki számodra az első, ha meg kellene védened (a többi lehetőséggel szemben…..
fgzb 2019.06.23 20:39:15
fgzb 2019.06.23 21:16:56
@HaFr:
Hívjuk klasszikusnak.
De néha én is meglepődök, hogy mennyi mindent el tudok fogadni, amit a blogban leírsz.
Annak viszont nem örülök, mikor a progresszív dolgokat ekézed rendszeresen.
Szinte minden nézetrendszerben vannak értékes dolgok, és mindenkinek megvannak a saját vakfoltjai, mint ahogy nekem is valószínűleg. De majd dolgozunk rajta.
Az egyik legnehezebb helyzetben a magyar konzervatívok vannak Európában, mert nincs pártjuk, sőt a nehezen kialakítható preferenciájuk is olyan megalkuvást igényel, ami már-már értelmetlenné tenné a választást -- ha Magyarországon nem volna éppen diktatúra. Mert ebben az esetben a választás…..
fgzb 2019.05.24 22:42:39
@Mickey Pearce:
A tisztelt keresztanyád már akkor kilencvenben meglátta a jövőt.
Azt már gondolom nem tette hozzá, hogy egy egész országot fog a maga szintjére lehúzni. A magyarok rosszabbik énjét Orbán "etás" kiválóan tudja ingerelni és előhozni. A fél ország előtte fetreng, ki érdekből, ki őszinte hódolattal.
Az orbán-rezsim nem fog szép végetérni.
A jogok egyenlősége abszolút. Minden ezzel ellenkező vélemény diszkriminatív és fasiszta. Féfiként ugyanazok a jogok illetnek meg, mint a nőket. Így szülni is jogom van. Ha az állam nem juttatja érvényre a jogomat, fasiszta. Az államnak elő kell segítenie, hogy szülhessek. Adjon spermát és…..
Az ország jóléte a versenyképes gazdaság és a jól működő állam eredője, period, end of story, mondja az angol. Magyarországon -- a félreértések és a romlott propaganda elkerülése végett -- ma mindkettő fundamentálisan romokban. Itt csak a gazdaságról fogok beszélni, mert ezt bonyolultabb -- ha nem…..
fgzb 2019.05.11 19:50:45