Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bandes

0 bejegyzést írt és 41 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A mai napon (számomra) váratlanul megjelent a böngésző új stabil kiadása. Lássuk a jóságokat! Könyvjelzőkezelő! (Igen, még mindig sok hiányosság van benne, de a legtöbb felhasználónak már így is kielégíti az igényeit.) Kipróbálható az új kezdőlap. (Egyelőre még a…..
Bandes 2014.10.25 01:37:35
@Nekomajin: Firefox egy vicc. 2014 van és még mindig csak 1 processzormagot tud használni. amúgy egész jó lenne. de ez már nálam kizáró ok. Explorer ? na nevettess. soha többé. az még egy szinttel lejjebb van. különben ahogy hallom használni tud több magot. de akkor se érdekelnek. kilopták magukat a szívemből. Safari még mindig itt van, csak azt már nem frissítik windowsra sajnos. pedig szépreményű volt. és nagyjából ennyi. CHROME engine a legjobb kész tény. van pénz a googlenél, van fejlesztő, meg is van írva rendesen a renderelő. megy mint az atom, pöpecül kihasználja az erőforrásokat,naprakész. ennyi. Operánál már ingyen kapják az engine-t is, csak az ablakot kell már csak fejleszteniük fölé(!), de láthatóan ez is kemény feladat nekik. persze sose könnyű más kódjából alkotni. Prosztó engine vagy mi volt a sajátjuk, haha. szép volt. egy ideig. az is egymagot tudott csak használni. az ki is fogott velük. multithreaded dolgok, na az a baj hogy azt nem is tanítják, tanították eléggé. alap programozóknak ez nem volt követelmény. de különben is. OPERA. volt már itt minden. minden volt már. egy dolog soha, ÁLLANDÓSÁG. nézzük csak. volt ugye jó kis shortcut rendszer. F4 meg minden. beépített dolgok. ment a kukába. RSS feed kukába. mail kliens beépítve. kukába. WIDGETEK! HAHA. és volt szerintem pár hasznos még mindig jó lenne egy-kettő talán. KUKÁBA mentek azok is. OPERA UNITE muhaha. nem volt rossz ötlet az sem. de kukába vele. Opera Mail account. "gyertek regisztrálni hozzánk, az nem baj hogy lehet 3 év múlva meggonduljuk magunkat és megy a Kukába az is." My Opera. kukába. Opera Sync hazavágta a Bookmarkjaimat szinkronizálás közben. még jó hogy volt biztonsági másolatom fileban. lehúzta a szerverről a semmit és eltüntette a dolgaimat. kedves. már lassan könyvet írhatnék ezekről. hogy hányszor okoztak fejfájást. jó hát persze milyen jó, ingyen böngésző. Mert ugye Opera fizetős volt egy időben. dehát most is nyomatják az ad-okat minin, meg ahol tudják. új Opera. Chrome engine, frankó. lenne. de már ebből is kihajítottak jó dolgokat. jöttek újjak amiket jó volna kikapcsolhatóvá tenni. vannak itt még finomságok. Speed Dial. először volt az ikon. aztán jött a szívecske. pirosra váltott ha már tárolva volt az oldal. most már nem vált pirosra, így ugyanazt az oldalt többször is el lehet menteni akár. szuper. most már speed dial is butítva van emiatt. akkor most jön az új speed dial ami egy borzalom. számomra szubjektíve. most mi a francot kezdjek egy kék alapon fehér B betűvel. honnan tudjam hogy az milyen weboldal ? míg most látok egy preview-t és az egyedi minden oldalnál, hát egyből felismerem.
ezek a szintek ráadásul.
I. hasznos funkció működik
II. haszontalan funkció flaggel bekapcsolható
III. haszontalan funkció alapértelmezett, hasznos funkció visszakapcsolható flaggel.
IV. hasznos funkció végleg a kukába.
most tényleg, remélem nem lesznek olyan hülyék hogy kihajítják az egyetlen dolgot ami tetszik most, a már mostan "régi speed dial". Stash meg Discover, ahh, előbbi még valamire jó talán.de már ez is inkább akkor Reading List. nincs vége egyszerűen.
rászoktatják az embereket valamire, majd kihajítják azt, és beraknak helyette mást. de most ezeket főleg azért írtam le, hogy most akkor én vagyok a hülye ? vagy ők? hát csodálkoznak hogy 5%on stagnál a felhasználói bázisuk. hát jóhogy. már rég lehetnének 30-on. mások megcsinálták már. ésszel. saját maguk alatt vágják a fát. el kéne gondolkodniuk azon hogy miért mennek el az emberek más böngészőt használni, és miért nem jönnek soha folyamatosan újjak. hát talán emiatt a rengeteg következetlenség miatt amit az elmúlt 6-8 évben elkövettek! csakis saját magukat okolhatják. ott lehetnének a firefox-chrome-explorer-safari szintjén. de erre nem jönnek rá. hát látszik hogy mit művelnek. ja igen, eszembe jutott valami. annak is örültem amikor az új opera autoupdate fícsör lehúzott egy bugos operát ami nem ment. visszaraktam eggyel korábbit, és hopp 10000 RSS bejegyzés eltűnt a Smart RSS-ből. minden. csutkára kitörölte. folyamatosan szívat minket. én relatíve power usernek számítok. és szükségem van pár hasznos dologra, amik más böngészőkben nincsenek meg, és azokkal még lassabb minden. és ledobja az agyam a láncot amikor azt látom hogy hazavágták azt amit használtam és jól ment..
Bandes 2014.10.25 03:19:28
egyáltalán nem érdekel a ban. nekem erre ennyi időm volt. nem csak én leszek az egyetlen akinek a töke tele lesz ezzel. idővel el fog tűnni onnan az. viszont én nem fogok erre több időt fordítani.
nem most voltam ideges, hanem már hetekkel ezelőtt kiverte nálam a biztosítékot. és legfőkébb az hogy nekem kell írnom kell ezeknek, mert maguktól nem képesek rájönni hogy az úgy nem lesz jó hosszútávon semmiképp.
ha nem csinálnak semmit, akkor elbukták a pszichológiai tesztemet. ennyi. pontosan erről van szó. akkor is igazam van hogyha bunkó vagyok. örüljenek csak hogy lebannolhatnak. minek írjam le normálisan a problémámat nekik hogy nem érzem azt hogy megfogják javítani ? hiszen már amiket itt felsoroltam azok csak azt bizonyítják hogy mennyire amatőr módon csinálják ezt az egészet évek óta. na hát abba ne menjünk bele hogy melyik a legjobb böngésző. különben itt van a firefox, azt is csomót használom, de csak bizonyos feladatokra. van benne nagyon jó kis download manager és egyéb hasznos extension. egy pár oldalat amúgyis azon nézek meg inkább. aztán chrome-ot is csak bizonyos dolgokra használom. régi opera is itt figyel még. néha elindítom. még nem sikerült "kipakolnom belőle". új opera akkor lehetne a legjobb ha ezeket kijavítanák, illetve nem tennék tönkre amikor jó, és legfőkébb akkor lenne az hogyha nem a magamfajtáknak kellene rácsapnia az asztalra hogy "na de mégis, ezt most komolyan gondoltátok?!"
ez van. nem fogok könyörögni nekik. MERT NEM ÉRDEMLIK MEG AZT A HANGNEMET TŐLEM. soha semmi fícsört nem kérnék tőlük. ha mégis azt biztos finoman tenném. de ezt nem. ezért nem fogok most ott légyszílégyszizni. arról sem fogok írni nekik hogy jó volna a ctrl+shift klikk-et visszahozzák. és miért. mert biztos vagyok benne hogy nem csinálnák meg. várhatnám azt. valahol sejtem is azt hogy a chrome engine miatt vannak gondban a régi shortcutokkal. nem tudnak belenyúlni gond nélkül. mind1. ez az én nézetem most. reggel sem leszek türelmesek hozzájuk. elment az idő ezzel, de hát akkoris. gondoljanak rám úgy hogy "itt volt egy őrült aki ordibált azért hogy mert szerinte ez így nem jó". "most mondd hogy milyen emberek vannak". és azt várom, én arra vagyok kiváncsi. hogy leesik majd-e náluk az hogy "te figyi, ez amúgy mondod valamit". ennyi. jóccakát!
A 21-es verzió sokak számára csalódás lesz, ugyanis a két hónapos fejlesztési ciklus végén mindössze egyetlen kézzel fogható újdonságot hozott, ez pedig a teljes URL mutatása a címsorban. (Be kell kapcsolni a haladó beállítások között.) A kép azonban ennél árnyaltabb,…..
Az új évi első bejegyzésben összefoglaljuk, hogy mi történt a Operával 2013-ban. A blog rendszeres olvasóinak nem sok újdonságot tartogat ez a bejegyzés, az alkalmi látogatók viszont most felvehetik a fonalat. A történet februárban kezdődött, amikor az Opera Software…..
A képen látható szoftver neve egyszerűen csak DAW Control - négy dollárért megy még egy ideig az App Store-ban, és elvezérli a Logicot, a Live-ot, a Cubase-t, az FL Studiót, és még sok más szoftvert, vezeték nélkül,  Macen és PC-n. Öröm látni...
Az Opera Desktop Team próbálta humorosra venni a figurát, de az igazság az, hogy a legújabb verzióra tényleg ráfér pár javítás. Az Opera 12.11 első előzetesének megjelenése előrevetíti, hogy a fejlesztők egy hibajavító kiadást terveznek elkészíteni. Változások…..
A mai napon, hat kiadásra jelölt változatot követően megjelent az Opera legfrissebb verziója. Tetszik, nem tetszik, ez a helyzet, a 12-es kiadás (a'la Wahoo) így is elég sokáig húzódott, és még a fő attrakciónak szánt hardveres gyorsítás sem lett alapértelmezett benne.…..
Bandes 2012.06.20 18:39:44
@penge™: nem volt vészes egyébként a feed frissítés. végén már nem is használtam a feedeket, ki volt kapcsolva hogy lehúzza őket. ami viszont lassú volt, opera indulása után míg beolvasta őket adatbázisba. a 10 ezer maillel együtt..

újjabb fejlemény opera link ügyben. mac-es opera böngésző képes szinkronizálni a bookmarkokat ! windows-os viszont továbbra sem. felkiáltójel/server connection timeout satöbbi. 12.01es sem javított a helyzeten. az előbb próbáltam ki. de le is szedtem. már megint külön helyre telepí magát. minek ez a kavarás ? ha valaki leszedi akkor talán azért szedi le mert a meglévőt akarja feljavítani talán. legalább valami választási opciót adhatnának hogy upgrade vagy külön install.
jah és webes opera link oldalon továbbra sem látok egyetlen árva bookmarkot sem. ami azért érdekes mert a maces opera mégis le tudta szedni azokat amiket hétvégén windowsról szinkronizált fel.. szóval káosz van.
Bandes 2012.06.21 11:12:40
@Teddy Beer: pendrive ? na ne nevettess :) az vissza a kőkorszakba lenne ezek után. fszom fog dugdosni pendriveokat gépek között. oldja csak meg szépen a neten a syncet a program. még dropbox-al talán meg lehetne oldani hogy több kliens ugyanazt a file-t használja egy virtuális folderban ami fennt van, de mi van ha egyszerre 2 kliens akar írni bele ? lehet hogy elszállna. különben nem használtam még dropboxot sem, mivel nem volt rá szükségem. jó öreg lan homegroup elég.
cousin333: Ami az utóbbi hetek feszített tempójú előzetes-áradata valószínűvé tett, most kézzelfogható valósággá vált. A Desktop Team fejlesztői kiadták az Opera 12 (első) RC, azaz véglegesnek szánt kiadását. Ha általuk komolyabbnak tartott hiba merül fel, azt még…..
Fogyik a magyar!1. rész Az elmúlt hetekben a hazai sajtóban rendkívüli visszhangot váltott ki a hazai népességfogyás legújabb adata, amely szerint az idén tízmillió alá csökken nemzetünk lélekszáma. (E cikk sajátos aktualitását az adja, hogy Orbán Viktor miniszterelnök…..
Jövőre már tilos lesz használni a Forma-1-ben a McLarenéhez hasonló szárnyleszorítós rendszert, döntött vasárnap a FOTA. A csapatszervezet szavazással határozott a betiltásról, a McLaren nem tudta meggyőzni a többieket az eszköz hasznáról, leszavazták - értesült az…..
Vége a Húsvétnak, és vele együtt a hosszú hétvégének is, ideje dolgozni. Az Operánál is ezt tették, ha szeretnéd tudni, mire jutottak, akkor próbáld ki a mai előzetest! A változási közlemény nem túl hosszú, de az látszik, hogy a fókusz két hosszú ideje kísértő…..
Az Opera ma egy igen feszített tempójú fejlesztés után előállt az új, minden eddiginél jobb Opera beta verziójával, és nagyon úgy tűnik, hogy a végleges változattal sem fognak sokat várni már. Minden jel szerint az Opera megpróbálja az új, 10.50-es verziót még a Mircosoft-os…..
Bandes 2010.02.11 22:00:16
hát köszike a válaszokat. én már keresgéltem is opera support oldalon hol lehetne panaszkodni, de nem találtam igazán megfelelő helyet, csak egy kusza fórumot mindenféle topikkal. egyébként már régebben is küldtem be bug reportokat nekik. pl. 9.62es verzió körül küldtem be hogy nem töltődnek le a megkezdett linkek a Links panelen, ha elnavigálok más oldalra, és ez azóta is így megy! röhej hogy vannak file-ok amiket nem tölt le, van amit letölt, de nem teszi oda a download könyvtárba, csak amikor másodszorra nyomok a downloadra. korábban is kipróbálgattam a bétákat már és mindig működtek többé kevésbé. most azért is próbáltam meg előbb frissíteni, mert ez a 10.10-es elég sűrűn fagy le. ez is a download tab-al kapcsolatban főleg. bizonyos esetekben amikor letöltött elemeket próbálok törölni a listából, van hogy egyszer csak lefagy opera. már inspectort is felraktam, meg dump filet is küldtem nekik anno, dehát úgy látom el vannak foglalva. eléggé power user vagyok operával, és így megtalálok bugokat általában, csak nincs időm küldözgetni ezeket folyamatosan, főleg úgy hogy ingyen segítek nekik, és még akkor sem javítják ki mindig a bugokat..
ez az mdi dolog furcsa volt először, de nekem bejött ez hogy minden popup ablakot ki tudok nagyítani + előhozni a rejtett címsorokat. evvel az aero dologgal kapcsolatban, meg nem tudom mi az olyan nagy dolog abban hogy most az egész ablaknak átlátszónak kell lennie, és ezért újraírni régi dolgokat. ez mind csak kozmetika, nem valódi funkcionalitás. azt sem értem miért kell ezekről a szutyok internet explorerből meg chromeból átvenni ezeket a layoutokat, mintha az olyan jó volna. ergonómia szempontjából 1 lépés előre 2 lépés hátra az amit látok itt bizonyos megoldásoknál.
Bandes 2010.02.12 00:22:25
@David_K: hát nagyon egyszerű pedig. egyszerre én is mindig csak egyet nézek. de van hogy egyszerre sok oldalt nyitok meg háttérbe egy oldalról, amiket később olvasok el teljesen. vagy szükségem van rájuk később, ezért akarom hogy nyitva maradjanak.
a lényeg hogy nem szeretek bookmarkolni mindent. az aktuális oldalakat meghagyom nyitva sokszor napokig. így gyorsan elérem őket, és nem lesznek elfelejtve. ha például van egy téma amiről keresek, akkor megnyitok mondjuk 5 külön topikot róla, meg más linkeket, és így mindig összegyűlik egy rakat oldal. amik együtt mind tartalmaznak fontos információkat. és ezeket egyenként lebookmarkolni nem valami kényelmes dolog. általában tudom hogy a megnyitott oldalakon mit hol találok. úgyis rendezem őket. jó volna egyébként ha téma szerint lehetne csoportosítani tabokat. a sessionök kezelése lassú és nehézkes. historyból pedig nem mindig sikerül előbányászni régi oldalakat. idővel minden oldal vagy elévül és bezárom vagy végleg bookmarkba kerül. :)
Bandes 2010.02.12 14:54:19
@MosoMasa / Ha nagy leszek, japán leszek!: semmi baja nincs a gépemnek, vadi új. egy röhej hogy nem képesek megírni az új operát úgy hogy ne olvassa be a régi skineket. a winamp 5 is beolvassa a 10 éves winamp 2 classic skineket érdekes módon.