Regisztráció Blogot indítok
Adatok
valterekurc

0 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Péntek reggel hívtuk fel a figyelmet az Ankarában működő vallásügyi alapítvány, a Türkiye Diyanet Vakfı által publikált budapesti nagymecset és vallási központ látványterveire. A videóval kapcsolatban az index.hu és az atv.hu is megpróbált tájékozódni. Az első körben…..
valterekurc 2015.05.20 01:11:14
@fehérfarkas: jobb ha beletörődsz hogy Európa ezen része egyáltalán nem kér az iszlámból, sem a muszlimokból. Ha egyszerre ragaszkodnak a kafír életmód előnyeihez meg a kőkorszaki vallásukhoz, le lehet lépni Londonba, Párizsba, Brüsszelbe. Magyarországnak viszont nincs szükség se muszlimokra, se mecsetre, az iszlám nevű, vallásnak csúfolt hülyeségre meg főleg nem.
Már az elején le kell szögezni, hogy nem a Dalai Láma hibája az egész. Az európai hippik és a kicsit elveszett harmincas értelmiségi csajok által is nagyra tartott vallásai-politikai vezető mit sem tudott arról, hogy a magyar önkéntesek idén be szeretnék fejezni a Zangla falunak…..
A Falnál Abban a Vakondtúrás vagy milyen nevű koszfészekben nyitunk, ahová Samu elsuvasztotta Szegfűt és a kis Samukát, hogy majd itt jó dolgotok lesz ill. biztonságban itten lesztek, nem másutt. A kocsma-bordély, ahol a gyereklány és csecsemője bujkál, igen vidám hely, most…..
valterekurc 2014.06.03 12:12:30
@XocoLatte: nálad a pont
Bántó címmel közölt vérlázítóan kormány hű blogbejegyzést a Mandiner, cserébe mi közlünk egy vérlázítóan kormányellenest. Lehet, hogy az Európai parlament képviselői nem tudják, mi történik Magyarországon, de az is biztos, bántó, hogy a Mandiner szerzője azt gondolja…..
valterekurc 2012.01.19 14:40:52
Augusztus 6-án a német szélsőjobboldali párt, az NPD kilencedik alkalommal szervezte meg a párt szimpatizánsainak a Rock für Deutchland nevű fesztivált, ahol a szélsőjobbos zenekarok mellett a párt vezetői tartottak lelkesítő beszédeket. A koncertre kilátogató 600 embernek azonban…..
valterekurc 2011.08.11 19:24:35
A szólásszabadság védelmében foglalt állást az Emberi Jogok Európai Bírósága, mikor keddi ítéletében megállapította, hogy Uj Péter, az Index főszerkesztője nem követett el becsületsértést azzal, hogy egy cikkében szarnak minősítette a Tokaj Kereskedőház egy borát. A Népszabadságban 2008-ban…..
valterekurc 2011.07.20 12:58:59
Lehet, hogy a Orbán Viktor atomjaira röhögte magát azon, hogy az EU Elnökeként az EU diktátorát, azaz magát támadta. *** Ugyebár az úgy volt, legalábbis a whig történetírás szerint, hogy Orbán kiosztott egy pár kokit és sallert Brüsszelnek. És persze mi más is…..
Assange a kiszivárogtatásokkal egy jobb, transzparensebb és igazságosabb világot szeretne: egy világot titkok nélkül. A baj csak az, hogy ez egy rendkívül ostoba utópia. A világsajtó még mindig az amerikai diplomáciától származó dokumentumokon csámcsog, melyeket Julian…..
Máig felfedezett magyar nyelvemlékeink egytől-egyig különlegesek, megtalálásuk és birtokunkba jutásuk története gyakran kalandos, sőt néhányuk fennmaradása igencsak a véletlen műve. Cikkünkben áttekintjük a legeket, az első írott magyar szótól az első versen át, egészen az…..
Aki olvassa ezt a blogot, tudja, hogy az elmúlt időszakban mennyi kritikát kaptam azért, mert nem voltam hajlandó a demokrácia lényegi és a korábbiaktól minőségileg eltérő korlátozását látni a Fidesz döntéseiben. Az, hogy valami személyesen nem tetszik, még automatikusan nem…..
valterekurc 2010.10.27 13:50:18
Talán bennem van a hiba, de én az AB jogosultságainak megnyirbálásában nem látok katasztrófát. Hogy a Fidesz elvtelen és köpönyegforgató? Jóóóó reggelt, ez itt politika...

Egyrészt: mint jogász úgy látom, hogy a visszamenő hatályú, utólagos normakontroll mostani formájában inkább árt a jogbiztonságnak mint használ. Egy ideális világban a parlament csak olyan jogszabályról szavazhatna amely már ez előkészítés során átment a törvényesség szűrőjén. Például az EU Bizottsága csak olyan tervezetet bocsájthat a Tanács és az EP elé, amelyre a Jogi Szolgálata előzőleg már rábólintott. (Természetesen ez Brüsszelben sem működik ideálisan, de legalább létezik egy ilyen mechanizmus ami az esetek többségében megóvja a Bizottságot a blamázstól).

Másrészt, a kritikus törvények esetleges visszamenő hatályú megsemmisítése nem csak az okozott jogbizonytalansággal okoz problémát, hanem azzal is hogy az AB ítélkezési gyakorlata kiszámíthatatlan és a testület összetételétől függően változik. Adóügyekben az is tetézi a bizonytalanságot, hogy a talárosok - magukat valami tévedhetetlen és mindent tudó testületnek képzelve - nagyon ritka esetben kérik ki adószakértők véleményét.

Harmadrészt, ez utóbbi már átvezet a kérdéshez hogy meddig tart a jogállam, és mikortól kezdődik a jogászok állama? Most ott tartunk, hogy egy jogi testület dönt olyan ügyekben amelyek alapvetően nem jogi kérdések, mint például a közerkölcsbe ütközés, illetve hoz olyan döntéseket amelyek a jog szempontjából bizonyára helyesek de távolról sem esnek egybe az erkölcsi elvárásokkal és igazságérzettel. Költői kérdés: melyik a fontosabb? és miért jó ha egy politikai alkuk során összeválogatott, a való világtól elszakadt, önmagát tévedhetetlennek tartó testületé az utolsó szó a jogalkotásban?

S végül Orbán Viktorral kapcsolatban: ez a terv beleillik a képbe, de nem feltétlenül rossz értelemben. A jelenlegi felfogásban a jogszerűség önmagában vett érték, míg ő úgy gondolja, hogy a közérdekkel semmi, még a jog sem mehet szembe. A kizárólag a jog érvényesülésére koncentráló AB számára a közérdek csak másodlagos szempont, ha az elefántcsonttoronyban egyáltalán tudják még hogy mi az. Így aztán az, hogy az AB-t megpróbálja a helyére tenni, tökéletesen illik az új orbáni filozófiába. Ezzel önmagában nincs is probléma egész addig, amíg a normakontrolltól mentesülő jogszabályok valóban a közérdeket szolgálják mint ebben a konkrét esetben. Hogy ha ezt a határt átlépik, onnantól csak abban lehet bízni hogy az EU közbelép a közösség jog megsértése miatt, és szerintem ez nagyobb garancia az Alkotmánybíróságnál, amely húsz éves fennállása alatt - valljuk be - nem tudott sokat tenni a magyar politika elkurvulása ellen, az adórendszerünk kiszámíthatóvá tétele érdekében pedig még kevésbé. Sőt...
Folyékony Kenyér Black Rose 2010.10.06 11:38:33
Kezdjük a Black Rose-zal, ha már ilyen egyértelműen verte az egész magyar sörmezőnyt – nem csak a sörbloggerek véleménye szerint. (>>>)A csinosnak szánt fekete üveg valóban kiemelkedik a magyar kisüzemi sörök vizuális zagytározójából, de még így sem üti meg a…..
valterekurc 2010.10.06 16:06:08
@Serkoptató: Amilyen szar a belga csapvíz nem is csoda...
inphoto.blog.hu Színes Panasonic 2010.02.13 10:57:00
 A Panasonic a könnyebb megoldást választotta, a gép szine lett a vonzerő. Azért az Olympus megoldása hatékonyabb, a gépet egyszerűsítette. Olympua E-PL1...