Regisztráció Blogot indítok
Adatok
LED

17 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Szentendrén sétálgatva sok mindenbe belebotolhatunk. A hangulatos utcák, kellemes cukrászdák nyüzsgő éttermek mellett Marcipán, festmény, vagy akár mikro kiállításokba is, de szeptember 22-én szerdán más különlegesebb lehetőségekkel is találkozhattunk a…..
 Energiatakarékos technológiák használatát ösztönző, kamatkedvezményes finanszírozási megoldásokat vezet be az Erste Bank Hungary - közölte a bank hétfőn. Ha tehát például egy passzív ház építésébe kezdünk érdemes elgondolkodni ajánlataikon. Az Erste Zöld Programban…..
LED 2010.09.30 11:52:52
@rézkalapács: Ez egy hírek..és sztem egyben pozitív kezdeményezés, mivel valóban nem olcsó pl. egy passzív házat megépíteni, vagy a legújabb zöld autót megvásárolni.
 Nemrég bemutattunk egy videót, melyben egy szomjas "fekete fiú vizet akar" és ezért élő műsorban megissza a műsorvezetők vízét.  A Music is Life nevű szervezet rendezte ezt a gerilla kampányt, amelynek kapcsán a víz szerepére és értékére próbálták…..
Greenpeace Magyarország Kutyák 2010.09.23 07:41:00
Az elütött kutya végül megúszta...
Az orrunk előtt van, de számunkra már teljesen természetes az a vizes pohár, amely majdnem minden műsorvezető mellett megtalálható a tv-ben. Ez szúrt szemet 2007-ben az Ecopop elnevezésű zöld marketinges cégnek és ebből építettek fel egy elképesztő gerilla kampányt. Adott egy…..
"Millió faj szenvedne egy nukleáris robbanástól, de csak egy képes arra, hogy ilyet előidézzen."    ..
 A Levegő Munkacsoport előző évben elkeserítő információkat tárt fel. Találomra 17 műanyag terméket vizsgáltak, melyekben olyan ftalát vegyületeket kerestek, amik különösen veszélyesek ránk. Az eredmény elszomorító.        Az EU 2007-ben érvényben…..
 2010 július 23-án 3 órakor 89 éves korában meghalt Dorothy Stowe, a Greenpeace egyik alapító tagja. Életútja sokunk számára példaértékű lehet, hiszen életét arra tette fel, hogy jobbá tegye a világot. Amellett, hogy részt vett a világ vezető zöldszervezetének…..
1996 előtt az Arctic Sunrise még „a másik csapatban játszott”. Fókavadászatra használták és a francia kormány tulajdonában volt, amely leszállópályát tervezett az Antarktiszre, pontosan a pingvinek fészkelő területére. Mostanra a leghíresebb Greenpeace-s hajók…..
2002-ben bocsájtották vízre a Greenpeace legújabb és legnagyobb kész hajóját, mely az Esperanza, azaz a remény nevet kapta. (Lassan már nem illeti meg a „legújabb” címke, hiszen tervben van az új Rainbow Warrior is).  Az Esperanza gyakran harcol a bálnavadászok ellen…..
 Nemrég egy kisebb vita alakult ki egyik bejegyzésünk - A tanácsok a kevesebb olajért- kapcsán, hogy mégis hogyan lehet kerülni a palackos vizet? Sokan állították, hogy nem szívesen isznak a kétes eredetű csapvízből, hanem inkább a biztos és jól bevált ásványvíz mellet…..
 A Greenpeace Rainbow Warrior hajóját 1985 július 10-én robbantotta fel két titkos ügynök a francia kormány megbízásából Új-Zélandon. A 25 éves évforduló alkalmából egy ünnepséggel egybekötött koszorúzást tartanak és elkezdik az új hajó építését a gdansk-i…..
 Zöld sátor, re- és lepoharak, szelektív hulladékgyűjtés és szürkevizes WC-ék. Ez az idei Hegyalja Fesztivál mérlege. A fesztivál szervezői idén is nagy hangsúlyt fektetnek a környezetvédelmére és tehermentesítésére bizonyítva azt, hogyan lehet környezettudatosan…..
Junichi Sato a CNN tudósítójának beszélt a marokkói Nemzetközi Bálnavadászati Bizottság (IWC) üléséről. A japán aktivista a Greenpeace-es bálna védelmi program vezetője és a híres Tokiói kettős egyik tagja Toro Suzuki mellett. Két nappal a zárt ajtós tárgyalások után…..
Hogyan építkezzünk környezettudatosan? Erre adhat választ a passzívház mivel több tulajdonsága is környezet kímélő szempont alapján jött létre. Egy ilyen háznak nincs kéménye, viszont harminc centiméteres szigetelést  és háromrétegű nyílászárókat kapott. Az…..