Regisztráció Blogot indítok
Adatok
DonnaQ

1043 bejegyzést írt és 273 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vojázs, Vojázs 2 vh vége 2024.03.20 17:39:00
2 vh vége https://www.tourism-review.com/wwii-monuments-across-europe-news11432..
....avagy családi nyaralás a szlovén tengerparton 2.0 2019 után idén újra Szlovénia lett a családi nyaralás helyszíne. Visszaolvastam a két évvel ezelőtti posztot a témában, és igyekeztem most csak a változásokra koncentrálni. Érdemes a teljes képhez újraolvasni azt a posztot is! Strandok:…..
Miközben a régi Közlekedési Múzeum helyén, a Városligetben, ma elkerített építési terület van, az új Közlekedési Múzeum épületének építése még el sem kezdődött. Az új múzeum majd az egykori Északi Járműjavító csarnokából kerül kialakításra a következő években. Az építkezés megindulása előtt a múzeum…..
Itt a nyár, így mi is megkezdtük a nyaralós programokat, elsőként – szokás szerint - egy sportos hosszú hétvégével, ezúttal a Budapesttől mindössze 60 km-re található, a Nógrád megyei Diósjenőn. A Börzsöny lábánál fekvő Diósjenő Budapesttől kb. 45-50 perc alatt elérhető az M2-es úton. Az erdőszéli…..
Június második fele a legrövidebb éjszakák, leghosszabb nappalok ideje, mely időszakhoz számtalan népszokás kapcsolódik. Bár a keresztény hagyományok Keresztelő Szent János napjához kötik, a mágikus Szent Iván-éj mégis a legtöbb pogány hagyománnyal bíró ünnep.  A nyárközép ünnepét sok országban…..
Pár éve már összegyűjtöttem izgalmas és különleges, (elsősorban) gyerekeknek szánt múzeumokat, de éppen itt az ideje, hogy folytassam a gyűjtést. Ebben a posztban 5 olyan múzeumról írok, ahol a látogatás egyúttal szórakozva tanulás is. Ha idén nem is, de a következő gyereknapon talán már fel lehet…..
Számtalan új múzeum nyitja meg kapuit 2021-ben, hiszen a tavalyi évről elhalasztott megnyitók is az idei év kínálatát gazdagítják. Volt miből csemegéznem hát: ebben a válogatásban van modern és régi, történelmi,  irodalmi, képzőművészeti, zenei - szóval remélem mindenki talál az ízlésének…..
Legyen az akár az első pillantás, akár a búcsú pillanata: nincs is jobb, mint madártávlátból megnézni és tanulmányozni egy várost. Budapesten jópár izgalmas lehetőség kínálkozik, hogy felülről élvezzük a főváros gyönyörű és különleges látványát. 7 budapesti kilátót ismerhettek meg az alábbi…..
Van már tervetek az őszi szünetre? Esetleg későn kapcsoltatok, már tele a kedvenc hegyi hotel vagy wellness-szálló? És a fővárost már láttátok? Íme 5 indok, hogy miért is kell Budapestre utazni idén.  Gyönyörű - 2019-ben "Best Destination of Europe" címmel jutalmazták fővárosunkat. Nem véletlenül,…..
Vojázs, Vojázs Reptár, Szolnok 2020.09.27 17:32:33
A szarvasi nyaralásunk leírásából egy dolog maradt ki: a hazafelé út szolnoki megállója, ahol a Reptárba látogattunk el.  A Reptár 2016-ban nyílt meg Szolnokon: ez Közép-Kelet-Európa legnagyobb repüléstörténeti kiállítása. A 60 000 négyzetméternyi kiállítótéren, melyből 4 500 négyzetméter fedett,…..
Ha az ember februában tengerparti, repülős nyaralást ígér a gyerekeknek, akkor nehezített pálya egy belföldi nyaralást népszerűsíteni júniusban. Márpedig velünk pontosan ez történt: megnéztük a képeket, eldöntöttük a repülést, kiválasztottunk programokat - épp, hogy le nem foglaltunk mindent március…..
Ha Szekszárd, akkor bor: hazánk egyik történelmi borvidékéről lévén szó, nem is meglepő, ha mindenkinek ez ugrik be elsőként. Mi öt éve jártunk erre, akkor kultúrprogrammal egészítettük ki a kiváló borok kóstolását. Ezúttal aktívabb hétvégére készültünk: 3 rövidebb kerékpározás 2 strandolással…..
A párom és jómagam már jóval gyermekünk születése előtt is lelkes outdoor túrázónak, sportos párnak, és természetesen aktív bringásoknak számítottunk. Fiunk érkezése nem akadályozta meg a gördülő élményeket, csupán időnként alkalmazkodásra késztetett. A gyerekszállítós műfajtól a közös bringázást…..
Bátran bíztatok mindenkit, hogy soha sincs korán vagy későn elkezdeni a bringázást a gyerekkel, a közös kalandok mindig szerethető élményként vonulnak majd be a családi emléktárba! Sok szempontból különbözik egy 2 éves gyerekkel a gyerekülésben suhanni, vagy egy 4-5 évessel együtt tekergélni a Duna…..
Szerettem volna azt írni, hogy egy Tisza-tavi nyaraláshoz csak egy kerékpár és több tonna szúnyogirtó kell, de ez nem teljesen igaz. Strandidő híján főleg nem az...
Idei nagyszabású utazási terveinket márciusban elengedtük: a koronavírus-járvány miatt sem a húsvétra tervezett bajor kastélytúra, sem a nyári tengerparti nyaralás nem tűnt megvalósíthatónak. Helyette belföldi ötleteinket vettük elő, köztük a Tisza-tavat is. 2015-ben nyaraltunk egy hétig a…..
A karantén alatt kezdtünk el gyakrabban túrázni a gyerekekkel, de utána sem hagytuk abba (korábbi túraajánlók itt és itt). Az egyik túra hozza a másikat: a már megmászott hegycsúcsról látunk egy újabb megmászandót, és így tovább. A mai posztban két túrát hoztam: mindkettő Márianosztráról indul,…..
Tekintve, hogy az elmúlt 2 és fél hónapban összeköltözött munkahely, iskola és óvoda, a gyerekmentes szállodáknak némileg nagyobb sikert jósolok a nyárra. A mai blogposztban összegyűjtöttem mely hotelek közül választhatnak azok, akik egy kicsit a gyerekeik nélkül szeretnének feltöltődni idén. A…..
Az elmúlt hónapokban a Cserhát szelíd lankái mellett az Észak-Börzsöny szépségeire csodálkoztunk rá újra. Itt a gyerekek születése előtt jártunk utoljára, mert a 80-90 km-nyi távolság egynapos kirándulásra kisgyerekkel hosszú. Most viszont már a gyerekek is nagyok, és az se baj, ha a teljes nap…..
DonnaQ 2020.05.21 17:38:58
@Bacu: Köszi :) Nikon D5200 -as gépem van, Sigma objektívvel
Betartani a koronavírus alatti távolságtartás szabályait, ugyanakkor lemozgatni-kifárasztani 2 db igen aktív gyermeket: az elmúlt hetek-hónapok (egyik) új kihívása. Kerüljük el a népszerű kirándulóhelyeket, találjunk olyat, ahol le is tudunk parkolni: minden eddiginél gondosabb tervezést igényel egy…..
Sokat utazol? Hány repülőtéren jártál már? És tudod kiről nevezték el azokat? A következő 10 kérdéssel tesztelheted a tudásodat. Jó játékot!   Loading.....
Vojázs, Vojázs 100 éves a KLM 2019.11.15 10:55:00
A világ egyik legöregebb kereskedelmi légitársasága, a KLM októberben ünnepelte 100. születésnapját. Talán még nem késő egy poszttal felköszönteni a születésnapján így november közepén sem. A holland légitársaságot 1919. októberében alapították (szóval éppen 100 éve), de első járata csak…..
Munkaügyben jártam Párizsban (ezt a blogot Facebookon-n követők mondjuk már biztos kiszúrták), és ha már ott voltam, akkor maradtam: a hétvégén "anyukációra" mentem. Mert bár nagyon szeretem a családomat (és az idei év utazásai kifejezetten jól sikerültek), de úgy éreztem: most már kijár nekem pár…..
Vojázs, Vojázs Temetői leglegleg 2019.10.29 22:08:59
Mindenszentek és halottak napja a temetők ideje: nincs ez másképp a blogon sem. Temetők a téma idén: a legrégibb, a legkisebb, a legnagyobb, a leglátogatottabb és a legvidámabb sírkertet mutatom be néhány szóval. A világ legrégibb ismert temetőjét Észak-Afrikában találjuk: a Galambok barlangja, a…..
A júniusi prágai kiruccanásunk után egészen augusztus közepéig kellett várnunk, de végül mi is nekiállhattunk csomagolni, pakolni és családi nyaralásra indulni. Szlovénia nagy kedvencünk (ezt a blog 22 szlovén témájú posztja is bizonyítja), ezúttal délnyugati szomszédunk tengerpartjára indultunk,…..