Regisztráció Blogot indítok
Adatok
DonnaQ

1038 bejegyzést írt és 275 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pár éve már összegyűjtöttem izgalmas és különleges, (elsősorban) gyerekeknek szánt múzeumokat, de éppen itt az ideje, hogy folytassam a gyűjtést. Ebben a posztban 5 olyan múzeumról írok, ahol a látogatás egyúttal szórakozva tanulás is. Ha idén nem is, de a következő gyereknapon talán már fel lehet…..
Számtalan új múzeum nyitja meg kapuit 2021-ben, hiszen a tavalyi évről elhalasztott megnyitók is az idei év kínálatát gazdagítják. Volt miből csemegéznem hát: ebben a válogatásban van modern és régi, történelmi,  irodalmi, képzőművészeti, zenei - szóval remélem mindenki talál az ízlésének…..
Legyen az akár az első pillantás, akár a búcsú pillanata: nincs is jobb, mint madártávlátból megnézni és tanulmányozni egy várost. Budapesten jópár izgalmas lehetőség kínálkozik, hogy felülről élvezzük a főváros gyönyörű és különleges látványát. 7 budapesti kilátót ismerhettek meg az alábbi…..
Van már tervetek az őszi szünetre? Esetleg későn kapcsoltatok, már tele a kedvenc hegyi hotel vagy wellness-szálló? És a fővárost már láttátok? Íme 5 indok, hogy miért is kell Budapestre utazni idén.  Gyönyörű - 2019-ben "Best Destination of Europe" címmel jutalmazták fővárosunkat. Nem véletlenül,…..
Vojázs, Vojázs Reptár, Szolnok 2020.09.27 17:32:33
A szarvasi nyaralásunk leírásából egy dolog maradt ki: a hazafelé út szolnoki megállója, ahol a Reptárba látogattunk el.  A Reptár 2016-ban nyílt meg Szolnokon: ez Közép-Kelet-Európa legnagyobb repüléstörténeti kiállítása. A 60 000 négyzetméternyi kiállítótéren, melyből 4 500 négyzetméter fedett,…..
Ha az ember februában tengerparti, repülős nyaralást ígér a gyerekeknek, akkor nehezített pálya egy belföldi nyaralást népszerűsíteni júniusban. Márpedig velünk pontosan ez történt: megnéztük a képeket, eldöntöttük a repülést, kiválasztottunk programokat - épp, hogy le nem foglaltunk mindent március…..
Ha Szekszárd, akkor bor: hazánk egyik történelmi borvidékéről lévén szó, nem is meglepő, ha mindenkinek ez ugrik be elsőként. Mi öt éve jártunk erre, akkor kultúrprogrammal egészítettük ki a kiváló borok kóstolását. Ezúttal aktívabb hétvégére készültünk: 3 rövidebb kerékpározás 2 strandolással…..
Csúcsmászás, kanyoning, vadvízi SUP: pulzuspolgárok voltunk Szlovénia adrenalin-fővárosában. A 2679 méter magas Mangart az a hegy, amit egyszer mindenkinek meg kell másznia, aki valamennyire is érdeklődik a magashegyi túrázás iránt. Magassága meggyőző, mégiscsak Szlovénia harmadik legmagasabb…..
A párom és jómagam már jóval gyermekünk születése előtt is lelkes outdoor túrázónak, sportos párnak, és természetesen aktív bringásoknak számítottunk. Fiunk érkezése nem akadályozta meg a gördülő élményeket, csupán időnként alkalmazkodásra késztetett. A gyerekszállítós műfajtól a közös bringázást…..
Bátran bíztatok mindenkit, hogy soha sincs korán vagy későn elkezdeni a bringázást a gyerekkel, a közös kalandok mindig szerethető élményként vonulnak majd be a családi emléktárba! Sok szempontból különbözik egy 2 éves gyerekkel a gyerekülésben suhanni, vagy egy 4-5 évessel együtt tekergélni a Duna…..
Szerettem volna azt írni, hogy egy Tisza-tavi nyaraláshoz csak egy kerékpár és több tonna szúnyogirtó kell, de ez nem teljesen igaz. Strandidő híján főleg nem az. Kerékpározásra készültünk, a fürdőhelyek végigpróbálására, de az időjárás közbeszólt. Meg az edzetlenségünk. Adja magát a tókerülő…..
Idei nagyszabású utazási terveinket márciusban elengedtük: a koronavírus-járvány miatt sem a húsvétra tervezett bajor kastélytúra, sem a nyári tengerparti nyaralás nem tűnt megvalósíthatónak. Helyette belföldi ötleteinket vettük elő, köztük a Tisza-tavat is. 2015-ben nyaraltunk egy hétig a…..
A karantén alatt kezdtünk el gyakrabban túrázni a gyerekekkel, de utána sem hagytuk abba (korábbi túraajánlók itt és itt). Az egyik túra hozza a másikat: a már megmászott hegycsúcsról látunk egy újabb megmászandót, és így tovább. A mai posztban két túrát hoztam: mindkettő Márianosztráról indul,…..
Tekintve, hogy az elmúlt 2 és fél hónapban összeköltözött munkahely, iskola és óvoda, a gyerekmentes szállodáknak némileg nagyobb sikert jósolok a nyárra. A mai blogposztban összegyűjtöttem mely hotelek közül választhatnak azok, akik egy kicsit a gyerekeik nélkül szeretnének feltöltődni idén. A…..
Az elmúlt hónapokban a Cserhát szelíd lankái mellett az Észak-Börzsöny szépségeire csodálkoztunk rá újra. Itt a gyerekek születése előtt jártunk utoljára, mert a 80-90 km-nyi távolság egynapos kirándulásra kisgyerekkel hosszú. Most viszont már a gyerekek is nagyok, és az se baj, ha a teljes nap…..
DonnaQ 2020.05.21 17:38:58
@Bacu: Köszi :) Nikon D5200 -as gépem van, Sigma objektívvel
Betartani a koronavírus alatti távolságtartás szabályait, ugyanakkor lemozgatni-kifárasztani 2 db igen aktív gyermeket: az elmúlt hetek-hónapok (egyik) új kihívása. Kerüljük el a népszerű kirándulóhelyeket, találjunk olyat, ahol le is tudunk parkolni: minden eddiginél gondosabb tervezést igényel egy…..
Sokat utazol? Hány repülőtéren jártál már? És tudod kiről nevezték el azokat? A következő 10 kérdéssel tesztelheted a tudásodat. Jó játékot!   Loading.....
Vojázs, Vojázs 100 éves a KLM 2019.11.15 10:55:00
A világ egyik legöregebb kereskedelmi légitársasága, a KLM októberben ünnepelte 100. születésnapját. Talán még nem késő egy poszttal felköszönteni a születésnapján így november közepén sem. A holland légitársaságot 1919. októberében alapították (szóval éppen 100 éve), de első járata csak…..
Munkaügyben jártam Párizsban (ezt a blogot Facebookon-n követők mondjuk már biztos kiszúrták), és ha már ott voltam, akkor maradtam: a hétvégén "anyukációra" mentem. Mert bár nagyon szeretem a családomat (és az idei év utazásai kifejezetten jól sikerültek), de úgy éreztem: most már kijár nekem pár…..
Vojázs, Vojázs Temetői leglegleg 2019.10.29 22:08:59
Mindenszentek és halottak napja a temetők ideje: nincs ez másképp a blogon sem. Temetők a téma idén: a legrégibb, a legkisebb, a legnagyobb, a leglátogatottabb és a legvidámabb sírkertet mutatom be néhány szóval. A világ legrégibb ismert temetőjét Észak-Afrikában találjuk: a Galambok barlangja, a…..
A júniusi prágai kiruccanásunk után egészen augusztus közepéig kellett várnunk, de végül mi is nekiállhattunk csomagolni, pakolni és családi nyaralásra indulni. Szlovénia nagy kedvencünk (ezt a blog 22 szlovén témájú posztja is bizonyítja), ezúttal délnyugati szomszédunk tengerpartjára indultunk,…..
Éppen 500 éve, 1519. augusztus 15-én alapította meg Panamavárost Pedro Arias de Ávila, spanyol hódító. A város lett a bázisa a perui hódításoknak, majd az onnan induló kereskedelmi hajóknak. Fontos kikötő- és kereskedővárossá vált. Ma Panama fővárosa, az ország politikai, közigazgatási, kereskedelmi…..
  Hétvégén rendezik meg a Forma-1-es Magyar Nagydíjat. A belváros utcáin a klasszikus bámész turistát már felváltották a Ferrari- és Red Bull-mezes szurkolók, a fejem felett pedig alaposan megnövekszik ilyenkor a helikopterforgalom - így aztán én sem tudom kivonni magam az esemény alól. Ennek…..
A hétvégén lesz a holdra szállás 50. évfordulója. Az Egyesült Államokban már javában folynak az izgalmas programok: a Washington Monument pl. látványos vetítéssel alakult át űrrakétává a héten. Az évfordulós megemlékezések három központja - a National Air and Space Museum a fővárosban, a kilövés…..
Műanyagmentes július van a blogon is! Olyan szállodákat gyűjtöttem a posztba, melyek műanyagok használata nélkül működnek. A posztból úgy tűnhet, hogy ez a luxus kategória kiváltsága, pedig szinte biztos vagyok benne, hogy néhány megoldás nem pénz, hanem csak akarat kérdése. A 1 Hotels összes tagja…..