Regisztráció Blogot indítok
Adatok
guma

6352 bejegyzést írt és 20743 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Gaston Leroux klasszikus történet Gory remekje, csak ezúttal a fantom nem torzul, hanem egy ember, akit patkányok neveltek mélyen a Párizsi Operaház alatt.  ..
Szóval, ha jól értjük a propaganda-narratívát (ami embert próbáló feladat), akkor ezek a kettős mérce vesszőparipáján lovagló álfüggetlen indexesek saját kezűleg verték szét a szerkesztőséget, és aljas módon azért tették kockára az egzisztenciájukat, hogy ezzel is az éppen a balatoni…..
A Robin Hood kalandjai, Kertész Mihály és William Keighley által rendezett film a Robin Hood-tematikát feldolgozó filmek közül az egyik első és egyik legsikeresebb, négy Oscar-díjra jelölték, ebből hármat meg is kapott. Wikipédia A szentföldi hadjáratból hazatérőben Oroszlánszívű Richardot Lipót,…..
Világosítsd föl gyermeked:a haramiák emberek;a boszorkák - kofák, kasok.(Csahos kutyák nem farkasok!)Vagy alkudoznak, vagy bölcselnek,de mind-mind pénzre vált reményt;ki szenet árul, ki szerelmet,ki pedig ilyen költeményt...
Sziasztok! Gondolkodtunk róla, legyen-e poszt a témáról. De már a csapból is ez folyik, mindenhol erről olvasni. Mi újat írhatnánk még? Ezért poszt helyett csak egy beszélgetős oldalt hozunk létre. Úgy néz ki még eltart ez az állapot egy ideig, így egyszerűbb, ha egy helyen lehet beszélgetni…..
guma 2020.08.02 18:19:56
@God Harald:

"Nők soha nem ragaszkodnak ennyire:))"

ejnye, bejnye! :(((
nem mondod... :-D
a férfiak pedig olyan ragaszkodok! szegények...

komolyra fordítva a szót: annál nincs is jobb érzés, amikor elismerik a melód és megkeresnek miatta.
én amikor ( hiába vagyok nagyon ragaszkodó típus!- ezek szerint nem nő vagyok :-DDD) melóhelyet váltottam, akkor sosem én kerestem új helyet.
sőt volt olyan, hogy a vállalat teljesen új csapat összeállítására adott ukászt és oda is felkértek, akkor bizony majd 1 hónapi tétováztam, hogy tudok e majd ezen az ágon is jól teljesíteni...

@szociál:

óóóóóóóóóóóóóó

te gyönygyhalász! köszönöm :-)))
guma 2020.08.10 15:44:07
@God Harald:

az átszervezés mindig más... :-)))
(2x szerveztek át, 4x hívtak új helyre...
a 4.- nél ott kötöttem ki ahol valaha kezdtem és ott voltam tanuló gyakorlaton :-D)

@Egon Estragon:

" 5 napos nyaralás alatt felszaladt rám 2 kiló "
ezt hogy csináltad? :-D

nem tudom miért, de szinte sosem mérlegelem magam, mióta felszaladt a pajzsmirigy miatt több mint 20 kg.
nagy siker volt, hogy megtudták állítani a további súly gyarapodást...

nehezen viselem, mert lomha és lassú lettem, én aki olyan voltam mint a golyó - állandó mozgásban - most meg...

@Szőkenőő:

mi van Borcsával?
(remélem semmi komoly, csak...)

ja és: Együtt altatták el az idős és elválaszthatatlan oroszlánpárt

24.hu/tudomany/2020/08/02/oroszlan-kalisa-hubert-los-angeles-altatas/

azallatisember.blogstar.hu/2020/08/02/hat-evig-elt-egyutt-az-oroszlanpar-az-utolso-pillanatig-elvalaszthatatlanok-maradtak/98546/
guma 2020.08.10 21:18:11
@God Harald:

számok?
évek! :-DDDD

(43év 317nap...
mondták legyen 44 év, mert az olyan szépen hangzik...)
Néha, ha eszembe jut az a sok sör amit megittam, elszégyellem magam. De ha belenézek a pohárba, eszembe jutnak a sörgyári munkások, reményeik és álmaik.  Ha nem iszom meg a sörömet, munkanélkülivé válhatnak, és álmaik semmivé foszlanak.  És akkor arra gondolok, hogy jobb meginni a sört, és…..
Mind a négy elembe három csillagjegy kerül, és ez alapján sokat megtudhatsz saját magadról is...
A 007-es ügynököt visszahívják a nyugdíjból, mert az oroszok újra támadásba lendültek. James Bond kivételesen ravasz tervet eszel ki: megsokszorozza önmagát, így nem egy, hanem sok kis 007-es ügynök száll szembe az ellenséggel. Az Ian Fleming regényén alapuló paródiában a kor legnagyobb színészei…..
A teheneket őrző korosodó napszámos és fiatal segédjének elege lesz a tanyai életből és elhatározzák, hogy kirabolnak egy bankot, hogy visszatérjen életükbe a méltóság és pezsgés. A rablás után a mexikói határ felé szöknek, nyomukban, egy csapat, a törvény által felhatalmazott és mindenre elszánt…..
Most akkor lehet fasznak nevezni egy politikust vagy nem?..
Aki végigolvassa Swift Gulliverjét, és ez az, amit el kell az irásai közül olvasni, az hetekre megundorodik önmagától. A Gulliver utazásairól szóló könyv a leggyilkosabb pamflet az emberiség ellen és csak a história csodálatos iróniája tehette ezt az irást gyerekek kalandos könyvévé. A felnőtt…..
guma 2020.08.07 08:35:38
@látjátok feleim szümtükkel:

:-)))

minden megtörtént egyszer. vagy így, vagy úgy...
történelem? mese? egyre megy...

(most a Candide után muszáj volt ezt az "elemzést" is idehoznom...
egy kedves, ismeretlen ismerős emlegette eddig emlékezetem szerint ezt a két művet együtt.
jó lenne tudni, miért akkora favorit számára, hogy mindig "nála" van a két mű...)
guma 2020.08.08 06:33:08
Vidnyánszky Attila / Fotó: Balogh Zoltán / MTI A kormány önkényesen kijelölte Vidnyánszky Attilát a Színművészetit fenntartó alapítvány kuratóriumi elnökének..
A Gulliver utazásai Jonathan Swift 1726-ban keletkezett szatirikus utazási regénye. Az érdekes és egyben izgalmas történet egy családapáról, Gulliverről szól, aki körbeutazza a világot, hogy többet tudhasson meg más kultúrákról, emberekről. WikipédiaJonathan Swift, a szatíra mestere Jonathan Swift,…..
Mindörökké Off A csúf igazság 2020.08.06 08:00:00
A pasi szerint minden nőt el lehet csábítani. A nő szerint minden nőnek megvan a maga szabad akarata meg józan esze, és mert az egyik egy reggeli tévéműsor gátlástalan, nagyszájú műsorvezetője, a másik meg a producere, fogadást kötnek. A férfi vállalja, hogy bebizonyítja a főnökének, a módszerei…..
Lépett az Alkotmánybíróság: fenyegető volt a népszavazási törvény Alkományellenes a bírság a vissza nem adott népszavazási aláírásgyűjtő ívekért, mert az fenyegeti a szervezőket, ami pedig elriasztja a választópolgárokat attól, hogy gyakorolják a népszavazáshoz való jogukat - mondta ki az…..
Együk vagy főzzünk vele? Nyersen vagy főtten? Melyik mire jó? Nagy szalonnahatározónk segít eligazodni a zsírrétegek között, és az is kiderül, hogy a csécsi szalonna igenis trendi...
A Candide témája, műfaja, elbeszélője Témája: A regény cselekménye Candide kalandos utazása valóságos és fantasztikus világokon keresztül. Fő témája a korabeli világ bemutatása, kegyetlen társadalomkritika. Utazásai során a hős különböző társadalmakat ismer meg, s elkeserítő tapasztalatokat szerez…..
Kérdésem: Tehát a legkevesebbet kereső, számszerűen is igen jelentős réteg "fizetése" cáfolná a kormány propagandát?   A KSH nem ad tiszta képet, a sorok között kell olvasnunk „Mintha a Központi Statisztikai Hivatal nem is törekedne arra, hogy tiszta képet kapjunk a gazdasági, társadalmi…..
Ha nem vagy még 18 éves, kérlek, ne lépj tovább! Lehet, hogy te is szürkeszexuális vagy? Most kiderül! A csapból is a szex folyik, te viszont nem vagy annyira elájulva? Lehetnek akármilyen rövidek a szoknyák, bármilyen kigyúrtak a karok, nem indulsz be lépten-nyomon? Ha nem alélsz el olyan…..
„A bírói személyes integritást sajnos aláássa az átalakított szervezetből adódó kiszolgáltatottság és annak érzete.”..
Két év alatt megfelezte a gyermekszegénységet a lengyel kormány Egy új tanulmány szerint a jobboldali lengyel kormány 2016-ban bevezett családpolitikai intézkedése, a Család 500+ program két év alatt gyakorlatilag megfelezte a gyermekszegénység arányát Lengyelországban, miközben a jövedelmi…..
guma 2020.08.02 11:16:49
@látjátok feleim szümtükkel:

ó b+!

valóban mennem kell, de pár szó erejéig erre azért reagálok.

nem tudom mi történt köztetek. szeretném érteni, hiszen a gyíkról neked is világos, hogy ez a sokszor lökött, hebehurgya vagy sprőden durva ember - mindig, mindenkivel szót értett, mert ha sértő volt akkor elnézést kért, mert a másik véleményét ha nem is fogadja el, érteni akarja.

én személyesen nem ismerem. talán hibája is több van mint amennyit itt megismertünk, de azt tudom, tapasztaltam, hogy csupa szív és ráadásul felelősséget is érez.

"a stílus maga az ember"
én is így gondolom. :-D

@lecsó papa:

talán példát kellene venni Bogdán László munkájáról kormányunknak, akkor talán senkinek sem lenne oka %-kal példálózni, hogy mi miért nem megy.
nem csak az erre a "rétegre" szánt milliárdok eltüntetésével kell bajnoknak lenni...
guma 2020.08.02 18:07:05
@lecsó papa:

"azért tudott rendet tartani a cigányok között, mert ő is cigány volt"

tévedsz.

ember volt! akinek volt ötlete és ereje, és megmutatta, miként boldogulhatnak.
követelt és közben megtanította nekik, mennyire jó, ha adhatnak másnak valamit...

közmunka, munka? nem idegen a cigányoktól, ha családját biztonságba tudja tartani vele.
ez személyes tapasztalatom is, mert vén vagyok mint az országút és láttam hogyan éltek köztünk ebben a melós városban, a gyárban.

és ne feled, ha nem büntetésként rója ki rád a bíróság, akkor a közmunkáért olyan díjazás járna, amiből legalább 1 személy az alapvető életszükségleteit (lakhatás, élelem) kielégíti.

még egyszer mondom, hogy ez alapvető kormányzati munka, amiért a méltóságos urak milliárdokat kapnak, ki így, ki úgy...

www.youtube.com/watch?v=By6G4WXbtMM

@látjátok feleim szümtükkel:

még a 60-as évek közepén is odaültek a központba levő városi rendőrség elé a fűre csoportosan, ha valamit a vajda intézet, vagy csak vártak valakire - sőt ezt még később kórházban is tapasztaltam (bejött a vajda egy nőhöz megnézte mi kell neki, és kb 1 óra múlva már 1 nő hozta is a szatyor cuccot a betegnek)...

itt is volt cigánysor, és sosem féltek az emberek arra közlekedni, mert a falút így lehetett elérni gyalog leggyorsabban.

a faluban még a 2000-es évek elejéig is innen a sorról való Trézsi néni pucolta a falusiak budiját. a férfiak zöme, még a gyári meló mellett is vállaltak kisegítő melót a házaknál. sosem hallottam a falusiaktól, hogy gond lett volna velük és szidták volna a cigányokat, csak azt ha szidtak valakit valamiért épp úgy mint fehér szomszédot...
még a biciklis késes is járt az emeletes házak közt is munkáját végezve. a gyárban meg a rengeteg segédmunkás mellett bizony sok, sok szakmában végeztek jó munkát ezek az emberek.
innen nem is lettek kidobva, talán ezért igazi gond erre nem is igen volt velük, vagy annyi mint a "magyarral".

életszerütlen elképzelésem nincs, nem is volt, (sőt igazán arról sem álmodoztam sose, hogy gazdag leszek/legyek) mert hihetetlen szegénységből értem el azt amit akartam.
viszont a sok ezer embert foglalkoztató gyárban szabadon jártam szakmám miatt mindenhol (ahol pl cigány jogász,ill osztályvezető, stb is volt), és sok ezer embert ismertem meg, a közeli kollégákon kívül.

eszemben sincs védeni bárkit, fogadatlan prókátor sem akarok lenni. ezt is csak a tapasztalatom miatt foglaltam össze neked, mert ha nem is jobb de más világ volt.

ja és ez is lényeges:

"a tehetős cigány gyereke sem egyetemre igyekszik."

a tehetős magyaré sem mindig, vagy nem bírja a "terhelést" és átvált drogra és celebéletre, stb...

szóval nem tudok elítélni senkit, míg nem ismerem és ha szélsőségesnek gondolsz, akkor arra is gondolj pl mennyi ember fagyott meg tavaly, (pedig nem is volt igazán hideg), néha a saját házában...
tehát lenne itt mit tenni a plakátok és dicshimnuszok helyett.
guma 2020.08.03 05:38:08
@látjátok feleim szümtükkel:

na jó!

lehet, hogy az "összefoglalom" szerint kötözködöm...
nem volt szándékom, mert igazán okosnak sem tartom magam és közben naiv is vagyok túlságosan, ami nem szerencsés összetétel.
nekem most tőled ez a lényeg:

"Megértette, hogy szükség van rá."
a többi lényegtelen, mert mindenki más "szemüvegen" át látja a világot.

@boborján20:

nehéz az élet...