Regisztráció Blogot indítok
Adatok
guma

7241 bejegyzést írt és 21353 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sziasztok! Gondolkodtunk róla, legyen-e poszt a témáról. De már a csapból is ez folyik, mindenhol erről olvasni. Mi újat írhatnánk még? Ezért poszt helyett csak egy beszélgetős oldalt hozunk létre. Úgy néz ki még eltart ez az állapot egy ideig, így egyszerűbb, ha egy helyen lehet beszélgetni…..
Virrad. Szürkül a város renyhe piszka,De túl, az enyhe, tiszta messzeségbenÚj rajzlapját kifeszíti az égenA hajnal, a nagy impresszionista.Ezüst ónnal szeszélyes felhőt rajzol,És álmodozva pingál enyhekéket,S ragyogva tűzi az isteni képetAz űrbe a hold, nagy rajzszög, aranyból...
Az augusztus 20-i parádét rendező cég vezetője összességében elégedett volt a látottakkal. Két éve kapott megbízást a Szent István-napi felvonulás rendezésére a TulipánTündér Film & Event Productions Kft. – válaszolta a 24.hu megkeresésére Illés Gabriella producer, a cég tulajdonosa. A megbízás…..
A kis tengerparti városkában pletykák keringenek egy "tengeri ördögről", amely sem nem hal, sem nem ember. Az emberek vérszomjasnak tartották és rettegtek tőle. A gazdag igazgyöngy-kereskedő, Zurita nem hisz a tengeri szörny létezésében egészen addig, míg drámai körülmények között össze nem…..
guma 2021.09.22 19:34:57
@habakuk000: :)))

emlékszem, hogy majdnem minden lány könnyes szemmel jött ki a moziból.

eszméletlen milyen régen volt...
guma 2021.09.23 18:37:47
@látjátok feleim szümtükkel:

sosem voltam öreg. :D
egy darabig nem is leszek...
csak néha túl sűrű körülöttem az élet és ez lefáraszt.

@s:

nyugdijas tigris. :D
ez szép volt!
Budai Gyula lefagyott a hatvanpusztai birtok láttán, a műsorvezető a műsoridőre hivatkozva próbált terelni Budai Gyula lefagyott a hatvanpusztai birtok láttán, a műsorvezető a műsoridőre hivatkozva próbált terelni Hadházy Ákos olyat húzott, hogy a fideszes parlamenti képviselő alig tért magához a…..
guma 2021.09.23 18:30:26
@taga20: :)

ügyes vagy!
gratulálok.
Schmidt a "me too" mozgalom ellen szólalt fel, dicsérte a szocializmus családpolitikai intézkedéseit, végül a "progresszív neomarxista eurokrata" elit ellen kelt ki.   Szeptember 23-24-én zajlik a kormány nagy konzervatív találkozója IV. Budapesti Demográfiai Csúcs néven, ahol délelőtt több…..
Mindörökké Off Riverdance 1995 2021.09.23 07:30:00
Nem öreg az, akinek a szíve fiatal. Tehát: attól, mert valaki nyugdíjas, még nyugodtan rabolhat bankot. Sőt: egy nyugdíjas sokkal nyugodtabban rabol bankot, mint a pánikra és izgalomra hajlamos fiatalok. Vagyis: a tökéletes bankrablást bízd koros férfiakra. Három békés szegénységben élő idős férfi…..
guma 2021.09.20 06:21:46
@Neytiri1:

azóta sem kapok levegőt.
döbbenet, hogy mennyire hülyék vagyunk mi emberek - jó nagy csokor volt ebből mutatóba.
guma 2021.09.21 10:22:13
@látjátok feleim szümtükkel:

:DDD
dehogy!

megpróbáltam a feleségtársak képzését megérteni...

(1 hapsi 4 feleség, 11 lány és 7 fiú utód - együtt)
Volt egy ember, ki megtudta napontaa rádióból és a hírlapokbólmilyen boldog lesz itt az utókorkolbászból lesz a lépcsőházi karfaés ó, egekegész hegyek, egész hegyek lesznek szaloncukorból. S szólt az ember: ezt mind most akarom,máskülönben nincs igazság a földön,már az időm nem naplopással töltöma…..
Kíváncsi vagy rá, miért születtél erre a Földre, milyen küldetésed van a világban? Mutatjuk az ősi titkot. Maja horoszkóp Az ősi maják 13 különböző állatövi jegyet különböztettek meg, amik július 26-tól július 24-ig terjedtek. Július 25-e időn kívüli nap volt számukra, így aki ekkor született,…..
Az vagy nekem, mi testnek a kenyérs tavaszi zápor fűszere a földnek;lelkem miattad örök harcban él,mint a fösvény, kit pénze gondja öl meg;csupa fény és boldogság büszke elmém,majd fél: az idő ellop, eltemet;csak az enyém légy, néha azt szeretném,majd, hogy a világ lássa kincsemet;arcod varázsa…..
A negyvenes Juliette, egy kanadai folyóirat szerkesztője boldog házasságban él diplomata férjével. A gyermekeik már felnőttek, így azt tervezik, hogy három hétre Egyiptomba utaznak nyaralni. Miközben Juliette Kairóba utazik, a férjének, aki ENSZ-tisztviselőként dolgozik a Gázai-övezetben, váratlan…..
Álmodj egy szebb világot,hol tenger a fény,ott hol a béke az égig ér...Álmodd,hogy a szeretet örökké él,a szívekben derű és senki nem fél.Álmodd,hogy az álmaid valóra váljanak,és elkerül mindenmi szívednek fájhat...
Egy vízhordozónak volt 2 nagy cserépedénye. Annak a botnak egy-egy végén lógtak, amit a nyakában hordott. Az egyik edényen volt egy repedés, míg a másik tökéletes volt, és mindig egy teljes adag vizet szállított. A pataktól a házig tartó hosszú séta végén a megrepedt edény már csak félig volt…..
Létének törvénye határozza meg minden embernek, hogy hol tart életútján: a gondolatai, amelyeket jellemébe épített, juttatták oda, és életének rendszerében nincs egyetlen véletlen rész sem, hanem minden egy tévedhetetlen törvény működésének eredménye. Egészen addig, amíg egy ember magát külső…..
guma 2021.09.14 16:17:32
@gazoló:

@Neytiri1:

vettem valamit, de más pl betűk megosztása...

de pl a windoz H helyett C volt a gépen ami letiltott sok mindent.
hiába volt segitőkészség - idő is kellett a bénázásaim miatt.
megoldották és most lementették - de mire megszokom, hát az jó móka lesz...

tehát semmi túlzás nem volt szövegemben, csak ledöbbentem mennyire nem tudok semmit.
Orbánék kápolnás, üvegházas birtoka hetekig bírja majd elzárva a külvilágtól..
guma 2021.09.14 16:09:54
@s:

kösz! :)
Ez már az ősz. Itt-ott még egy tücsökdalt próbál szegény, a füvek között.Szakad a húr, szétfoszlik a vonó -nem nótaszó ez már, de búcsúszó. Ez már az ősz. Borzongva kél a nap.Közeleg a rozsdaszínű áradat.Átzúg kertek, erdők, hegyek fölött -elnémul a rigó, el a tücsök...
Magyarország külügyminisztere levonta a pápalátogatás tanulságait Baloldal. Puskás-mezt (is) kapott Ferenc pápa Budapesten Most erre inkább nem írunk semmit. Templombejárat előtt gyűjtöttek aláírást a Fidesznek Még a templom előtt is megállítaná Gyurcsányt és Karácsonyt a Fidesz,..
Vasárnap reggel Ferenc pápa, miután találkozott a közjogi méltóságokkal, a Szépművészeti Múzeum reneszánsz termében köszöntötte a magyar katolikus püspöki konferencia tagjait – számolt be a Vatican News. Ferenc pápa (k) a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa és a magyarországi zsidó…..
A profi 1981-ben bemutatott francia bűnügyi film Jean-Paul Belmondóval a főszerepben. A filmet Georges Lautner rendezte, zenéjét Ennio Morricone szerezte. A profi Belmondo talán legismertebb filmje, melyet csak Franciaországban több mint ötmillióan láttak a mozikban. Wikipédia Josselin Beaumont-ot…..
Kocsis Máté a Fidesz frakcióvezetője a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában jelentette be, hogy a Fidesz szeptember elsejétől petíciót indít „Stop Gyurcsány! Stop Karácsony!” címmel...
guma 2021.09.03 16:31:52
@habakuk000:

filmen is megvan (itt is :-D)

videa.hu/videok/film-animacio/a-portugal-1999-yfEUhbV8VYMWNz6y

Egy képzeletbeli magyar faluba, Irgácsra harminc év körüli, budapesti esszéíró fiatalember érkezik. Betér a kocsmába, ahol a falu prominens képviselői fogyasztanak és fogadják igencsak értetlenül a portugál naplementéről álmodozó, romokban heverő házasság elől menekülő fiút. A fiatalember azonnal beleszeret a kocsmáros lányába, Masniba, így aztán meghosszabbítja kissé pihenését a nagy út, Portugália előtt. Ennek leginkább Retek, a kényszervallatás miatt kirúgott egykori rendőr, Masni vőlegénye nem örül.

Egressy Zoltán és Lukáts Andor története itthon, vidéki környzetben játszódik. A magyar falu jellemző figurái elevenednek meg, jellemző helyzeteikben, nagyobbrészt egy kocsma hűvösében mondják el mindazt, amit az életükről elmondhatnak. A Portugál helyzetkép, az elvágyódás filmje. Vacak hely ez, ahonnan el kéne menni, valami jó kis helyre "menni kell, innen el", oda, ahol több a nap, több a lehetőség, több a szív, több az élet. A Portugál a tehetetlenség és a belenyugvás filmje, ahol a hősök nem mennek - csak jönnek, nem tudnak - csak gondolnak, nem tesznek - csak várnak és addig is isznak egy-két fröcsit.
guma 2021.09.11 08:22:57
@taga20:

erőltesd meg magad, hogy ne a bunkóság, hanem az irónia domináljon!
pusz!
Kell gondolkozni; ha nincs gondolat,bár lelke van, az ember léte aljas;kell szeretni; célt, értelmet ez ad:az emberélet enélkül siralmas. Kell, hogy legyen meghitt baráti kör,kiművelt, nem önhitt fők társasága,amelyben otthonos számos gyönyör,mely nélkül végtelen a napok hosszusága...