Regisztráció Blogot indítok
Adatok
enricopalazzo

0 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kiadó:Sony MusicHonlap:www.helloween.org Azt a mordizomadta teremtette, azért a politikai korrektségnek is megvannak a maga határai, mert ha az ember olyat lát kedvelt társlapjában, hogyaszondja: "Az egyszerre vicces és komoly 'Keeper of the Seven Keys' 1987-1988-as két része máig a…..
enricopalazzo 2013.01.21 10:26:31
Csakhogy legyen egy másik irányban elfogult ember elmondom, hogy én a Time of the Oath lemezzel szerettem meg a Helloween-t. Úgy adták kölcsön a kazit, hogy a gazdája azt mondta, hogy ez valami Metallica vagy mi :)
Ráadásul az egy elég hosszú lemez és egy 45 perces oldalra volt felmásolva ami ráfért.
Így évekig tépett az ideg, hogy a Mission Motherland legkirályabb részénél véget ér. Amikor aztán beszereztem meglepődtem, hogy több szám is lemeradt.
Ennek az ismeretségnek az lett a vége, hogy nem igazán szeretem a Keeper lemezeket és a mai napig erősen túlértékeltnek tartom őket. Szerintem sokkal jobb dalokat írnak manapság. Azért azt nem tagadom, hogy a két hosszú dalt imádom róluk, de a többit én valahogy mindig erőtlennek és sótlannak találtam.
Csakhogy fokozzam a megrökönyödést szerintem a Helloween legjobb lemeze az előző, a 7 sinners.
Éppen azon goldolkodtam, hogy általában egyetértek azzal, hogy zenekaroknak a korai lemezeik a legjobbak, nyilván azért mert több a kreativitás a karrier elején mint 20 évvel később.
Ennek ellenére a Helloween számomra kb. a Rush-hal együtt a kivételek. Szinte egyre jobbak lemezről lemezre, vagy legalábbis tartják a színvonalat.

Ezzel az egésszel csak azt akartam mondani, hogy úgy gondolom nagyon meghatározó, hogy egy zanakartól melyik lemezt, dalt hallja először az ember.
Lehet, hogy ha a Keeper lemezeket hallom először akkor a későbbiek nem is tetszenének.

Bocs, hogy belekontárkodtam ,de nagyon érdekes az okfejtésetek.
Nem is tudjuk hol kezdjük! Talán ott, hogy pénteken a Nightwishnek majdnem le kellett mondani a denveri koncertjét, mivel Anette Olzon énekesnő annyira rosszul volt, hogy még a kórházba is be kellett mennie egy éjszakára. A (régebben áriázós, ma már inkább operettes) finn…..
A thrash rajongók nem panaszkodhatnak az elmúlt néhány évben, ezt már megbeszéltük. Idén is megjelent jó néhány említést érdemlő anyag, ezek közül néhányat kiveséztünk mi is (például EZT és EZT), de van azért még min csámcsogni. Vagy inkább mire csápolni. Mielőtt…..
A Dionysosrising Intézmény Rage tanszékének vezetőjeként szükségét érzem elmondani magam is: ez a lemez hónaljban büdös. No nem penetráns, távolról sem. Öklendezni tehát nem szükséges, de még csak szellőztetni sem. Egyszerűen csak tűkön ülve vártunk egy jóbarát…..
Miért van a puskának több csöve? Mi szikrázik a fán? A csávó miért néz úgy, mint a Mónikából a bézbóz ütős Gollam hasonmás? Miért ordít tíz másodpercig a sebesülése miatt? Nagyon sok kérdést vet fel ez a színészi bravúrokkal átszőtt jelenet. ..
Minden Dream Theater-rajongó rémálma vált valóra valószínűleg, mikor elolvasta azt a hosszú közleményt Mike Portnoy dobos-dalszerző hivatalos fórumán, amiben a zenész leírja, hogy 25 év után kilép az általa is alapított zenekarból. Nem akarjuk most itt az egész üzenetet…..
AZ Iron Maiden egy nappal a szigetes fellépése után jelenteti meg legújabb nagylemezét a The Final Frontiert. A címadó dalhoz már el is készült az első klip, tehát a múltkor letölthetővé vált El Doradóval együtt már két számot lehet meghallgatni a nagylemezről. Maga a klip…..
enricopalazzo 2010.07.15 13:39:12
@shitgun: Én viszont ezzel vitatkoznék. Ez a szórakoztatásról szól és kész. Harmincvalahány éve kitalálták ez a figurát ami a zenekar szimbólumává vált. Nem értem miért kellene ezen változtatni. A másik dolog, hogy mivel te mai szemmel nézed a zenakart ezért lehet, hogy rohadtul nem érted, hogy az ősrajongók miért szeretik. Az meg korlátoltságodat és/vagy rosszindulatodat mutatja, hogy haknizásnak nevezed egy zenekar produkcióját aki nem csak a 30éves dlaiból él hanem új lemezeket készít és akár ezekre az új szerzeményekre lapozva járja be a világot.
enricopalazzo 2010.07.15 14:24:14
@shitgun: Én nem akarlak meggyőzni, de úgy érzem mintha valami indulat vezérelne. Olyan mintha minden megmozdulásukban a rosszat keresnéd. Az biztos, hogy ha az előző lemezeket nem szeretted, akkor ezt se fogod(bár szerintem a régieket se).
A helyzet az, hogy ha ez a sok ötven-hatvan éves faszi letenné a hangszert akkor sok ember nem láthatná élőben többet vagy egyáltalán soha kedvencét. Ebből a szempontból pedig értelémetlen azon agyalni, hogy hakni e a produkció vagy sem.
Egy rakás információ kikerült az Iron Maiden honlapjára az új albumról az éjjel. Azt már tudtuk, hogy a lemez címe The Final Frontier lesz, aki viszont arra is kíváncsi, hogy mit kap pontosan augusztus 16-án, az klikkeljen tovább, ahol dalcímeket és borítót is mutatunk. A…..
enricopalazzo 2010.06.10 09:26:24
@queensryche: A helyzet az, hogy nekem tetszik ez a hangzás. Én bírom a retros dolgokat. Ez nem deathcore vagy metalcore, más hangzáskép passzol ide. Szerintem itt pontosan úgy szól a dob ahogy a próbateremben is hallod. Ezt pl én nagyon bírom, ahogy a basszgitár dominanciáját is.Ez utóbbinál lehet hogy elfogult vagyok, mert én is ezen a hangszeren próbálkozom. Persze nem biztos hogy fanyalognék, ha valami modern hangzást kreálnának, de nem érzem szükségét. Az egyetlen lemez amit újra kevertetnék az az X Factor, mert botrány, hogy egy olyan kiváló munka ezzel a szar hangzással megjelenhetett.
Az új dallal egyetlen kritikám van: Bruce hangja azért kopik rendesen, ami nem egyedi, de ettől még nem örömteli esemény.
A Hősök visszafele mozog, az Airbourne zavaróan tolvajkodik, Rihanna kevés sikerrel próbál visszatérni a kívánatos nő imidzshez, az Overkill szar, Jimi Hendrix találkozik a visualizerrel, Avril Lavigne elsőként nézi meg Csodaországot, a Wolfmother meg csak rokkol. Ezen a héten is…..