Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Fecske Adrián

31 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
   Etetőkosárnak békéshalak horgászatánál vesszük hasznát. Így most egy egyszerűen elkészíthető etetőkosarat készítettem. Csak drót, ólom, vékonyabb drót és egy darab fa kell hozzá. Lehetőleg kemény fa mert tartósabb lesz az öntőforma, és mindenképpen…..
Fecske Adrián 2014.08.22 09:09:11
Többrészes cikksorozatot indítok, amiben az olvasó egy horgászszéket, asztalt és egy botszállításra alkalmas részt magába foglaló kiegészítő elkészítését ismerheti meg. Első részben a széket készítjük el. Ez önállóan is használható, ha valaki nem akar vesződni a…..
Horgászat Szájbilincs 2012.01.07 17:31:00
Egyszerű és olcsó szájbilincs készíthető biciklikerék küllőiből. Csak a kívánt formára kell hajtogatni és kész is. ..
Horgászat Ólomöntés 2012.01.07 17:20:00
Horgászok által legtöbbet használt nehezék az ólom. Az ára elég borsos így érdemes magunknak önteni ha valahonnan sikerül alapanyagot szerezni. Első lépésként formát kell készíteni. Ezt lehet krumpliból, fémből fából. Krumpliformához egy krumplit szeletekre vágunk, majd…..
Horgászat Plasztikcsaliöntés 2012.01.07 15:56:00
Plasztik csalik farka nagyon sérülékeny sokszor marad a hal szájában. Nem nagy dolog otthon újraönteni. Először is alapanyag kell amit egy megtépázott gumihal vagy twister beolvasztásával nyerünk. Kell egy forma amibe ezt kiöntjük, ehhez a legjobb a gipsz. Tehát szétszedhető…..
Ezt a kosarat akkor használjuk ha kisebb folyón partközelben horgászunk és nem szeretnénk hogy az apró halak összeszaladjanak az etetésre, vagy a víz elvigye a bedobott etetőanyagot, szemes vagy élő anyagot. Elkészítéséhez egy csontisdobozra, egy rugóra, egy darab vastagabb…..
Horgászat Lékfúró házilag 2012.01.01 22:03:00
Könnyen készíthetünk lékfúrót házilag, bár ez lassabb mint a csigafúró, de használható, és ami lényeges, sokkal olcsóbb. Kell egy szabadon választott hosszúságú laposvasdarab a késekhez, egy szabadon választott hosszúságú Ø 8 mm-es betonvasdarab szárának, és egy…..
Horgászat 2012.01.01 14:56:00
Halban gazdag Boldog Új Évet Kívánok minden kedves Olvasómnak és kellemes barkácsolást!   2012..
  Nemrég ismerősöm születésnapjára ajándékot szerettem volna készíteni. Valahol olvastam hogy söröskupakból lehet képet készíteni. Mivel ő is horgászik és szereti a sört is ezért kézenfekvőnek bizonyult, hogy aranyszínű kupakokból csináljak neki egy halat. Szerintem…..
Horgászat Horgászhely takarító 2011.12.10 22:03:00
  Spiccbotos horgászat nagyon élvezetes tud lenni, de ha sok vízinövény tetején kell horgászni és állandóan szereléket kötni a beszakadások miatt akkor bizony hamar elmegy tőle a kedvünk.   Így ha hínáros szemetes helyen akarunk horgászni akkor azt előtte ki kell takarítani.…..
Horgászat Wobblerszabadító 2011.11.19 00:07:00
    Mostanában egyre többet járok pergetni a Zagyvára. Kicsi folyó, de annál több benne az akadó és a szemét. Sajnos ha az ember nem visz magával valami eszközt bizony sok műcsalija bánhatja. Ez pedig se a pénztárcának se a víznek nem tesz jót. Így jött az ötlet hogy kéne…..
A hordozható elektromos hegesztőkészülék használatával igen erős kötést alakíthat ki két fémdarab között. A barkácsáruházakban és szerszámboltokban többféle hegesztőkészü­lék is kapható. A munkavégzés során tartsa be a gyártó előírásait, és eleinte csak…..
Ha van otthon egy megbízható derékszög segítségével készíthetünk számunkra kényelmesebb kisebbet vagy nagyobbat.Nekem kisebb kellett, és olyan amit a munkadarab szélébe akaszthatok, így egy szögvasból és egy laposvasból csináltam meg. Fontos a pontosság, de nem nagy…..
Csak vágunk:Egyszerű munka csak egy kis odafigyelést igényel. Ha nem akarunk hegeszteni 5 centivel hosszabbra vágjuk a vasat, a tetejét kettévágjuk hosszában azon a +5 centin, és meghajtogatjuk.     Hegesztős módszer:Levágjuk a szükséges anyagot, majd satuban…..
Könnyen csinálhatunk hamutartót házilag, ami ajándéknak is jó.Kell egy 4-5 cm átmérőjű cső, amiből levágunk egy kb 5 centis darabot, hosszában kettévágjuk, majd az egyik darab végeire két laposvasat hegesztünk, hogy lezárjuk. Alulra felhegesztünk egy ugyanebből a csőből…..
Először is szedjük össze az anyagokat:Szükségünk lesz egy kb 4-5 cm átmérőjű csőre, és laposvasra.Szerszámok: vágóeszköz (flex, fűrész) hegesztőtrafó, reszelő, salakolókalapács.Kezdjünk neki: Vágjunk le a csőből tetsző hosszúságú kb 4-5 cm-es darabot, majd vágjuk…..
Horgászat Kiflibojli készítő 2011.04.03 21:23:00
 Egy újdonságról olvastam a Magyar Horgász 2011 áprilisi számában. Egy a Maros Mix cég által idén kifejlesztett termékről olvashattunk, a kiflibojli készítő szerszámról.Ez egy fogó, amin cserélhető fejeket használva 8, 10 és 12 mm átmérőjű csalikat készíthetünk…..
Horgászat Gyorstippek 2011.03.11 15:29:00
 1: Horogtartó Vágj le egy kb 3cm-es darabot fenyőlécből, szúrj  bele rajszöget, majd akaszd rá előkéd végfülét, és tekerd rá azt, majd szúrd bele a horgot a fába.2: "Aromaszivacs" Fogj egy mosogatószivacsot, vágj le belőle kb 2*2 cm-es darabot, ezt…..
Horgászat Bottartó készítése 2011.01.19 15:39:00
 Egyszerűen és gyorsan készíthetünk bottartót hegesztés nélkül, ha a vasat 5-6 cm-rel hosszabbra vágjuk, és az egyik végét kettévágjuk. A két részt széthajlítva és megformázva kész is a bottartó. Gyorsabb mint hegesztve, és anyagtakarékosabb is. ..
Horgászat Horog készítés 2010.09.10 17:37:00
 Egyszerű horgot készíthetünk egy hajlékony gombostűből egy laposfogó segítségével kicsi halakhoz. Vigyázat! Néhány gombostűfajta törik...
Horgászat Bojlifúró 2010.09.10 17:09:00
Egy egyszerű fúrószárnak készítünk nyelet és kész is. Nem is került sokba hiszen egy darb fát venni se kell, mert bárhonnan beszerezhető inyen, még a tópartról is és a fúrószár sem hatalmas összeg.Így az egész sokkal olcsóbb mint a gyári 1000 forintosak...
Horgászat Horgásszék 2010.09.10 16:56:00
Az eredeti ötlet nem az enyém, da van némi változtatás és nagyon könnyű elkészíteni.Alapanyag egy 1,5 m hosszú, és (nálam)15 cm széles deszka (ez volt kéznél), de lehet nagyobb is az eredeti ötletnél 35 cm volt.Jobb lenne inkább a laminált lap, mert az nem reped.A deszkát ketté…..
Horgászat Fűzőtű 2010.09.10 07:07:00
 Ezzel az eszközzel felfűzhetjük a kukoricát vagy a bojlit a hajszálelőkére. Fogjunk egy kb. 20 cm hosszú roszdamentes vastagabb drótdarabot, majd egy kalapácssal lapítsuk ki az egyik végét. Fűrészeljük be a közelebbi vég irányába, és csiszoljuk…..
Horgászat Kapásjelző szélben 2010.09.10 07:02:00
 Ha nagy a szél van egy módszer a lengedező kapásjelzők stabilizására. Fogjunk egy rugót, ami húzásra nyúlik, (nem kell hogy most is nyúljon) vagy egy rugalmas drótot és a damilon kívül ezzel is rögzítsük műanyag kapásjelzőnk alját a bottartóhoz...
Horgászat Gubancgátló 2010.09.10 06:57:00
 Egyszerű gubancgátló csövet készíthetünk, egy szívószál és egy ráillő karabínerkapocs segítségével. A szívószálat tetszőleges szögben meghajlítjuk miután egy öngyújtóval felmelegítettük, és ráhúzzuk a hajlatig a karabínerkapocsegyik végét. Fontos, hogy jól…..