Regisztráció Blogot indítok
Adatok
varoskomm

522 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves Látogató! Ez a felület sajnos már nem üzemel, friss tartalmakért kérlek látogass el a facebook oldalra vagy az instagram oldalra, ahol mindenféle városhoz kapcsolódó izgalmas tartalmakkal várlak.      ..
Archív bejegyzés - 2015  Azért szeretem a street art és a graffiti művészetét, mert  társadalmi, gazdasági, politikai, és mindenféle egyéb problémákra nagyon érzékenyen tud reagálni. És úgy gondolom igenis szükségünk van ezekre az érzékenyítő alkotásokra. Van amivel egyet értünk, van amiben más…..
Archív bejegyzés - 2014   Új városszínesítő alkotás, Színes Város, 200 méter hosszú csőszakasz, 100 liter festék, új kihívás a köztérszínesítő csapatnak. „Ez egy rendkívül komplex feladat volt a számunkra, ugyanis a tűzfalfestés, vagy bármilyen eddigi munkánk egészen más műfajt képviseltek, –…..
Archív bejegyzés - 2014   Az utcán lépkedve akárhova nézünk, mindenhol épületek vesznek minket körbe a városokban. Folyamatosan kapcsolatban állunk a környezettel, folyamatosan kommunikálunk velük, még akkor is, ha ez nem mindig tudatosul. Egymástól függünk, egymásra hatunk, egymással élünk. Az…..
Archív bejegyzés - 2014   Június 28-án került megrendezésre a Liget Dzsembori jótékonysági rendezvény a Budapest Bike Maffia, a Liget Club & Bar és a Városkommunikáció blog szervezésében. Mert hittünk és hiszünk abban, hogy a  összefogással a legmerészebb álmok is teljesühetnek. Örömünkre…..
Archív bejegyzés - 2014   “Ne birkalizálódj! Ne bírálj, ne ítélkezz! Gondolkodj és üzenj!” Ezekkel a gondolatokkal hívja az embereket szombatra a Budapest Bike Maffia a Batthyány térre, egy köztéri közösségi fotózásra, a “BBM – Megyünk, mint a bir(k)ák!” eseményre. A feladat csupán annyi, hogy…..
Játékos hangulat, színek és formák jellemzik a hazai divatszakma egyik jeles képviselőjének kollekcióit. Fufavi Lillajátszik az érzékekkel, a hangulatokkal, miközben megeleveníti saját eklektikus stílusjegyeit. Lilla márkaboltja április 12-én nyílt Budapest belvárosában, melynek nyitónapjára egy…..
Archív bejegyzés - 2014 Szuper dolog látni, hogy a Neopaintnek köszönhetően hogyan szépült meg a gimnázium, ahol tanultam és amire a mai napig boldogan gondolok vissza. Hat nagyon fontos évet töltöttem ott és igen meghatározó szakasza volt életemnek, ezért külön boldogság, hogy kiszínesedett annak…..
Archív bejegyzés - 2014 A Költészet Napját 1964 óta József Attila születésnapján, április 11-én ünneplik. Ezen a napon irodalmi eseményekkel tisztelegnek és idén először a Városkommunikáció blog is beállt a sorba. Ezen alkalomból a nyakamba vettem a várost, és kiragasztottam néhány verset Budapest…..
Archív bejegyzés - 2014 Az ELTE Tavaszi Kultúr7 programjának keretén belül kaptam egy félkérést egy street art-os kerekasztal beszélgetés vezetésére. Bódi Péterrel, a Szétírt falak című graffitiregény szerzőjével, Szabó-Lencz Petykával, a Budapest Avantgarde blog szerzőjével és Hajdú Leventével, a…..
Archív bejegyzés - 2014 Minden generációnak szüksége van újfajta városi bútorokra. Ez az oka annak, hogy a holland utcabútor-és játszótér tervező Yalp csapat megalkotta a FONO-t, a világ első szabadtéri DJ standját. A szürke, beton-szerű szerkezet mobilis, bárhol elhelyezhető a városi köztereken,…..
Archív bejegyzés - 2014 A “Milyen lesz a metró” Facebook csoportban olvastam a nagy hírt: a Gellért-és a Fővám téri metróállomás megnyerte az Arcitizer A+Awards közönségdíját és szakmai zsűri díját! Az egyik legismertebb építészeti oldal, az Architizer építészeti versenyén a két megálló közlekedés…..
Archiv poszt - 2014 A Városkommunikáció blog közel három éves működése alatt sokszor gondoltam már rá, hogy definiálnom kellene a városkommunikáció szót. A bejegyzések és a Facebook posztok jól leírják, hogy számomra mit jelent ez a fogalom, de nehéz volt összefoglalni, hogy pontosan mit, mert elég…..
Egy dinamikus, percről-percre mozgó közösségi köztéri fotókiállítás nyílt szombaton a Március 15. téren kortárs fotóművészek közreműködésével. A fotó-fa kiállítást azért szervezte meg a Városkommunikáció blog, mert kiváncsiak lettünk arra, hogyan látják a városi környezeteket a városlakók.  Fotó:…..
A Városkommunikáció blog a varoskomm.hu oldalra költözött és új tartalmakkal jelentkezik. Katt a sárga linkre vagy a képekre.   A blog új felületen jelentkezik új tartalmakkal. Az új honlap középpontjában a városkommunikáció területének kutatása és imertetése áll. Ez…..
Működhet úgy a város, mint egy művészeti kiállítótér? A válasz nagybetűkkel, hogy igen. A városi életformában és a művészetekben is az emberé a főszerep, ezért gondoltunk arra, hogy ezt a két fogalmat most összekapcsoljuk. Nem kell hozzá más, mint egy köztér, egy fa,…..
Utazás a múltba, feltáruló épület-titkok, különleges térélmény, meseszerű történetek és közösségépítés. Ez a Budapest100! Ha érdekel a város egykori és mai igazi arca és története, akkor ezt a programot neked találták ki. A Budapest100, a száz éves házak ünnepe…..
A KÉK „Bubbles from Japan” kortárs japán építészetet bemutató sorozatának köszönhetően a Toldiban tartott előadást február 27-én Takeshi Hosaka, a fiatal japán építész generáció egyik tagja. 2012-ben több munkájával nyerte el a Kanagawa Architecture Award-ot, 2013-ban…..
Nem csak nekünk, embereknek tett jót a tegnapi tavaszi napsütés, hanem Budapestnek is. A télbe csempészett napsugarak újabb arcát mutatták be: energiával, lendülettel és szépséggel töltötték meg a főváros tereit.   ..
Ha tudod, hogy a másik szívéhez a városi környezeteket én építészeten keresztül vezet az út, akkor ezeket a valentin napi üdvözlőkártyákat neked találták ki! A PlanningLove.org elkészítette a legötletesebb, legcukibb szerelmes kártyákat, kifejezetten építészek,…..
A Kontra Klubban február elsején megnyitásra került a hallássérült Puha Andrea Szájkóder- Olvass szájról! címmel létrehozott kiállítása. A kiállított interaktív installációk lehetővé teszik, hogy a látogatók kipróbálják, hogy milyen szájról olvasni. Az egyetemista lány…..
Elég sokat lehetett olvasni az utóbbi időkben Pharrell Williams Happy című slágeréről és a videóklippjéről, melynek különlegessége, hogy Los Angelesben játszódik, és 24 órán keresztül tart. A magyar Speedzone Production elkészítette a videóklipp magyar…..
A magyar zenei élet karizmatikus figurái álltak össze, hogy egy konceptalbumot készítsenek a szerelem-szakítás jegyében – mindez a közismert és kiváló dobos, Szőcs Gergő vezetésével létrehozott Dirty Flow Club. A szerelem és szakítás témakörét körbejáró albumon helyet…..
A #getdowntuesday egy magyar hiphop kulturális mozgalom, melynek keretein belül fiatal táncosok videókat töltenek fel, miközben fővárosunk bizonyos területein improvizálva mutatják meg tudásukat, és ennek kultúrának fenntartható fejlődésébe vetett…..
2012 őszén ragadt rám az a szokás, hogy reggelente, amikor végigsuhanok a 47-es villamossal a Szabadság hídon, a közepén készítek egy fényképet. Minden reggel izgatottan várom, hogyan ébredezik a Duna és a város. Milyen színekben pompázik, mennyi felhő van fölötte, melyik…..