Regisztráció Blogot indítok
Adatok
philostam

0 bejegyzést írt és 35 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mielőtt másolnál tisztelj meg azzal, hogy megkérdezel! Az előzőekben már elkezdtük a hátizsák beállítását. Ehhez szeretnék még pár hasznos tanácsot hozzátenni, valamint áttekintjük a helyes pakolás módját is, hogy a lehető legkényelmesebb legyen a kint…..
Mielőtt másolnál tisztelj meg azzal, hogy megkérdezel! Mindenki visz magával valamilyen elektronikus eszközt kalandozásaira. Ki többet, ki kevesebbet. De, még egy egyszerű digitális fényképezőgép esetén is kelleni fog néhány extra elem vagy akksi. Ezek praktikus és optimális…..
Mielőtt másolnál tisztelj meg azzal, hogy megkérdezel! A víztárolásra és szállításra alkalmas eszközök csoportosítására több lehetőség is van. Lehet végezni az alapján, hogy az eszköz összehajtható-e vagy merev falú (ez még nem teljesen a forma kérdésköre), lehet a…..
Mielőtt másolnál tisztelj meg azzal, hogy megkérdezel! Folytassuk az előzőekben megkezdett irányvonalat, hogy a lehető legoptimálisan tudjunk választani, csomagolni, tárolni, felhasználni és végül minél kevesebbet kelljen kidobni vagy visszacipelni! Az előző bejegyzés végén…..
Mielőtt másolnál tisztelj meg azzal, hogy megkérdezel! Az első és legfontosabb dolog amit be kell szereznünk egy kis vadonbéli barangoláshoz, az a megfelelő lábbeli. Egy rövid túrán vagy pehelykönnyű felszereléssel még a hátizsák sem olyan meghatározó. A menedék…..
Mielőtt másolnál tisztelj meg azzal, hogy megkérdezel! A cikk kezdetekor szót ejtettem néhány alternatív főzőalkalmatosság létezéséről. Nos, ezek a következők: láng nélküli és a karbid főzők. A láng nélküli főzőknek két fajtája ismert. Az egyik a napenergiát…..
philostam 2013.02.16 17:43:50
Az ideális akkor az, ha van egy jó nagy alaptőke, és az ember elhatározza, hogy nem a pénz hanem a minőség sokszorosításának fog élni. Megértem egyébként a vállalkozókat, hiszen erős az az effektus, ami azt mondatja az emberrel: "egy kicsit beáldozom a minőséget, hogy aztán majd később..." - szóval erősnek kell lennie a csinált produktum iránti szeretetnek, más út nagyon nincs. Én mondjuk - fegyverkovács, asztalos, lakatos felmenőkkel valszeg a véremben van - csak ezt az utat tartom ésszerűnek, hogy a pénzre csak mint eszközre tudjak tekinteni; mások meg fordítva.

A városi pörgés... Én megmondom őszintén nem vagyok "természetjáró", hanem inkább szökevény. A város lehetetlen, csak amolyan kényszermegoldás. Pedig nem vagyok különc, normális guy voltam mindig is. Nem vagyok a "társadalomkritikus" típus sem, nem gyűlölöm a városi életet hanem szomorúvá tesz. Valami elveszett ott. Mennyi remek vívmány, találmány, ha egyenként nézzük, de együtt valami undorító vigyori massza az egész, az állítólagos "élet" nevében, ami végig sincs gondolva, hogy mi a büdös fene lenne. Egyébként emiatt a természetjáróktól is idegenkedem, mert csak a természetnek, az "életnek" a napos oldalát dicsérik, a csendeset, a nyugodtat stb. Nem vertek még sátrat vadkanágyástól száz méterre, a horrorfilmbe illő hörgések közt aludva! :) (aznap este egy hatalmas szarvas is 2-3 méterre jött a sátramhoz, el kellett diszkréten ijesztenem, nehogy megakadjon és pánikba essen; feledhetetlen).
Mielőtt másolnál tisztelj meg azzal, hogy megkérdezel! Az előző bejegyzésben áttekintettük a négy nagy csoport táplálékforrás igényét a megváltozott körülményekhez képest. Most nézzük meg azt, hogyan vagyunk képesek ezt fedezni! Az első csoport tagjaiban az a közös,…..
Végre beköszöntött a február, aminek leginkább azért tudunk örülni, mert ismét a foci kerül az előtérbe, kiszorítva minden más egyéb tényezőt az első helyről. Igen, a januárral lezárult az átigazolás: volt itt minden kérem, ami szem-szájnak ingere. Tudunk beszélni óriási…..
Mielőtt másolnál tisztelj meg azzal, hogy megkérdezel! A hátizsákoknak létezik egy harmadik csoportja is. Ezek akkor jöhetnek számításba, ha ultrakönnyű túrázásra indulunk vagy túlélő helyzetek gyakorlásakor, mint járőrzsák beszélhetünk róluk. Ezek az 50L alatti…..
philostam 2012.06.18 20:30:36
@Don't Panic, Stay Calm: A feladatokra gondolok. Én egyfajta vándor-bozótmíveskedésre akarok berendezkedni, szóval a cikk alapján a belső vázast terveztem (nem kell hetekig cipelnem, szóval a súlybírás nem olyan fontos).

Amúgy csinálok egy túrafórumot mert ahogy látom nincs itthon ilyen. Www.turaforum.yours.tv, még csak béta verzió, sajnos nincs sok időm rá.
Mielőtt másolnál tisztelj meg azzal, hogy megkérdezel! Aszály a testben: Dehydration. Érdekes, hogy enyhébb tüneteivel mindennapjainkban is találkozunk (kiszáradt bőr, száraz nyálkahártyák, erős szomjúságérzet), nyáron hőségriadók esetén ásványvizet osztogatnak a…..
philostam 2012.06.16 19:55:08
Mielőtt másolnál tisztelj meg azzal, hogy megkérdezel! Nem szokásom más tollával ékeskedni, de ezt a témámat egy idézettel kell, hogy kezdjem. Azért fontos a következő bejegyzés, hogy a mai ember megértse azokat a gyökereket, amiket jó pár ezer éve - de leginkább az utolsó néhány száz évben - a…..
philostam 2012.06.15 20:21:17
@Don't Panic, Stay Calm:

(A zsírt arra hoztam fel, hogy azzal kapcsolatban valóban jót írsz.)

Engem csak az zavar, hogy neked láthatólag megvannak egyrészt a tapasztalataid másrészt az ismereteid is ahhoz, hogy tényleg komolyan vedd a dolgokat. Ezt neveztem kiábrándítónak, de valószínűleg erősen fogalmaztam (a blog címe félrevezető egyébként).

Igazából a Szendi könyvének bevezetője elég hogy egy 100 IQ-jú emberben az igazság logikai szükségszerűségével leessen a tantusz, ugyanis tényleg logikailag kikezdhetetlen érvek vannak ott. Nehéz elhinni a sok táplálkozási humbuk után (én azért vettem kézbe a könyvet, hogy jót röhögjek, hogy na mit akar itt ez a Szendi), de a logika, az bizony logika.

Senki nem megy úgy túlélni mint ahogy mondjuk túrázni megy (ahogy azt te is kifejtetted az egyik bevezető cikkben), tehát a túlélésre való készülés sem egy aktív felkészülés, hanem valójában egy életmód, mármint hogy egész életedben készülsz rá.

Ajánljad akkor azt a dohányosoknak, hogy vészhelyzetre vigyenek egy szál cigit, mert az növeli a fókuszt. Valójában csak a dohányosoknak növeli méghozzá azért, hogy a normál agyműködést számukra már csak a plusz nikotin tudja biztosítani. A "szűz" agy számára nincs élénkítő hatása a nikotinnak. - Ugyanez áll a cukorban úszó agyakra. "Hasznos" amit írsz a betegeknek, de én azt mondom, előbb gyógyuljanak meg, aztán menjenek olyan helyzetekbe, ahol akár a túlélés is tét lehet. De ezen ne vesszünk össze, értem a praktikus okaidat. De lehetnél keményebb, az amatőröknek nem annyira odadörgölőző (én amatőr vagyok egyébként és kikérem magamnak hogy hülyének néznek), és akkor akár egy könyvet is írhatnál ebből az anyagból.
Mielőtt másolnál tisztelj meg azzal, hogy megkérdezel! Órákig lehetne még szófosásom a bakancsról. A lényeg benne van az eddigiekben. Hogy kinek melyik jön be jobban: a színbőr vagy a gyöngyvászon, esetleg a laza izületei miatt szüksége van egy merevebb talpú, erősebb…..
Pszichológia.blog.hu Dadogás 2006.10.24 10:36:50
A dadogás eléggé közismert jelenség. Az már nem annyira, hogy mi a dadogás oka, illetve, hogy milyen módok vannak a gyógyítására, megszüntetésére. A dadogással három szemszögből szoktak foglalkozni. Egyrészt a logopédus, aki a hibásan kialakult beszédfolyamatot igyekszik…..