Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mádai Adrienn

287 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Villányi borvidék tavasztól őszig csábító célpontja a gasztronómia szerelmeseinek, hiszen nem csak kiváló borok kóstolására van lehetőség, de a helyi éttermek is kitűnő kulináris élményeket kínálnak. Összeállításunkban egy speciális szempontból teszteltük a…..
Baráth Katalin hat évvel ezelőtt A fekete zongorával robbant be a hazai krimiirodalomba, idén nyáron megjelent új regénye azonban már nem az 1900-as évek elején játszódik, hanem napjaink Budapestjén. Az Agave Kiadónál megjelent Arkangyal éjjel témája a nők és az erőszak…..
Billy Elliot története először 2000-ben filmként hódította meg a világot, majd egy évre rá megszületett Melvin Burgess regénye, utána pedig következett Elton John zenéjével a musical változat is. Idén nyáron Budapestre is begyűrűzött a Billy Elliot őrület, az Operában Szirtes Tamás rendezésében…..
A gluténmentes élet útvesztőjében nem egyszerű megtalálni, mit is lehet biztonsággal fogyasztani, és hogyan érdemes azt elkészíteni. Ebben nyújt segítséget az Alexandra Kiadónál megjelent A 100 legjobb gluténmentes étel - Nélkülözhetetlen kalauz a gluténmentes étkezéshez 100 ízletes recepttel című…..
A patchwork nem pusztán hobbi, hanem művészet - vallja Polyák Ildikó a Magyar Foltvarró Céh elnöke. S mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy tavaly Európa egyik legnagyobb foltvarró versenyén, a franciaországi Ezüstvölgyben, egy magyar versenyző harmadik helyezést ért el, augusztusban pedig…..
"Vigyázz magadra! Öltözz fel rendesen! Ne szállj be idegenek kocsijába!" - és még sorolhatnánk hosszan az anyai intelmeket, melyeket többségünk valószínűleg megkapott tinédzser korában. Nincs is a féltéssel semmi baj, azonban van, hogy az anyai szeretet és aggodalom túlzott mértéket ölt, és mint egy…..
Grecsó Krisztián nem rég megjelent regénye, a Jelmezbál valójában rövid novellák szövevényes hálója, mely a végére egy grandiózus történetté áll össze. A kötet nem is krimi, nem is családregény, sokkal inkább az élet apró, de mégis fontos momentumainak gyűjteménye. Az…..
Melyik legyen a tavalyi év legjobb magyar szépirodalmi kötete? Térey Jánostól A legkisebb jégkorszak vagy inkább Bartis Attilától A vége? A Libri irodalmi díj zsűrije komoly döntés előtt áll, tíz remek könyv közül kell választaniuk. A zsűri két tagjával, Fullajtár Andreával és Bálint Andrással…..
Sosem gondoltuk volna, hogy pont Csepelen találjuk meg Budapest legjobb palacsintázóját, de így lett. A Trendy Palacsintázóban több mint 130 féle palacsintát kóstolhatunk meg, sósat, édeset, egyszerűbbet vagy épp különlegeset, bármilyet, amire csak vágyunk. Egy ismerősöm ódákat zengett a Trendy…..
Tételezzük fel, hogy elmész egy pszichológiai kísérletre, ahol azt a feladatot kapod, hogy a másik szobában ülő idegent minden egyes alkalommal egyre nagyobb áramütésnek tedd ki, ha rossz választ ad az általad feltett kérdésre. Megnyomnád a gombot akkor is, ha már a másik üvölt a fájdalomtól?…..
Vajon, hogyan fogadnak egy amerikai ügyvédnőt az afganisztáni bíróságokon? Az afgán ügyvédekkel egyenrangúan gyakorolhatja hivatását, hagyják vajon érvényesülni? Ezekre a kérdésekre vártam választ a Motley törvénye című dokumentumfilmtől, de Nicole Nielsen Horanyi…..
Mi az ember feladata az életben? Legyen jó szülő. Legyen jó társ. Legyen jó a munkájában. Mindeközben sokszor elfelejtünk önmagunkkal jónak lenni. A figyelem mindig másra, másokra irányul, és boldognak hisszük magunkat, noha az egész életünk mások szolgálása. De mi történik…..
Thaiföldön minden 21. életévét betöltött férfinak - legyen akár transznemű, homoszexuális, heteroszexuális - részt kell vennie a katonai sorsoláson, melyen ha piros pecsétes cetlit húz, vár rá a hadsereg, ha fekete pecséteset, akkor mehet haza. A Titanic Nemzetközi Filmfesztivál Ázsiai szelek…..
Vajon mi a szeretet? És hogyan kell szeretni? Ezek a kérdések visszhangoztak a fejemben, mikor kiléptem a Mikroszínpad ajtaján, az Őszi szonáta után. Udvaros Dorottya és Radnay Csilla játéka megannyi gondolatot elindít az emberben, a feszültség csak nehezen múlik el, és a nyomát még most is érzem,…..
Az okostelefonok világában számtalan alkalmazás áll a rendelkezésünkre, amik megkönnyítik a kommunikációnkat, segítenek megosztani élményeinket, és mindemellett tökéletes felületek a megfélemlítéshez, zaklatáshoz. Napjainkban sértő üzenetekkel, megalázó hozzászólásokkal, SMS-ben írt fenyegetésekkel…..
Lev Grossman miután kiölt a Harry Potter-világból minden varázslatosat most Narniát veszi kezelésbe A varázslókirályban. A trilógia második része ugyanúgy hozza a keserédes, szürke hétköznap és a pesszimista életérzet minden negatívumát, így hangulatában tökéletesen…..
Napjaink egyik legtrendibb mozgásformája lett a rúdtánc, azonban a vélemények, hogy kőkemény sportról vagy erotikus vonaglásról van szó, igencsak megoszlanak. De hol az igazság? Pirner Alma, a Dollhouse Poledance és Polefitness Stúdió alapítójának könyvéből minden kiderül. Ha az utcán sétálva…..
Új rendező, új szereplők, új dalok, és ha már ennyi az újdonság, akkor új CD-vel is előállt A Játékkészítő stábja, de vajon az üzleti fogáson túl, volt értelme egy év elteltével új lemezt kiadni? Meglepő, de bizony érdemes volt! A bónusz dalokkal bővített deluxe edition hanganyag a Kultography-nál…..
Újabb ifjúsági fantasyvel bővült a hazai könyves paletta, amely hasonló sikerekre számíthat, mint Az éhezők viadala vagy A beavatott. Victoria Aveyard Vörös királynője, mely szintén egy sorozat nyitókötete, magával ragadó és izgalmas világba repít minket, ahol bárki bárkit elárulhat. Nem véletlen…..
Rugaszkodjunk el a valóságtól és az orvostechnológia jelenlegi határaitól. Képzeljük el, hogy kiemelik az agyunkat a testünkből, belerakják egy tápoldattal teli dobozba, és egy rakás elektródát kötnek rá, melyek segítségével kommunikálni tudunk egy számítógépen keresztül.…..
Újabb Juliette Fay regény jelent meg végre magyarul, amely most egy érdekes családi történetet mesél el nekünk. Nem világrengető műről van szó, csak egy kedves elbeszélésről, olyan hétköznapi problémákkal, amelyek bárki életében előfordulhatnak. Épp ezért az Édes otthon…..
Milyen volt egy erdélyi kastélybeli ebéd és vacsora? Mit fogyasztottak a főúri házakban? Most kiderül! A Helikon Kiadó jóvoltából Magyarországon először jelent meg Báró Bornemissza Elemérné Szilvássy Karola szakácskönyve, mely olyan ínyencségek receptjét tartalmazza, mint a…..
Az Útvesztő-könyvsorozat újabb taggal bővült, mely végre felfedi az olvasók előtt a Kitörés vírus eredetét, és elmeséli az elejétől kezdve, hogyan változott az általunk ismert világ napkitörésekkel sújtott siralomvölggyé. James Dashner új kötete kellő mértékben…..
Nyomasztó, gyomorszorító érzés végig sétálni az idei World Press Photo kiállításon (is). Az emberi agresszivitás és reménytelenség köszön vissza a képek a többségéről, ami által a kiállítás végén csak egy gondolat járt a fejünkben, "Beteg a világ!". A Néprajzi…..
Fucskár Ágnesnek és Fucskár József Attilának hála ismét csodálatos albumot vehetünk kezünkbe, mely egy varázslatosan szép tájat mutat be az olvasóknak. Kárpátalja meseszép világában barangolhatunk, és ehhez még hullazsák sem kell. Az ukrajnai konfliktus miatt kétszer is…..