Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Wittelsbach

29 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség ezúton tájékoztatja a Tisztelt Pályázókat, hogy a Regionális Operatív Programok Ipartelepítés című, DDOP- 2010 - 1.1.1./E jelű pályázati kiíráshoz a mai nappal felkerült a Projekt adatlap, a Projekt adatlap kitöltési útmutató és a…..
 Az elmúlt évekhez hasonlóan a Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség idén is megszervezi a Három folyó kerékpártúrát. Ahogy a korábbi években már megszokottá vált az iskolás gyerekek  egy online toto kitöltésével tudnak versenybe szállni a nagy…..
Brit és olasz orvosok úttörő sebészeti megoldással állították helyre egy tízéves brit kisfiú légcsövét. A beavatkozáshoz a páciens saját testében kifejlesztett őssejteket használtak fel. A közel kilencórás műtét során a londoni Great Ormond Street gyermekkórházban az…..
A szociális célú városrehabilitációs pályázati kiírások kitöltő programja és kitöltési útmutatója a mai naptól elérhető a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapján. Kérjük, minden esetben győződjön meg róla, hogy az aktuális kitöltő program-verziót használja a…..
A Dél-dunántúli Operatív Program több mint 300 millió forintos támogatásának segítségével stabilizálják a mára életveszélyessé vált, omladozó partfalat Dunaszekcsőn. A pozitív döntésről szóló támogató levelet a mai nappal írta alá a Dél-Dunántúli Regionális…..
Mi is az a piactér: Két szektor együttműködésére kidolgozott külföldön már sikeresen működő modell, amely lehetőséget biztosít az üzleti és a non-profit szféra találkozására, együttműködések kiépítésére. Az eseményen a társadalmi projektek kereslete és kínálata…..
Rövidesen lezárul az M3-as autópálya Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei továbbépítésének pályázati szakasza, s kezdődhet a Nyíregyháza-Rohod-Vásárosnamény közötti sztrádaszakasz építése - erősítette meg Oláh Lajos, a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium…..
2010. 02. 27.-én Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata írta alá azt a támogatási szerződést, mely lehetővé teszi 6 régiós város számára európai uniós támogatásból köztereik, és kulturális intézményeik korszerűsítését, új funkciókkal megtöltését. A projekt…..
 A Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség részvételével február végén indult el az a nemzetközi projekt, amely hét európai ország turisztikai befektetés-ösztönzési politikáját vizsgálja. Az együttműködés során az Ügynökség francia, spanyol, szlovén,…..
2010. évben decentralizált vis maior keret nem került elkülönítésre. Így a korábbi évekkel ellentétben a vis maior taralék felhasználásának részletes szabályairól szóló 8/2010 (I.28.) Kormányrendelet alapján a vis maior támogatás igénylésének feltétele, hogy a váratlan…..
  Technikai problémák miatt a DDOP-2010-2.1.3/A jelű, a Dél-dunántúli régió turisztikai klasztereinek fejlesztését támogató pályázati felhívás adatlapja pdf formátumban került feltöltésre. Az adatlap február 23-tól word formátumban érhető el, a pályázati…..
A tavalyi sikerekre alapozva az Ügynökség idén újra megszervezi a "DDOP Ki mit tud?" vetélkedőt a diákok számára. Idén azonban „Fejleszd velünk a Dél-Dunántúlt!" címmel, új témával, és új kihívással várjuk az érdeklődőket. A vetélkedő célja,…..
  Az DDOP-2009-515/C kódszámú pályázati felhívás esetében a pályázatok benyújtása 2009. június 30-tól 2010. március 1-ig folyamatosan lehetséges. A 2009. tavaszi döntéshozatal során le nem kötött keretre az LHH Fejlesztési Programiroda hivatalos iránymutatásának…..
Megóvja az árvízkároktól a Pécs-Nagykanizsa vasútvonalat az a beruházás, melynek támogatási szerződését ma írta alá Márton György a Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség ügyvezető igazgatója és György Béla, a Dél-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi…..
Elkerüli Villányt, s így megvédi a mára már elviselhetetlenné fokozódott nehéz-gépjármű forgalomtól az a 4,25 kilométeres új út, amelynek építéséről döntés született a Dél-dunántúli Operatív Program keretében. A Siklósi kistérség közle-kedési kapcsolatait is…..
Amerikai kutatók azonosították azt a területet, ahol a gerincesek vérképző őssejtjei kialakulnak az embrionális fejlődés során. A kutatás jelentősége, hogy idővel olyan vérképző őssejtek mesterséges előállítását is lehetővé teheti, amelyek maguktól a…..
Dél-Dunántúl a hét magyarországi tervezési-statisztikai régió egyike, az ország délnyugati részében helyezkedik el. Három megye, Baranya, Somogy és Tolna alkotja ezt a régiót, melynek központja Pécs...
Amikor X. Károly lemondott a francia trónról, egyetlen akkor még életben levő gyermeke, az akkori dauphin, Lajos Antal lett a király XIX. Lajos néven, ám az új uralkodó mindössze húsz perc töprengés után szintén lemondott. Az 1830. júliusi forradalom nyomán kialakult veszélyes…..
Közel egy éves hír, de jelentősége miatt fontos megemlíteni a blogban: Barack Obama amerikai elnök március 9-én aláírásával megszüntette azt a korlátozást, amely az amerikai kormány anyagi támogatásával volt kapcsolatos az őssejt kutatásban. Az amerikai tudományos körök…..
Először alkalmaztak leukémiás embereknél sikeresen egy új technikát, amellyel elhárulhat a köldökzsinórból származó őssejtek átültetésének eddigi akadálya, azok csekély száma - jelentették amerikai kutatók a Nature Medicine című szakfolyóirat vasárnap megjelent…..
A mobiltelefonálás világszerte ismertté tette a Bluetooth nevet és furcsa logóját. De honnan származik ez a magyarra kékfognak fordítható szó és mi köze Villásszakállúhoz? A Bluetooth (egy távközlési ipari szabvány és protokoll vezeték nélküli adatátvitelre, melynek…..
1828. május 28-án, Pünkösd hétfőjén, egy járni és beszélni alig tudó, ifjút találtak Nürnberg egyik mellékutcájában, a kezében egy névtelen levéllel, mely azt tudatta, hogy a fiú 1812. április 30-án született. Kaspar Hauser / Casparus Hauser (1812. április 30. – 1833.…..
Sisi családja, a Wittelsbach-ház 1180-ban került a bajor hercegi trónra. Az első herceg, I. Ottó utódai később több ország trónjára is felülhettek. A 35,56 karátos hibátlan kék gyémántot 1722-ben, házassági hozományként szerezték meg a Habsburgoktól. A később Kék…..
Németország fejedelmei 1273. október 1-jén Frankfurtban a cseh Ottokár ellenében az addig kevéssé ismert Habsburg Rudolfot választották német királlyá. Rudolf saját hatalma megszilárdítása és családi hatalma megalapozása érdekében az osztrák hercegséget kívánta…..
Az Árpád-ház a honfoglaló magyar törzsszövetség vezéréről elnevezett dinasztia. A 972-1301. közötti időszakot az uralkodóházról Árpád-kornak nevezzük. A ma Árpád dinasztiájába sorolt uralkodók azonban soha nem nevezték magukat Árpád-házból valónak. Ha fel is merült a…..