Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Thailog

90 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A fogyókúra szót hallva minden ember rosszra gondol, felélednek a régi rossz emlékek, amikor szinte már kegyetlen módon tagadtunk meg magunktól minden kalóriabombának minősülő finomságot. Egy kis odafigyeléssel, és rendszerességgel azonban megoldható, hogy a fogyókúránk…..
Nem biztos, hogy teljes mértékben ide illő ez az írásom, de amikor megtaláltam ezt a cikket, rögtön arra gondoltam, hogy ezt meg kell írnom nekem is :) A WHO (Egészségügyi Világszervezet) adatai alapján az óvszer használata 98%-os védettséget nyújt a nemi betegségekkel és a nem…..
A H5N1 vírus, közismertebb nevén madárinfluenza, 2003 óta az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint, több mint 300 ember halálát okozta. Ez világviszonylatban nem számít jelentős veszélynek, de a kutatók ennek ellenére foglalkoznak vele. Ahhoz, hogy egy vírust megismerjenek,…..
NapiPille A víz fagyáspontja 2012.04.04 08:00:00
Kérdezzünk meg bárkit, akár egy gyereket, biztosan azt fogja mondani, hogy a víz 0 Celsius fok alatt fagy meg. A gyakorlatban is ezt láthatjuk, amikor télen a kerti csapok szétfagynak az udvaron, vagy akár jégkockát gyártunk egy nyári napon, viszont biztosan kijelenthetjük, hogy ez…..
Beethovent 1809-ben kérték fel, hogy írjon Goethe Egmont című darabjához kísérőzenét.Goethe egy XVI. századi németalföldi gróf, Lamoral Egmont hősi történetét dolgozta fel. Egmont szembeszáll a népét elnyomó II. Fülöp spanyol királlyal, amiért lefejezik. A darabhoz…..
Thailog 2012.04.02 20:07:34
@eugenica: Csúnyán elírtam valóban. Köszi, hogy szóltál.
NapiPille Facebook 2012.04.02 08:00:00
Facebook. Nem kell senkinek bemutatni, mindenki ismeri, szinte mindenki csatlakozott is már az oldalhoz, vagy legalább egyszer már a tagja volt. Kezdetekben mindenki azt gondolta, hogy milyen hasznos egy találmány, megkönnyíti az ember életét, könnyen tudja menedzselni a kapcsolatait.…..
NapiPille Visszatérés 2012.04.01 13:00:00
Amint látható, 2010. 07.01-e óta nem jelent meg új bejegyzés az oldalon. Nagyon sajnáltam, hogy abba kellett hagynom, a szerzőtársaim is szép lassan kipotyogtam mellőlem, mellesleg a blog látogatottsága nem adott semmilyen ösztönző visszajelzést a számomra. Egészen…..
A világ legnagyobb akváriuma 31 000 köbméternyi vízben 500 különböző állatfaj több mint 100 000 példányának ad otthont.2005 novemberében nyílt meg Atlantában a Georgia Akvárium, amelyet Bernie Marcus, a Home Depot üzletlánc tulajdonosa hozott létre. A számtalan átlátszó…..
Az 1956-os forradalomban is részt vevő, az 1989-90-es rendszerváltásban jelentős szerepet vállaló, 1993-ban elhunyt miniszternök előtt tisztelegve az Európai Parlament elnöksége úgy döntött, hogy az egyik új épületszárnyat Antall Józsefről nevezi el. A szomszédos…..
Amennyiben elkészül, akkor a svájci Gotthárd-hágó alatti vasúti alagút nyeri el ezt a címet. Az Alpokon át Zürichet Milánóval összekötő útvonalon már van két alagút, de ezek a megnövekedett forgalom következtében már nem tudják biztosítani a megfelelő kapacitást.…..
A nitrát alapú csillagszóró kémiai összetétele: bárium-nitrát 54%, alumínium 10%, vas 30%, resinox 6%. A csillagszórók kevésbé ismert fajtái a perklorát alapúak, amelyek kálium-perklorátot tartalmaznak.Ezekből az anyagokból masszát készítenek, és mártással felviszik őket…..
Általában az 1986-os csernobili reaktorrobanást szokták a legsúlyosabb nukleáris katasztrófának nevezni, de vajon melyik lehet a második?A nukleáris baleseteket sokféleképpen lehet értékelni. A szabadba jutott sugázás mennyisége, a szennyezett területek nagysága, a közvetlen…..
NapiPille Fején találja a szöget 2010.06.23 08:00:00
Mivel már régen írtam szólásokról, így most orvosolom ezt ezzel a kis rövid cikkemmel:A szólás eredete látszólag egyértelmű. Akkor szoktuk mondani, ha sikerül rátapintani a lényegre, mint amikor a kalapáccsal pontosan a szöge fejét találjuk el, és nem pedig körülötte…..
Valószínűleg nagyon is ízlett neki, mivel ha nem így lett volna, akkor ma nem is ismernénk ezt az édességet.1823-ban, Bécsben, Metternichhez beállított egy udvarnál szolgáló Franz Sacher cukrásztanuló, és saját receptúrája alapján elkészített tortáját ajánlotta fel Pauline…..
A Volkswagen-konszernhez tartozó vállalat hajdan négy autógyár egyesülésével született (Audi; DKW; Horch; Wanderer).A századfordulón egy bizonyos August Horch kezdett autókat gyártani Zwickauban, de később távoznia kellett a cégtől, és új vállalatot alapított. A Horch név…..
Óbudán már 1933-ban is jártak trolibuszok, de a háború után, 1949. dec. 21-én indult újra Budapesten a troliközlekedés Sztálin 70. születsénapjának a tiszteletére, az első vonalon a 70-es viszonylatszámmal.Felsővezetékes villamos hajtású járművekkel már a századfordulón is…..
NapiPille Mi az a KdF-Wagen? 2010.05.25 08:00:00
A népautónak tervezett bogárhátú Volkswagen eredeti neve egy német állami szabadidő-szervezet elnevezése után KdF-Wagen volt. A KdF-szervezetet (Kraft durch Freude, Örömben az erő) 1933-ban alapították azért, hogy örömöt adjon az embereknek, és azok minél több erővel tudják…..
1959-ben a szovjet Luna-3 elsőként fotózta le a Holdnak a Földről nem látható oldalát. Az 1959 és 1976 között zajló Luna-program célja a holdkutatás és természetesen az űrszonda-technológiák fejlesztése volt. Az első sikeres indítást (1959. jan. 2. - Luna-1) négy sikertelen…..
NapiPille Egy füst alatt... 2010.05.20 08:00:00
Egy újabb magyar szólást szeretnék bemutatni kedves olvasóimnak:Ha több dolgot egy fáradsággal, egymással kombinálva viszünk véghez, akkor gyakran mondjuk rá, hogy egy füst alatt végzünk vele.Jelentése a parasztházak konyháiba visz minket vissza, ahol sokszor nem is volt kémény,…..
Egyes szakmák sajátos nyelvezetében gyakran kap becenevet egy jelentősebb eszköz vagy gépezet. A fenti nevekkel illetve mozdonyokkal nap mint nap találkozhatunk az országban. A mozdonyokra mindig is sok becenév ragadt. Elsősorban az M44 sorozatú Ganz-MÁVAG gyártmányú dízel-villamos…..
Sokan úgy tudják, hogy a parabolaantennákat a mikrohullámú visszaverési képességük miatt festik fehér színűre, mert így hatásfokuk jobb lesz. Ez tévedés.A forgási paraboloid alakú antennáknál azt a hatást használják ki, hogy a tükör felületére párhuzamosan eső…..
NapiPille A legkisebb hal 2010.05.16 08:00:00
Mai ismereteink szerint a Szumátra közelében 2006-ban leírt Paedocypris progenetica minősül a legkisebb halnak a maga 8 mm körüli méretével.A Paedocypris nemzetségbe tartozó hal begyűjtött példányai közül a legkisebb 7,9 mm, a legnagyobb 10,3 mm hosszú volt, míg a nem kifejlett…..
Ha elalvás előtt alkoholt fogyasztunk, akkor többször és élénkebben emlékszünk álmainkra, valamint gyakorivá válhatnak a rémálmok is. Az alvás egyes szakaszai közül az alkohol a mély alvást is magába foglaló NREM (gyors szemmozgás nélküli) szakaszokat erősíti és…..
Az 1948-49-es szabadságharc egyik honvédtábornoka, Juan Fernando Czetz néven végzett hadmérnöki és térképészeti munkákat Argentínában.Cetz János 1822-ben született Gidófalván, majd tanulmányait Kézdivásárhelyen végezte. 1842-ben már a császári hadsereg hadnagyaként…..