Regisztráció Blogot indítok
Adatok
okinova

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nehéz ügy, amikor a Naiv Ügyfél úgy érzi, hogy a pincérek kinézik egy étteremből és megjegyzéseket tesznek rá, majd erről levelet ír a Homárnak. Nem voltunk ott ugye, nagyon konkrét vádak nem hangoznak el, az egész ügy hiperszubjektív és ellenőrizhetetlen. Sziszi például…..
Vannak olyan dolgok, amiket mindenki tud, de soha senki nem tesz ellenük semmit, és nem is beszél róla szinte soha. Ilyen például az, hogy a magyar kéményseprők nem néznek bele a kéménybe, hanem csak elkérnek egy szerény összeget, és aláírnak. Azaz nyilván létezik olyan…..
okinova 2010.02.10 18:32:33
Üdvözlet minden kedves Homár olvasónak!

Kéményseprőkről 2 dolog jutott hirtelen eszembe: 1. 3 éve volt nálunk felújítás, kicseréltük a régi kazánt is, mely a kéményre csatlakozott egy modernebb un. "turbós" változatra. (ventillátor szívja az égésterméket+a friss levegőt 2 külön csövön). Namármost bejelentettük, hogy mi a helyzet, hogy nem is használjuk a régi kéményt, mert az új kazán nem oda van bekötve. Mondták rendben, de "rendelkezése állási díj"-at azért fizetni kell, mert megvan a kémény :) Nem annyi mint a kéményseprés díja, de a semmire azért jó. Az éves ellenőrzés: 2 fazon becsenget aláírat egy papírt, hogy még mindig nem használjuk a kéményt, fenéz a tetőre: "Jaa, turbós ok" és elmegy majd küldik a párezres csekket:) Maxilehúzás a köbön.

Másik dolog: kitalálták, hogy a kéményt elzáró fedőkő vagy mi már nem szabvány, mert egy ilyen betondarab ablakocska volt, ki kell cserélni vagy nincs engedély a működéshez az új kazánhoz, ami ugye nem is a kéményre csatlakozik:) Szóval 2 ablakocska RÉZBŐL nem tudom mitől jobb mint a beton darabja 10.000 jó magyar forint:) Ez maxi maxi lehúzás volt.

És azóta is minden ősszel szorgalmasan jönnek gyűjteni a mannát. Ez a rendelkezésre állás a világ legnagyobb okossága. Ha egy db fizető ügyfél nem lenne aki szolgáltatást vesz igénybe vígan megélne az ELMŰ a gázszolgáltató meg a kéményseprő meg az összes többi kedves közművállalat, mert ugye mindenhol ki van ez már találva. Nézze csak meg mindenki a részletes számlát, kisbetűs rész...

Üdv: T, bocs a hosszért.