Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szarazinda

0 bejegyzést írt és 916 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A hamburger egy igazi, úgynevezett komfort fúd! Nekem abszolút kedvencem, és képes lennék minden nap megenni egyet. Sokáig csak a mirelit húspogácsát és a mekis hambucit ismertük, azonban pár évvel ezelőtt betört a piacra a kézműves hamburgerek új nemzedéke! Ha lehet valamiért hálát adni, akkor…..
Szarazinda 2020.08.18 15:18:31
@nincs1agy: megsütötték, ez a lényeg. A vért is, a véres hurkát is megsütik fogyasztás előtt
Klasszikus kérdés a Tórát, a Bibliát kritizáló részéről, hogy miként egyeztethető össze a vitathatatlan tudományos tény, mely szerint bizony léteztek dinoszauruszok a Földön és a Tórában leírt történet. Korábbi írásomban beszéltem a zsidó hagyomány álláspontjáról, mely a Föld cca. 4,5 milliárd éves…..
Szarazinda 2020.05.13 15:14:47
@Serény Vélemény: "12 kilométerre is csak két-három fúrást tudtak mélyíteni, és már ott sem azt találták, amire számítottak, hanem egy kicsit mást."

No, és mit? Békésen folydogáló Styx folyót? Vagy üstökben fortyogó bűnösöket? Hahahaha.
Szarazinda 2020.05.13 17:52:43
@Serény Vélemény: én kérek elnézést. Már csak annyi kérdésem maradt, hogy miért nem szóltak azoknak a hülye tudósoknak, hogy hawaii után furkáljanak és méricskéljenek egy kicsit a finn ősmasszívum alatt is :-)

De mindegy is. Nem tudom, milyen nem technikai eszközökkel fogunk majd menni Jeruzsálembe, én általában kocsival megyek. Néha busszal, vagy vonattal. De lehet, hogy 1000 év múlva ismét szekereken fogunk menni, bár nehezen látom be, hogy az miért nem technikai.

De mindegy is, a lényeg, hogy lesz egyértelmű kontinuitás, úgyhogy megnyugtattál, egyértelműen tudni fogom majd akkor, 1000 év múlva.
Szarazinda 2020.05.13 17:53:40
@MAXVAL bircaman közíró: illetve csökkenteni a jövőnk bizonytalanságából adódó frusztrációt és félelmet.
A cím kicsit nyilván csalóka, hiszen nehéz objektíven lemérni a kegyetlenség szintjét és az öt legkegyetlenebb történelmi alak kiválasztása is szubjektív, mert a rengeteg szóba jöhető figura közül mindenki mást választana az első ötbe. Jelen poszt mégis arra tesz kísérletet, hogy öt olyan ismert…..
Szarazinda 2020.05.13 14:01:43
@Blog Újság: köszönöm, idáig én is eljutottam, de egyfelől nem tudom, ez számít-e, másfelől nem voltam jelen a többiek kegyetlenkedéseinél (sem), de erős a gyanúm, hogy delegáltak feladatokat ők is rendesen. Szóval úgy hülyeség az egész, ahogy van.
Szarazinda 2020.05.13 14:47:41
@Galerida: hát akkor ne hidd
Szarazinda 2020.05.13 14:54:16
@Nazareus: "a lista szubjektiv - nem is lehet más. Ha nem tetszik a lista, tessék irj blogot másik szereplökkel."

És akkor mi van, ha szubjektív? Hülyeség és kész. A világ tele van, a magyar történelem is, pszichopata elmebetegekkel, meg névtelen, hasonlóan pszichopata végrehajtóikkal. Ha valaki ír egy szar blogposztot, akkor fogadja el, hogy lehülyézik. Ha még olyan okosságot is odaír, hogy a legkegyetlenebbtől haladunk a legkevésbé kegyetlen felé, akkor meg pláne. Nem írok blogposztot más szereplőkkel, az nem az én műfajom, én kommentelek. Tessék értelmes ellenkommentekkel reagálni. Vagy csak simán nem írni hülye blogposztokat, amelyek természetüknél fogva nyilvánosak, ahogy a hozzájuk fűzött kommentek is. De az nem érv, hogy ne vitatkozz, megmondta a szerző, hogy szubjektív a lista.
Megéri-e erre a sorozatra ráfordítani az időt? Elégedettek leszünk-e a megtekintése után? Erősíti-e a sci-fi zsánert, avagy rombolja? Ezekre a kérdésekre próbál meg válaszolni eme kis cikk. Haladjunk is szépen sorjában...
A rendszerváltás után néhány évvel jártam az orvosira. De míg mások a praktizálásra készülődtek céltudatosan, én sokáig csak nézegettem, hová is csöppentem, és kifejezetten sok időt szöszöltem olyan hiábavaló elméleti tantárgyak könyveinek olvasgatásával, mint például bioetika. A legtöbb…..
A világnyelvek terjedése nem az erőszakon alapul. Ha ez így lenne, akkor az egykor kötelező orosz oktatás folyományaként a Kádár-rendszerben tele lett volna az ország oroszul jól beszélő emberekkel. Az orosz nyelv azonban hiába volt kötelező, manapság már egyértelműen látszik, hogy a tanítása…..
Gimnázium második osztályában (ma már 10.-nek hívják) bukásra álltam kémiából. Nem csak én, hanem az egész drámapedagógiai csoport. 12-en voltunk, és 11-en álltunk bukásra. Ez azért az oktatás színvonalára is adott egy jelzőt.. de abban az időben a diákokat hibáztatták ezért, és nem a tanárt. Szóval…..
Szarazinda 2020.02.17 11:59:48
Abszolút riszpekt, riszpekt. Nem csak azért, mert helyt álltál az életben, jobban mint az átlag, és tökéletesen bizonyítottad azt a mindenki által megtapasztalt jelenséget, hogy Magyarországon tényleg az iskolának tanulsze és nem az életnek, még ha az ellenkezőlyét is sulykolják. Azért is, mert mindeközben nem tudták lerombolni az önbizalmadat, nem magyarázta meg a rendszer, hogy kevesebbet érsz másnál.

Nagyjából ugyanabban a rendszerben voltam gimnazista én is, és ugyanezekkel szembesültem. Végül egyszer sem buktam, de akár bukhattam volna is, tökéletesen ugyanez a tapasztalatom. Az én önbizalmamon sokat rombolt az az időszak, nem lettem túl sikeres az életben, annak ellenére, hogy papíron hoztam a közelezőt, tán annál is többet. Jól megtanultam idegen nyelveket, szereztem három diplomát, ezzel ismét bizonyítva a fentiek igazát. Negyed annyit nem értem el az életben az állandó szorongásaim miatt, mint te. Anyagilag sem, gondolom, de azért éhen nem halok, nem is ez a lényeg. De az a szakmai és emberi integritás, a "helyemen vagyok" érzés, ami az írásodból lejön, az imponáló.

Ugyanakkor arra is emlékszem, hogy azért ennyire durva nem volt a rendszer már '92-ben sem, amikor én érettségiztem. Nem lehet mindent az iskolára fogni, nyilván a te emlékeid, az enyémek is torzíthatnak, de ez természetes. Az iskolán kívül a szüleid felelősségét is felveti, hogy ezt hagyták. Sőt a tiédet, enyémet is, csak éppen 14-16 éves gyerekektől nem várható el, hogy ezt felismerjék, na ez is lenne az iskola és a szülő felelőssége. Gratulálok.
Ki az igazi szingli? Míg azt, hogy ki házas, elég egyszerű meghatározni, hiszen anyakönyvezik, és a bejegyzett élettársi kapcsolat esetében is van papír, mindenki más, akinek nincs dokumentuma arról, hogy valakivel párban él, szinglinek számít. Vagyis a szinglit csak úgy tudjuk meghatározni, hogy…..
Noha első ránézésre csak egy újabb fejezet a brit uralkodói család szappanoperájában, a Harry herceg és (főleg) Meghan hercegné körüli botránynak súlyos üzenete van az Egyesült Királyságban élő határátkelők, így a magyarok számára is...
Az apokalipszis (görög szó, jelentése: kinyilvánítás) számos vallásban és ősi kultúrában megjelenő kép, ami rendre a világ végét megelőző pusztulást vízionálja. A koncepciót jelentős részben a keresztény vallás és kultúra tette népszerűvé, de gyökerei ószövetségiek és közel sem biztosan jelentenek…..
Szarazinda 2019.12.10 13:12:31
@dedoca eder: Ilyenek korábban is voltak, csak most sokkal többről tudsz a médiának, köszönhetően. Az emberiség még egyetlen korban sem élt akkora békében, mint ma (ez változhat, de egyelőre ez a helyzet).
Hát, amúgy meg lehet, hogy nem. De ne szaladjunk ennyire előre! Klasszikus szerepek egy változó világban Lerágott csont tudom, mégsem lehet eleget beszélni arról, hogy a folyamatosan modernizálódó világunkban még mindig a régi, klasszikus szerepeket igyekszünk ráhúzni egymásra. Mindezt pedig olyan…..
Igazából a sólet csak a kelet-európai zsidók klasszikus étele, legalábbis abban az értelemben ahogy mi ismerjük. Ez is, mint majd minden klasszikusan zsidó étel a vallásjogból ered. A szombatnapi egyik tiltott munkavégzés ugyanis a főzés illetve a tűzgyújtás, ezért Sábátkor csak olyan ételt tudunk…..
Szarazinda 2019.08.12 21:13:41
@Etniez: Alapvetően igen, mert a tűzgyújtás munka, de közvetlenül a tűzgyújtás analógia miatt van. Az elektromosság tkp. tűznek számít, ezért egy elektromos eszköz bekapcsolása, liftgomb megnyomása is tűzgyújtásnak számít. Tehát nem arról van szó, hogy a gomb megnyomása, mint fizikai aktus lenne a munka. A sabbat előtt meggyújtott tüzet lehet használni, a sabbat előtt elindított liftbe is be lehet szállni, ahogy a cikkből is kiderül sóletot főzni, csak nem szabad a tűzhöz nyúlni. Vannak akik egy égőt égve is hagynak a lakásban, hogy szombat este ne legyen tök sötét. Vannak olyanok is, akik időzítős kapcsolóval lekapcsoltatják a világítást, főzést stb. a megfelelő időben. Vannak, akiknek ez nem elfogadható. Szóval, ahogy a zsidóknál általában, ahány ház, vagy inkább ahány közösség, annyi szokás, nincs központi hatalom ebben sem. Illetve persze vannak a többség által elfogadott szabálygyűjtemények, de betartatni senki nem tudja, ha egy közösségben, háztartásban másképp alakul ki valami, akkor másképpen csinálják. Különösen a modern időkben igaz ez, amikor a technológiai, tudományos fejlődés újabb és újabb kérdéseket vet fel, ezekről aztán vannak mindenféle rabbinikus döntések (pl. hogy az elektromosság használata tűzgyújtásnak számít), de sok különbség van a családok és közösségek között a részletekben.
Szia, a nevem Betti. 27 éves vagyok, és 6 éve alkoholista. A függőségem minden momentumát, őszintén, kendőzetlenül követheted itt a blogon, a sikereket, és a kudarcokat is.. A blogot három okból írom: 1, Nekem tényleg segít az írás. 2, A visszajelzések alapján nektek is 3, Borzalmas tévképzetek,…..
Szarazinda 2019.07.20 15:52:55
Elképesztő, hogy itt egy végtelenül egyszerű (de fontos és jól megfogalmazott) témáról ír a poszszerző, és az itt lévők. többsége nem érti, vagy, valójában nem akarja érteni, minden szövegértési probléma nélkül. Tehát:
1. Az alap állítás: gond van az ivással (droggal, cigivel, cukros kajával, stb.), ha "kell". Ha fontos dolgokat, párkacsolat, család, munka, társasági viszonyok, események, barátságok, stb hátrasorolsz csak azért, hogy igyál. Nagy közhely, de nagyon igaz.

2. Józsi, Béla, és akárki. Nem rólatok szól a cikk. Az, hogy ti alkoholisták vagytok, vagy nem, magánügyetek, ahogy az is, hogy minek tartjátok magatokat, a cikk szerzője alkoholistákra, vagy veszélyeztetekkre, problámás ivókra, akárkire nagyon jellemző viselkedési mintázatokról írt. Attól, hogy te nem ilyen vagy, vagy még nem vallottad me magadnak sem, lényegtelen. Aki nem bírja ki, hogy 180-nál lassabban száguldjon az autópályán, mindentől függetlenül, mert a sebesség nagy adrenalinlöket, súlyosan veszélyesen él. Aki napos, száraz, szélcsendes időben, alacsony forgalom mellett, jó minőségű, nem kanyargós autópályán néha megnyomja neki, és 130 helyett 150-nel megy, azért talán még nem a világ vége.

3. eleve (az orvosi értelmezést leszámítva) nem definiált pontosan, hogy ki az alkoholista. A kifejezéshez okkal inkább kötődnek normatív értelmezések, mint objektív orvosiak az átlagember szóhasználatában (amúgy létezik orvosi definíció), de tök nyilvánvaló, hogy ezer árnyalat és átmeneti lépcsőfok van. De ha tetszik, ha nem, mindegyik közelebb visz ahhoz, hogy baj legyen belőle, nevezzük akár alkoholizmusnak, problémás ivásnak, akárminek.

4. Jellem, meg akaraterő: hát ennél kevesebb elterjedtebb és primitívebb megközelítés létezik. Én iszom, néha sokat is, de van jellemem, meg akaraterőm, fasza csávó/csaj vagyok. Meg leteszem a cigit, meg lefogyok, meg akármi. Te nem bírod ki, jellemtelen, gyenge vagy, valójában szeretsz szenvedni, satöbbi, satöbbi. Ezzel jönnek a depresszióval, függőségekkel és mindenféle lelki bajokkal kapcsolatban. Szánalmas. A függőségeknek iszonyú összetett lelki folyamatok állnak a hátterében, rengeteg zek közül biológiai hátterű. Mindezek megspékelve életélményekkel, családi környezettel, mintákkal, satöbbi. Senki nem szeret depressziósnak, függőnek lenni. Minden függő, szinte, tudja, hogy ez rossz, és le kellene állni. Te nem fasza gyerek vagy, hanem vagy nem is voltál valójában függő, vagy az ezeregy változó szerencsésebben alakult az életedben. Ettől még lehetsz az akaraterődre büszke, de legyen annyi alázat benned, hogy a) erre nem vered, b) belátod, hogy életed hátralévő évtizedeiben akár még vissza is eshetsz, ha valóban függő voltál, szóval érdemes már most visszavenni az arcból, és vigyázni, könnyen ellazul az ember, ha annyival lesöpri ezeket az asztalról, hogy ő nem alkoholista, simán abbahagyta, nem akaratgyenge, ide nekem az oroszlánt is. Na ebből szokott lenni a baj. Találj mást, amire tényleg büszke lehetsz annyira, hogy így oszd az észt.
Lekvár és JAM Aludni zsidósan 2019.07.16 23:19:15
Akik egy kicsit is ismerik a zsidó vallásjogot bizonyára megtapasztalták, hogy a háláchá az élet minden területére kiterjed. Márpedig életünk jelentős részét alvó állapotban töltjük, nem meglepő tehát, hogy a Tóra-irodalomnak jónéhány alvásra vonatkozó iránymutatása van. Mose ben Maimon rabbi, akit…..
Szarazinda 2019.07.18 00:13:06
@consul: a kommentről nem is beszélve
A poloska részben fehérjéből áll és nincs olyan undorító vagy büdös energiaforrás, melyre rá ne fanyalodna egy szagokra érzéketlen állat. Kivéve a poloskát, amit tényleg semmi nem eszik. Mint kiderült, korunk kertészeti hőse a szamurájdarázs (Trissolcus japonicus), szintén nem süllyedt odáig, hogy…..
Városok, repülőterek, múzeumok, iskolák stb. Számos dolog viseli a kedves vezetők nevét, de talán még van hova fejleszteni a személyi kultuszt?..
Szarazinda 2019.04.04 07:32:13
Ha csak a geopolitikai realitásokat nézzük Donald Trump amerikai elnök március 25-i döntése ésszerű, miszerint elismeri Izrael szuverenitását a Szíriától 1967-ben elhódított Golán-fennsík felett. Azonban a döntés nem csak az Egyesült Államok korábbi álláspontjával megy szembe, hanem ENSZ határozatot…..
Alig néhány hét szünet után mai posztunkkal folytatjuk az Atomököl-sorozatot, s Kína után maradunk Ázsiában (naná, hiszen már csak ázsiai atomhatalmak bemutatása van hátra...), ezúttal azonban a nyugati szélén teszünk kirándulást: következzen az atomököl birtokosai alkotta elit klub fekete báránya…..
Szarazinda 2019.03.04 23:07:26
@Benjamin Franklin: "a zsidók egymásnak osztogatják a nobelt"

Hát nemtom, h a svéd királyi akadémia zsürijében hány zsidó van, de nem hinném, hogy túl sok. Mindenesetre akárki osztogatja akárkinek, nem semmiért adják. Ja, és a díjazottak túlnyomó többsége nem zsidó.

@stonefort2: hát, ha a nitzanim bázisról konkrétan műholdakat tud föld körüli pályára állítani, és teszi is rendszeres kilövésekkel, akkor valószínűleg tud interkontinentális rakétát is gyártani.
Itt a tavasz, és – ahogy minden évben - vele az olykor kibékíthetetlennek tűnő, örök városi kutyás – nem kutyás ellentétek is szárba szöknek. Pedig nem is lenne annyira nehéz a békés együttélés. Bár akadnak javíthatatlan kekecek, akik a civilizált állattartókba is szeretnek belekötni, ez a rövid…..
Szarazinda 2019.03.03 19:39:15
@midnightcoder2: az a helyzet, hogy igazad van. belvárosban lakom, kutyám van, szeretem, de be kell látni, hogy akármennyire röhej, alapvetően én is ezt gondolom.
Miért flörtöl, vagy csal egy férfi, vagy egy nő? Röviden önbizalomhiány. Adj neki sok-sok szeretetet, aztán ha biztonságban érzi magát, újra meg fogja lépni. Játszmaszerűen, ugyanazokkal a lépésekkel. Node, egy kérdésre sosem kap választ a másik, mégpedig a miértre. Miért flörtöl a szemed előtt?…..