Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tatrai Miklos

119 bejegyzést írt és 70 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pár óra múlva megkezdem a rám szabott börtönbüntetés letöltését. Császy dr. egy hónap múlva csatlakozik a klubhoz. A harcot persze nem adjuk fel, minden lehetséges jogi lehetőséget igénybe fogunk venni az ítélet megváltoztatása érdekében. Néhány hete megjött a Kúria döntése írásban is - hát abból…..
A múlt héten derítette ki a Hír TV, hogy szélhámosság az ügyészség szakértőjének munkája, ami alapján börtönbe megyünk.. A helyzet az, hogy nem csak a szakértői jelentés, de annak kifizetése is egy jó nagy szélhámosság.  Azért folyhatott le a büntetőeljárás, és azért megyünk most börtönbe, mert az…..
A mai napon Kúria megváltoztatta a Szegedi Ítélőtábla II. fokú, a vádlottakat felmentő ítéletét, és kimondta bűnösségünket. Tisztában vagyunk vele, hogy sokak számára innentől már minden csak magyarázkodás. Ugyanakkor most és a jövőben is minden lehetséges módon rá kívánunk mutatni arra, hogy ez az…..
Tatrai Miklos 2017.06.10 13:02:14
@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Amit írsz az teljes félreértés. Ehhez a cseréhez nem volt szükség sukorói lakcímre. Az ahhoz kellett volna (legfeljebb), hogy ha másoktól vesz Blum további földeket (mint ahogy vett is), akkor kedvezőbb helyzetben legyen az elővásárlási jog szempontjából.
Ergo semmi közünk hozzá, szó sincs erről még a vádban sem...
Tatrai Miklos 2017.06.10 13:08:29
@Cuhavidéki: Az a szép, hogy senki.
Hozott az ügyészség egy szakértőt, aki szerint rossz a szerződéses ár. És semmilyen más szakértőt nem engedett be a bíróság az eljárásba. Sem a miénket, sem sajátot nem rendelt ki. Az lett az ítélet, amit az ügyészség által hozott szakértő mondott,vita nincs :-/
Tatrai Miklos 2017.06.10 13:13:16
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Bocs, de alapdolgokat nem értesz szerintem.

Nem a bíróság hozott szakértőt, hanem az ügyészség. Épp azt kértük, hogy rendeljen ki a bíróság független szakértőt, nem tette.

A bírósági eljárásban elvileg van két ellenérdekű, de azonos jogokkal rendelkező fél: a vád és a védelem. Az ő vitájukban dönt a semleges bíróság.

Itt nem ez történt. A válóperes példáddal élve: itt a férj jelölte ki a bírót és a szakértőt, a feleség meg jól megszívta.
A mai napon a Szegedi Ítélőtábla felmentette a vádlottakat a Sukoró-ügyben emelt vádak alól. Kimondta, hogy nem követtünk el törvénysértést, feladat- és hatáskörünkben jártunk el. A bíróság rögzítette azt is, hogy az állam érdekét szolgálta az ingatlancsere, a Magyar Államot hátrány nem érte, az…..
Pénteken kezdődik a Sukoró-per másodfokú tárgyalása. Az alábbiakban olvasható az előző részek összefoglalója a fellebbezéseink alapján: A Sukoró-ügy nem büntetőjogi, hanem politikai kérdés. Egy demokráciában politikai kérdés, hogy az aktuális kormány milyen beruházásokat akar az országban látni,…..
Tatrai Miklos 2016.10.13 19:48:39
@Killary Fucking Clingon: Kedves KFC, pont arról beszélek, hogy Te vagy bárki más utálhatja ezt az ügyet (ez a politikai véleményed), de azért mert utálod, nem lehet senkit lecsukni - csak ha bűncselekményt követett el.

Ezt meg senki nem vizsgálta meg tisztességesen - erre tartanék igényt :)
De ha úgy gondolod, hogy minden rendben van ebben a büntetőeljárásban, akkor úgysem fogunk egyetérteni...

Viszont:
1.a magyar föld ügyéről a magyar bíróság dönt,
2. a nemzetközi bíróság a kaszinószerződésről döntött, amihez nekem semmi közöm
3. ez egy olyan (nem amerikai) bíróság, aminek a 3 bírájából 1-1-et a peres felek választanak, az elnököt meg közösen. Tehát a Magyar Állam választott ki 1 bírót, az elnököt közösen választották, és a 3. bírót adta a másik fél (a kaszinósok)
4. A szerződést, miszerint ilyen ügyekben választottbíróság jár el, a Magyar Népköztársaság 1988-ban írta alá :)
Tatrai Miklos 2016.10.13 19:54:18
@dunántúli gyerek: Két zsidózás között azért vedd észre, hogy ma nincs kevesebb játékgép Mo-n, csak a falusi kocsmák helyett Vajna kaszinóiba kerültek. Szerintem ez semmivel sem jobb, és szerintem a falusi kocsmárosok szívtak vele hatalmasat.

De mindennek semmi köze ehhez a büntetőeljáráshoz...
 Elképesztő, botrányos, és szomorú mindaz, ami a Népszabadsággal történt szombaton. A történet legundorítóbb eleme sokak szerint az, hogy a tulajdonosok még a pizzarendelést is felvették a munkatársaktól a vasárnapi bulira, amiről pontosan tudták, hogy nem lesz, mert már lap sem lesz. De tudok…..
A Sukoró-ügyben a másodfokú bíróságnak arról is döntenie kell, hogy hány és mekkora hazugság, hány és mekkora okirathamisítás kell ahhoz, hogy az elsőfokú bíróság ítéletét hatályon kívül helyezze. Mert a Szolnoki Törvényszék ítélete hemzseg a finom és durva csúsztatásoktól, féligazságoktól – és…..
Két nappal ezelőtt a Szegedi Ítélőtábla egy szép nagy csomagban megküldte a Sukoró-ügy első fokú tárgyalása jegyzőkönyveinek mellékleteit. A dolog szót sem érdemelne normális körülmények között, de mégis meg kell róla emlékezni, hiszen 8 hónapos levelezéssel sikerült elérni ezt az "eredményt". De ők…..
Épp egy hónap múlva kezdődik a Sukoró-per másodfokú tárgyalása, melyről a Kétfarkú is kedvesen megemlékezett:   A másodfokú bíróság számára bő 120 oldalas fellebbezést adtunk be, nem irigylem őket kicsit sem. A 7 éve tartó eljárás rengeteg felesleges, önismétlő, értelmetlen, logikátlan, funkció…..
Hét évvel a kereset beadása után holnap másodfokú döntés születhet a munkaügyi peremben. Azonban a Fővárosi Törvényszék nem csak arról fog dönteni, hogy a perben kinek van igaza, hanem sokkal többről. Arról, hogy egy elsőfokú bírónak be kell-e tartani a jogszabályokat és elfogulatlannak kell-e…..
Már meg sem lepődöm azon, hogy ismét a sajtóból tudjuk meg, hogy mi történik a Sukoró-ügyben. Ma az ügyészség sajtóközleményt adott ki arról, hogy benyújtotta fellebbezését a Szolnoki Törvényszék ítélete ellen, és valamennyi vádlott elítélését kéri, ráadásul még hosszabb időre. Sok szempontból…..
Egy évvel ezelőtt, az ellenem folyó eljárások kezdete után 5 évvel megfogadtam, hogy megpróbálok aránylag normális életet élni, nem foglalkozom folyamatosan a büntetőügyekkel, nem blogolok állandóan, hanem olyan dolgokkal töltöm az időmet, mint a normális emberek :) Nos, ez nem teljesen sikerült,…..
Újabb szép történet bontakozott ki a Kerki-ügy szerdai tárgyalásán. A meghallgatott tanú, Esztergályos László a Kerki gazdasági vezetője volt 2006. elejéig. Akkor Székely Árpád hazaküldte, Fekszi Márta pedig egy fegyelmi eljárás végén kirúgta, mégpedig amiatt, mert…..
A Moszkvai Kereskedelmi Kirendeltség ügyében a büntetőeljárás 6. évében végre sor került arra, hagy a vádlottak és a védők kérdéseket tehessenek fel az ügyészség szakértőinek. Azoknak a szakértőknek, akiknek a véleménye az egyedüli dokumentum, melyre Keresztes főügyész…..
Tegnap rohamtempóban megszavazta az Országgyűlés a Questor-ügyi törvényt, aminek célja a politikai duma szerint az, hogy a károsultak számára biztosítsák a cég és a gazemberek vagyonát. Már önmagában is gáz, hogy ezt a nívótlan, szakszerűtlen, a jogállamisággal ellentétes…..
Tegnap este Kálmán Olga vendége volt a fővárosi főügyész, Ibolya Tibor. A 'miért nem került korábban előzetesbe Tarsoly?' kérdéskörben a főügyész hosszan hivatkozott az Emberi Jogok Európai Bíróságának az előzetes letartóztatással kapcsolatos gyakorlatára. Az ezzel…..
Polt főügyésznek volt bőr a képén ahhoz, hogy hétfőn az Országgyűlésben azt mondja: azért nem hallgatták ki hetekig a Questor vezérét, mert aki potenciális gyanúsított, azt nem lehet tanúként kihallgatni, "ez minden emberi joggal ellentétes lenne". A dolognak azért van…..
A Kerki-ügyben igen ambiciózus célt tűzött ki a bíróság azzal, hogy alig 5 hónap alatt, március elejére befejezi az egész bizonyítási eljárást. Úgy döntött, hogy a hűtlen kezelés miatt folyó eljárásban először az ügyészség szakértőit hallgatja meg: azokat, akikre…..
Ma elmondtam a vallomásomat a Kerki-perben. Az alábbi szöveg az előzetes változat, a tárgyaláson elmondottakat nem szó szerint tükrözik.   "A vádat valójában nem értettem meg. Szerintem ebből a papírból nem derül ki, hogy mi az a konkrét cselekmény, jogi aktus, amelyet…..
A vádirat felolvasásával, majd Székely Árpád volt moszkvai nagykövet vallomásával elkezdődött a moszkvai kereskedelmi képviselet értékesítése kapcsán indult büntetőper, melyben a nagykövetet hűtlen kezeléssel, másik 6 személyt, köztük engem, bűnpártolással vádol…..
USA Jóllakni vágyó napközis :) 2014.08.12 20:02:20
..
Tatrai Miklos 2014.08.13 15:16:25
USA Készülődés utolsó percei 2014.08.06 21:10:27
Ékszerek, smink, ruha, haj, fokozódik a feszültség. S a limuzin mindjárt érkezik, izgulunk.... Most telefonált a limuzin sofőr, egy órakor vár minket a szálloda előtt... Anikó gyönyörű, saját maga sminkese, fodrásza volt. ..
A bíróságok közti presztízsmeccsekkel eltelt 4 hónap után a Sukoró-ügy visszakerült a Szolnoki Törvényszékre. Ahogy arról a korábbi posztokban már bőven volt szó, az ügyben eljáró bírót Handó Tünde személyesen jelölte ki még 2012-ben. Más, politikailag szintén…..
Tisztelt Legfőbb Ügyész Úr!   Dübörög a választási kampány. Ezt mi sem igazolja jobban, minthogy újra aktivizálódott a Központi Nyomozó Főügyészség, mely az elmúlt években élen járt a baloldali kormányokat érintő koncepciós eljárások kivitelezésében, nyomozati…..
Mintha csak a Fidesz szóvivője lenne, olyan otromba hazugságokkal politizál és gerjeszt indulatokat Keresztes főügyész a moszkvai ingatlanügyben. Ezzel megszegi a törvényt, a belső szabályzatokat, és nem utolsó sorban saját esküjét is. De a jelek szerint mindez nem nagy ár ahhoz,…..