Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pizsama

0 bejegyzést írt és 1325 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
sörfigyelő Borsodi Hoppy updated 2020.03.20 16:55:44
Illat: finoman, üdén, frissen komlós, még talán egy kis akácmézet is beleérzek Hab: rugalmas, foltokban tapadó Szín: nagyon szép, minőséget sugalló arany    A Borsodi megtáltosodhatott, mert ez már egy igen jó sör, hazai viszonylatban mindenképp. Nem vagyok benne biztos, hogy a Soproni Hoplager-e…..
Vannak filmek, amik annyira közel állnak a szívünkhöz, hogy már-már személyes sértésnek tűnik, ha hozzájuk nyúlnak, pláne, ha még rosszul is csinálják! Az elszabott folytatás nem újkeletű, de Hollywood viszonylag sokáig tiszteletben tartott egy határt. Mikor az 1970-es évekkel a blockbusterek…..
pizsama 2019.08.30 11:19:59
Azért vannak kivételek is:
Az 1982-es The Thing lényegesen jobb mint az 1951-es.
Ahogy az 1986-os The Fly is sokkal jobb az 1958-as verziónál.

Bár imádom az eredeti Star Wars trilógiát, azért felnőttként képes vagyok kritikus szemmel is néznem azt. És bizony ha nem gyerekként láttam volna, és nem lenne erőteljes a nosztalgiafaktor a megtekintésekor, akkor bizony masszívan bele tudnék kötni.

Ha most 37 éves fejjel először látnám az Új Remény-t, akkor bizony lehet hogy nem tetszene.

Az Utolsó Jedikkel meg nem önmagában van a legnagyobb gond, hanem hogy a közvetlen előzményével, az Ébredő erővel nem tud kohézióban létezni. Abrams nosztalgiafaktora után nagyon éles volt a váltás Johnson részéről, és kvázi kiherélte, nevetségessé tette a VII. részt (valamelyest jogosan).
Bármennyire is szerettem a VII. részt, idővel én is "becsapva" éreztem magam valamelyest, hogy kvázi Abrams eladta nekem az Új Reményt újracsomagolva, ahelyett hogy valami újat, egyedit tett volna hozzá az SW univerzumhoz.
Ehhez képest az Utolsó Jedik-nek pont azok voltak az erényei, ahol merészen próbált szembemenni a konvenciókkal és nem a rajongók prekoncepciót akarta kielégíteni (Rey származása, Luke jelleme, Snoke-Palpatine párhuzam elvágása).
Csakhogy Johnson húzásai annyira, de annyira gyomorbavágóan merészek voltak, hogy egyértelmű volt, hogy nem fogja könnyen bevenni a régi és új rajongók gyomra (Leia űrrepülése már-már jumptheshark/nukethefridge "magasságokba" került).
Ennek ellenére tele van az a film emlékezetes és szerethető jelenetekkel, csak hát kár hogy összességében (és az Ébredő erővel párba állítva) felemásra sikeredett, és hát nem meglepő módon mindenki a biztosítékkicsapós részekre emlékezik és emiatt tekintenek rá egyfajta "szentségtörésként" sokan a mai napig.

Ha valamiért haragszom az Utolsó Jedik-re, az pont az, hogy mennyire nem lett érdemi folytatása az Ébredő erőnek, de emiatt az Ébredő erőt is hibáztatnom kell, mert elszalasztott egy esélyt, hogy nosztalgiára építő egyenstarwars-film helyett valami újdonságon alapuló trilóga legyen a VII-VIII-IX. rész.

Az egyetlen reményem, hogy ahogy a Sith-ek bosszúja kicsit helyretette az előzmény-trilógiát és már a Baljós Árnyakra sem haragszunk annyira és inkább a Klónok háborúja a fekete bárány (főleg Anakin kissé félresikerült árva-szerelmes karaktere és Christensen csapnivaló játéka miatt), úgy talán a IX. epizód is vállaható egésszé teszi azt a katyvaszt amit az Abrams-Johnson "duó" a VII. és VIII. résszel eddig összehozott.
Emiatt talán találóbb cím lett volna az "Utolsó remény" a IX. epizódnak...
Én azért reménykedem
aeon flux a függetlenedés napja 2019.07.04 17:30:00
Minden, aminek kezdete van, véget is ér – fogalmazta meg mélyenszántó gondolatait a Mátrix: Forradalmak plakátja, de bármily bárgyúnak is tűnt ez a szlogen tizensok évvel ezelőtt, igazabbat nem szólottak filmmarketingesek, forgatókönyvírók. Az aeonfluxra 2005-ben vésődtek az első sorok, akkor még…..
Megdöntötte a saját rekordját a köztévé híradója, és úgy beleállt a nyár talán legdebilebb ügyébe, hogy láthatóan nem hajlandóak engedni abból a rögeszméből, hogy Németországban polgárháborús állapotok uralkodnak, migránsok tombolnak az utcákon, a rendőrség tehetetlen, itt a vég. Még akkor sem, ha…..
Invitel-ügyfelek, figyelem: aki nem olvassa a cég tájékoztatóit, az január 1-jétől meglepve fogja tapasztalni, hogy az alábbi csatornák minden csomagból hiányozni fognak: Eurosport 1 SD/HD Eurosport 2 SD/HD Eurosport News Animal Planet SD/HD TLC Discovery Channel Discovery Showcase HD ID…..
Neményi András MSZP- és Volner János Jobbik-alelnök mellett meghívták Baló György műsorába Kovács Gergőt is, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnökét. A téma a népszavazással kapcsolatos ellenzéki zűrzavar volt, és Kovácsnak sikerült olyat produkálnia élőben, hogy Neményi és Volner láthatóan kisebb…..
pizsama 2016.09.07 13:20:54
@Ad Dio:
Magyarországra minek több?
Hisz a Fidesznek még választási programja se volt legutóbb, csak annyi hogy "folytatjuk".

A KKP pont annak tart görbe tükröt, hogy a magyar pártok a birkanép nyelvére lefordított lózungokon ill. demagóg ígéreteken túl nem képesek konkrét terveket, lépéseket megfogalmazni. Vagy ha végül csinálnak is valamit, abban sincs sok köszönet.
 - SPOILERMENTES -* Réges régen, egészen pontosan harminc év elteltével a Birodalom bukása után az annak romjain szerveződő Első Rend, míg a Lázadók örököseként az Ellenállás feszül egymásnak a hatalom megszerzéséért. Végre megint úgy tűnik, mintha a távoli galaxisban…..
pizsama 2015.12.19 18:04:23
@Tizedes1:
Nekem nincs bajom azzal hogy valakinek nem, vagy csak kevésbé tetszik a film. Ízlések és pofonok. Sőt, tulajdonképpen értem is hogy mi miatt fanyalognak sokan. Csak arra szeretnék rámutatni, hogy azok a hiányosságok amit az új filmmel kapcsolatban felhánytorgatnak, bizony ott vannak az eredeti trilógia filmjeiben is. Annyi a különbség hogy míg azokat a filmeket gyermekfejjel nézted, és simán túl lendültél a logikai bakikon, addig felnőtt fejjel már észreveszed a film hiányosságait.
Nem egyszerű dolog ez. Felnőtt fejjel újranézni gyermekkorod rajongásának a tárgyát. Én pl. évente 1x megnézem az eredeti trilogiát, és hiába tartom olykor baromi bárgyúnak az ewokokat, mégis vigyorogva nézem ahogy elköti a speeder bike-ot az egyik kis maci és majd lerepül róla miközben vezetni próbálja. Ahogy azt gyerekként is tettem.
Azért mert akár tetszik, akár nem, ez egy mese. Egy űrmese!
pizsama 2015.12.19 21:16:16
@sung_tongs:
Külön vicces, hogy az IGN-en meg 10-es rendszer van. Sőt, vannak félpontok is!
pizsama 2015.12.20 00:12:43
@TomPowell25:
Ez a baki nekem is feltűnt! Szerdán megyek feliratos vetítésre, esküszöm direkt figyelni fogok mi az eredetiben a szöveg! :D
Emlékeztek a Tony Hawk légdeszka HOAX-ra? Most itt a Lexus lebegő gördeszkája ami egy speciális skateparkban tud nyomulni (ami a borítása alatt fémből van) ezért még nem túl praktikus és…..
aeon flux 10 éves az aeonflux 2015.07.09 14:55:00
Szevasztok! Kerek tíz évvel ezelőtt egy feltehetően kánikulai reggelen, jelenlegi lakhelyemtől kb. 60 kilométerre arra ébredtem, hogy nekem blogot kell indítanom. Egy blog indítása ugyan szinte kizárólag személyes okokra vezethető vissza, de jelen blog esetében nem a filmek, illetve nem a filmek…..
- SPOILERMENTES - Casey (Britt Robertson) kicsi korától rajong a csillagászatért, ami nem csoda, hiszen édesapja, Eddie (Tim McGraw), mint a NASA egyik mérnöke keresi a betevőre valót. A lány tizenévesen nem hagyja annyiban, hogy az USA Nemzeti Repülési és Űrhajózási Hivatala…..
Töretlen lelkesedéssel csináljuk új projektünket, a Checkpoint című retrojátékos podcastet. Már a harmadik adásnál tartunk, és egyre professzionálisabbak vagyunk. Például harmadik adásnak nevezzük a harmadik adást! (Valamiért a pilot 1x00 lett, aztán a második 1x01, ami…..
SpongyaBob mára megnyerte az Internetet (és el nem tudom képzelni, hogy ő mit tart a játszószobájában). ..
pizsama 2015.02.02 16:25:02
Igazi jelenség volt. Voltak eme jelenségnek egyedi, rendkívül egyedi, mondhatni: furcsa kivetülései is, de pont ezért emelkedett ki ő a tömegből. Félig-meddig mentoromnak mondanám, legalábbis ő volt az, aki megmutatta nekem, mit kell, és mit nem szabad komolyan venni ebben a…..
Elbúcsúztunk a napokban a Colbert Reporttól, David Lettermantől, viszont a legszomorúbb késő esti vicces talkshow búcsú a héten egyértelműen Craig Fergusoné. Személyében ugyanis a műfaj jelenlegi legjobbja távozik, akihez foghatót valószínűleg sokáig nem fogunk még látni…..
Ohohó, ilyen az, amikor az egyszeri blogger nem látja a homokszemtől a Tatooine-t! A hatos karikát nyilván nem önmagáért osztogatják. A dőre döbbenet eredményeként íme a magyar nyelvű előzetes,…..
pizsama 2014.12.05 18:40:23
Bő két év telt el azóta, hogy a Disney felvásárolta a Lucasfilmet, és az internet gyakorlatilag felrobbant. Azóta csak nálunk több mint 70(!) hír  és egyéb bejegyzés született, amely a messzi-messzi galaxissal foglalkozik, ám eddig egyetlen hivatalos álló- vagy mozgóképet sem…..
Mint kiderült, A galaxis őrzői, azaz az idei év egyik legnagyobb sikere itthon nem jelenik meg sem BD-n, sem BD3D-n. A filmet itthon home videón forgalmazó Pro Video az imént a következő hivatalos közleményt jelentette meg facebook-oldalukon: "Tisztelt Vásárló!Ezúton szeretnénk…..
pizsama 2014.11.20 11:01:43
@pizsama:
Mielőtt a nyelvtannácik felakasztanak, elnézést a félregépelésekért, telefonról írok.
pizsama 2014.11.20 15:22:08
@derceto:
Ó, hogy rohadj meg, de szívesen beszereznék egy-két Ghibli BD-t!!! Egy díszdobozos Laputa BD-ért (robot szoborral) odaadnám a fél karom.
pizsama 2014.11.20 20:47:49
@Zalaba_Ferenc:
Láttam, gondolkodom is a beszerzésén, de igazából nekem ez az álmom:
www.ghibliworld.com/laputacollection.html
Az Amerikai Filmakadémia vezetősége ma délután nyilvánosságra hozta azok névsorát, akik a mostanra hagyományossá vált gálavacsorán átvehetik az idei Oscar Életműdíjakat. Az első díjazott a japán animátor-legenda, Mijazaki Hajao, aki legalább egy tucatnyi csodálatos…..
Facebook-oldalunkon már írtuk, hogy Arnold Schwarzeneggerrel valami olyasmi történt, ami még soha: az új, egyelőre még forgalmazó nélkül álló filmjét beválogatták a Torontói Filmfesztivál versenyprogramjába. Egyeseknek már ez is elég nagy sokk, de ha még azt is hozzávesszük,…..
pizsama 2014.08.12 20:39:10
@Zirowe: Jaja, szerintem is!
Az Így jártam anyátokkal hétfőn búcsúzott, egy olyan dupla epizóddal, ami nézettségi sorozatcsúcsot döntött (12,9 millió néző, és 5,3-as rating a kereskedelmi célcsoportban) és úgy megosztotta a rajongókat, mint semmi a Maffiózók és a Lost fináléja óta. Nálunk is akadt…..
pizsama 2014.04.02 20:33:24
Három dolog:

1. Igazából már magával a sorozatcímmel is bakot lőttek anno az alkotók, valami más névvel nem lett volna ennyire megkötve a kezük.
A helyes cím pedig a “How I got the permission from my kids to date one of my exes 6 years after the pass away of their Mother”

2. A magyar cím viszont egy plusz értelmezést kapott a záróepizód után, persze egy kicsit más hangsúllyal kell ejteni: “Így jártam anyátokkal…” :(

3. Az a baj, hogy én nagyon megszerettem Tracy-t, sokkal jobban illett Ted-hez, mint Robin bármikor, hiába volt belé is szerelmes Ted.

Robin nem érdemelte meg Ted-et. Túl önző és túlságosan karrierista volt, aki talán sohasem hitt igazán a szerelemben. Legalábbis abban az értelemben ahogy Ted vágyott a szerelemre.

Ted pl. le tudott mondani Robin-ról, mert számára csak az volt fontos, hogy Robin boldog legyen, akár vele, akár nélküle. Robin pedig csak akkor érezte úgy, hogy rosszul döntött, hogy Ted mellett lenne a helye, amikor éppen rosszul mentek a dolgai Barney-val.

És ez az egész sorozatzáró emiatt szomorú. Ted miatt.

Mert Tracy már elvesztette élete nagy szerelmét még Ted előtt (akitől a ukulelét kapta). Így a Ted-el való kapcsolata, és a gyerekek egy plusz ajándék voltak neki a halála előtt.

Robin pedig egész egyszerűen nem érdemelte meg Ted-et.

Eszembe jutott az a rész, mikor Ted találkozik future Barney-val és Ted-el (s08e20), és a rész végén Ted elmondja mit tett volna leginkább azon az estén. Elment volna Tracy-hez, és megmondta volna, hogy szereti, és a jövő ismeretében szeretne vele tölteni +45 napot, vagy akár csak +45mp-cet.

Ted Tracy-t szerette. Neki Tracy volt élete szerelme. Nem Robin.

Ezek után genyóság volt az alkotóktól kinyírni Tracy-t, csakhogy Ted Robin iránti soha nem múló érzéseit előkaparják, és újra összehozzák őket.

Igazából szerintem felkészültek arra, hogy bármikor elkaszálhatják a sorozatot, így ott volt talonban a jolly joker befejezés: mutter halott, Robin-nal happy end.

Nem mondom, kényelmes megoldás.

Kapják be!
Miközben Mila Kunis takarítónőből emelkedik intergalaktikus hercegnővé, számunkra még mindig az a nagy kérdés, hogy a Wachowski-testvérek is vele emelkednek-e. Ahogy az előző trailer, úgy ez is okod ad a bizakodásra, még ha a piacra dobott két új plakát nem is... ..
pizsama 2014.03.27 19:37:15
Remake. Főnév, köznév. Általában egy korábban készült film, televíziós filmsorozat vagy egyéb művészi alkotás felújított, újragondolt változata. Alfred Hitchcock rendezői pályafutásának első, angliai szakaszában vitte vászonra a A férfi, aki túl sokat tudott című…..
A TorrentFreak évről évre összegyűjti az adott év legtöbbször leszipkázott filmjeit, amely az előző évekkel szemben (lásd 2012, 2011 és 2010) idén túl sok meglepetést nem kínál. helyezéscímletöltések (kb.)világszintű bevétel torrentfreak.com 1 A…..
pizsama 2014.01.01 12:25:54
@danialves:
Sose értem meg az ilyen embereket. Én még amiatt is szomorú vagyok, hogy a Gravitációt csak sima 3D-ben tudtam megnézni, és nem IMAX-ban!

Na jó, mondjuk én meg pont a másik véglet vagyok, mert pl. "A Hobbit: Váratlan Utazás" megvan itthon 3 példányban: fémdobozos 3DBD+BD, lentikuláris bővített 3DBD+BD, bővített DVD. Idióta vagyok, tudom! :D