Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tamaslehoczky

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tökösveréb belecsapott a lecsóba, felvetette az egyik legszembetűnőbb hiányosság- csoportot. Az alábbi bejegyzés kommentjeiben szeretnénk összegyüjteni a vetítések körüli technikai problémákat és a lehetséges megoldásokat. A filmesek szidják a mozigépészeket a gépészek a…..
tamaslehoczky 2010.02.15 11:30:11
a tavalyi szemlén versenyben volt egy kisjátékfilmünk, aminek a sorsát szerettük volna végigkövetni, így mind a 4 MOM Park-os vetítésre megvettük a jegyeket, mint alkotók. a filmet ketten készítettük, mindössze 1'50" hosszú és költségvetése igen alacsony, tulajdonképpen 1db miniDV kazetta ára (kb. bruttó 700Ft). a szemlén való szerepléshez kellett készítenünk egy Beta Sp kópiát, aminek csak az átírási költségét vállaltuk be, mivel találtunk itthon néhány régi reciklálható Beta musztert...
A négy vetítés egyikén azért sikerült meglepnie a gépháznak a szemleközönséget: nem álltak vissza a kazetta elejére. Mivel a szemleközönség nagyon tisztelettudó és megértő ideahaza, a kazettán eredetileg szereplő muszterünket illedelmesen megtapsolta - az persze senkit nem zavavart, hogy se eleje- se végestáblista, az anyag többsége képkeresgetés, sok defocus-szal, illetve semmi info nem volt h miez egyáltalán -, mintha szerves része lett volna a kisjátékfilmes blokknak. mikor felmentem a gépházba értetlenkedve fogadtak. nem értették, hogy mi a bajom, hiszen van kép meg hang is. végül azt a megjegyzést írták rá a kazettára, hogy "vigyázz az elejére, mert fura.".
tehát ezt kaptuk a 4000Ft-ért (ennyibe került a négy vetítés végigülése kettőnknek).
persze több idióta "kolléga" is beszólt nekünk h nem lehet beadni ilyen kópiát, miközben a "gépházak vezetője" többször is elnézést kért a gépészek nevében is, mert mindent a legnagyobb rendben talált a vetített kópiánkkal.