Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szocmunkas

0 bejegyzést írt és 64 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
18. éve dolgozom mentális problémában érintett emberekkel. Dolgoztam kórházban, közösségben, állami és civil szervezetnél, az utóbbi években pedig egyetemi oktatóként és kutatóként az átfogóbb szakmapolitikai szinteken foglalkozom a témával itthon és külföldön egyaránt.…..
Szexofon blogja Hideg van 2012.01.16 06:55:00
szocmunkas 2012.01.16 20:29:10
 Nyílt levél Kocsis Máté polgármester, a jegyző, a jegyzőt helyettesítő aljegyző és a polgármester előterjesztését (kukázást tiltó és kriminalizáló) támogató önkormányzati képviselők részére! "Álláspontom szerint a probléma megoldását jelentené…..
A SWAN-petíció (ld. alább) aláíróinak a száma immár meghaladja az 1100 főt, a támogatók között számos ország képviselteti magát.Ha még nem tetted meg és egyet értesz a céljainkkal, írd alá azt és/vagy a Szociális Szakmai Szövetség (3Sz) által készített hivatalos…..
Szikora GyörgyiTanítónő, az alsó tagozatos munkaközösség vezetője Wekerlén négy, nagyjából egyforma iskolaépület áll. A negyediket, a négyest, legtöbben alig ismerik, hiszen nem csak a lakótelep gyermekeit szolgálja. Ebben az épületben a főváros nehézsorsú gyermekeinek…..
Szexofon blogja Áttetsző 2011.12.09 06:59:00
Meddig mentetek el merészségben? Persze mikor milyen alkalom, mennyit enged... Ebben a nők rafináltsága utolérhetetlen. Ruhák amelyek inkább vetkőztetnek, mint öltöztetnek...    ..
szocmunkas 2011.12.09 15:07:56
Börtönszleng Bugázni 2011.11.25 09:07:00
Bugázni: lopni – Tatár, megvan a büdös smasszer? – Melyik, Boti? Mind az... – Most frankón értem a kandeszost. Kolompár Avenyún behánytak az aurájától. – Ja, ja, a puhos görény! Zsírosabb picsája volt, mint Jennifer Lopeznek. – Aha, na, egyszer volt egy jó sztorim…..
Szexofon blogja Szülinap 2011.11.03 06:42:00
Ma kétéves a Szexofonblog :-)(Ki-ki emlékszik még, hogy talált ide?)..
szocmunkas 2011.11.20 16:45:50
@Szexofon: Egy időben rendszeres időtöltés volt ez lefekvés előtt, szerintem elég sok posztodat. És akkoriban volt vagy 5 könyvjelzőzött szexblog, és azokat is.
szocmunkas 2011.11.21 20:11:14
Börtönszleng Kolompár sugárút 2011.08.12 09:44:00
Kolompár sugárút: csak romák – jellemzően szegényebbek, iskolázatlanabbak – által lakott zárka  – Mi van, tesókám, de fancsali képet vágsz. Pangás van, vagy mi? – Á, faszomat beleverem ebbe a bévébe! Tegnap jöttem vissza Tökölről, és nem a kilencesbe raktak…..
Szexofon blogja Kelet és nyugat 2011.07.07 06:18:00
Micsoda különbség az életigenlésben, az örömökben a szabályokban....Vajon a vágyaik, fantáziáik is különböznek, vagy csak a képmutatás nagyobb?..
Szexofon blogja Szexlexikon 2010.12.17 15:42:00
Tudtad-e?1072-ben elhunyt Pietro Damiani. Egész életében megszállottan próbálta rábírni a fiatal lányokat, hogy tartózkodjanak a nemiségtől. Ugyancsak sok időt töltött azzal, hogy bordélyokban imádkozva megpróbálta megszüntetni a prostitúciót. Damiani egy utcalány fia volt...
Szexofon blogja Szexlexikon 2010.12.16 15:35:00
Tudtad-e?875-ben Ewen skót király bevezette az első éjszaka jogát (ius primi nocti). Hozott egy másik törvényt is, mely szerint a pórnép asszonyaival a nemesek kedvükre rendelkezhettek és a birtok urának a szüzek rendelkezésére álltak...
Szexofon blogja Szexlexikon 2010.12.10 11:44:00
Tudtad-e?...hogy 600 körül az egyház bevezette a bűnbánat fogalmát. Minden bűnért meghatározott büntetés járt, amelynek szigorúsága a bűn gyakoriságán múlott, valamint azon, hogy aktív vagy passzív volt-e az elkövető. A bűnöket meg lehetett váltani böjttel, imádsággal,…..
szocmunkas 2010.12.10 21:36:44
@éniskócos: én is ezen akadtam fenn... És mi van, ha állattal van orális szex?!
Szexofon blogja Szexlexikon 2010.12.01 11:22:00
Tudtad-e?...hogy az az i.e. 185 körülről származó egyiptomi Kahun papírusz többfajta fogamzásgátló módszert sorol fel, például egy krokodilürülékből készült, tamponszerű dugót, melyet a mézzel és nátronnal bekent vaginába helyeznek..
A héten Vekerdy Tamás tollából jelent meg egy írás az FN.hu oldalán "Az iskola megbetegít" címmel, melyben az iskola betegítő hatásáról és az iskola miatti szorongásról ír. Ezután nemsokkal erre reakcióként és kritikaként megjelent a Magyar Pszichológusok…..
szocmunkas 2010.09.26 14:27:20
Vekerdi nagyon gyerekcentrikus, és - a külföldi jó gyakorlatokból okulva - pontosan tudja, miként lehetne egészségesebbé tenni a társadalmat egy jó oktatási rendszerrel. Sajnos Magyarország erre nem érett meg sem szemléletében, sem felkészültségében. Az átlag pedagógus érdeke az, hogy lehúzza az iskolában a napi 4-6 negyvenöt perces óráját, kijavítsa fél óra alatt a dolgozatokat, és menjen haza pihenni. Ahhoz, hogy a Vekerdi által konstruktívnak tartott, kreativitást igénylő, közösségépítő, interaktív tanórák legyenek, a tanárnak délután készülnie, ötletelnie kellene. Sajnos annak ellenére nem ez a gyakorlat, hogy köztudott tény, hogy az a tudás, amit a gyerek interaktívan sajátít el, utánanéz, alkot, gondolkodik, véleményez, az sokkal hosszútávúbb, mélyebb tudás, mintha unottan végighallgatja a tanár monológját, amit 20 éve ugyanabból a könyvből olvas fel.

A gyerekek 99%-a jobban szeretne iskolába járni, ha órán is mozoghatna, táncolhatna, énekelhetne, ragaszthatna, vághatna, nézegethetne, megfoghatna, gyurmázhatna... Mindezt alsóban, felsőben pedig szeminárium jelleggel, akár csapatmunkában, akár megbeszélgetve lehetne tudáshoz jutni. A könyvolvasás meg maradhatna otthonra.

Kár, hogy ennek nagy arányú megvalósulását Vekerdi már nem érheti meg...

Vajda cikkére reagálva: valami oka csak van annak, hogy tömegével találkozhatunk hiperaktív, figyelemzavaros gyerekekkel, és míg a felnőttkori öngyilkosságok száma enyhe csökkenést mutat, addig a gyermeköngyilkosságok száma stagnál, illetve enyhe emelkedést mutat. A gyerekideggondozók is egyre terheltebbek. Sok mindenről tehet a család, de tudjuk, hogy egy jó pedagógus, egy megfelelő iskola képes javítani a családi hatásokon.
Közzétesszük blogunkon az ELTE Társadalomtudományi Kar Szociális Munka és Szociálpolitika Tanszékének közleményét a Belügyminisztérium hajléktalanokat érintő törvénytervezetéről. Elsősorban azért tesszük ezt, mert a közlemény minden szavával egyetértünk!Humánus és…..
Simon BálintEz a kérdés merült fel bennem az elmúlt hetek során. Több olyan gyermek is tartozik a felügyeletem alá, akik családba fogadással nagyszülőhöz vagy más rokonokhoz kerültek. Ki ezért, ki azért. Jelenleg három olyan esetem van folyamatban, ahol egy nagyon idős nagymama…..
szocmunkas 2010.09.11 16:07:20
@thad: igazad van, abban is, hogy az ellátórendszer nem tud minden problémát orvosolni, meg abban is, hogy lehetnek gyenge nagymamák, akik nem tudják a feladatot kellő körültekintéssel ellátni. De - némi bepillantást nyerve a szakellátásba- úgy gondolom, még mindig százszor jobb egy gyenge kezű nagymama, mint egy nevelőotthon, ahol a gyerek megélheti, hogy otthon "nem kell", hogy nem szeretik, és még ma is elég erőteljesen stigmatizálják azokat a gyerekeket, akik állami gondoskodásban vannak.
Kedves Olvasó! A blog célja, hogy szakmabeliekkel és a társintézmények munkatársaival tudjunk beszélni olyan gyermekvédelmi kérdésekről, melyeknek ma nincs fóruma, de mi úgy érezzük, szükséges lenne beszélni róluk. Nap mint nap találkozunk olyan eseményekkel, melyeket nem…..
Szexofon blogja "Feka csávó" 2010.08.25 06:54:00
"A férfi zuhanyozóban óhatatlanul megütközést kelt egy fekete pasi szerszáma. A többiek egyszerűen nem bírják nem észrevenni az extra méretét, így végül a fekete srác is kezdi kínosan érezni magát, míg végül kifakad:- Mi van, mit néznek?! talán maguknak nem szokott…..