Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hapsi

0 bejegyzést írt és 176 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványt a Liszkay Gábor által alapított Média Fundamentum Nonprofit Zrt. kifejezetten abból a célból hozta létre idén ősszel, hogy ápolja és megerősítse a nemzeti, konzervatív és keresztény alapokon nyugvó magyar újságírás hagyományait, tevékenységével segítse a…..
hapsi 2018.12.14 14:28:04
@nemecsekerno_007: És amikor a "parasztok" tüntettek a traktorjaikkal, kirakták a traktorral behajtani tilos táblát. És azt mondták a fővárosiak, hogy nekik sokszor enni nincs mit, a paraszt meg a több milliós traktorjával akar tüntetni...
hapsi 2018.12.14 14:31:35
@Marty Mcfly: Vidéki vagyok, és nincs is tv-m. Internetem van, az nekem elég.
hapsi 2018.12.14 15:04:33
@GNDL: Aludj nyugodtan, ki fog tartani ez a kormány sokáig... :-)
Tüntetés? Majd megunják, és hazamennek. Ismerős?
Tessék, el lehet innen menni! Ismerős?
Biztosan most is sok ember szemét kilőtték a rendőrök, törték el az ujjait földön fekve, stb, csak ez a rohadt kormánymédia nem említi. Mert itt terror van. A Fb-ot is cenzúrázza a rohadt kormány! Ott sem olvasni ilyesmit...
Nem is tudom, minek szólok hozzá, mivel pont leszarom az egészet.
Jöjjön vissza gyurcsányi, bajnai, telepítsék tele az országot "menekültekkel"! Akkor nem fog kelleni túlórázni, mert munkád sem lesz, mert tized bérét megcsinálják a munkádat. Megszerelmeskedik a feleséged, ha dagadt, akkor a lányodat, vagy a fiadat. Ha szerencséd van, csak lerúgja a lépcsőn a metróban. Következmények nélkül! Mert a rendőr nem nyúlhat hozzá!
Még annyit, kedves fővárosiak, hogy kormányváltás esetén, Brüsszel leszopása után a kedves betelepülő "munkavállalók" nem vidéken fognak letelepülni, ebben biztosak lehettek. Mert itt minden házban van fejsze, kutya, stb. Meg vidéken dolgozni kell, ha enni akarsz, kevés mítingre járni...
További kellemes anyázást kívánok!
Egyben kívánok mindenkinek boldog ünnepeket, finom ételeket családja körében!
Ez a cikk 8 éve, 2010 decemberében készült az Autó Magazin számára. Annak apropóján túrtam ki, hogy ma megírtuk a Totalcarnál, hogy bemutatták az új Audi e-Tront. Ez pedig az előd, melynek ősbemutatójára annak idején elvittek a szupertitkos fejlesztőközpontba, ahol drámai lojalitásválságba sodortak:…..
hapsi 2018.08.28 11:44:35
@Nbl: Véleményem szerint nem Magyarországra fejlesztik ezeket az autókat. Németországban ha süt a nap, és a szél is fújdogál, akkor nem tudnak mit kezdeni az árammal, felesleg keletkezik...
Az étrend-kiegészítők körül mindig nagy ellentétek dúlnak, hiszen nagyon megosztó, ki mennyire tartja hasznosnak vagy éppen károsnak a fogyasztásukat. Nem könnyű állás foglalni a témában, így ebben a blogposzt sorozatban sokkal inkább pro és kontra szeretnék érvelni a témában, mintsem felszínesen…..
hapsi 2018.05.16 11:09:06
 Hogy mi hatékony? Nincs biztos és egyedüli módszer. Mindenkinek más és más lehet hatékony. Érdemes kipróbálni különböző tanulási technikákat, hiszen a változatosság gyönyörködtet. S végül ráakadsz arra, ami Neked a legjobb.  Kísérletezz, hogyan tudsz élvezettel, hatékonyan tanulni! Néhány…..
hapsi 2018.02.21 23:25:16
@Melinka: Ez egy letölthető program. Tudsz hozzá letölteni kártyákat, amit más készített, de te is készíthetsz magadnak, sőt, fel is töltheted, hogy mások is használhassák.
ankiweb.net/shared/decks/
Az a szépsége, hogy nem kell papírral vacakolni, plusz az, hogy kiad egy szót, és azt te értékeled alul, hogy könnyű volt, vagy nehéz. Ha könnyűnek jelölöd, akkor x ideig nem adja újra.
Van valamelyik blogban egy részletes bemutató hozzá magyarul.
Kedves Olvasó! Az egyik közösségi oldalon nagyon gyakran találkozom nyelvtanulást reklámozókkal, akik bőszen hirdetik, hogy két hét alatt megtanulhatsz egy idegen nyelvet. Konkrétan, akár a németet is. Ebben a témában szeretném elmondani a véleményemet.  Szerintem ez az ígéret nem teljes. Hiányzik…..
hapsi 2018.02.09 16:41:06
@Melinka: Számomra elképzelhetetlen, hogy valaki egy ilyen hirdetésnek bedőljön. Aki esetleg elhiszi, annak úgysincs 50 Ft-ja sem erre szerintem. Németországban élek, ezáltal sok németországi Fb csoport tagja is vagyok. Engem attól ver ki a víz, hogy napi szintem olvasom: "Tanulod a németet, de nem haladsz? Nem mersz megszólalni? Zagyvaságnak tűnik az egész? Hohó, neked csak ránk van szükséged, személyre szabott német órákat tartunk neked Skype-on! A te ráérő idődben, a te sebességeddel!" Mindezt németországi csoportokban, magyar telefonszámmal. Mert az idióta azt hiszi, hogy aki Németországban él, az tele van pénzzel, az könnyebben fizet ki az ő órájára pénzt. Bár balekok mindenhol vannak...
hapsi 2018.02.15 17:08:51
@Melinka: A Frankfurti magyarok, és egyéb németországi magyarok csoportban szerinted ki akar nyelvvizsgát? Volt már néhány munkahelyem, a szakmunkás bizonyítványomat is csak egy helyen kérték. Volt viszont próbamunka, ott minden kiderül. Itt a papírt másra használják :-)
A tudást nézik, hogy meg tudod-e csinálni azt, amire ő embert keres.
Nagyon sok nő jön ki a férj után a gyerekekkel, hogy együtt legyen a család. Egy jó szakember elég lazán el tudja tartani a családját úgy, hogy csak ő dolgozik. Persze az asszonyka sem szeretne otthon ülni nyugdíjas koráig, szeretne dolgozni valamit ő is, ezért néz valami nyelviskola után. De ő sem a papírért, hanem, hogy tudjon kommunikálni. Mégegyszer: Magyarországgal ellentétben itt a papír az csak papír... Hiába van felsőfokú végzettséged papíron, ha nem értesz semmit az egészből.
Amúgy ok, értem én, hogy ahova kell a papír, oda kell, de az itt ezerből egy. A többi 99,9% csak szeretne gagyogni valamennyit, hogy elmehessen valami gyárba szalag mellé.
És minden héten két-három ember feltalálja a spanyolviaszt, hogy ő az én időm szerint (stb) tart órát skype-on. Mert aki "németbe" van, annak van pénze... :-)
Luxemburg Európa és a világ egyik leggazdagabb helye, nyilván nem lehet olyan nehéz 10 olyan dolgot összeszedni, amiért jó ott élni – gondolná az ember. Szerencsére azért Vera posztja (ami természetesen a Tíz dolog-sorozatra íródott)  nem erre koncentrál, hanem olyasmikre, melyek kellemesebbé teszik…..
  Felhőtlen boldogság  Gazdagabb lehetsz, mint én, de biztos, hogy nem vagy nálam boldogabb – mondta egyízben a spanyol tanárunk, amivel gyakorlatilag mindent elárult a dominikai életfelfogásról. Nem hajszolják a pénzt – nincs is –, viszont lerí róluk, hogy boldogok. Nem érdekli őket, ha öten…..
Morgómedve Tepertőt sütök 2017.03.12 12:51:13
Azért ez a 2.500 forint egy kiló tepertőért túlzás. Bár kétségtelen, hogy a tepertő könnyű dolog, sok fér egy kilóra, de akkor is. Szóval sok az a 2.500 forint. Valamikor a közalkalmazott, vagy ahogy akkoriban mondtuk a hivatalnok ebédidőben csak kiszaladt a hivatalból, vett az ABC-ben 20 deka…..
hapsi 2017.03.13 18:51:20
@cardiobascuralis 3: Ha a túrós csuszámhoz készítek tepertőt, azt 20 perc alatt kisütöm. Ha az üstbe rakok 40 kg szalonnát, meg sem melegszik egy óra alatt.
hapsi 2017.03.14 18:45:12
@cardiobascuralis 3: Te írtad, hogy 1 tojást megfőzni x perc, 5 tojást megfőzni nem 5-ször x perc. Erre próbáltam volna rávilágítani, hogy a te 3 kg szalonnád, meg két 3 mázsás koca szalonnájának a kisütése az nem így működik... Nem könyvből tanultam, minden évben vágunk 2 db 3 mázsást. Azt, hogy tejet öntenek bele, itt olvastam először. Annyit hozzáteszek, hogy nem a tepertő miatt sütjük ki a szalonnát, hanem a zsír miatt. A tepertő finom pár napig, aztán a kutyák eszik. A hófehér zsír a lényeg, abba pedig nem kívánok tejet.
hapsi 2017.03.14 18:48:39
@eßemfaßom meg áll: Az üstöt fával fűtöm. Ha valaki szerint 20 dkg cuccot felmelegíteni ugyan annyi idő, mint 40 kg-ot, azzal nem vitatkozom. Nem látom értelmét...
Lengyel László, akit fordított Cassandrának szokás hívni, mert minden jóslatának éppen az ellenkezője történik meg, súlyosat hibázott. Emberileg, erkölcsileg és politikailag is. Azt hitte, ez még a kilencvenes évek szoci világa, ahol majd ő elmutyizgat, elkavarhat. Bukása legyen okulás minden…..
Bevallom így az elején, fogalmam sem volt róla mire vállalkozom.  Korábban már írtam róla, hogy milyen érvek mentén került hozzám ötös Bmw, relatív nagy, erős autót keresetem. Előre treníroztam magam mentálisan a kiadásokra, de a legkomolyabb pozitív vizualizáció is nehezen tudja csak eltakarni azt…..
hapsi 2017.01.05 21:04:26
@Afterdark: Nekem a hülyékkel van gondom. Azért kattintottam a blogodra, mert azt hittem, ez a cikk majd érdekel engem. Tévedtem.
Olvastam az index.hu-t, onnan kerültem ide. És csak kamillázok, hogy mi van?
Semmi gáz, ígérem, többet nem zavarok!
Ahogy nézem, nagyon más sem fog, hacsak ki nem raknak megint valami átbaszós dumával a totalcar-ra, mint most is...
hapsi 2017.01.05 21:25:57
@Burgermeister: Elhiszem, amit mondasz a leírt igazságról, bár két mondatot olvastam el, a többit csak átnéztem, hátha lesz érték is. Én nem találtam...
Németországban élek, van BMW-m, és egy Opelom is, egyikkel dolgozni járok, a másikkal utazok. Tartok még egy ZX9R Kawasakit is, nekem az tetszik.
Tudom, mi mennyibe kerül, tudok helyesen írn, mégsem írok könyvet róla.
Sziasztok, minden jót!
hapsi 2017.01.05 21:27:35
@Afterdark: Hagyjuk egymást békén!
BÚÉK!
‹⊗› Extra érdekességekért és semmire sem jó hülyeségekért kövesd a Moped blog Facebook-oldalát. ‹⊗› Na valahogy így kellett volna kezdenem a simsonos karrieremet, mármint, hogy ezzel vagy egy hasonló állapotú motorral. Persze amikor 2011 tavaszán 38.000 forintért megvettem a spenótzöld…..
Blue Lemon Csabai kolbász 2016.12.27 15:51:37
A különféle helyi élelmiszerek eredetét és elkészítési módját sokszor legendák veszik körül. A békési kolbászok és szalámik is ilyenek, általában titkosak. Ez már nem az. Viszont nem kellenek disznót tartó rokonok ahhoz, hogy saját házikolbászunk legyen, mert egy 65 négyzetméteres lakásban is…..
hapsi 2016.12.28 15:27:33
@Hajdu Imre, Gombos Levente: Kérlek, a kérdéseimet is add át a bácsinak!
-Mióta készítik errefelé a kolbászt hentesnél vásárolt combhúsból? (abból ugyanis nem lehet csabai kolbászt készíteni. Ilyen kolbászt, mint te csináltál, olyat lehet, de a csabai kolbászt 3 mázsás disznóból nyerik ki, olyan a hentesnél nem kapható, azok max 130 kg-osak voltak, míg röfögtek, és ha combból készülne a kolbász, akkor nem lenne füstölt sonka sem))
-Mióta reszelik sajtreszelőn a fokhagymát? Ilyet először hallok.
-Mióta veszünk belet a kolbászhoz? (benne van a disznóban, ugyanis)
A szalonnát nem teregetjük a tetejére, ugyanis együtt daráljuk a hússal, hogy a darálónak legyen kenése.
A kolbászt itt kolbásztöltővel töltik, a hurkát hurkatöltővel. Nem is hasonlít a kettő.
Amit linkeltél a wikiről, az a bolti kolbászra vonatkozik, aminek nem sok köze van a házihoz.
Jóska bácsit üdvözlöm!
Sanyi bácsi (egy öreg böllér)
hapsi 2016.12.28 15:33:37
@Hajdu Imre, Gombos Levente: Lehet, hogy szegény vagyok, de legalább tudok igazi kolbászt csinálni, veled ellentétben. És nem írok olyanról, amihez hülye vagyok, erre vagyok a legbüszkébb!
Jobban járnál, ha a mártásaiddal foglalkoznál, amire olyan büszke vagy. A 46 nm-eden...
Az év vége közeledtével a Ténytár úgy gondolta, hogy ideje felhagyni a hantázással, és megkövetve olvasóinkat: el kell ismernünk, hogy az áltényekkel alátámasztott írásaink nem egyeznek meg a valósággal. A Bilderberg-csoport, Soros György és a „brüsszelisták” által támogatott oldalunknak mindig is…..
KillerGoth 5 férfi fekete özvegy 2016.10.01 21:19:10
VIII. Henrik VIII. (Tudor) Henrik 1509 és 1547 között volt Anglia királya, és imádta a nőket. Amikor el akart válni első feleségétől, Aragóniai Katalintól, még egy új egyházat is alapított, csak hogy megszabaduljon a nőtől. És Katalin még szerencsésnek is mondható. A következő nejét, Boleyn Annát…..
hapsi 2016.10.02 13:44:34
Szia. 24 éves vagyok, lány, és 3 éve alkoholista. Nem annyira az emberek "szórakoztatása"/okítása, de inkább a magam, és a sorstársaim segítése miatt kezdem el írni ezt a blogot. Sok korombeli fiatal küzd ezzel a problémával, akár úgy, hogy bevallja magának, akár úgy, hogy nem. Szeretnék nem inni.…..
Egy régi vicc poénja volt, amit ma már senki sem mesél.  Az egyedüllét a vicc személete szerint nem baj. Egy alkalommal, amikor magam alatt voltam, egy távoli rokonom írt, kérdezte, hogy vagyok. Épp sajnáltam magam, így elpanaszoltam, hogy elvesztettem az állásom, anyukám beteg és így tovább.…..
hapsi 2016.09.29 23:07:58
@Réka ‎: Ezt elég rosszul tudod... Ha utána olvasol, láthatod, hogy a hormonoknak nagy jelentősége van...
hapsi 2016.09.29 23:14:22
@Réka ‎: Valóban nem, erre te vagy az élő példa. Azonban nem erről szólt a beszélgetés, ha meg nem bánod...
Az ember azt gondolná hogy a társkereső oldalra azért regisztrálnak az emberek, hogy párt találjanak, akár csak egy estére. Ki kell, hogy ábrándítsalak, rengeteg férfi sosem jut el az első randiig. A jobb érzésűek talán nincsenek is tisztában vele, hogy számukra már régen nem erről szól a…..
A férfiak általában kétféleképpen kategorizálnak, ha nőkről van szó. Aranyos és szexi. Milyen az aranyos nő? Olyan, mint a legjobb barátból lett szerető. Nincsenek luxusigényei, nem kell meghódítani, drága éttermekbe cipelni, meglepni, és elvarázsolni sem szükséges. Imád lógni a barátokkal és rá…..
Hű, most látom csak, hogy lassan több, mint egy éve nem írtam semmit saját, metálszürke S70-esemről. Pedig meg voltam róla győződve, hogy nem így van, de valószínűleg csak a temérdek mivanavolvóval? – jellegű olvasói kérdés visszhangja rezonált a fejemben. Nagyjából…..
hapsi 2012.05.12 19:39:29
@Rocko-: hálás lennék, ha a programomat magam tervezhetném!
Fogalmam sincs, miről beszélsz, amit írtam, egyértelmű: el akarja adni az "autót". "Gondtalan élet egy marék ropiért". Vicc...
hapsi 2012.05.12 19:46:26
@Rocko-: tanult felebarátom: értelmezd előző hozzászólásom első sorát!
Mivel nyugdíj előtt állok, nem tervezek már tanulni, főleg nem szövegértelmezést. Megköszönöm, hogy nem válaszolsz!
Majdnem úgy lett, hogy poszt helyett egy "Betegség miatt zárva" tábla fityeg a Közlönyön, de Adorján nem bírt magával, és lázmérővel a hóna alatt számolt egy kis váltóáttételt. Nagy szerencse ez mindannyiunknak, különben itt most az Ackermann-kormánygeometria mélységeivel…..
hapsi 2012.01.31 01:27:10
@bardocz: Fizikailag úgy lehet kifejezni, hogy mivel a motort nem piszkálják, sem a teljesítménye, sem a nyomatéka nem változik.
hapsi 2012.01.31 19:37:19
@bardocz: Egy motornak adott a teljesítménye, és a nyomatéka is. Ha ezt nem érted, nem tudok segíteni. Mérheted a kormánykeréken is, ha akarod. A hajtott keréken mért értékeken is csak a hajtáslánc vesztesége fog különbséget okozni, nem pedig a váltóáttétel.
hapsi 2012.01.31 20:49:19
@bardocz: Szerintem is hagyjuk... Cserélj váltót, nagyobb lesz a nyomatékod. A fizika törvényei szerint. Én maradok abban a hitben, amit az iskolában tanultam.
A célirányos gumiégetést azóta nem értem, amióta egyszer kipróbáltam. Két gumim bánta, ami pénzbe került, egy kevésbé gyakorlott majom is meg tudja csinálni, mert vezetési tudás nem kell hozzá, de utána két hétig szellőztetni kell az autót. Valószínűleg ezért nem is…..
hapsi 2012.01.04 11:57:29
@Garp: Szívemből szóltál. Próbálom én megérteni, hogy pénzből élünk, meg azt is, hogy ez egy blog, valójában tizenéves gyerekek blogja sokszor érdekesebb, ahogy vergődik a verhovinájával. Sokszor agyamra megy (vagy hova) a TC címlap is, pl a "Ferrari alázta a Porsche-t, a vége szörnyű baleset!" (vagy hasonló). Megnézem, hát játékokról van benne szó, örömujjongással telítve, hogy ennél talán nincs is jobb dolog a világon felnőttek számára. Bizonyos vagyok abban, hogy egyiküknek sincs érdekeltsége ezek kereskedésében, normálisnak azonban azt tartanám, ha jelölve lenne, hogy hova vezet a hangzatos cím (mint egyébként legtöbb helyen). Ekkor szoktam rá, hogy nem kattintok egyből, hanem megnézem a linket.
Tisztelt TC! Még egyszer: értem én! Így csinálja mindenki, így tanítják, ezt így kell. Annyit azért hozzátennék, hogy én annak idején azért szerettem meg a Totalcart, mert nem úgy csinálta, ahogy mások, más volt, érdekesebb volt, jobb volt a többinél. Ez változott meg, mióta "tudományos" alapokon készül.
hapsi 2012.01.04 13:12:43
@ommm: Igazad van, pontatlanul írtam, az említett eset az Index-en volt, a TC "ketrec"-ben.
Mekkora dicsőség lenne, ha lábon hazajönne — a Rozi megvásárlását követő héten végig ez járt az eszemben. Pár másodpercre végül is beindult, a fék remekül működött, kormányozni lehetett; nem igaz, hogy nem lehet megoldani valahogy. Már Szegedről hazafelé azon…..
hapsi 2011.12.23 11:24:49
@gyvy: Nem reagálta túl. Bizonyos vagyok benne, hogy amit gondolt valójában, azt ne írhatta le, mert nem illik.