Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bandi a hegyről

0 bejegyzést írt és 66 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Néhány hete a kezembe került egy riportkötet, mely szerintem az utóbbi idők egyik legérdekesebbje a műfaján belül. Mindez azért is különös, mert Kordos Szabolcs Tilos a belépés című könyve nem egzotikus tájakon, veszélyes terepeken játszódik, hanem olyan helyeken, amelyek…..
Bandi a hegyről 2010.10.20 18:38:05
@Birca Maxval: Jó a sztori, jól írsz! Egyébként én is voltam Monte Carlo-ban, igaz kocsival. Végig mentem az alagúton (igaz a másik irányból), megvolt a Grand Hotel kanyar is, később pedig jót kajáltunk az öböl egyik kisvendéglőjében. A kaszinó kimaradt...
Bandi a hegyről 2010.10.20 20:45:32
@orient: Most aztán jól megmondtad! Majd mi is jól megmondjuk a munkaadóinknak, hogy nem szeretnénk Monacoba menni, inkább Ligur tengerpartra küldjenek... Egyébként igazad van, Provance-t én is imádom, 1 évig dolgoztam ott is.
Én olyan "bele a vaktengerbe" típusú rák vagyok, nem gondolkozom sokat, a számlára nyomtatott 10-12 százalékos felszolgálási díjat is világ életemben elfogadtam a borravaló kimosakodott szinonimájának. Ennek megfelelően ahol ilyet láttam a számlán, ott annyit adtam,…..
Bandi a hegyről 2010.10.19 19:04:19
Belsőség Kaszálunk és védünk? 2010.10.08 06:49:15
Egymilliárd forint. Az objektív felelősség elvének bevezetése óta közigazgatási bírságokból ekkora bevételhez jut a rendőrség – havonta. Vélemények az azonos című írásunkról...
Bandi a hegyről 2010.10.08 09:04:47
@Balchee74: Ja, valami ilyesmivel szereltem le én is harmadjára. De az öcsémet, aki intellektüell lélek, nála jámborabb ember kevés van - a biztonsági öv be nem kötésével vádolták meg. Hiába mondta a rendőrnek, hogy folyamatosan sípol az autója ha nem köti be, azt mondta neki a fakabát, hogy itt csak neki lehet igaza. Erre szegény öcsém majdnem elsírta magát és inkább fizetett. (csekken)
Bandi a hegyről 2010.10.08 10:01:09
@Balchee74: Persze, igazad van. Utólag minden egyszerűbbnek tűnik. De ott az út szélén, különösebb jogi ismeretek nélkül nehéz helyesen dönteni. A rendőr fölényeskedve viselkedik (érzékeltetve, hogy akár elő is állíthat, vagy csak kicsit meggumibotoz), hogy rád ijesszen. És nincs mindenkiben meg az elhivatottság, hogy a saját igazát minden áron bebizonyítsa ilyen csip-csup ügyekben. És sajnos erre utazik némelyik rendőr, közteres, ellenőr stb.
Tragikus hirtelenséggel, sportbalesetben elhunyt Winkler Róbert (†42) író, újságíró, rádiós és televíziós műsorvezető, sportkommentátor és bokszoló.Ökölvívói karrierjét későn kezdte, de az intenzív edzéseknek, páratlan fizikumának és óriási ütőerejének…..
Két dolog jutott eszembe, miután végigolvastam Ildi hosszú, de a maga módján igen szórakoztató levelét. Az egyik az volt, hogy "ügyes", a másik, hogy egész hihetetlen, mit meg lehet csinálni emberekkel. Ildi a Dob+Basszus színházi verziójára vett jegyet a Bárkába. A…..
Szédületes reggeli indító ez az utaspanasz, ahol a dolgozó ember kifakad a busszal utazó gyerekek és anyák miatt, majd javasol, nem is akármit. Sokat nem is lehet ehhez hozzátenni, nem rontanánk el holmi járatsűrítésről és nagyobb buszról szóló javaslatokkal, inkább tessék csak…..
Balázs is kiakadt a SuperShop akcióján, meg is írta panaszát a szervezőknek. Fotókkal bizonyította, hogy a sorsjegyek valóban egyszerűen csekkolhatók, de erről az előző posztban élesztő nevű kommentelőnk is írt már: "tegnap kérdeztem pont a sparnál , h hogy megy ez. A…..
Mit kell elkövetnie a serdületlen vásárlónak ahhoz, hogy a biztonsági őr agyatlan kurvának nevezze? Mindezt egy akciós napon, amikor nyilván hatalmas a tömeg és sor áll a próbfülkéknél is? Nem kell sok: a két fiatal lányka együtt vonult be a fülkébe, ezzel érdemelve ki a…..
Bandi a hegyről 2010.04.15 15:51:37
@europeer12: Látom, még mindig nem változtál. Attól, hogy minden poszthoz beírod, hogy "de sz@r itt élni" nem lesz jobb. Ne másoktól várd a megoldást, tégy valamit te is.
Csaba a Pannon mobilnetes trükkje miatt átverve érzi magát és 10 év után szolgáltatót vált. A munkához használt netet pár hete lekorlátozta a Pannon és a szerződését módosították, de erről sem sms-ben, sem más úton nem értesítette vagy kérdezte meg ügyfelét. Kedves…..
Bandi a hegyről 2010.03.26 08:42:06
Hát most mi sem lennénk szívesen RobRoy szomszédai, úgyanis ő az a fazon, akinek minden reggel 6 és 6:30 között bekapcsol a riasztója a parkolóban. És a csajának is és mindenhol máshol, ahol szeretnék kinyitni az újonnan vett Fiat Bravo-t, ugyanis a központi zár mindkét kocsinál…..
Egészen bizarr az alanti történet. Első olvasásra egy rakás kérdés kívánkozik kifelé. Létezik-e még egyáltalán videómagnó? Miért lopna el valaki egy új korában is értéktelen tárgyat, ami nemcsak használt, hanem rossz is? A kérdéses videó valószínűleg nem ér sokkal…..
Bandi a hegyről 2010.03.16 09:29:42
@ColT: és még néhányan.
Olvassátok már el! A Szerelő Úr nem kérte el a kiszállási díjat! Pont ezért reLYtéLYes a sztori, mit akarhat valaki egy rossz VHS magnóval, ami ha márkás lenne talán megérne egy ezrest.
Bandi a hegyről 2010.03.16 11:24:07
@anarch: Konkrétan Béka oldalai, főleg a Szétszedtem rovat nekem nagy kedvencem! Amit te említesz az egy "palindrom szétszedtem" azaz egy fordítva megírt cikk. Vicces, nekem is kellett egy kis idő, amíg leesett :))
Megdőlni látszik a legenda, ami szerint az OMV atomra terrorizálja a kutasait, akik emiatt nem merik vizezni a benzint. Márton robogója még karácsonykor fulladt le egy OMV-tankolás után. Szervize szerint "erősen vizes" volt a 95-ös benzin, ám panaszára sem a magyar, sem…..
Bandi a hegyről 2010.03.11 14:51:37
@öregmogyi: vagy valamit NEM tesznek...
Bandi a hegyről 2010.03.11 15:15:28
@MosoMasa / Ha nagy leszek, japán leszek!: Egész jól elbeszélgettünk arról a semmiről ;)
Bandi a hegyről 2010.03.11 18:10:40
@megint: vagy annyit sem. Gyanús volt a garis verdám első szervize. Másodjára jelölőpasztával megjelöltem a leeresztőcsavart és az olajszűrőkupakot. Mikor elhoztam a kocsit érintetlenek voltak. Márkaszerviz b+. Soha többet nem vittem márkaszervizbe és el nem mozdulok a kocsi mellől, ha mégis szervizre szorulok.
Nem is tudom, mikor hoztunk utoljára ennyi nagybetűvel és szenvedélyes írásjellel tarkított levelet, mint a citibankos Krisztináét. Olvasónk azért tombol, mert egyszer késett a hitele törlesztésével a Citinél, mire a bank a számlájára mégis beérkező pénzből két nap…..
Bandi a hegyről 2010.03.10 12:56:17
@europeer12:
"Csürhe nemzet, régóta szégyellem, hogy ilyen többségű nemzetbe születtem."
Még ha igazad is van (néha én is így érzem), az ilyesmi hangoztatása nincs összhangban az általad áhított "européer" viselkedéssel. Te szégyelld magad.
Bandi a hegyről 2010.03.10 13:36:03
@europeer12: Igen, fáj. Viszont te nagyon el vagy keseredve valami miatt. Nekem olyan munkám van (volt), hogy sokszor és hosszan kellett külföldön tartózkodnom olyan országokban, amelyekről azt hisszük, maga a földi paradicsom. Én azt tapasztaltam, hogy mindenhol ugyanilyen arányban vannak jelen ócska, buta, ostoba és jellemtelen emberek. Csak az a különbség, hogy ott nem sulykolják bele az emberekbe, hogyha nem milliárdos, akkor lúzer.
Valakik akik abból profitálnak, hogy tönkreteszik ezt az országot, elégedetten dőlnek hátra amikor ilyen önpocskondiázó hozzászólásokat olvasnak. (többiektől bocs az offolásért.)
A Homár sem érti, miért kell a törvényben előírt 15 munkanapot várni egy hivatalos email válaszára. Nincs egy darab alkalmazott, aki ügyfélkapcsolattal foglalkozik? Erzsi szerint már az is öröm, ha egyáltalán reagálnak: Meg tudja valaki mondani, hogy az elektronikus levelekre…..
Bandi a hegyről 2010.03.10 12:32:22
Bandi a hegyről 2010.03.10 13:03:16
@Sün‼: Te nyertél.
Rossz, de legalábbis bugos a MÁV online jegyvásárló rendszere, és a hiba indokoltalanul sújtja a fogyasztókat. A felület úgy működik, hogy a webkártyával fizető ügyfélnek a vásárlás leokézása után húsz perce van az online bankjánál elintézni az összeg webkártyára…..
Bandi a hegyről 2010.03.10 09:48:27
@atpijkamo: Walami webkártyája van, amire mindig csak annyi pénzt utál át amennyiért vásárol. Mivel nem tudja előre mennyi lesz a websoppban a végösszeg, a vásárlás után teszi át a szükséges összeget a számlájáról, erre lenne 20 perce. Állítólag ez biztonságos, mert ezen a kártyán mindig csak akkor van pénz és éppen csak annyi, amennyi az adott vásárláshoz szükséges.
Bandi a hegyről 2010.03.10 09:57:45
@szita szita péntek: Akkor légyszi, vegyél már készpénzzel egy repülőjegyet pl. a Ryanair egyik járatára. Ha sikerül, fizetek a fedélzeten egy pezsgőt.
Bandi a hegyről 2010.03.10 12:24:17
@atpijkamo: Ezért nincs nekem sem.
Naiv ügyfél nem volt elég rafkós és egy közvetítőn keresztül a Hertztől bérelt autót Angliában. A kocsival nem volt baj, de a foglaláshoz zárolt 65 ezer forintját még hetekig várhatja: 2010.02.21.-én Bristolba kellett utaznom és szükségem volt egy autóra. Autót béreltem a a…..
Van, aki semmiből nem tanul. Péter például minden ráutaló körülmény ellenére filmszínházban óhajtja megtekinteni a látványosnak ígérkező filmeket, ahelyett, hogy kivetítőre gyűjtene. A végzetet ő sem kerülheti el, addig meg legalább a Mammutot elkerüli: Egyike vagyok azon…..
A magyar rendőrség elérte azt a tahósági szintet, amit már nem nagyon lehet überelni, legközelebb talán Pintérsanyáék alatt. Naiv kismamát éjjel fél egykor vitték be a disznók egy feljelentés alapján, mondván okirathamisítás miatt országos körözés van ellenük. Reggel 9-ig…..
Bandi a hegyről 2010.03.08 11:50:09
@hubert1975: szerintem el vagy tévedve! Tekintsük úgy, hogy a történet igaz, tehát nem egy sorozatgyilkosról van szó. Hogy roma vagy nem, irreleváns. Ami számít: a gyermek, aki a pociban már él. Őrá kell tekintettel lenni! Úgy kell eljárni az anyukával szemben, hogy a gyermek élethez való jogai ne sérüljenek. Márpedig amíg a pici még nem születik meg, szimbiózisban él az anyjával. Ha az állapotos anyukát bántják, a babát is bántják, aki nagyon sérülékeny!
Bandi a hegyről 2010.03.08 13:59:14
@kispista: Az utcában pár száz méterrel odébb lakik egy ugyanolyan nevű ember, mint én, ráadásul a házszámaink utolsó számjegye is megegyezik. A posta kivitte hozzá a tértis levelemet, ő meg átvette. Nem értette, miért kapta, gondolom hanyag ember lévén eldobta. Nekem ez a buli 40e forintomba került...
Bandi a hegyről 2010.03.08 14:32:36
@Cactus71:
1. Vannak jogok, melyekkel élni egy adott helyzetben nem etikus.
2. Hallottál olyanról, hogy empátia? Nem az anyával, a születendő gyermekkel szemben kellett volna tanúsítaniuk az eljáró személyeknek.
3. Gondolom számodra elképzelhetetlen, hogy a rendőrök lesz*rják az előírásokat...
4. A jelenlegi rendszer mindenkit belekényszerít valamilyen szabálytalanságba, adóelkerülésbe.
Reméljük, hogy nem ütközik a magyar állaegészségügyi előírásokkal egy haszonemlős flakonnal való táplálása. Nóri az ASKO katalógusában találta 2010 legőszintébb magyar reklámját. Nyilván senki sem számít arra, hogy 180 ezerért igazi bőr ülőgarnitúrát vehet, de ez a…..
Általános alapalállás a hazai kiskereskedelemben, hogy a vevő definíció szerint csaló féreg, akit úgy is kell kezelni, lehetőleg olyan modorban, hogy máskor eszébe se jusson pofázni. Zsuzsanna lejjebb azt fogja elpanaszolni, hogyan kezelték hazug alakként egy nagykörúti Sparban,…..
Bandi a hegyről 2010.02.17 09:15:21
@jufma: BOJKOKOT (fn *ang) - Hímnemű személy, ált. kereskedelmi létesítményekben lelhető fel, segít a ->VÁSÁRLOVAKnak érdekeik érvényesítésében. Szélsőséges esetben az egész létesítményt a reklámújságjuk összetépésével ->kokomlistára helyezi.
Bandi a hegyről 2010.02.17 09:37:21
@Kulics: Így van. Magyarország szinte 500 évet szenvedett. A török, német és szovjet elnyomás folyamatosan tartott 1990-ig. Voltak persze rövidebb reményteli időszakok, de általánosságban ellopták az országot és idegen népnyúzók (ill. azok bábjai) ültek a nyakunkon. Szerintem ebből egyenesen következik, hogy ma ilyen a helyzet. Nem hiszek a turáni átokban és abban sem, hogy a magyarok eleve ilyenek.