Regisztráció Blogot indítok
Adatok
panettone

170 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Örökbe adni egy-egy árvát, hihetetlen boldogság. Látni, ahogy beilleszkedik az új családjába, boldogan éli kicsiny mindennapjait immáron gazdis kutyaként, az valami hihetetlenül csodálatos érzés. Ilyenkor jobb esetben azt mondjuk, hátradőlünk egy kicsit, hiszen egy árvát…..
Emlékszel még a Dzsungel könyve című mesére? Mikor szebb napokat látott, ő is ilyen bohókás, kedves, virgonc Maugli volt, aki mindig nevetésre bírta a körülötte levőket! De mi változott meg? Maugli 2007-ben született, ivartalanított kan. Egyáltalán nem a farkasok nevelték,…..
A legfincsibb és legcukibb csoki... spániel! Erre mondom azt, hogy olyan édes, hogy majd belehalok. :-D ..
Bodáncs megmondja... Honnan tudjuk, mikor van tenyésztővel és mikor van szaporítóval dolgunk? A recept egyszerű és nagyszerű: beszélgessünk vele! Egy beszélgetés során hamar kiderül az illetőről, mennyire ismeri a fajtát, szereti és ért hozzá és mindez egyáltalán mennyire…..
Ki is az igazi tenyésztő? Az, aki elvből, hivatásból, szeretetből, a fajta iránti rajongásból és a fajta nemesítési szándékával foglalkozik és nem puszta haszonszerzésből "szaporítja" a kutyákat, mindenféle hozzáértés nélkül! A tenyésztő nem csak szép, hanem…..
Nem tudom, hogy a sors, a véletlen, vagy a tavasz újrakezdő és lezáró ereje okozza, hogy nem mindenki kíván a természet virágzásával együtt virágba borulni. Hanem vannak virágok, melyek még egyszer kinyílnak, de utána örökké becsukódnak. Ilyen virágok az emberek és az…..
Nem volt mit tenni... május 3-án a szopornyica és a tüdőgyulladás győzött. Hiába a gyógyszer, az állhatatos virrasztás, a vég nélküli reménykedés, a határtalan törődés és szeretet. Hosszas szenvedés után kihunyt a fény a szemében. A Spániel Farm egyik lakója, Lupilu…..
A kiismerhetetlen mazochista kutyák, avagy a játékért MINDENT! :-D ..
Shake 2014 májusi születésű, breton spániel keverék kan. Shake közepes méretű, 55cm magas és 17 kilós fiúcska. Gyermekkorát egy kb. 2×2 méteres fatákolmányban töltötte, amiből csak úgy látott ki, ha két lábra állt. Szerencséjére a “gazdái” költözésre hivatkozva…..
Nincs mese, úgy fest nem csak mi kezdünk kidögleni a kora nyártól, hanem négylábú haverjaink is. Na de amit ez a spani levág... valaki igazán megtolhatná azt a szőrős popiját! :-D ..
Itt van nekünk egy 2014-es születésű Páleszünk. Nevével ellentétben nem iszik (alkoholt), hanem mindig józan, (kivéve mikor nagyon elveszíti a fejét és rád zúdítja szeretetét, jókedvét, játékosságát örömöt csalva a szívedbe). Szóval nem fogok hazudni, kicsi Pálesz…..
Gázt adott és balesetet okozott, de szerencsére sem a sofőr, sem más nem sérült meg. Apropó, a balesetet egy kutya okozta. Tegnap Skóciában Don, a juhászkutya, fejébe vette, hogy kocsikázik egyet, de legalábbis egyedül aratja le a termést. Valószínűleg nekidőlt a…..
Pocak egy 2008-as születésű ivartalanított fiú és sajnos neki is  meggyűlt a baja a világgal, mikor rá kellett döbbennie, nem minden gazdi az, akinek mutatja magát. Becsapták, cserben hagyták és valahol belül mélyen összetörték. Nézz csak rá.. mégis mit véthetett? Kinek…..
Jolánka sokkot kapott, amikor megtudta, hogy ma napközben országszerte napsütés várható, 23-28 fokos csúcshőmérséklettel!    ..
A hírekben tegnap bemondott szomorú híreket, ma Leona meséli el: "Habzott a szája, vérzett az orra, fuldokolt, remegett egyik kutyája, majd több órás szenvedés után elpusztult. Néhány óra múlva a másik kutyájával ugyanez történt, ezt mondta egy füzesabonyi háromgyerekes anya…..
Ma Billy avat be a részletekbe... Féleértésből vagy tájékozatlanságból, de sokan nem tudják megkülönböztetni mi a különbség a tenyésztő és a szaporító között, a kettő márpedig nem egy és ugyanaz. Annyi bizonyos, a szaporító az, aki tenyésztősdit játszik. Ugye, mi…..
Szeretnénk megosztani veletek egy sikertörténetet, amit egy Igazi Gazdi küldött be! A főszerepben: "Kérlek olvasd el kedves Gazdi, aki örökbe akarsz fogadni!  Két 14 év alatti gyerekkel élek a Balaton mellett egy kis városban. Kutyát szerettem volna a gyerekek mellé, de…..
A nevem, Bátor és most 7 éves vagyok. Hogy mit követtem el, azt sajnos nem tudom, de előző gazdám kötélhez kötve tartott, hosszú-hosszú időn keresztül. Sokat éheztem és szomjaztam, fáztam vagy éppen majd megfőttem a napon. Aztán hozzám is eljött a Spánielmentés, és…..
Dorian megosztja velünk a titkot, hogy milyen is a… Milyen a jó gazdi? A jó kutya gazdi arról ismerszik meg elsősorban, hogy felelős gazdi is egyben. Azzal, hogy magához vesz egy kutyát, meghoz egy döntést, hogy felelősséggel tartozik azért az életért. Nem csak a kutyához…..
Ma van hivatalosan is a tavasz első napja, ezért Kellemes Tavaszt kívánok mindenkinek! Ti pedig szerető gazdit kívánjatok nekem és barátaimnak!  ..
Vajon minek örül ennyire Luna? Megmondom! Azért ilyen boldog, mert holnaptól indul a Kutya Talk Show, ahol végre minden kutya szóhoz jut! A meghívottaink, gazdi kereső spániel barátaink, akik minden héten részletesen kifejtenek egy általuk hozott, természetesen kutyás témát! Csak…..
Réges régen... egy messzi messzi galaxisban... szóval hosszas telelés után, megújult külsővel térünk vissza hozzátok! De nem csak az oldal változott, hanem Mi is megújultunk, és hamarosan rengeteg újdonsággal és érdekességgel szolgálunk Nektek! Addig is izguljatok és az erő,…..
Ismét eltelt egy év… Talán ugyanolyan volt ez is, mint a többi… Hiszen ugyanúgy fogadtuk azokat az árvákat, Akiknek szükségük volt ránk, ugyanúgy izgultunk, ha valamelyikük beteg volt, és virrasztani kellett a „betegágya” mellett, ugyanúgy örültünk, ha valamelyiküknek…..