Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zenendroll

91 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Őszintén szólva soha nem értettem, mi a nagy pláne ebben a sorozatban, a kultstátuszt meg pláne nem tudtam magamnak megmagyarázni, de biztos velem van a baj, mert a Doctor Who meglehetősen népszerű az egész világon. Utoljára én akkor tudtam végignézni egy epizódot belőle, amikor…..
Máris bevéstük a naptárunkba 2015 június 17-ét, hiszen a friss bejelentés szerint ekkor indul a Fishing On Orfű! A megszokott kínálaton és a Kispál és a Borz exkluzív koncertjén felül a szervezők jövőre egy egyedi tehetségkutató akcióval is készülnek.  Ugyan, hogy még…..
Utolsó napjához érkezett kedvenc nyárindító fesztiválunk, a Fishing On Orfű, azonban a résztvevők semmi jelét nem mutatták annak, hogy elfáradtak volna a negyedik napja tartó koncertezésben. A nagyszínpadon olyan fellépők gondoskodtak a remek hangulatról, mint az Anna and the…..
Harmadik napja dübörög a pécsi tengerszem partján az ország legnagyobb és mégis családias alter zenei fesztiválja, a Fishing on Orfű, ami a júniusi március ellenére is vonzotta látogatóit. A harmadik nap a nagyszínpadon nonstop slágerparádét hozott Péterfy Borival és a…..
A kilencvenes évek visszajöttek és velünk is maradtak a Fishing on Orfű nulladik napján. A Kispál és a Borz két órányi örömzenét nyomott egy másik kultikus alterzenekar, a Pál Utcai Fiúk felvezetésével, az orfűi kempingben pedig egy tűt sem lehetett volna leejteni. 2014 a…..
Alkalmi zenekarnak indult a tavalyi PEN-en, mára viszont ismert rézfúvós banda lett a PTE Brass Band, amely a Zsolnay Fesztivál talán legsikeresebb diákzenekarának bizonyult energiától duzzadó, ötletes feldolgozásaiknak köszönhetően. Fábián Tamás, a zenekar alapítója hagyományt…..
Bár a zárónap időjárás abszolút nem kedvezett a fesztiválozni vágyóknak (mondjuk ki: az eső elijesztette a kényelmesebbeket, az esti vihar pedig hazakergette a döntetleneket), a szervezők mégis gondoskodtak B-tervről, hogy szombat este is legyen lehetőségünk kilátogatni a Zsolnay…..
A fesztivál második napja kétségtelenül szürkébben és komorabban indult, már ami az időjárást illeti. Délelőtt és kora délután a Nap még a tegnap izgalmait pihengetve csak ritkán bújt elő, ehhez mérten a látogatók száma is alacsonyabb volt az első naphoz képest. Aki…..
Immáron harmadik alkalommal startolt el a Zsolnay Fesztivál, mely ezúttal a Pécsi Tudományegyetemmel karöltve várja a fesztiválozni vágyókat. A PTE EHÖK és a Zsolnay Örökségkezelő együttműködésének gyümölcse egy olyan multifunkcionális fesztivál, mely ugyanúgy lehetőséget…..
Lehetetlen volt elég korán érkezni, kapunyitás előtt fél órával már a parkolóig állt a sor a Pécsi Est Café előtt szombat este. Nem csoda: a tavalyi Szentimentálé-turné után újra tombolásra vártak a kiéhezett pécsiek. Amint bebocsátást nyert a tömeg, megtelt az első sor.…..
Londonból érkezett a Zenélő Egyetem workshopjára Barabás Lőrinc, aki két napon keresztül dolgozott együtt a ZEN hallgatóival. A mind külföldön, mind belföldön elismert zenész nem tesz különbséget műfajok és stílusok között, hiszen a szenvedély közös. A munka eredménye…..
Hosszú lesz a várakozás a következő Hangulatszigetig, szerencsére van még néhány anyag a tarsolyunkban, hogy megkönnyítsük a várakozást. Két héttel ezelőtt a nemzetközi D.O.G. gárdáját is elkaptuk, akik természetesen imádják Pécsett, a videóból kiderül, hogy miért…..
Július 26-án, pénteken ismét megtelt élettel a belváros. Elérkezett a várva várt nap, amikor is a Négy Muskétás névre keresztelt alkalmi formáció, azaz a Beck tesók, a 30Y-ból, Likó Marci a Vad Fruttik frontembere és Egyedi Peti az Óriásból, illetve az IHM-ből összeálljon…..
A Hangulatsziget utolsó hétvégéje igazi ínyencséget tartogat a pécsi Király utca járókelőinek négy alkalmi utcazenész, a Beck testvérek, Likó Marci és Egyedi Péter. A Négy Muskétás egyedülálló zenei produkciójának debütálása előt az Óriásból és IHM-ből ismert és…..
Nem idegen az utca Beck Zoli számára, aki pénteken a Négy Muskétással tér vissza régi világába.  Zoli hosszan mesélt utcazenész élményeiről, és azt is elárulta, mivel készülnek a pécsiek számára. ZEN&Roll: Zenéltél már utcán? Ha igen, milyen tapasztalatod van?…..
Az első hétvégét nyomta végig a PLUG csapata, amelynek énekese, Nemes Márk elárult néhány kulisszatitkot a zenekarról, valamint megosztotta első pécsi utcazenélős élményét is. A Hangulatszigeten nagy feltűnést keltett zenekar éppen névváltoztatás előtt áll, egyszerre…..
Izgalmas hétnek nézünk ismét elébe. A Hangulatsziget fellépői közt üdvözölhetjük a Négy Muskétást, azaz a Vad Fruttikból már jól ismert Likó Marcit, Beck Zolit és Beck Zazát, a 30Y frontemberét és dobosát, illetve Egyedi Petit az Óriásból. Az egyedülálló produkció…..
Nem hagyhattuk ki, hogy meg ne kérdezzük Guszti és Geri véleményét is a Hangulatszigetről, hiszen Guszti a fesztivál egyik legaktívabb résztvevője. Gerivel és a Borsőrmesterrel is sokszor fellépett eddig a Hangulatszigeten, és nagyon bíznak a folytatásban.   ZEN&Roll:…..
A Crazy Daisy Jug Band naponta többször is fellépett a héten Pécs utcáin, ráadásul vendég énekesnővel is kiegészült egy-egy szám erejéig. A soproni zenekar frontembere, Pénzel Péter nagyon szereti Pécset, a pezsgő belvárost és az utcazenét. ZEN&Roll: Soproni zenekar…..
ZEN&Roll: Rutinos zenészeknek számítotok. Az utcazene mennyiben más, mint egy "rendes" koncert? Bacsó Zsolt: Teljesen más, általában klubokban szoktunk fellépni, kisebb-nagyobb helyeken, a szabadtéri ritkább, így nekünk ez hatalmas élmény. Azonkívül az utcazene alkalmával a…..
Nem sok jobb dolog volt Pécsett csütörtökön kora este, mint a DIP Trio ötletes, hihetetlen profizmusú és hangulatú muzsikáját hallgatni először a Bellagio, majd a Nappali előtt. A szaxofonossal kiegészült trió legalább annyira élvezte az utcai zenélést, mint a szépen gyűlő…..
A Hangulatsziget csütörtöki estéjén egy külföldiekből álló csapat is csatlakozott az utcazenészekhez. A D.O.G. örömzenélése kellemes atmoszférát teremtett a Színház téren, így mi sem haladhattunk el a zenekar mellett szó nélkül. A gitár és ének virtuóz Jenkins Geeves…..
A Band of StreetS-nek annyira megtetszett a Hangulatsziget, hogy még egyszer visszatérnek július 21-én - videóriportunk az első fellépésről. ..
Nagyon élvezte a pécsi utcákat a TükeZoo legénysége, akik a Hangulatsziget első két napjának legnépszerűbb fellépőjének bizonyultak, és még az eső sem esett le rájuk.  ..
Ian O'Sullivan, the young musician from Ireland loves to play on the streets of Pécs. But what is he exactly doing here? After four performances within two days he gave us a quick interview about the love of live music and Pécs ZEN&Roll: As a foreigner, what are you doing on the streets of…..