Regisztráció Blogot indítok
Adatok
T-team

63 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Univpécs teázó Lady Grey 2010.05.30 14:51:00
  Ki lehet ez a nő, akiről egy teát neveznek el? Elsőre persze egy képregényhőst találok, meg van egy ilyen nevű falu és egy Lady Grey-ről elnevezett iskola is. Aztán itt van ő, Lady Jane Grey, a legkevesebb (9) napot uralkodó királynő. Szegény sorsa mindenképpen…..
Univpécs teázó Angol angol tea 2010.05.25 11:05:00
Ha tea, akkor Anglia. És túlontúl kiszolgáltatottá tenné magát ez a nemzet azzal, hogy csak (volt)gyarmatairól tud teának valót beszerezni, nemde? Pedig bizony nagyon, nagyon sokáig csak India, Kína tudta ellátni a szigetország lakóit azzal, amit annyira fontosnak tartanak, hogy az…..
Univpécs teázó Szakura 2010.05.18 10:00:00
    Van kedved andalogni tavasszal, egy virágokkal övezett parkban, mikor még minden friss és üde? Van kedved az éledező növényekhez, ahogy rügyet bontanak? Szereted a cseresz - nyét? Az illatát, a színét, az ízét? Mit szólnál ötezer ilyen fához? Ötezer…..
    Piros emeletes buszra szálltunk a kedvesemmel. Mindenki munkába igyekezett, így nagy szerencse volt, hogy elcsíptünk két egymás melletti ülőhelyet fönt legelül. Szélesvásznú élmény korareggel, első sorból az ébredő London, első sorból az ébredő szerelem a…..
Univpécs teázó 1167.tea 2010.05.11 08:00:00
Szegedi szakácskönyv ezernél több ételkészítési utasitással írta RÉZI NÉNI hatodik javitott és a legujabb ételreczeptekkel bővített kiadás Budapest, 1897 Eggenberger-féle könyvkereskedés (Hoffmann Alfréd) 424. oldal  ..
  Már négy éve, hogy elment Faludy György. Pár hónappal a halála előtt eljött Tapolcára, a Művelődési Házban beszélt. Épp otthon voltam, anyám aznap tudta meg, hogy jön, így a munkahelyéről rohantunk oda, kötettel sem tudtunk felszerelkezni. Erőtlen, fáradt hangon, de…..
Univpécs teázó Búcsútea 2010.05.08 10:00:00
  Jégeső söpör, tavaszi jég, amely letöri a virágokat és rügyeket, elmossa az életkezdeményeket, szupercella alakú apokalipszis most. Közben elhagynak és elhagyom magam, kirúgnak és elbocsátást nyerek szép üzenet nélkül, emberek, állatok, növények és fények…..
Univpécs teázó Tea Workshop 2010.05.07 17:38:00
  Valahol messze, a sma- ragdzöld amazonasi ős- erdők mélyén kúszik egy növény, aminek bogyói és magjai dupla annyi koffeint tartalmaznak, mint a kávébab. Persze a guarana nem most kúszott elő a dzsungelből: az ott élő indiánok évszázadok óta használják a fáradtság, a…..
  Cukrászdákban, kávézókban, büfékben többnyire különböző minőségű filteres teákból választhatunk… ha választhatunk. Meglepő divatként terjedt el ezeken a helyeken az extra különlegességként hírdetett, lyuggatott hengeres alumíniumtasakba adagolt teafű, amit…..
  Gondoltál már arra, milyen lehet az Édenkert íze? Ha engem kérdeznél, én biztosan azt mondanám, hogy gránátalma ízű. A különböző teológusok úgy gondolják, hogy a réges-régi incidensben Ádám és Éva meg Isten között ez a termés volt a Tiltott Fa gyümölcse, nem…..
Univpécs teázó Vegyigyümi 2010.04.30 10:00:00
  A cím azért helytálló, mert nem csak barack van benne, aminek álcázza magát a Peach Paradise filtere a London Fruit & Herb Company-tól, hanem: almakivonat, feketeszeder-levél, hibiszkusz, sült cikóriagyökér, citromfű és csipkebogyó. A barackos tea barackossága a…..
Univpécs teázó Yeehaw! 2010.04.28 10:00:00
Ez a legpontosabb szó, ami kifejezi, mit éreztem, mikor először tapasztaltam a ku ding cha hatását. Azt hiszem, még nem ittam soha ennél keserűbbet, mintha a világ valamennyi reménytelen fájdalma ebben az ízben teljesedne ki, ami ráadásul egy nagy tüskében testesül meg –…..
Univpécs teázó Kreativitás 2010.04.26 10:00:00
  Nagy felhalmozó vagyok. Imádok mindenféle dolgot összevásárolni, legyen az ruha, könyv, élelmiszer. Ha rámjön a költhetnék, nincs menekvés, mindent belepakolok a bevásárló kosaramba. Nem egy szerencsés tulajdonság. Ráadásul a teákra is érvényes. Így esett, hogy több…..
Univpécs teázó Zöld tea teszt 2010.04.24 10:00:00
  Második tesztünk kitalálásakor sejtettük már: nem lesz könnyű dolga csapatunknak. Elhatározásunk olyan natúr filteres zöld teák végigkóstolása volt, amikről nem tudjuk melyik termőterületről származnak, pontosan milyen zöld teát tartalmaznak. Tapasztalatunk azt…..
A natúr zöld teákkal valahogy úgy vagyok, mint Gombóc Artúr a csokoládékkal. Éppen ezért most leginkább egy általánosnak tekinthető összefoglalót igyekszem leírni, melyek további fejtegetésekre adhatnak lehetőséget.           Amitől a zöld tea más:…..
  Mielőtt eljutott volna az európai kontinensre a tea, már azelőtt léteztek forrázatok különféle növényekből. Ebből talán az egyik legismertebb - amit kontinens szerte a rómaiak terjesztetek el - a borsmenta. Eme fűszernövény hatalmas karriert futott be azóta, hogy az első…..
Univpécs teázó És lőn... 2010.04.18 10:00:00
  A sencha tea és Japán összekapcsolása nem mondhat újat. Ezért is érdekes, hogy a sencha ott egykor nem igazán volt divatban. Egészen pontosan 1654-ig. Ekkor érkezett a szigetországba Ingen, a Quing dinasztiát megalapító Manchu üldöztetése elöl. Kínai zenbuddhista volt, aki…..
  Néha az ember olyan kimerült, hogy még az alváshoz sincsen ereje. Szépen leroskad a kanapéra, kinyújtóztatja az irodai munkától elgémberedett tagjait, szuszog, hortyog, de a félálomnál tovább nem jut. Akkor összeszedi magát, elmegy a fürdőbe, lezuhanyozik (kicsit…..
  A fa törzse morogva tárta fel belsejét, ahogy Bodza Anyó átfúrta rajta magát. Szipogva megtörölte görbe orrát. Semmi. Megköszörülte a torkát. Még mindig semmi. -         Monyó! – rikácsolt bele a dohos levegőbe. Halk…..
    -Téli diót szeretnék- kértem már másnap a teaboltban, már az utolsó bögre elfogyasztása után rohantam, függő voltam. -Nincs, elfogyott-szólt a zord válasz. -És nem is lesz többé?- mókáztam, persze nem voltam vicces. -Nem.     Na, ez már tényleg nem…..
 Elképzeltük, hogy a választási kampány alapján egy-egy pártnak milyen szöveg állna a fiktív teásdobozán. Fogyasszák egészséggel!   Álljunk meg egy polgári szóra, kedves Barátaim!Az elmúlt 20 évben csak túláztatott, keserű teákat nyomtak le a torkunkon. Már…..