Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Súgólyuk

28 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Metropolitan Opera idei második élő közvetítését február 12-én nézhette meg a nagyközönség, a Belvárosi moziban. Ez alkalommal egy amerikai illetőségű, a klasszikus operához kicsit sem hasonlítható darabot láthattunk a színpadon. A Nixon Kínában című előadás…..
Kálmán Imre méltán híres operettjét már oly sokan feldolgozták, mégis megunhatatlan. Annak ellenére, hogy a bemutató (1916) óta a nézőközönség egyik kedvence, s a dalait az egész ország kívülről fújja, szinte mindig teltházzal játsszák a színházak. Legutóbb a Budapesti…..
2010. november 13-án, 19 órakor mutatták be Donizetti Don Pasquale című vígoperáját, melyet a Belvárosi mozi élőben közvetített a Metropolitan Operából, New Yorkból.A fantasztikus rendezésű darab főszerepében a gyönyörű Anna Netrebko (Norina), a tapasztalt John Del Marco (Don…..
Muszorgszkij XIX. századi zeneszerző Borisz Godunov című operáját október 23-án közvetítette élőben a Belváros mozi, a Metropolitan Operából. A darab rendezője (Stephen Wadsworth) csupán egy hónap alatt helyezte színpadra a könnyűnek egyáltalán nem mondható operát, de…..
Súgólyuk A KÖLYÖK meghallgatás 2010.11.03 22:00:00
A Szegedi Nemzeti Színház Pozsgai Zsolt: A KÖLYÖK c. zenés darabjánakcímszerepére 9-13 év közötti, jó tánckészséggel rendelkező, énekelni tudó fiútA meghallgatás 2010. november 10-én és 11-én lesz a Nagyszínházban, amelyre2 verssel és 2 dallal készüljenek a jelentkezők.…..
Rettegett Iván, orosz cár a XVI.század végén egy nagy, erős és központosított országot hozott létre. Először csupán Moszkva nagyhercege, később azonban egész Oroszország cárjává lett. A birodalomra, amit létrehozott, több embernek is fájt a foga, s ahogy ilyenkor lenni…..
     Wagner, a XIX. századi zeneszerző teatralógiájának elsőként megrendezett darabját, A Rajna kincsét élőben közvetítet te a Belvárosi mozi 2010. október 9-én, a Metropolitan Operából. Nem csak a szerzőtől megszokott pontosság és egyedi stílus teszi…..
Kihasználva az autómentes napot, a budapesti színházak kivonultak az Andrássy útra, s megtartották a 2010-es év évadnyitó fesztiválját. Az első ilyen Évadnyitó Színházi Fesztivál 2008-ban volt, ahol nem csak a nagy kőszínházak mutatták be a repertoárjukat, s próbálták a…..
Súgólyuk HANGVERSENY 2010.08.27 01:43:00
Vizsolyi Lívia fagottművész szegedi működésének  20 éves jubileuma alkalmából   Műsor:   G. Ph. Telemann: Fantázia A. Corelli: Adagio J. J. Dotzauer: Quartett G. Jacob: Three Little Pieces Kovács Béla: Salute Signor Rossini F. Loewe: My Fair Lady –…..
A Kék-lila nyár című, Jávor Pál utolsó éveit bemutató darab az Újszegedi Szabadtéri Színpadon kapott helyet. A rendező elmondása szerint a történet 1959-ben, a híres művész halála előtt három hónappal játszódik. Ekkorra a betegség és a csalódások végeláthatatlan…..
Igazi színvonalas előadást láthatott az, aki a Szegedi Szabadtéri Játékok Dózsa című előadására váltott jegyet. Talán a legigényesebb azok közül, melyek eddig a színpadon helyet kaptak. A Dózsa György életét és napjait bemutató táncos előadás azt adta, amit egy…..
Súgólyuk Tök király? 2010.07.27 15:12:00
2010-ben a Szegedi Szabadtéri Játékok egy méltán híres musicallel, a My Fair Ladyvel kezdett. A darab ismertsége és közkedveltsége könnyű sikerhez juttathatta volna a rendezőasszonyt, Novák Esztert. Mivel azonban szélsőségesen újat akart mutatni, elveszett a darabnak az a bája,…..
Neked is van olyan barátod, akivel majdnem minden nap MSN-ezel, de hónapok óta nem láttad? Volt már úgy, hogy a szomszéd szobában ülő lakótársadnak chaten mondtad el a közölni valódat? Mikor vásároltál utoljára könyves boltban anélkül, hogy előre megrendelted volna a neten a…..
A 1752-es Nemzeti Segélyvonalra már több mint napi 100 ezer telefonhívás fut be a károsultak támogatására . A 1752-es telefonszám felhívásával egyszeri 250 forintnyi pénzadomány juttatható el az ár- és belvízkárosultakhoz az öt legnagyobb magyar karitatív szervezeten…..
Súgólyuk ELMARADÓ ELŐADÁS 2010.05.19 12:01:00
A Szegedi Nemzeti Színház értesíti tisztelt közönségét, hogy a 2010. június 1-jére a Táncrend Bt. szervezésében a Nagyszínházba meghírdetett COLORES DEL TANGO előadás technikai okok miatt elmarad. A jegyek az előadás napjáig (2010. június 1.) visszaválthatók.…..
Megérjük a pénzünket… ...avagy: minden pénzt megér, ha segíteni tudjuk idős, idősödő vagy nem egyszer immár szépkorú, egykori munka- és játszótársainkat.Segítőkészségünk eszköze a Solve Alapítvány tőkéje. Itt gyűjtjük a forrását annak az odaítélhető…..
Súgólyuk Álarcosbál Szegeden 2010.05.10 10:31:00
Verdi operáját áprilisban (első szereposztás: 17., második: 18.) mutatták be a Szegedi Nemzeti Színházban. Igen modern színpadkép tárul elénk már a kezdő jelenetekben is. A díszletek, az öltözékek mind-mind Kentaur markáns egyéniségét tükrözik. A színpadi eszközök…..
Sárdi Mária Kislány a pokolban című művéből készült, ugyanezen címet viselő darab április 19-én kerül bemutatásra a Dohány utcai Zsinagógában, Budapesten. Az előadás megrendezésének ötlete Szegedről indult. 1969-ben mutatták be ugyanis a Mózes című darabot, melyet…..
Tánc, ének, zene, fények és foci a színpadon. Röviden így lehetne jellemezni a Szegedi Nemzeti Színház egyik idén bemutatott darabját, az Aranycsapatot. A cím magáért beszél, hiszen (első látásra) az előadás egésze a körül az aranycsapat körül játszódik, amelyik anno…..
 "Hegedűs a háztetőn. Őrülten hangzik, ugye? Pedig Anatevkában, ebben a mi kis eldugott falunkban mindnyájan hegedűsök vagyunk a háztetőn. Kellemes, egyszerű dallamot akarunk kicsalni a húrokból, de úgy, hogy közben ne törjük ki a nyakunkat. Nem könnyű. Kérdezhetnék:…..
Theo és Isabell a szüleik lakásában egyedül maradt, párizsi egyetemisták, akik ’68-ban részt vesznek a diáklázadásban. Filmes őrületben telnek a mindennapjaik. Olyan világot hoznak létre maguknak, melyben az állandó fogadásokkal egyre durvább dolgokra kényszerítik…..
Még ebben az évadban három új előadással is megörvendeztet minket a Szegedi Nemzeti Színház. Keresztes Attila rendezésében láthatjuk Molnár Ferenc Liliomját. A rendező úgy nyilatkozott, hogy egyszerű előadást kíván a színpadra helyezni, s amennyire csak lehet, szeretné…..
Súgólyuk Bolha a fülbe 2010.03.25 13:09:00
Sírva röhögős, másnap hasizomlázas élményben lehet része annak, aki a Szegedi Nemzeti Színház Kisszínházában megnézi a Bolha a fülbe című Feydeau darabot.A bohózat telis-tele van helyzet- és jellemkomikumokkal, olyan figyelemre méltó megoldásokkal, melyek a darab mind a három…..
A Mobil Front Műhely és a Szegedi Nemzeti Színház Kisszínházának közös produkciója, a Hal a zacskóban nem véletlenül kapta az „ütközési kísérlet emberi lényekre, zenével kísérve” alcímet.Nagyon kényes, a mindennapjainkat élesen meghatározó társadalmi…..
Súgólyuk IVO DIMCHEV 2010.03.13 12:09:00
Ivo Dimchev: Som Faves (Néhány kedvenc) A MASZK (Magyar Alternatív Színházi Központ) Egyesület 1991-es alapítása óta évente megszervezi az egy hétig tartó THEALTER Fesztivált (Szabad Színházak Nemzetközi Találkozója), ahol számos hazai és külföldi alternatív produkció…..