Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sapka

0 bejegyzést írt és 412 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha autód van, akkor kötelező gépjármű felelősségbiztosításod (KGFB) - vagy a napi szóhasználattal élve, - köteleződ is van. Ez a biztosítás arra jó, hogy ha másnak kárt okozol és te vagy a hibás, de a károkozás nem volt szándékos, akkor a kárt a biztosító fizeti meg helyetted, neked pedig havonta,…..
sapka 2019.10.31 08:02:50
@soder: ha nincs autód, amelyet 2010 után vásároltál, akkor simán csak kötözködés a hozzászólásod.
ha meg van autód, amelyet 2010 után vásároltál, akkor tudnod kell a választ.
válthat a 2010 után vásárolt autó tulajdonosa is biztosítót, de CSAK FORDULÓNAPKOR. azaz ha találsz egy kedvezőbb ajánlatot, akkor így jártál... vicces is lenne, ha év közben bármikor felmondhatnál egy egy évre kötött szerződést, melyben egy évre szóló kötelezettséget válláltál te is és a másik fél is, azaz a biztosító. (akkor minek szerződést kötni?)
természetesen más kategria az érdekmúlás, azaz ha a biztosítási időszak alatt eladtad, totálkárosr törted az autódat. ekkor ezt jelezni kell a biztosítód felé és időarányosan vagy beszámítják a már befizetett díjadat a másik megkötendő szerződés díjába (ha ugyanott kötsz) vagy visszafizeti a biztosító az érdekmúlás napját követő időszakra eső már befizetett díjat.
a levelet épp úgy körülbelül egy hónappal kapod meg, bár ez biztosítónként más és más.

jól összeszedett és alapos írás, én személy szerint köszönöm a szerzőnek!
Minden alkalommal, amikor megcsillant a piros fémdoboz az asztalomon, egy hang azt súgta a fülembe: Nyisd ki, tekerd körbe! Vágyakozva olvasgattam a francia nyelvű feliratot, és nézegettem a Matterhorn csúcsának képét a fedőn. Még nem... nincs itt az ideje - gondoltam magamban. A…..
A sakktáblás sorozatgyilkos Oroszországban tevékenykedett, azon is belül Moszkvában, a Bitca folyó melletti parkerdőben. Ez a terület hihetetlenül nagy, több száz hektárt ölel fel, és alatta egy kiépített csatornarendszer található, a gyilkos sokszor ide dobta az áldozatait. Az elkövetés módja…..
sapka 2018.03.29 21:54:20
A közelmúlt egymást érő szexuális zaklatási botrányai nélkül is jól tudjuk, a színésznők élete nem egyszerű az álomgyárban. Amíg fiatalok és szépek, addig van a legtöbb esélyük, hogy befussanak, ám elég egyetlen rossz döntés, hogy mindaz, amit addig felépíttettek, kártyavárként omoljon össze. A…..
Ez a filmcím ugrott be, amikor Firpo hadnagy barátom kérdezte, hallottam-e a friss híreket Bud emlékfalával kapcsolatban. Már a korábbi hírek is aggasztóak voltak az alkotás sorsával kapcsolatban, de ami most történt az sajnos visszafordíthatatlan. Tegnap ugyanis egy búbánatos aszottmajom rövidre…..
sapka 2017.04.27 12:20:36
@guy: de egyet értek veled.
nem is értem. leülök a parkban egy padra, és akkor már azt képzelem, hogy az az enyém, és akkor barbár bunkó mindenki más, aki ráül?
ha ez ennyire fáj olyan sok embernek, akkor nyissa ki a pénztárcáját, vegyenek egy házfalat, magánterületet, kutyafülét, ahol lehet őrizni az emléket, és akkor lehet háborogni, ha ott azzal valami történik.
egyébként meg pont akkora prosztóságnak érezheti az a graffitis az ő művének átfújását, akire Bud rákerült, mint most ennek az eltüntetését.
same shit
sapka 2017.04.27 12:21:45
@bgp: mert amikor Bud-ot felfújták arra a falra, az tök üres volt, és nem pusztították el vele az előtte ott lévőt?
ja, hogy igen, de az más.
A mindenkori brit uralkodó körül rengeteg ember dolgozik, II. Erzsébet például nagyjából ezer embert alkalmaz, és míg a legtöbbjük megszokott és az átlagember által is értelmezhető munkát végez, akadnak egészen furcsa munkakörök is. Ezek közül válogattunk párat...
sapka 2017.03.24 08:42:21
@Firestarter.18: hú, de egyet értek veled!
a facebookon mindenki osztja az észt egy-egy videó alatt, hogy hőhő, mekkora majmok vagytok, mert reklámozzátok a CBA-t, és épp ez volt a cél, hogy mindenki erről beszéljen.
én nem vagyok marketing szakember, én a másik végén ülök a dolognak, én a fogyasztó, vásárló vagyok.
de azt el tudom mondani, hogy Kasszás Erzsi nekem bejön (és nem a CBA miatt, hanem Balázs Andrea miatt*). de a CBA NEM és tudatosan kerültem eddig is a CBA-t, ezután is fogom. szóval nálam nem sikeres a reklám kampány, ha az volt a cél, hogy vásároljak a CBA-ban rohadt banánt, penészes paradicsomot.

* egyébként aki akár csak egy darabját is látta bárhol, bármikor, felfogja, hogy kb Balázs Andrea is úgy veszi komolyan ezt az egészet, mint bárki más.
Ugyan senki nem kívánja a brit uralkodó halálát, reméljük, még sokáig ül majd a szigetország trónján, természetesen létezik egy titkos terv arra, hogy milyen protokollt követnek majd, ha ez a sajnálatos esemény bekövetkezne. Lássuk, milyen sorrendben követik majd egymást az…..
Tekintettel a mostani zord ídőjárásra, úgy gondolom nem árt ha tudod, hogy hogyan tudsz beszabadulni autódba ha befagyott a zár...
sapka 2017.02.01 09:52:48
@Tweekz: azt ugye tudod, hogy a pluSSZ, a tabletta, a plusz meg az amit te szerettél volna használni a kommentedben?
Még 2015 vége felé határoztam el, hogy a blog történetében először itt az ideje, hogy én is készítsek egy toplistát. Hogy kicsit egyszerűsítsem a dolgot, leszűkítettem a kört Budapestre, de bizony így se volt azért könnyű dolgom. Első körben összegyűjtöttem körülbelül 40 helyet, ahol vagy nagyon jó…..
sapka 2017.01.21 07:29:53
@Mérgező Hulladék: hú, nekem is pont ez jutott eszembe. biztos helytálló a lista, nem akarom kétségbe vonni sem az egyes helyek hozzáértését, hogy ott finom étel kerül az asztalra, sem a poszt írójának hozzáértését, és hét főleg ugye véleményekről van szó, és ízlésekről meg pofonokról.
de azért ezeknek legtöbb esetben semmi, de semmi köze nincs a hamburgerhez. ezek főételek, két fél zsemle, buci között tálálva.
főleg a Borbíróságos képen szereplő valamit nehéz komolyan venni, és főleg azt nem értem, hogy kerül ide, ha már hamburgerről beszélünk.
sapka 2017.01.23 19:21:55
@Csabi Konyhája: én nem nagyon látom a kommentemben, hogy azon borultam ki, hogy nem 500 ft egy burger és a strandos csalamádést sem óhajtottam ezekkel összemérni, mert egész más kategória. félreérttettél. nagyon-nagyon.

az volt a megjegyzésem lényege, hogy ezek már túl vannak azon, amit egy hamburger számomra jelent. számomra egy hambuger kézzel ehető, és nem hullik ki belőle minden az első mozdulatra.
és azt akartam elmondani, hogy ezeket már abban az értelemben tekintem főételnek, hogy késsel-villával kell enni, nem kézzel és buci nélkül is megállják a helyüket. azért azt szerintem te is elismered, hogy ha magad elé képzelsz egy hamburgert nem a Borbíróságos étel jelenik meg a lelki szemeid előtt.

ezzel együtt nem vonom kétségbe, hogy finom, izletes, jó minőségű alapanyagokból készül.
csak ahogy mondtad, írtad, ízlések, meg pofonok.
  A Jóbarátok minden idők egyik legkultikusabb televíziós produkciója és egyben a valaha volt legnépszerűbb sitcom. Ez az a produkció, amit szinte mindenki látott. Nagyítóval kell keresnünk azon balsorsú szerencsétleneket, akiket eleddig megfosztott életük a hat jó barát nagyszerű, sodró lendületű,…..
1945. június 5., Chicago. Amerika még fel sem ocsúdott a Németország feletti győzelem mámorából, amikor egy gyilkosság rázza meg a Szeles Várost. A 43 éves Josephine Rosst halálra szurkálták a lakásában, a fejét pedig egy lepedőbe csavarták. A nő küzdött az életéért, hiszen a rendőrök fekete…..
3 perc alatt 90-94%-os valószínűséggel meg tudja jósolni egy kapcsolat jövőjét John Gottman, a University of Washington kutatója. A The Gottman Institute  vezetője hosszú évtizedek óta párkapcsolatokat, házasságokat tanulmányoz. Többezer emberpár (egymással folytatott interakciói közben mutatott)…..
Tudjuk le az elején: az idei műsor sztájlisztja nagyon jó haverja a producereknek, és láthatóan vakon bíznak benne, ami dicséretes, meg minden, de nem szó szerint vakon kellene, mert akkor a Tóth Gabi fejére applikált madárfészek, és Puskás Péter teljes hacukája tuti nem kerül műsorba. Vagy csak…..
sapka 2016.11.22 11:36:18
@Puckman Éliás: sztem igen. de talán még ő sem tudja.
A tetovált lány nemcsak könyv formában borzongatta meg az egész világot, hanem két filmváltozatával is. 2011-ben David Fincher igazi nagyágyúkkal, Daniel Craig-gel és Rooney Mara-val keltette életre a bukott újságíró és a tetovált hackerlány közös nyomozásának történetét.…..
sapka 2016.11.21 12:46:52
@metias: @redbandita: hú de egyetértek veletek... kár volt megcsinálni.
A hideg idő ellenére egy csomó izgalmas programot találhatunk Budapesten - nézzünk szét a novemberiek között! Az alábbi válogatásban olyan programokat ajánlok, amelyeken keresztül jobban megismerhető Budapest múltja és jelene. A Tabán egyik jelentős, ma is álló épülete…..
A fogyasztás fellegvárából, Amerikából származó Black Fridaynek nevezett őrület néhány éve már hazánkba is begyűrűzött, hogy a karácsonyi szezonhoz hasonlatos vásárlási lázat produkáljon. És ha bár itthon a kereskedőknek ezt is sikerült kissé "magyarosra" változtatni - továbbá a dátuma sem feltétlen…..
Invitel-ügyfelek, figyelem: aki nem olvassa a cég tájékoztatóit, az január 1-jétől meglepve fogja tapasztalni, hogy az alábbi csatornák minden csomagból hiányozni fognak: Eurosport 1 SD/HD Eurosport 2 SD/HD Eurosport News Animal Planet SD/HD TLC Discovery Channel Discovery Showcase HD ID…..
sapka 2016.11.16 15:22:21
@beat76:
mindez megvan a diginél is. ettől nem lesz jó az invitel.
az egyik legsz*rrágóbb banda.
(vidéken a családnál csak ez van és meglehetősen visszaélnek a monopolhelyzetükkel. így a családban vagy szopnak és tévéznek vagy szopnak és nem tévéznek. előbbit válaszották, de sokszor inognak, hogy inkább nem tévézve szopnak.)
Gáspár Laci azt mondta, úgy érezte magát a tegnapi napon, mint egy lagzi vagy disznóvágás napján, mármint az izgalmat értve, legalábbis remélem, mert hogy jövök én ahhoz, hogy a nagy nap tiszteletére a halántékára cikkcakkot, a szakállába stratégiai fontosságú szüneteket nyíratott mesterember…..
Petics Kristóf, az aktmodell/énekes csak nem lesz ott az X-Faktor idei élő adásaiban, mert miután volt egy balhéja (valami szórakozóhelyen megütötték, mire ő kétszer arcon vágta a támadót, majd ÖNVÉDELEMBŐL a földön fekvő faszit még verte egy kicsit), a műsor kreatív producere, Schiwert-Takács…..
Ilse Koch Ilse a Buchenwaldi koncentrációs tábor vezetőjének, Karl Otto Kochnak a felesége  volt. Mivel a férfi szifiliszes volt, Ilse más úton kereste a kielégülést. A foglyokat fajtalankodásra kényszerítette, a terhes nőkre pedig kutyákat uszított. Rengeteg rabot végeztetett ki…..