Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SzMiki

0 bejegyzést írt és 43 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kisgyerekként minden gép tetszett nekem, ami pedig "magától" működött, azt egyenesen csodának láttam. A tömegközlekedésben viszonylag kevés dolog működött automatikusan akkoriban: ilyenek voltak a "tökönverős" kapuk* a metróban, és a mindenfelé sorakozó étel- és italautomaták. Róluk van szó: Ma…..
SzMiki 2021.04.22 22:46:33
@NAR: Gondolom sokan bent égnének, ha tűz esetén a tömeg lezárt karokkal találkozna.
3-nál több gyereket nem egyszerű koordinálni, legyen szó csak fiúkról, csak lányokról vagy vegyes felállásról. Nem azt mondom, hogy egy kényelmes, 7 üléses autó sokat segít azon, hogy legalább az iskoláig/óvodáig tartó úton nyugton maradjanak, de legalább hozzátesz ahhoz, hogy anyaként ne kapjunk…..
Egy szociológus és két pszichológus segítségével keresi a választ a Huffington Post. A beszélgetés másokkal időt és koncentrációt igényel és ez a mindennapi feladatok mellett plusz megterhelést jelent – magyarázza a szociológus. A mobiltelefon különösen tolakodó, mert nem helyfüggő.  A hálózatitól…..
Nyuszigazdik – és nem nyuszisok – is találkozhattatok már számos olyan mémmel, amik igyekeznek kifigurázni egy borzasztóan rossz, bosszantó és igen veszélyes nyuszi tulajdonságot, a kábelrágást. Igazából, ha nem történik semmi baj, akkor az ember a levégén nem is nagyon tud mást tenni a nevetésen…..
SzMiki 2020.03.30 21:26:31
@ABC Jozsi: Hamar megtanítottad nekik, mivel jár, ha kábelt rágnak:-)
A Lidl Magyarország január 27-ei posztja alatt felrobbant a kommentszekció, és végre nem valami önjelölt celeb hülyesége szolgáltatta a gumicsontot, hanem nagyon is finom falatokon lehet rágódni. Svéd húsgolyón. Ha valaki lemaradt volna, mutatom. Az IKEA marketingeseinek eddig sem kellett a…..
Előző Japánról szóló posztomban el is lőttem az utazás egyik autós csúcspontját, a Mazda Múzeumot. Mielőtt a következőt (Tokyo Motor Show) is eltüzelném, legyen szó egy kicsit arról is, amit az országból tapasztaltunk. Természetesen lesz szó autókról, meg egyéb járművekről is ( ; Ennyi cuccal, 2…..
1918. IV. Károly magyar király (I. Károly néven osztrák császár) egy idős nő panaszát hallgatja az isztriai Labinban tett látogatása alkalmával..
SzMiki 2019.12.30 16:59:59
@fareszjó: Tud, ha nincsen elázva a talaj. A hajtóművek viszont nem szeretik, bármit felszívhat és károsodhat a lapátsor. Azért ez a gép is felszállt innen később :)
„Na, ne! Tuti, hogy nekem jön! Csak figyel! Ez nem! A jó istenit neki!” Gyorsan rükvercbe teszem a sebességváltót és a gázra taposok. Az utolsó pillanatban tolatok hátra, egy centin múlik, hogy nem jön nekem. Egy ötvenes, holt nyugodt nőről van szó, aki a bevásárlóközpont egyik parkolóhelyéről…..
Egy kerékpárüzletben dolgozok, és munkám során rengeteg családdal találkozok. Általában, ha kettőnél több ember száll ki a kocsiból a bolt előtt, azonnal kiül a rettegés az arcomra, és összeszorított farpofákkal várom, hogy mi következik. Ugorjunk is fejest a nagy családi pöcegödörbe. 1. Normális…..
Végre itt az év vége! A gyerekek alig várják, hogy az iskolatáskát kipakolják, a nem kellő dolgokat (szendvics maradék, használt szalvéta, papír zsebkendő, radír maradványok, stb) kidobják. Ilyenkor mindig át kell nézni a füzeteket és könyveket. Mi kell, mi nem kell majd jövőre. Ekkor kell…..
Ma este kicsivel 8 előtt a 182-es busszal utaztam hazafelé. Egészen elmerültem a gondolataimban, míg meg nem hallottam, hogy egy nő valakit végtelenül undorító módon aláz. Az említett hölgy egy 14-15 éves fekete kislánynak címezte mondandóját, aki a busz másik oldalán ült. Szótlanul...
Linkbuilder Hidegzuhany 2017.08.19 08:28:55
Linkbuilder  ICL  - A hét közepén látott napvilágot az fotó, amelyen egy svájci hotel úszómedencéje mellé kifüggesztett felirat olvasható. A tábla arra kéri a zsidó vendégeket, hogy lesznek oly kedvesek fürdés előtt és után is lezuhanyozni, ellenkező esetben számukra be kell zárniuk a medencét.…..
Külföldiként feltűnt nekem, hogy Budapest központi részében – különösen Pesten – mennyire kiváltságos helyzetben vannak az autók a gyalogosok kárára. A parkolóhelyek egyike azoknak a kellemetlenségeknek, amivel az autók és betonrengeteg által sújtott járókelők a városban szembesülnek. Terepmunkám…..
Lassabban baby! Anya megint 2017.06.17 08:34:07
  Egy rendes kislány nem kiabál, nézz a tükörbe, csúnya vagy így dühösen.Egy rendes kislány nem szívja az orrát,és ne grimaszolj, mert úgy maradsz.Egy rendes kislány nem farigcsál botot,hanem összesöpri a forgácsot apa után,egy rendes lány nem csámpázikkifelé fordítsd a cipőd orrát, egy rendes lány…..
Egy éve lettem a Wizz Discount Club tagja és az ezzel kapcsolatos tapasztalataimat szeretném megosztani az érdeklődőkkel. Úgy kezdődött, hogy arra kerestem az interneten, hogy van-e a Wizzairnek törzstagsági kártyája. Ekkor találtam rá az ERSTE Wizz hitelkártyájára, ami nagyon megtetszett és azóta…..
Mindig is imádtam a vidámparkokat, főleg ha már nem működnek és fel lehet fedezni őket. Ezt a helyet már teljesen benőtte a gaz, minden épület omladozik, de mégis tökéletesen látható, hogy hogyan működött régen. A vidámpark az 1960-70-es években élte a virágkorát, és több mint 20 éve áll…..
Egészen beszédes utat jár be a TV2 kereskedelmi televízió és kábelcsatornái története, mióta Andy Vajna megkaparintotta. A legújabb hírek szerint 2017. január 1-jétől a Telekom IPTV és digitális kábeltévé kínálata úgy fog módosulni, hogy kiraknak egy csomó ismeretterjesztő csatornát, többek között…..
Mai témánk - a föld alatt futó telefonkábelek elnevezése - ugyan kapcsolódik a bloghoz, de nagyon marginális részlet. Azért mesélek róla, mert a Belügyminisztérium Várba költözésével elpusztulhat a világ utolsó működőképes, forgótárcsás telefonközponti berendezése, szeretném felhívni erre a…..
SzMiki 2016.09.20 18:35:22
@Utcabolond: A legtöbb az utca neve volt, ahol végigment... Aradi, Szondy ,stb... de volt ugye közvetlenül a bankhoz menő az Pl: az MNB nevet kapta.
Terézben Magdi néni volt még az egykori atyaúristen, sajátos stílusával! :-)
Mostanra már nyugdíjba mentek/elküldték a kábelrendezősöket szinte mindenhonnan, meg is látszik a rendezőkön, hogy fű-fa virág kötöget benne.
Természetesen ezen a héten sem maradhattok Heti TOP5 régi játék ajánló nélkül. Szokatlan módon ezúttal a rovatban ajánlott játékok közé bekerült egy-két kicsit drágább játék is, amelyek azonban ritkaságuk miatt biztosan érdekesek a gyűjtők számára.Vágjunk is bele! Lemezárugyár Rába Steiger…..
Kedves Multi/KKV/Ügynökség/Bank/Közintézmény/és minden egyéb Munkaadó! 13 nap telt el. Egészen pontosan 13 nap 9 óra és úgy cirka 50 perc. De ki számolja?! 9 darab munkanap és két hétvége… azaz 13 nap szüntelen várakozás és bizonytalanság, amióta beadtam a jelentkezésem. Álmaim pozícióját pályáztam…..
Most mindenkit az országban a CSOK támogatás izgat. Ki igényelheti, mennyit, mikor, hogyan, miért? Rengeteg kérdést kaptam tőletek, illetve mégtöbben kértétek a segítségemet, hogy el tudjatok igazodni a CSOK útvesztőiben, illetve az esetleges hitelügyintézéssel kapcsolatban. Legutóbbi kijózanító…..
Sok módszert kipróbáltál már a rezsiköltség csökkentésére, de egyik sem vált be igazán? Itt egy tuti ötlet a svédektől, amivel a téli hónapok nagy részében megúszhatod a fűtésszámlát, ráadásul decemberben sem kell az áruházakban zöldséget venned. Forrás: www.almaimotthona.hu Egy svéd házaspár…..
Viktor kisgyerekével utazott, s miközben a MÁV egész jól teljesített, az utasok már kevésbé. Kíváncsian várjuk, hogy csak a magyar utasok viselkednek így, vagy ez mindenhol általános jelenség? Sziasztok! Tegnap a másfél éves kisfiúnkkal utaztunk Budapestre, oda-vissza…..