Regisztráció Blogot indítok
Adatok
treedog

0 bejegyzést írt és 94 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
(A szerző újságíró. Három éve dolgozik Brüsszelben, jelenleg a HVG tudósítója, és e blog állandó szerzője.)  Közép- és hosszú távú közlekedési vízióval rukkolt elő az Európai Bizottság, amely szégyenszemre újfent évtizedekkel tolja ki a városi közlekedés…..
„Ha nincs kép, az két dolgot jelenthet: vagy nős az illető, tehát bujkálnia szükséges, vagy képtelen felvállalni magát” - a netes tárkeresés nem könnyű, viszont kényelmes, és biztonságos. Vannak buktatók, de lehet jól csinálni, ezt is meg kell tanulni, mint annyi…..
A hétfőn megszavazott új alkotmányban a Fidesz és a KDNP nemzeti érzésekre alapozza a magyar állampolgárok jogait. Pedig hiába a nemzeties máz: ez az alkotmány ártalmas hazánknak. A Magyar Polgári Szövetség és a Kereszténydemokrata Néppárt nem a magyar polgárok, nem a…..
treedog 2011.04.20 19:29:08
@Blogger Géza: a preambulumokban valóban vannak olyan pátoszos szólamok, amire te talán kivered (hogy ezen a szinten mozogjunk) de a kontinentális rendszerben az alkalmazott jog tekintetében azért jog-ásznak sokkal inkább igaza van, mint neked.

Az alkotmányt ne félművelt politikuscelebek kókányolják már össze, hanem alkotmányjogászok (akik egyébként a jogtudomány egyfajta csúcsán állnak), marha nagy belerakott munkával, minden egyes szakaszt alaposan megfontolva. Az alkotmány nem egy jelentéktelen bevezetés, nem valami szabadvers. Az hatalmi ágakat, a többi jogszabályt az alkotmányból fogják eredeztetik, azokat az alkotmány mércéjével mérik majd meg az utólagos normakontroll bárdja alatt. Nem olyan bonyolult ez, kb. általános- vagy középiskolai tananyag szintje.
Ahogy tegnap ígértem ma egy újabb elmélkedős bejegyzéssel jelentkezem, amit az egyik youtubera is feltöltött videónk kapcsán kialakult harcművészeti stílusok közti párharc inspirált. A fő kérdés: melyik harcművészet a jobb, illetve éles helyzetekben melyik effektívebb. Sokan…..
treedog 2011.04.11 06:31:07
@Sziszcsi:

én úgy látom, hogy elbeszéltek egymás mellett. Belekotty mércéje a "hatékonyság", a tied a "belső béke" és a "tradíció".

Nyilván nem az aikido készít fel leghatékonyabban az éles küzdelemre, és várhatóan nyilván nem egy cross tréninges boxoló-birkózó lesz akiről a nagytiszteletű szellemi vezető szobrát megmintázzák.

Más kérdés, hogy a tanítványok tisztában vannak-e azzal, mit tanulnak voltaképpen, de ez már tényleg messzire vezet.
treedog 2011.04.12 00:09:29
@Sziszcsi:

"Azt pedig nem lehet szerintem megmondani, hogy milyen technikát lehet alkalmazni egy-egy szituációban, mert mindegyik egyedi."

ez azért nem teljesen igaz.

Belekotty kérdésénél maradva, a többség nyilván a balhorgot kettős fedezékkel-törzsből hajlással, a kizami tsukit a kéz félreütésével-oldalmozgással, jodan otoshi mawashimat alkaros blokkal-belépéssel, a páros lábfelszedést csípő-súlypont hátratolásával-süllyesztésével (a koshi gurumát passzolom) tehát aránylag egyforma technikákkal védi.

Ezek aránylag sztenderd dolgok, nemigen hiszem, hogy sok alternatíva lenne. Az aikido szellemisége rendkívül szimpatikus, de nyilván a közvetlen (te szóhasználatoddal: megsemmisítésre törekvő) alkalmassága - a topik címére válaszolva - nem igazán összemérhető a sokat full kontakt küzdelmet gyakorló harcművészetekkel.
Modorosblog Olvasói rovat - Apa 2011.01.30 14:54:00
Kenyeres Páltól kaptam ezt a levelet. Megkért, hogy közöld (az illusztrációt Blassiusnak köszönjük szépen).   -Na mutasd, elbaszarintottad, mi? Süsd meg - bimbó vagy, mondtam, hogy ne feszegesd mer' gyenge anyagból van. Na, add ide, epokittal megragasztom. -Kösz apa, rendes…..
Bejelentkezett az elvonóra Charlie Sheen. A színész még a múlt héten került kórházba egy monstre, két napig tartó házibuli után - a hivatalos indoklás szerint rekeszizomsérvvel, de a kórházból való kiengedése után való rehabra beiratkozás némiképp mást sejtet.…..
treedog 2011.01.31 03:48:41
@mr.guargumi: összességében szerintem így olcsóbb neki.
Ördöglakat Parttalan pentominók 2011.01.22 17:16:00
Képzeljük el, egy szigetet, melyen pentominó alakú országok helyezkednek el!. Egy régebbi cikkben már foglalkoztunk pentominó-téglalapokkal, az egyszerűség kedvéért eleinte most is  az ilyen alakú szigeteket vizsgáljuk, de egy másik szempontból. Tudomásom szerint még senki…..
cs. küldte az alábbi megdöbbentő levelet:“Szia!Én is hülyével élek. Pontosabban csak néha, mivel már nem élek életvitelszerűen otthon. Bemutatnám apámat, Téboly Mikit.Téboly Miki világaTéboly Miki egy ötvenes, évek óta munkanélküli, lusta, irtózatosan idegesítő…..
Belsőség Búcsú a japántól 2011.01.16 08:15:00
Nincsenek könnyes memoárok, sajnálkozás vagy jajgatás, elvégre én döntöttem úgy, hogy megválok tőle. Most azonban, ahogy a régi papírok között turkálok, rádöbbentem: ennyi időt még egy autóval sem töltöttem együtt. Elmosolyodtam egy kicsit: nocsak, öt és fél év? Nem…..
treedog 2011.01.17 03:58:04
treedog 2011.01.17 03:59:06
treedog 2011.01.17 04:01:24
Rutinos Hiénázó vagy kezdő, a Sebességhiéna játékában mindenki egyforma eséllyel indul. Illetve mindenki, aki megérti az egyszerű szabályokat és tisztességesen játszik. Először azonban lássuk a nyereményt: egy remek, boros szakácskönyv Így főzneka  borászok címmel,…..
Magyarországon körülbelül 160 pókerklub működik (működött), a tagok száma 40 ezerre tehető, az online-játékosokkal együtt 200-300 ezren pókereznek rendszeresen. Az MSZP úgy gondolta, hogy ez egy olyan terület, amit meg kell rendszabályozni, így egy csodálatos szakértői…..
treedog 2010.11.12 03:17:12
"@flugi_: Egyetlen lehetséges információforrásod az oldal, amelyik ugye ellenérdekelt."

tévedés, mint mondtam, vannak független szervezetek, akik figyelik a játékosok eredményeit. Google: topshark, sharkscope, poker luck meter, stb. Ezeken az oldalakon nemigen van olyan játékos, aki a semmiből előtűnve beül az 1000 dolláros headsupokra, lehúzza az ellenfelét, és cashoutol. Nemhogy ezren, de alacsonyabb téten se találok múlt nélküli játékosokat.

Új nickek gyártása az oldal által szakmányban: tudod mi történik, ha megjelenik egy új nick az értelmes (magasabb) tétű mezőnyben? A regulárok (a sokat játszó nyerők) rávetik magukat, és szétszedik. Nem az szokott történni, hogy az új név gyilkolja le a regulárokat.... Persze, lehetne így csalni - elvileg - de mégsem történik meg. Egyszerűen azért, mert nem érdemes az oldalnak ezzel foglalkozni. Egy ilyen bot, ha folyamatosan megy és folyamatos nyerőre van állítva (ami nem kicsit gyanús ugye), sem hoz többet, mint 10, az oldaltól teljesen független regulár a fee-k befizetésével. Csak a regekhez nem kell törvénytelenségeket elkövetni, nincs üzleti kockázat, csak ki kell tenni pár plusz hirdetést egy jó promócióval, és százasával jönnek játszani. Érted már, miért nem hiszek ebben?

"Tökéletes bizonyítás természetesen van, még a jogban is, és az az egyik ismérve, hogy nem valószínűségen alapul."
itt is tévedsz. Nem tudsz felállítani semmiféle életből vett tényről bizonyítást, tökéletes bizonyítás csak az axiómákból történő levezetések (pl a matek, vagy részterülete, a formállogika) körében lehetségesek. Ha életbeli dolgokat akarsz bizonyítani, akkor fogadok veled, hogy kapásból felállítok három másik lehetséges forgatókönyvet, ami az általad bizonyítottnak vélttől pusztán a valószínűség fokában térnek el.

"még mindig csak az érdekel, hogy honnan tudod, hogy emberekkel játszol."
természetesen biztosra nem tudhatom. De erre utal, pl. hogy folyamatosan nyerek (csak mert képzettebb és koncentráltabb vagyok a tipikus ellenfeleknél), az, hogy szinte minden ellenfelemnél érezhető a játékon a vesztés/nyerés miatti tilt (a hibás döntések felé lelki okokból elindulás), a chat használata, a timing tellek (a habozás ideje bizonyos döntési szituációkban), az ego alapján és nem racionálisan meghozott döntések, stb. Ez a valószínűségnek - számomra - annyira elegendően magas fokát adja, hogy az általad feltételezett csalástól ne nagyon tartsak.
treedog 2010.11.13 04:24:27
@flugi_: - a vádlott ugyan még valóban a teremben van, ám a szökést megkezdte
- a védő rosszul tudja, nem az az általa védett vádlott, akit annak hisz, mert az egy másik ügy miatt van itt, az ő embere nincs a teremben, hanem a fene tudja hol van
- valaki elvállalta a vádlott helyett a bűncselekmény leülését, és annak személyigazolványával megjelent a tárgyaláson. Ennek egyik variációja a szívesség, a másik a pénzért leülés, mindegyikre tudok példát, a terhelt szökésben levése mellett.

"Viszont azt el lehet intézni botokkal, hogy a kezdő játékosok elbízzák magukat, és végső soron ez is bevételnövelő bot, csak másképp :)"
szerintem ilyen viszont van, úgy gondolom hogy az induló termek közül pár alkalmaz botokat. (a működőknek nincs erre szükségük) Bár engem is kerestek már meg, hogy regulárként ilyen olyan ajánlatot kapok, ha náluk játszom, ezek szerint ez jobban megérte volna a teremnek, mint egy bot (sajnos túl kicsi volt a terem, nem volt érdemes elfogadnom)
„Volt olyan összeg is, amivel nem tudott elszámolni, nem tudott fölmutatni semmit belőle. Se pénz, se cucc. Megint veszekedés és ígéret-hegyek. A gyerek persze mindezt végig nézte” – nehéz kiemelni a következő hatalmas megaposztunk legjellemzőbb, lényegi mondatát…..
treedog 2010.11.05 11:56:02
@tarquin - menő, de nem árulkodós:P:

nagyon jól látod.

Az a baj, hogy a leírt dolgokat nehéz bizonyítani, és könnyen lehet, hogy a hölgy "egyébként" teljesen normális, kedves, társasági embernek tűnik.

Ilyenkor mit lehet csinálni? Feljelented a házastársadat? Ugyan... Egyébként: ha az asszony a közösből magára költ, a gyerek, és a közös életvitel kárára, az nem lopás (jogilag - legfeljebb kiskorú veszélyeztetése lehet amennyiben MÁS SEM gondoskodik a gyermekről) és ha hazudozik, az is csak akkor lehet lényeges, ha ez be is bizonyosodik később, és fennáll még pár körülmény.

A bíróság ezeket a dolgokat kb. instant elengedte volna a füle mellett, hallanak cifrábbakat nap mint nap.

Ettől még nem kerül az apához a gyermek, akármilyen alkalmatlannak is tűnik számunkra a másik szülő.
treedog 2010.11.05 14:19:10
@Peter Blau:
hát ezektől a német fizetésektől se esik hanyatt az ember....

gondoljatok bele (akinek kevesebb ezeknél), hogy a többletért ezért egy vaskostestű Brünhildát kell tologatni, bőrgatyában kell járni és a végén ugyanilyen leszel mint Csirke72. Semmi másod nem lesz, mint a hajlékonyak mellet elautózva érzett hamis felsőbbrendűséged - az is csak önigazolásként.

hát kösz, de én maradok itthon :)
„Amíg tereptárgynak nézed a pasikat, addig ne várd el, hogy elnézzék a szemétségeidet. Nem kell sportot csinálni az alvó oroszlánok bökdöséséből” – szól mai szlogenünk. Képzeljetek el egy nagyszájú csajt, aki rendszerint abban leli örömét, ha a pasikkal…..
treedog 2010.11.04 16:20:34
@Frigyesur: nem akarok belemenni az ironizálásba, mert annak a típusnak tűnsz, aki csak más kárára szereti az ilyent, szóval ezt a vonalat hanyagolhatnánk akár.
treedog 2010.11.04 16:31:05
@Frigyesur: lemaradtam egy ütemmel. milyen lúgosításról beszélsz? hagyjuk, valszeg vicc volt, haha, reagálás részemről letudva.

Viszont tényleg kifejthetnéd, hogy mit érzel komolytalannak az erőfölényben levő bántalmazásával kapcsolatban? (részletesebb -példa - szituáció az előző hozzászólásomban)
treedog 2010.11.04 17:52:53
@Frigyesur:
amikor girhes, könyvmoly, hatvanegynéhány kilós nyakigláb kamasz voltam, a sűrűbb felépítésű gyerekek (pl. a katonai közésuliban) nem vették komolyan, hogy nem velem kéne szarakodni. Ott nézték be ők is a dolgot, ahol te: nem azért kellett volna vigyázniuk, mert "nagyobb" vagy "erősebb" lettem volna, hanem azért, mert nem féltem tőlük. Emiatt aztán hiába volt a másik srác erősebb, pár pillanat múlva ő köpte ki a fogait térdenállva. Így megy ez. A testi agressziónál nem az számít elsősorban, ki az erősebb, vagy nagyobb, hanem az, hogy ki az elszántabb, a vadabb, ki nem fél a másiknak súlyos sérülést okozni.

De ez csak az egyik vetülete a dolognak. A másik az, amit említettem az imént:

hogy a legtöbb párkapcsolati (családon belüli, pl. nők által elkövetett, férfiak elleni) agressziónak szemlélői a gyermekek is, ezt veszélytelennek vagy súlytalannak minősíteni, az elszenvedett sérülések alacsony fokára tekintettel szerintem piszkos nagy tévedés.

A "komolytalan" szót meg az a jópár hulla cáfolja, akik bizony-bizony a statisztikákban minden évben előfordulnak.
Képzeljük el, hogy valakit az éjszaka közepén előállít a rendőrség – az előállítás oka itt most közömbös, legyen mondjuk garázdaság, vagy éppen egy szimpla országúti ellenőrzés során felmerült probléma. A gyanúsított viselkedhet tisztelettudóan vagy éppen trágárul a rendőrökkel, lehet nő vagy férfi,…..
treedog 2010.10.22 16:23:39
@ave:
remélem ha egyszer bekerülsz a rendőrségre, akkor, se pisilni nem tudsz, se vérvételre alkalmas készlet nem lesz kéznél, és majd pont így vesznek tőled vizeletmintát.

Ja és a megaláztatás csúcsaként jöjjön egy félhülye kommentező, és magyarázza el, miért a te hibád....
Modorosblog A kései követő 2010.10.18 07:00:00
1998:-Gyurikám, igaz erőművet hoztatok itt össze ezzel a Penciummal. Gyönyörű a hétgigás vinyó is - erre aztán lehet lesz pakolni rendesen, tényleg nagyon fasza minden. Gratulálok. Internetet nem terveztek?-Nem. Nincs, és nem is lesz. Minek? Ami kell, úgyis megszerzem a haveroktól -…..
Vasárnap este 20:45, valamelyik szomszéd házból női sikítás.- Ne csináld, te barom! Eltöröd a karomat!! Hagyd abba!Férfihang kontráz, de azt nem érteni. Aztán már a nőt sem, sikít, üvölt, majd elhallgat.Mit kell ilyenkor csinálni? Menjek le járőrözni és fülelni, hátha be…..
treedog 2010.10.11 18:38:48
@Vitéz Kőbányai Világos: a menekülési út meglétéről: bár hajlamosak az emberek illúziókba ringatni magukat, de lényegesen kevesebb férfi kezdeményez válást, mint nő, ebben a hölgyek az "erősebb nem"

ezt a magyar jogrendnek az a devianciája is elősegíti, hogy szinte automatikusan az anyához kerül a gyermek, és a kizárólagos lakhatási jog is, ami - a gyermek és az asszonytartást hozzávéve - könnyen hajléktalant varázsol egy amúgy elfogadható egzisztenciájú emberből.
treedog 2010.10.11 18:38:48
@Advanced Flight: bocs, de a hozzászólásaid nem csak stílustalanok, de tartalmatlanok is, ezért mellőzném a válaszadás lehetőségét. köszi, hogy megérted.
„Fiúk, miért hiszitek azt, hogy a lányoknak annál jobban bejöttök, minél részegebbek vagytok? Ez tévhit…” - A stoppolás nem magányos lányok műfaja, pláne ha alkalmi sofőrünk utána üldözni kezd. Pedig a lány először szándékosan félrevezető helyet ad meg…..
Pilu Kommandósok VS kismamák 2010.10.06 08:10:00
 Súlyos kor-, és kórkép ez. Gyalázat. Olvasat #1: Kommandósok mennek egy - ránézésre - negyvenkilós nőért. Nem lőtt, nem rabolt, nem robbantott, és még csak meg sem zsarolt senkit, missziójának tekinti az otthonszülést. A jelek szerint társadalmunk, államunk torkán…..
treedog 2010.10.07 12:30:08
@dzsaszper: Azért az némi elfogultságra utal, hogy a nyilvánvaló bába-lobbi alapján kérdőjelezed meg a feltételezett létezésű "szülész-nőgyógyász lobbi" megállapításait.

A legjobb esetben is egy-egy, CSAKHOGY a bábalobbi megállapításai a félhomályos találgatások (a varangytea) körében mozog, míg a "szülész-nőgyógyász lobbi" érveit kb az összes releváns statisztika alátámasztja. (na azok persze nem, amiket a bábalobbi hamisított ofkóz - ilyen statisztika Gerébé, aki a problémás eseteket elvállalja, de gond esetén bevágja a kórházba, és az ő statja jó lesz, a kórházé meg rossz, ez egy vicc, de tényleg.)
treedog 2010.10.07 13:12:13
@felucca:
A "kis matematikához": mivel a kórház-otthonszülés összehasonlítást használja érvként Geréb, ezért bizony nagyon is számít, hogy kezeli a komplikációkat. A sajátjába csak az számít bele, amikor az ő szülőszobájában hal meg a baba vagy a mama, ezért ha a komplikáció fellépése nem annyira gyors, hogy a telefonját fel tudja venni, akkor az ő szemszögéből nincs probléma, mossa kezeit - végülis kórházban történt a baj. (Ilyen a komplikációk legalább 95%-a szerintem, tehát Geréb statisztikáját egy legalább húszszoros szorzóval lehet rontani nagyjából)

Szerinted a kórházak milyen jó statisztikát tudnának csinálni, ha a probléma fellépésekor kitolnák a szülő nő hordágyát az ajtón?

Ugyan már, legyünk ennél komolyabbak.
Mint korábban jeleztük, szeptember 28-án a Szent-Györgyi Albert Szakkollégium rendezésében vitaest zajlott le a homeopátiáról. A vitaestnek négy meghívott előadója volt: a homeopátia oldalán Dr. Katona Edit és Dr. Mátray Árpád állt, ellene pedig Dr. Lakos András és Dr. Görög Sándor föglalt állást.…..
treedog 2010.10.01 12:39:53
@félértelmiségi:
"A másik eset a 9 éves macskánké, aki felvette azt a jó szokást, hogy mindenhova odapisilt. A sztorit hallva egy ismerős álltatorvos említette, hogy van vmi homeo szer, amit szoktak erre adni, nem tudja, de utánanéz. Meg is mondta, mit és mennyit, és adtuk is a macskának (persze jó dolog naponta ledobni a torkán, de még mindig kevésbé gáz, mint a macskapisis ágy), és két hét után abbahagyta. A macska aztán egy évre rá elpusztult, de nem hiszem, hogy van összefüggés a kettő között."

Nyehehehe
Bár még csak most kezdődött a félév, azért jó, ha már most figyeltek az intő jelekre, nehogy aztán a vizsgaidőszakban a szakítás miatt ne tudjatok tanulni! Titeket mivel oltottak az egyetemen? Sziasztok! Mostanában rákaptam a blog olvasására, és úgy döntöttem, megírom…..
treedog 2010.09.27 13:13:18