Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sánta Jómadár

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ciudad Juarez csúnya, zsúfolt város Mexikóban, az amerikai határ mentén. Poros útjain hatalmas, dzsip-szerű rendőrautók járőröznek, a nyílt platón géppisztolyos rendőrök vigyázzák a rendet. Vagy vigyáznák. Úgy érzik ugyanis, hiába kockáztatják az életüket - az idén nem…..
w Iszappapolás 2010.10.11 05:20:00
Az árvizet ismerjük, akár fel is lehetne rá készülni, például nem kéne ártérre építkezni. Kolontár és Devecser olyasmit kapott a nyakába, amire nincs recept. Előrejelzés sincs, az ipari katasztrófák ilyenek, valahol valaki félrenyom egy gombot, vagy valakik egymás után…..
Sánta Jómadár 2010.10.11 15:45:05
Ehh! A MAL egy vállalkozás, és mint ilyennek vannak kötelezettségei, vannak a szabályos működésének feltételei. Ha ezeket betartja , akkor működjön, ha nem , akkor meg utolsó lehetőségként igen is Állam apánk rúgja csak seggbe. Majd lesz, olyan, aki szabályosan tud termelni.
De így? Egyenlőre nem lehet tudni hogy szabálytalan volna-e a MAL működése, csak leállították, oszt jólvan.
Másrészt az a helyzet, hogy az ipar már csak ilyen kockázatos móka. És bizony ez a kockázat sok sok felelősséggel is jár, akkor is, ha a gátszakadást az eső okozta, és akkor is, ha földrengés, és akkor is ha netán a MAL gátszivárgás kockázatelemzési külső szakértője baxta el. Nagyon remélem, hogy a falu összes ingatlanát a gátszakadás előtti értéken felvásárolja a MAL Kolontáron. És a kártérítési eljárásban is helytáll akkor is, ha az többe kerül neki , mint a cég összes vagyona. Attól félek, hogy inkább "megtalálják" a felelőst, jól meghurcolják, mutogatnak rá még vagy 2 hónapig, aztán a kolontáriaknak meg megmondják, hogy tessék a "felelősnél" reklamálni, ha valami nem tetszik. Sajnos nagyon sokan úgy fogják fel ezt a katasztrófát, mint az árvizet, ám ez nagyon rossz felfogás, mert itt akkor is van felelős, ha ezt valakik nagyon nem szeretnék firtatni, ez a felelős maga a MAL. Neki komoly haszna van abból, hogy működik, hogy ilyen technológiát választott, hogy megengedték neki , hogy oda építhesse a veszélyeshulladék tárolóit (érdekes volna látni annak a lakossági fórumnak a jegyzőkönyvét, ahol az érdekelt szakemberek elmondták, hogy "nem lehetséges semmilyen probléma, jó lesz").
Tóth Imre Sarkad fideszes polgármestere. Kicsit korábban kisgazda volt. Azelőtt meg... Hallgassátok meg a szövegét a "voorkeheilme" találta archív felvételeken az 1986-os május elsején: P.S. Természetesen alig zavar minket, hogy egy kommunistából egy kommunistázó párt…..
Vége a választás első fordulójának, rengeteg dolog történt: végignézhettünk egy döbbenetes választási bizottsági szerencsétlenkedést, ránk ömlöttek az adatok, és nem mellékesen ez a blog bevonult a magyar televíziózásba… A következő napokban még sok lehetőség…..
Sánta Jómadár 2010.04.12 13:05:00
@Prof. William: Nagyon egyet tudok érteni veled, és felmerül bennem az a gondolat is, hogy mi lesz akkor, ha a Fidesz egy szűk 2/3-os többséggel, esetleg 2/3- os többség nélkül akar törvényeket módosítani, mindenképpen maga alá kell hogy törje valamelyik kisebb pártot. Amelyik törik az csakhamar az SZDSZ, a FKgP, az MDF sorsára jut. Sajnos a politika a háttérmegállapodásaiban a szépenhangzó igéreteknek könnyű bedőlni. Ennek most leginkább az LMP lesz kitéve.
Közeledik az urnazárás ideje, egyre közelebb vagyunk a bizonyossághoz. Foglaljuk hát össze, hogy milyen kérdésekre kaphatunk ma este választ.1. Mekkora volt a választási részvétel, a korábbiakkal összehasonlítva ez magasnak vagy inkább alacsonynak számít?2. Voltak-e meglepő…..
Burzsuj Így utazik Madonna 2010.04.04 12:56:00
Elcsigázott, verejtékező hordárok cipelték Madonna csomagját a londoni Heathrow reptéren tegnap. Nem csoda, hiszen az 51 éves énekesnő és két örökbefogadott gyereke nem mindennapi pakkal érkezett meg New Yorkból. A 25 darabos poggyászt két kocsira tudták csak feltornyozni, és…..
Cinóber levele félig közlekedéssel, félig közbiztonsággal foglalkozik, de mindenképpen érdekes kérdést boncolgat. Élete párját nemrég megbüntették, de nem is ez verte ki nála a biztosítékot, hanem az, hogy úton-útfélen azt hallani, hogy kevés a rendőr, bírságolni mégis…..
Sánta Jómadár 2010.02.21 22:32:58
@Kisrendor: Igazán örülök, ha rendőrök hozzászólnak itt. Sajnos az indulatok sokszor személyeskedővé válnak, és elfordulnak a rendszer problémáitól, ami érthető, mert (többek között) a rendőrség is egy olyan rendszer amiről túl sok információja nincs az egyszeri honpolgárnak. Már önmagában ez az információhiány a "rendszer" problémája.
Kétségtelen, hogy a rendőrök közt is van oda nem illő ember, ám ezt el tudom mondani szinte minden foglalkozásról a bolti eladótól, az egyetemi tanárig. A probléma az, hogy ha a rendőrrel van valami konfliktusom, azzal nagyon nehéz valamit is kezdeni, mert hát már nem fordulhatok rendőrhöz..., legfeljebb ilyen blogokon jól kipanaszkodhatom magam, és akkor én is trágár nethuszárként tündökölhetek.
Mindez villamossínen, jogsi nélkül. Trixilw szilveszterkor volt tanúja az eseménysornak, ezt foglalta össze nektek, meg a rendőrségi eljárást. Igen, volt vér is. Sokat gondolkoztam, hogy megírjam-e neked (a blognak) ezt a szösszenetet, mert végül is csak egyszerű gázolásos…..
Nógrád 3. OEVK - Szécsény: Sebestyén György Ötvenegy éves vagyok, a rendszerváltást már felnőtt fejjel éltem át. Szabadságot, felelősségteljes politizálást és ésszerű, igazságos gazdasági rendszert vártam a változásoktól. Arra számítottam, hogy a parlamenti demokrácia…..