Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Káposztakukac

0 bejegyzést írt és 2420 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Értesüléseink szerint mégsem veszi át a vári BKV vonalakat az Orangeways. A tragikomikus történetnek úgy tűnik még nincs vége, de hamarosan mégis pont kerülhet a hat éve húzódó események végére. A főváros immár hat éve képtelen lecserélni a turisztikailag kiemelt…..
Káposztakukac 2015.03.02 01:28:58
@kristoof: ha lehet egy tippem: óvatosan azzal, hogy kit oktatsz ki a kbt.-ről. a 30 napos határidő esetleges túllépésére a törvény nem állapít meg jogkövetkezményt. a gyakorlatban sokszor van egy kis csúszás. a jogalkalmazók körében is inkább az a vélemény az elterjedt, hogy egy ilyen szabályszegés nem jár az eljárás érvénytelenségével.
A Windows Phone platform nagyjából 2013 év végéig töretlen fejlődésen ment át. Az év azonos szakaszait figyelve jelentős, akár 100%-os növekedés is megfigyelhető volt. 2014-ben ennél jóval kevésbé rózsás a helyzet. Az eladási számok ugyan továbbra sem csökkennek, ám…..
  Zacher Gábor szerint 50-100 milliárdba is kerülhet a kormánynak a kötelező éves drogteszt. Ekkora összeget sokkal értelmesebb, az Unió által támogatott, egészségügyi projektre is fel lehetne használni, olyanra, amiből akár a hazai ipar is kivehetné a…..
Káposztakukac 2014.12.09 21:30:13
@BPO654: ....ami a költségvetésben aprópénz. a nyugdíjt elköltenék, lenne adóbevétel belőle, stb.
A milliárdos nagyvállalkozó érdekeltségi körébe tartozó VT-Arriva, összesen 214 autóbuszt állít forgalomba Dél-Pest térségében. Szélesnek azonban van saját buszgyára, de most, immár harmadszor, is német gyártóktól vásárol. A BKK vállalkozójaként, a Széles Gábor…..
Káposztakukac 2014.11.22 22:11:23
@padisah: és a kravtex miből gyárt le 200 vadonat új buszt? vagy a melósok, beszállítók majd szépen kivárják, hogy a bkk kifizeti részletekben?...? édes istenem...
Mindenki szereti a játékokat. A jó játékokat meg pláne. Az ezredforduló környékén hatalmas változások jelentek meg a konzolos, illetve PC-s játékiparban, főként a kinézet és a játékmenet terén. A grafika mondhatni csúcs volt, a számítógépekbe már komoly alkatrészek kellettek, hiszen nem lehetett…..
Futurista Hódolat Katalóniának 2014.10.30 21:04:02
Az igazán okos várost nem könnyű felismerni, mert sajnos nincs a homlokára írva, hogy ott lakik az innováció. Úgy általában, első ránézésre nincs benne semmi különös, talán egy kicsit még hülyének is tűnik. Pont, mint Barcelona. A katalán székhely a különböző szakmai…..
A kérdés költőinek tűnhet, de a BME Nagyfesz-tanszék szakértői szerint korántsem annyira egyértelmű a válasz. Nekünk bajunk biztosan nem lesz, de - minden óvintézkedés és biztosítás ellenére - egyáltalán nem biztos, hogy egy mai, modern autónak sem. Vagy mégsem? Önökbe…..
Káposztakukac 2014.10.24 14:58:28
@Rónarider: mivel a fizika szabályai örökérvényűek, erősen kétlem, hogy az a kombájn vagy traktor tényleg a villám miatt gyulladtak ki.
Movie Tank Harag (2014) 2014.10.23 00:01:00
Nem volt olyan régen. Hét évtizeddel ezelőtt. Európa úszott a vérben. A világ úszott a vérben. Mindenfelé halál, keserves sikolyok, utolsó leheletek töltötték be a teret. Emberek, katonák kúsztak a mocsokban, harcoltak az ellenség ellen. Harcoltak a különböző lobogók alatt,…..
Elképesztően drága, ráadásul nem túl szerencsés belső kialakítása miatt, Budapesten nem igazán használható, de legalább az Európai Unió fizeti a BKK elektromos midibusz tenderén nyertes Siemens-Rampini buszokat. Egyelőre azonban a kormány még nem bólintott rá a…..
Káposztakukac 2014.10.09 21:14:18
@sztenke: a fikázás rendben van...ha jogos. de itt sajnos nem volt az.
Omnibusz Buda ismét elesett? 2014.08.30 15:43:33
A BKK, pontosan 473 évvel azután,hogy a törökök elfoglalták Budát, augusztus 29-én kihirdette a 40 darabos dízel miditender végeredményét. Ahogy 1541-ben úgy most is a törökök nyertek a Budai várért zajló küzdelemben. Ötévnyi szerencsétlenkedés után végre pont kerülhet…..
Káposztakukac 2014.08.31 13:45:41
@aprosolyom: az összeszerelést végző magyar munkavállalók hozzáadott értéke, sajnálom, hogy ezt kell írjam, de nem túl jelentős. A közel 50%-os költségtöbbletet semmilyen metodikával nem lehet szerintem a Molitus javára figyelembe venni.
Káposztakukac 2014.08.31 21:57:13
@aprosolyom: Amúgy azokról a nyugati társadalmakról beszélsz, akik teleszórják K-európát meg Ázsiát gyárüzemekkel? Nyilván Kecskeméten is azért van a gyár, hogy otthon tartsák a pénzt... :)
Káposztakukac 2014.09.01 23:42:05
@Takarító nő-ő-ő: ha ez a cég az elmúlt 5 évben nem tudott a piacon boldogulni (5-6 eladott darab ennyi idő alatt semmi), akkor nincs mit sajnálni. credo hány európai tenderen indult el? nem hányan nyert, csak hányan indult?
Pénzkérdés Kikukázott Brokernet 2013.06.05 09:34:55
Június 1-től QUANTIS néven folytatja tovább tevékenységét a Brokernet. A névváltás érdekessége, hogy a Brokernet Csoport felveszi egyik cégének, a már 2010-ben 100 milliárd forintnál nagyobb vagyont kezelő QUANTIS alapkezelőnek a nevét. Mi vehet rá egy vállalatot arra, hogy…..
Káposztakukac 2013.06.05 23:27:40
@Dörnyei József: attól, hogy nevet változtatnak, a cég nem indul újra.
Tisztelt MTB!    Idén az egyik budapesti "magyar üzletláncban" kezdtem el dolgozni. Nagyon örültem a lehetőségnek, szimpatikus volt a hely. Először abban állapodtunk meg, hogy 3 hét "próbaidő" után lesz szerződés és bejelentés. Másfél hét után mondták, hogy hozzam…..
Brooke Shields New York egyik legdivatosabb negyedében, a Hamptonsban talált magának új otthont. Nem is akármilyet, hiszen az 1920-as években épült ház minden igényt kielégít – és még jól is néz ki. A hat háló-, valamint hat teljes és két fél fürdőszobás ház a New…..
Adásunkat megszakítjuk, csapataink harcban állnak! A HírTv jól visszavágott a német közszolgálati csatorna gyerekhíradójának! Hogy az is értse, miről van szó, aki már annyira besonkázott, hogy már tormásat böffent csak aktuálpolitika helyett, annak foglaljuk össze azért az…..
Káposztakukac 2013.03.30 21:06:49
@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠: sőt. magyarországon is... csak nálunk még egy vöröscsillag használata is tiltott :)

bezzeg a hülye németek ezt sem értik, elvégre ők nem szenvedtek soha a vörösök rezsimétől, és náluk nem is volt soha kőkemény komcsi diktatúra a magyarnál ezerszer profibb erőszakszervezettel...vagy mégis?
Mit tegyen az ember, ha dúsgazdag moszkvai, ám a borzalmas dugók miatt kénytelen sokszor a többi, hétköznapi ember között vesztegelni? Vagy helikopterrel jár (mint a miniszterelnök), vagy kreatív módszerekhez nyúl. Pláne, ha ehhez segítséget is kap... A közlekedési dugó…..
Káposztakukac 2013.03.24 19:50:44
@Dixi.: hát nem tudom... ahhoz, hogy fent is maradjon a sárga rendszám, azért elég sokat kell évente tejelni.
Kőbájker kollégánk, a Robogó blog gazdája Debrecenbe indult az ítéletidőben, és semmi oka nem volt az aggodalomra, hiszen az autópálya-kezelő honlapja az M3-ason nem jelzett problémát. Ilyen lenne a tökéletes állapotú autópálya? Tegnap az M3 tökéletes állapotban volt.…..
Káposztakukac 2013.03.16 10:54:21
@Nancsi: mutass egy olyan magyar autópályát, ahol az úttest alacsonyabb a szántónál. segítek: a bevágások nem számítanak, ok?
Belsőség Türhők a busz előtt 2013.02.17 14:05:42
A könyökén jönnek ki az orosz, meg kínai belsőkamerás videók? Azt hiszi, hogy mi már bunkókból sem tudjuk a nemzetközi átlagot hozni? Egy budapesti buszsofőr helyrebillenti a nemzeti büszkeségünket: mi is tudunk legalább olyan ökröket mutatni, mint a keleti…..
A TASZ négyrészes cikksorozatban mutatja be, hogy az új Polgári törvénykönyvben milyen emberi jogi problémák vannak. Korábbi írásainkban a családi jog alapjog-sértő vonatkozásait, a gondnoksági rendszer elmaradt reformját, és a közpénzek ellenőrizhetőségét taglaltuk. Ebben a…..
Káposztakukac 2013.02.16 01:22:28
@Vinnie Jones: mégis hol büntetendő? konkrét példát várnék. (megsúgom: nem fogsz tudni mondani)
A mai nap sokak számára bizonyára szomorú, de egyben megannyi boldog percet fog feleleveníteni. Éppen ma egy éve, hogy a MALÉV 66 év után befejezte működését. Még magam is elérzékenyülök, ha arra a történetre gondolok, amikor az utolsó géppel felszállt a kapitány, Leposa…..
Káposztakukac 2013.02.03 16:53:26
@West Virginia: jah, mert ezeknek a köröknek az érdekében állt a fejőstehenet levágni, mi? még véletlenül sem lehet elfogadni, hogy a cég egyszerűen életképtelen volt? ez nem egyes emberek hibája, hanem a körülményeké. viszont a csődnek kb. 10 évvel hamarabb be kellett volna következnie.
Hurrá, megjelentek a vagyonnyilatkozatok, végre a bulvármédia is magáénak érezheti az országgyűlést, lehet tapicskolni a vérkönnygeciben, hogy a Pintér még mindig Wartburggal jár, a Viktornak meg nincs autója, fú, ezeknek is mennyi adóssága van. A nép megdöbbenhet, hogy vannak…..
Az összeomlás küszöbére ért Detroit, amely egykoron az Egyesült Államok ötödik legnépesebb városa volt, de ahonnan az elmúlt 20 évben minden harmadik ember elmenekült. Megrázó képeken mutatjuk meg a haláltusát. Vörös festékkel összemázolt, tönkretett ház, betört…..
A multikkal kapcsolatos népi ellenérzések különösen erősek, illetve a kritikátlanság -- etatista liberális oldalon -- különösen szembetűnő olyan tőkeszegény (tőkeimportőr) országokban, amelyek egyúttal alacsony hozzáadott értéket is képviselnek a multinacionális ellátási…..
Káposztakukac 2012.12.30 18:14:50
@Anti Anyag: Mert a PDA-dat a magyar cég gyártotta és a garanciális ügyintézést is ők végezték, és nem a gyártó, ugye?
Idén volt éppen tíz éve, hogy Kövér László arra buzdította a fideszes sikerpropagandában kétkedőket, hogy járjanak elöl jó példával, menjenek le a pincébe és akasszák fel magukat. "És ha ők már mind végeztek, akkor mi meg mégiscsak gondolkodjunk el azon, hátha nélkülük…..
Káposztakukac 2012.12.30 18:08:17
@reszeg tengeresz: nem unod még? kit érdekel feri? eltűnt a süllyesztőben, ahogy a fideszoid bandának is kellene.
Az Európai Bizottság még pénteken csempészte a nagy európai karácsonyfa alá a kormányzati támogatásokkal kapcsolatos jelentését "2012 State Aid Scoreboard" címmel. Egyelőre csak angolul, németül, és franciául elérhető, de 2013 elejére igérik többek között a magyar nyelvű…..
Az internet világa nem kegyelmez. Ezt ezúttal a brazil modell, Nana Gouvea tapasztalhatta meg, aki volt olyan egyszerű, hogy New York hurrikán által megrongált részein fotózkodik egy jót. Pillanatok alatt mém lett belőle. Ha azt mondjuk, hogy Nana Gouveát aligha empatikus…..
Káposztakukac 2012.11.03 22:41:33