Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zoé

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szokj le a bagóról, dugdosd a vécépapírt, ne ülj le senki ágyára, mert pofán vernek. Ha nem vigyázol, már az első nap lelopják rólad a ruhát. Mr. Phe megfontolandó jótanácsai első bűntényes börtönbe vonulóknak: Szinte semmit ne vigyél magaddal, aminek a legkisebb értéke…..
Zoé 2006.08.24 16:00:24
Karcsi, a szökésben lévő benzinkutas egy régi rendőri trükkről mesél. Megéri-e beismerő vallomást tenni ártatlanul, az előzetesből való szabadulás reményében? A jelek szerint nem igazán.  Tisztelt Zugügyvéd,Egy benzinkutat üzemeltettem még a kilencvenes években.…..
Nehéz elhinni, de bármikor körözött bűnözök lehetünk úgy is, hogy fogalmunk sincs róla. Elég egy hamis vád és egy lakcímváltozás, egy figyelmetlen nyomozó, ha a gépezet beindul, pillanatokon belül megtapasztalhatjuk tényleg hűvös-e egy rendőrségi fogda.   Az…..
Zoé 2006.08.10 16:59:49
Cégünk rövid, annál elkeserítőbb története tőmondatokban:
Hipermarketekbe beszállító, külföldi tulajdonossal rendelkező kis cég, hatalmas bevételellel.
2005 utolsó negyedéve: egy versenytársunk megirigyelvén pozíciónkat és az ezzel járó bevételeket gondolt egyet és feljelentést tett ellenünk miszerint az általunk beszállított termék hamis. Illetve a rajta található zárjegy.
2005 november: szép őszi nap de. 11 óra körül vígan dolgozgatunk, majd hirtelen 6 db rendőr bevágódik az irodánkba és leordítják a hajunkat,hogy telefonokat elő, számítógép kikapcs, kezeket az asztalra. Este 11-re érkeztünk el oda (addig étlen-szomjan, WC nuku, moccanni nem szabadott), hogy tájékoztattak, hogy hamis a zárjegy, mindent lefoglalnak, bennünket kihallgatnak még ott. Kihallgatás általános kérdésekből állt anyja neve, mi a pozíció a cégen belül stb. Majd főnök rendőrautóba be, többi dolgozó menjen haza ahogy tud. Addigra az otthoniak azt hitték, hogy terrortámadás áldozatai lettünk, de minimum elraboltak bennünket, mert a rendőrség, amikor édesanyámék kétségbeesve jelentették be, hogy nem mentem haza aznap, közölték, hogy lehet, hogy elraboltak, megvan az esélye, hogy már az országban sem vagyok....no comment.
Ez után a nap után hosszas hallgatás következett, irodánk ajtaja rendőrség által leplombálva, főnököt bent tartották, elvileg 72 órára.
Pár nappal később megtudtuk nagy nehezen, hogy főnök már előzetes letartóztatásba is került, átszállították a Gyorskocsiba, az árunkat a rendőrség lefoglalja, egyesével leltárba veszi (kb. 1 millió (!) db termékről beszélünk) majd raktárunkból elviszi.
A zárjegyekről 2 szakvélemény született ugyanattól a szervezettől. Első szakvélemény: zárjegy igazi, második szakvélemény: zárjegyek többsége hamis.
Közben közeledett a karácsony, szerződésünk szerint a karácsonyi akciót teljesíteni kell a hipermarketek felé, amennyiben nem, úgy 100% kötbért kell fizetnünk. Eközben az eddig kiszállított árukat az adot hipermarketekből, egyéb partnereinktől a rendőrség lefolalta, azokat kereskedelmi értékesítésből kivonta, ergo ügyfeleink bizalma bennünk megrendült, mindannyian tőlünk akarták visszakapni az áruért kifizetett pénzt.
Végül a főnököt 5 hónap előzetes után egyszercsak kiengedték, a karácsonyi akción kb. 100 milliót buktunk, az árunk jelentős része a raktárból eltűnt, az összes partnerünk megszüntette velünk a kapcsolatot, az 5 hónapi kényszerszabadságról nem is beszélve...

Ha nincs a cégnek megtakarított tőkéje illetve a főnökömnek saját pénze, akkor a céget akár be is zárhattuk volna..most az egészet újraépítjük, és magyarázkodunk a partnereknek, hogy bocsesz, mi semmiről nem tehettünk..zárójelben: a lefoglalt áruk azóta is lakat alatt vannak, azt, hogy valaha visszakapjuk-e őket, nem tudni....