Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Shajamer

0 bejegyzést írt és 31 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Van olyan, hogy az ember sok ezer karaktert ír össze egy adott kérdésről. Kínlódik, keres, kutat, másokba és magába igyekszik nézni  - aztán kiderül, hogy valahol, valaki már rég tökéletesen pontos választ adott rá. Páldául Faludy György, aki hat évtizeddel ezelőtt sebészi…..
A sok képes múlt hét után visszatérünk a „klasszikusokhoz”, ma rögtön egy németországi poszttal indítunk. Tonyika lassan három éve él ott családjával, lassan már az összes közoktatási formát kipróbálták, kipróbálják a bölcsitől (ami valójában a magyar értelemben…..
Shajamer 2015.03.23 10:42:13
@NIKI LAURA: már ne haragudj, de biztos vagyok benne, hogy pl Németország és Magyarország esetében nem lehet duplán felvenni a családi támogatásokat. amúgy meg aki dióta az ne itt pattogjon, hanem a diótörőben,...
Korábban elég markánsan az ukrán területi egység mellett foglaltam állást és bár adtam hangot bizonytalanságomnak a kissé érdekesen megalakult ukrán kormány tisztánlátásával kapcsolatban, eddig szándékosan kerültem az állásfoglalást, mivel továbbra sem tartom magam…..
Jönnek és elmennek. Fiatalok, akik már nem itt élnek, nem itt dolgoznak. Hazalátogatnak, esznek túrórudit, napérlelte barackot, édes dinnyét. Megnézik a Balatont, sétálnak egyet Budapesten, élvezik a melengető napsütést, majd felszállnak a repülőre és néhány órán belül…..
Shajamer 2014.08.07 00:55:56
@Valakiateleprol: Szerintem kár volt kijönnöd a telepről, jó ott Neked.
Kis híján belehalt az emberiség első űrsétájába. Aztán kis híján meghalt az űrhajón. Végül kis híján megfagyott, amikor földetérés után társával együtt két éjszakát -30 fokban kellett eltöltenie a farkasok között, mire megtalálták őket. Ebben a posztban most…..
 Varga Zoltán pályafutása Milos Forman világhírű filmjét jutattja eszembe, olyan örök emberi témákat, mint a tehetség féltékenységgel, irigységggel történő örökös együtt létezését. A film egyik zsenialitása abban áll, hogy bizonyos mértékben jobban szimpatizálunk…..
Vasárnap elnököt választ Ukrajna. A magyar lapok nem igazán mentek bele a részletekbe, inkább a miliőt, Kelet-Ukrajnát, a következményeket elemezték, de a választhatók bemutatása valamiért lemaradt a cikkekből. Az egyik hetilap még neveket sem említett, de a magyar sajtónak nem…..
Shajamer 2014.05.25 09:59:44
@YA0123: Köszönöm a linkedet. De, a "Kyiv International Institute of Sociology" minden, csak nem tárgyilagos, ebben a helyzetben. Ez persze, nem zárja ki, hogy az általam kifogásolt mondat fedi a valóságot. Csak azt furcsállom, hogy ez a poszt megingathatatlan tényként hivatkozik rá.
A Papp László Tamás cikkére reflektáló, Mi lesz veled, fiatal középosztály? című cikkünk sok visszajelzést, nagy visszhangot kapott az elmúlt napokban. Személyes, szubjektív hangvételű leveleket is kaptunk olyan olvasóinktól, akik valamennyire magukra ismertek a cikk…..
Shajamer 2014.05.08 02:02:05
@pocaklakó minimanó:
Tudod, kis hazánkban jártam egyetemre, amit saját hibámból nem fejeztem be, megismertem a politika világát- dolgoztam benne, tanácsadóként, pártnál, kormánynál, tanácsadó cégnél, de megutáltam, no nem azért, mert a politika mocskos dolog, más miatt, de ez egy külön posztot megérne. Ahogy kiléptem ebből a világból, "új életet" kellett kezdenem, szakács lettem, mert mindenem a főzés. Kemény évek után kerültem Németországba, ahol szintén keményen kellett helytállni, de sikerült. Igaz, szakmunkásbérem van, de teljes időben foglalkoztatnak, mindent fizetnek utánam, évi 25 nap fizetett szabadságom van, kapok szabadságpénzt, karácsonyi pénzt (kvázi 13.-ik havi), a nettóm forintra átszámolva majd félmillió, havonta. Szeretek itt élni, dolgozni, mert megbecsült szakember vagyok, nem úgy, mint a hazámban, ahol a többi kétkezi munkással csak utolsó rabszolgák lehettünk, mindenfajta megbecsülés, tisztelet és legfőképp méltányos bérezés nélkül.
Shajamer 2014.05.12 12:26:13
@pocaklakó minimanó:

Kívánom, hogy egyszer - ne, nem egyszer, sokáig érezd meg - milyen az, amikor 16-18 órát kell dolgoznod havi 150 ezerért. Egyébként, vagy csak simán bunkó vagy, vagy pedig azt a mentalitást képviseled, amely sajnos odahaza győzedelmeskedett, miszerint, mindenki annyit ér, amennyije van. Tipikus dzsentroid figura, aki imád lenézni azokra, akik nem értek el egy magasabb társadalmi status quot, és simán éldegél egy olyan országban boldogan, ahol több millióan messze a létminimum alatt élnek, szarva rájuk, hisz ez így pont jó. De közlöm, csak neked, bunkókám, ja a magyar vendéglátásról pedig véletlenül se írj, közöd nincs a témához. Már persze hogy lenne, a te úri fajtátdnak büdös a munka.
-kb- Afganisztán fordulóponthoz érkezett a jelenlegi elnökválasztásokkal, írja cikkében Brahma Chellaney, a Stratégiai Tanulmányok professzora. A választások tétje, egy demokratikus hatalomváltás, és az ország területi integritásának helyreállítása több mint harminc év…..
Ha a rossz hiteleket újabb fedezetlen pénzekkel mentik ki, azzal hosszú távon csak tetézik a bajt. Egyszer kellene bátornak lenni és elfogadni a csődöt?Az emberi természet valamiért olyan, hogy mindig a kisebb ellenállás felé halad, vagyis azt az utat választja, ahol kevesebb…..
Shajamer 2014.03.26 00:07:55
@inkvisitor: Így van! Erhard Ludwig pénzügyminisztersége idején - 1967-ben - leállt a német "csoda", GDP csökkenés történt. A gazdaság motorjait 5 Millárd márákával indították újra. 2008-ban a bankok mentésére és gazdaságélénkítésre 500 milliárd eurót költött a német kormány, cca. 1000 Milliárd márkát!
Nemrégiben olyan levelet kaptam, amely egy szerintem meglehetősen komoly, és sokakat érintő problémáról szól, és bár kérdésekkel van tele, azt gondoltam, érdemes megosztani, már csak azért is, mert hátha másnak is van ilyen téren tapasztalata, nem csak Lacinak. „Nemrégiben…..
Shajamer 2014.03.22 12:12:16
@Babette_: Miért nem szüntetted meg a hazai lakcímedet?
Akkor erre egy rövid sztori:

Tavalyelőtt, októberben odahaza "nyaraltunk", amikoris kidrerült, hogy feleségemnek méhen kívüli terhessége van. Rohanás kórházba, (SOTE, Klinikák), ott hamar felvették a nejemet, majd egy óra múlva megopárálták. Hál`Istennek a műtét sikerült, bár a bal petevezetőt el kellett távolítani, de lehetett volna sokkal rosszabb is. Másnap a betegfelvételről jön egy hölgyike, hogy akkor az egész egymillió-négyszázezer forintba kerül. Mondom az EU-s kártyát leadtuk, majd a német biztosítónk fizet. Nem, az nem érvényes, közli, és fizessek még ma. Először kétségbeesem, majd kb. egy fél óra múlva megint a hölgyike, hogyha az OEP-től beszerzek egy formanyomtatványt kitöltve, akkor mégiscsak lehetséges, hogy elfogadják a kártyát. Most nem írom le, hogy miként jutottunk a végére, mert nem áll szándékomban untatni, de egy napomba, kiabálásba, hisztériába került, míg eljutottunk oda, hogy a betegfelvétel vezetője jött hozzám, és közölte, hogy jó, mégiscsak érvényes az EU-s biztosítási kártya, de csak LAKCÍMIGAZOLVÁNNYAL: Marhára nem értettem, hogy ez most hogy, de mivel volt, két perc alatt túlestünk az egészen. Ha nem lett volna lakcímigazolványom, ma is futhatnám a köröket, hogy elfogadják az EU-s kártyát.
A génmódosított élelmiszerek káros hatásaival kapcsolatos patkányos kísérletre bizonyára mindenki emlékszik akit egy kicsit is érdekel a téma. A GM-étrenden tartott állatoknál gyakrabban alakultak ki daganatok, ahogyan a máj- és vesekárosodás is nagyobb arányban fordult elő…..
Shajamer 2014.01.27 17:22:44
@Sikamlós Jim DiGriz: Ezt nem is állítottam, hogy életveszélyes lenne. De, mint tudod a margarin reklámok az egészség szimbólumaként tüntetik fel ezt a hidrogénezett növényi olajat. A vaj viszont valóban természetes alapanyag, és talán az emésztése is könnyebb.(leszámítva persze a laktóz-érzékenyeket)
Azt még senki sem tudja, hogy ki robbantotta fel a Béke téri CIB-et, de az esemény ismét ráirányította a figyelmet a devizahitelekre. Mondjuk az elmúlt években ez soha nem került le a napirendről, ahogy az a kérdés sem, hogy vajon kit okolhatunk a probléma kialakulásáért? MTI…..
Shajamer 2014.01.15 17:56:27
A sz@Pensive: A pénzügyi analfabétizmusban igazad van. Pont ez mutatja álláspontod tarthatatlanságát: Drága pénzintézetek úgy árasztották el a tudatlanokat a termékeikkel, mint óvodásokat a cukrosbácsi. Azért az mélyen cinikus álláspont lenne a cukrosbácsitól, ha azt mondaná, az óvodásoknak tudniuk kellett volna, hogy a fogaik tönkremehetnek a sok édességtől.
Új mentőcsomagot állítottak össze a deviza-adósok számára   „Még a vonatkozó jogszabályok alapelveinek sem felelnek meg.” – állította Róna Péter a devizahitelek jogi megítélésével kapcsolatban. A világhírű közgazdász most ennél is továbbment, állítása…..
Shajamer 2013.10.05 12:24:28
@KopaszMercis:
1. Az egy dolog, hogy a devizaalapú hitel, mint termék az első fidesz kormány alatt jelent meg. De, a devizaalapú hitelezés csak 2003-tól futott fel jelentős mértékben, mert addig boldog-boldogtalan az államilag kamattámogatott forinthitelt vette fel. Ennek vetett véget Járai alapkamatemelése, mivel a költségvetésből a kormányzat fizethette a jegybanki alapkamat(12%) és a fix kamat(6%) közti különbséget a bankoknak. Itt lett vége a kamattámogatású hiteleknek, és itt kezdődött el a devizahitelezés aranykora.
2. Azt a balfaszságot, hogy Róna világhírű közgazdász, nem tudom ki találta ki, az is lehet, hogy a blog rosszhiszeműségének köszönhető.
3. Örülök, hogy Édesapád banki igazgató volt, és sikeres ember az USA-ban, ha jól értem. És, hogy időben észrevette, milyen veszélyekkel jár a devizaalapú-hitelezés. Kár, hogy ezen véleményét nem osztotta meg a széles közönséggel, mint Róna Péter, aki le is lett rendesen hülyézve emiatt.
Amikor holnap, augusztus 14-én a palesztin delegáció útnak indul Rámullahból, hogy részt vegyen az izraeliekkel folytatandó (béke?)tárgyalásokon, vélhetően korán, a hajnali órákban teszi mindezt, hogy a katonai ellenőrzőpontok fennakadásai miatt ne késsen sokat a Palesztin…..
Tavaly bejelentették, hogy késleltetik a bankok tőkeelőírásait szigorító Bázel 3 szabályozás bevezetését. Most azt is megmondták miért.   2012 végén még be kellett érnünk a rossz dumával: A közgazdász a német üzleti napilap Handelsblattnak adott interjúban…..
Shajamer 2013.08.14 10:34:57
@Zuckerbrot: Esetleg ha felnyitnád szemecskéinket, talán mi is többet tudnánk a világról. - Azaz meg tudnád indokolni állításodat, az is jó lenne.....
Az IMF szerint a görög válságkezelés sikergyanús.   A Nemzetközi Valutaalap (IMF) szerint Görögország kivételes előrehaladást tett a gazdaság stabilizálásában és jó úton halad, hogy jövőre kilábaljon a recesszióból, noha a privatizációs célok nem teljesültek…..
Shajamer 2013.08.09 17:47:37
A McDonald's és a Visa megkísérelte pénzügyi tanácsadással ellátni alkalmazottait, a gond csak az, hogy a dolgozók számára írt pénzügyi tervből az jött ki, hogy az átlag McDonald's dolgozó épphogy nem hal éhen.A pénzügyi tervek gondosan számba veszik a dolgozók bevételeit…..
Shajamer 2013.08.05 12:53:19
@J.László: Látszik, a büdös életben nem dolgoztál a cégnél. Persze, ez nem baj, csak ne írogass hülyeségeket.
Shajamer 2013.08.05 12:59:29
@Mr. Waszabi: Te se vagy akármi aranyapám....
Tíz éves adatokat előhozni...
Egy újabb csontváz a szekrényben: Dollármilliárdos veszteségek érhetik az olasz költségvetést azért, mert esedékessé válik olyan származékos ügyletek törlesztése, amelyeket még az eurócsatlakozás előtt, a büdzsé kozmetikázása érdekében kötöttek. Egyes elemzők…..
Shajamer 2013.06.27 18:39:36
@Melampo: Inkább nézdd a mainstream médiát....
A minapi médiaszenzáció szerint Németország, illetve az észak-európai centrum vezetése alatt hamarosan megszülethet az Európai Egyesült Államok. E sorsdöntő hetekben talán nem lesz teljesen érdektelen, ha megfelelek azokra a kritikákra, melyeket a közelmúltban kaptam, s amelyek…..
anonim [szexfüggők] Havana Club 2011.06.14 20:16:00
 A színpadon pompába öltözött kreol bőrű nők hada csillogott. Csak így tudom lefesteni, a csodálat lassan túl csordul bennem, és leginkább nem a kinézetük okozza ezt. Hosszú ideje ez volt az első kubai estem, a munka poros tömege megfullasztott az irodámban. Ma este újjá…..
Shajamer 2011.06.14 20:28:22
Könyv, könyvtár, könyvkiadó, szerkesztő, lektor, nyomda, ezek komoly dolgok. Könyvbemutató, dedikálás, könyvfesztivál, olyan hivatalos, legitim, felkent, privilegizált ügyek. Ha már valakinek megjelent egy könyve, az valaki. Vagy már az ötödik vár a kiadásra! Katalógus,…..
Sage meggyógyul 29 2010.01.08 14:35:00
Ha lesz megint kicsit több erőm, akkor írok többet majdan.    ..