Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mateutja

137 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
BringaBuzi™ Deepspace in da house 2021.07.22 12:20:05
Már egy ideje motoszkált bennem, hogy be kéne szerezni egy deepspace vázat, beledobni a cube eredeti kerékszettjét, rápakolni a montiról az On One bullmoose kormányt és tádááám, kész is egy igazi mindenes "világbólkimenős" canga.  Nem mellesleg így elmondhatnám, hogy a "modernkori" Csepel, összes…..
mateutja 2022.03.09 18:10:28
A www.gyongybike.hu/ linkje hibás. A blog ígéretes, most találtam. Hajrá.
Máté útja EZ NEM AZ A BLOG 2019.12.15 15:03:12
A tudatosnap.blog.hu névutódját keresem. Ez egy folyamat, aminek az eredményeként láthatod a régi bejegyzéseket itt. A végleges formáról értesíteni foglak titeket...
Tudatos Nap Új év, új név? 2019.12.01 10:44:04
Kedves Olvasók! Segítségeteket kérem a blog újrakeresztelésében! Mi legyen a tudatosnap új neve? Sokszor segíettem egy-egy brand világra jöttében, amik hol sikeresek lettek, hol kevésbé. De a saját dolgaimnak valahogy mindig túl ego-centrikus neveket találok. Talán ha nem én találom ki, hanem külső…..
Máté útja Új év, új név? 2019.12.01 10:44:04
Kedves Olvasók! Segítségeteket kérem a blog újrakeresztelésében! Mi legyen a tudatosnap új neve? Sokszor segíettem egy-egy brand világra jöttében, amik hol sikeresek lettek, hol kevésbé. De a saját dolgaimnak valahogy mindig túl ego-centrikus neveket találok. Talán ha nem én találom ki, hanem külső…..
Tudatos Nap Sose indulj egyedül 2019.11.02 19:05:18
Visszatértem. Gyereksereg vesz körbe, csivitelnek, társasjátékoznak és a másik sarokba elektromos gitárral jammelnek. Néhány perc szabaidőm van, hogy megkezdjem ezt a visszatekintést. Másodszor indultam neki, 2017 után idén 2019 nyarán újra megjártam az utam, az El Camino Frances vonalán. Sok sok…..
Alább igyekszem hasznos linkeket gyűjteni azoknak, akik zarándokútra indulnak. Különös tekintettel a Szent Jakab útra való felkészülésre. Magam is igyekszem megfogalmazni a saját Camino-s ismereteimet, de vannak olyan portálok ahol a témával még részletesebben fogalalkoznak, mint ahogy eddig én…..
A kép Tihanyban készült. A kilátó előtt tábla jelzi a lehetésges irányokat. A sárga kagyló itt is jelen van. Jelöli az egész európán végighúzódó zarándokutat. Újabb nagy útra indulok. Mi az amit magammal viszek a gondolataimban, és mi lapul majd a zsákban? Járjunk utána együtt. (Mostanában…..
Tudatos Nap Kálacsakra 2018.02.16 13:48:54
A kép bal oldalán lévő matricát Dávid barátomtól kaptam, évekkel ezelőtt. A kép a kálacsakra szimbólumrendszer "namcsú" formáját ábrázolja. (A jobb oldali mandala pedig a kálacsakra két-dimenziós kozmosz-térképe). A namcsú egészen a mai napig felragasztás nélkül állt az asztalomon, kitüntetett…..
Tudatos Nap Út a vadonba 2017.12.20 13:53:31
Gyönyörű az úttalan rengeteg,ujjong lelkem a parton egyedül;egy társaság van, hol nem szenvedek:a mély tenger, hol az ár hegedül.Embert meg nem vetek,de a természethez vagyok hű. / Lord Byron / Út a vadonba című film kezdődik ezzel az idézettel. Romantikus vágyódással viseltetek a természetjárás…..
Helyijárat. Veszprém, Vetési iskola melletti buszmegálló. Már máskor is láttam ezt a jelenetet, így már előre készültem a fényképezőgéppel. Ezt a képet valójában megfesteni volna jó. Észreveszed a hibát? Rájössz, hogy mit kell nézni a képen? Nem veszed észre? Valójában ez nem is hiba. Ez maga a…..
Már írtam arról, hogy miként jártuk végig Virággal az utat, az El Camino - A bolond útja című bejegyzésben. Kerek, egész volt az is, ahol sok materiális és lelki praktikát próbáltam górcső alá venni. Egy ilyen hosszú utat, és minden előzményét és hozadékát nem lehet (még egy bő lére eresztett blog…..
Előszó Mielőtt belekezdenénk a nagy szavakba, szeretnék egy két dolgot tisztázni. Tisztellek téged, kedves olvasó. Bárminemű kinyilatkoztatás, ami itt történik (vonatkozik ez az egész blogra is), kizárólag a saját véleményemet és meggyőződésemet tükrözi. Persze az írásom egésze nem más, mint…..
Tudatos Nap Hallgass 2017.05.03 19:46:53
Nem csak magadra érdemes hallgatnod, hanem másokra is. De valójában ez a hallgatás nem is igazán egy harmadik személy felé szól. Hallgass. Légy csöndben és figyelj. Aki nem próbálja szavakba önteni az alaktalant, az bölcs ember. Csak akkor beszélj, ha mondanivalód értelmesebb a csendnél./ Mahatma…..
Annyi csapból folyt már ez a víz, most saját tapasztalat útján körbejárom én is, miként látom és hogyan élem meg azt az életet, ami a függőleges tengelyen adatott meg. Az X, Y, Z alapvető különbségeit nem óhajtom tárgyalni, aki bevezetőt szeretne, ajánlom a Nevelem a kamaszom blog cikkét. A…..
Ha a saját embertársainkra sem hallgatunk, miért pont egy "büdös állat" mondaná meg, hogy mit kell tennünk - hallhatjuk egy elképzelt, de mégsem annyira fiktív, kövér, pénzhasú, metropolita (politikus) gondolatait. Sajnos a természet hangját csak az hallja meg, aki amúgy is nyitott rá. A 44 éves…..
Honnan származik az ember? Tényleg mi vagyunk a teremtés koronája? Vajon tényleg az ember a legtökéletesebb életforma, aki jobb a többinél, és életrevalóbb bármelyik állatnál vagy növénynél? Így hát jogunkban áll kihasználni a természetet és mindent elvenni? Amikor a mikroszkópon keresztül nézzük a…..
Tudatos Nap Földünk átalakulása 2017.02.08 19:10:34
A Föld az átváltozás folyamatában van, annak érdekében, hogy magasabb frekvenciába kerüljön. Minden bolygó átmegy ilyen átalakuláson. Ez a fejlődés természetes útja. Az univerzumban minden fejlődik, semmi sem állandó. A Föld frekvenciája lassan emelkedik, magasabb mint évtizedekkel ezelőtt. Ezért az…..
Akkor kerülhetünk közelebb saját fejlődésünkhöz, ha megértjük, hogy mi történt velünk. A gyerekkorban, vagy a múlt héten, esetleg az előző pillanatban? Az idő nem lényeges abból a szempontból, hogy ha valamit nem értettünk meg, nem dolgoztunk fel, akkor az mély sebként, űrként tátong és arra vár,…..
A WMN Magazin újabb közösségi beszélgetése, olyan témákról, amik a mai nap is tabunak számítanak. Most a halál van terítéken. Mi van, ha baleset közelébe kerülsz? Mi van, ha betegséggel diagnosztizálnak? Mennyire befolyásolja az életed, ha elhitetik veled hogy nincs több esélyed. És mi van, ha azt…..
Ennél elszántabb elszálltabb címet nem is találhattam volna. Nem egy konkrét esemény riportja lesz a mai. Igyekszem sorba venni, hogy a nem ismert utak nem megjárása, valamint más utak felfedezése miként hat ránk, milyen befolyással lehet az életünkre. A legutóbbi videó szerda rovatban Alan Watts…..
Tudatos Nap Az élet nem utazás 2017.01.25 20:41:10
Alapvetően szeretünk úgy gondolni az életünkre, a keleti világnézet hatására, hogy bármi amit el szeretnénk érni, ott nem a cél a lényeg, hanem az út. De ideje lenne félretenni ezt a fogalmat is. Mert ha az út a lényeg, akkor ehhez az úthoz mégis csak tartozik valami kiindulópont és egy végcél. Alan…..
Tudatos Nap Minden BIO 2017.01.21 12:25:09
Mi az, ami egészségessé tesz minket? Tudjuk, hogy  nem egyszerű feladat a nagy népesség miatt tömegeket kiszolgálni élelemmel és egyéb termékekkel. A mennyiség azonban a minőség rovására mehet. Mit tehetünk mi azért, hogy elkerüljük ennek a jelenségnek a kevésbé kedvező hatásait? Bio, vagy nem bio?…..
Tudatos Nap Emberek 2017.01.18 14:24:00
Szeretet? Gazdagság vagy szegénység? Élet, vagy túlélés? Többek közt erre keresi a kérdést a sorozat első része. Lebilincselő. Az emberi természetet képei. Bertrand több ezer nőt és férfit kérdezett meg, és a legértékesebb történeteket összefűzte. Körbejárta a világot, hogy megmutassa nekünk, mit is…..
Mi is az a pénz? Mindenki hajszolja, de valóban tudjuk hogy miért? A papírpénzzel kapcsolatos történelem valamikor a 17. században kezdődik. Ekkor az emberek még arannyal kereskedtek. A nemesfémet azonban nehéz volt cipelni, ezért páncéltermekben tárolták őket. A lerakatokban bizonylatot kaptak az…..