Regisztráció Blogot indítok
Adatok
matedon

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
– Amit csak nem szabad megtenni egy kocsival, azt ezek mind megtették – mondta Dwayne Francine-nek. – És soha nem fogom elfelejteni, mi állt annak az épületnek a bejárati ajtaján, ahol mindez a gyötrés folyt. – Íme, ezt a feliratot látta Dwayne:…..
matedon 2012.01.06 21:15:53
A Defynek jobban bírja az aksija. Itt van két frankó videó róla. Ezen megtanítják bmx-ezni: www.youtube.com/watch?v=lC9LidvCp0M
Ezen meg úszni: www.youtube.com/watch?v=BsZm49FxmiU

Az előző telefonom egy Xperia X8-volt. Kevés RAMmal, és gyenge CPUval. Az Active ezen a téren felveszi a versenyt a Defy-vel. De a kijelző mérete és a letisztult dizájn magáért beszél. Bár az Active sportos dizájnja is tetszik, a Defy sokkal elegánsabb. :)
Múlt héten készítettem egy összefoglalót az elmúlt évek legjobb tesztvezetésre invitáló kampányaiból, amibe tökéletesen beleillett volna a Sony Playstation legújabb bannere is. A konzol játékok nagymestere ezúttal a Gran Turismo 5 nevű autóversenyes programnak készített nem…..
E bejegyzés megírásának ötlete akkor vetődött fel bennem, amikor az egyik munkatársam vett egy Samsunk Galaxy S-t és megmutatta nekem. Láttam, hogy milyen szép élénkek a színek a kijelzőjén és egy film mennyire szépen jelenik meg rajta, de elsőre kiszúrtam, hogy valami nem…..
matedon 2011.03.01 13:45:12
Csak hogy a fogalmi dolgokat tisztába tegyük... a TFT is CRT technológia.

Az LCD jelentése: Liquid Crystal Display
A kijelzőpanelt megvilágítják, és ha a kristályok áram alatt vannak, akkor áteresztik a fényt. Színes kijelző esetén egy pixelre egymás mellé valójában három kristály cella kerül.
Kettő technológia került napvilágra. Ezek:
. Duat-Scan Twisted Nematic (DSTN) kijelző (passzív mátrix)
A kristály cellák a kijelző két oldalán kialakított vékony fémrácson keresztül kapják a feszültséget. A hátsó réteg vízszintes, az első réteg merőleges (vagy fordítva), és mint a sakktáblán, ha A sor és a 3. oszlop ki van választva, akkor az adott pixel feszültség alá kerül. Ez a technológia nem tökéletes, mert a használat közben a többi kristály cella is aktiválódik, ha nem is rendeződik át a teljes kristályszerkezet. A válaszidő lassú, filmnézésre alkalmatlan.
. Thin Film Transistor (TFT) (aktív mátrix, mert a tranzisztor aktív elem, nem úgy mint az egyszerű fémrács)
Itt az összes kristály cella külön tranzisztorral van vezérelve, így gyorsabb és szebb is a végeredmény. A technológia sokat fejlődött. Kiderült hogy a te laptopod és az én monitorom is TFT, csak más generáció. És az enyémen sűrűbbek is a pixelek, már csak azért is szebb a képe.

Létezik még a Plazma technológia, a PDP (Plazma Display Panel). Ez nagyon szép eredményt nyújt, viszont majdhogynem többet fogyaszt még a CRT-nél is. (Részletekért az első linkre kattints.) A technológia elavult, helyette van OLED.

Forrásaim:
.
hu.wikipedia.org/wiki/Monitor
. www.agt.bme.hu/szakm/szg/monitor/elemek/LCD.htm
. prohardver.hu/teszt/par_szo_a_tft-technologiarol/a_technologiak_mva.html

OLED: (Organic Light-Emitting Diode)
Forrás: www.hazi-mozi.hu/cikkshow.php?cid=253&old=1
Érdemes elolvasni a forrás cikket, le van írva hogy a technológia a szentjánosbogaraktól jött. :)
Ahogy a nevéből is látható, szerves anyagból készült, nem úgy mint a kristálykijelző. Kevesebb energia kell a meghajtásához, és sokkal jobbak a tulajdonságai.
Ezen belül is létezik aktív és passzív vezérlés, és az aktív verzióját szintén TFT-nek nevezik, tehát a TFT nem a CRT mejelenítők kiváltsága.
Az AMOLED alapból Aktív Mátrix OLED jelentíéssel bír, tehát az a TFT technológiát jelenti. A Super Amoled a második generáció. Ehhez jön még az érintésérzékenység.
Forrás: hu.wikipedia.org/wiki/Super_AMOLED
Gyors hír. Megérkezett a 2.1 (hihi) a Sony Ericsson Xperia X8 készülékekre. A független, Vodafone illetve T-Mobile függő készülékek után végre elérhető a Telenoros készülékeken is. Tehát mostantól minden hazai X8 készülékre elérhető az Éclair, ami az utolsó…..
A svéd-japán gyártó hivatalosan is bejelentette, hogy az X10 széria (X10, X10 Mini és X10 Mini Pro) nem kap egyetlen frissítést sem Android 2.1 Éclair felett. Azaz se Froyo, se Gingerbread, se semmi. Azt hiszem az előző posztomban írt negatív véleményem a gyártóról, csak…..
Eddig mindig én készítettem a reklámrejtvényeket az eredeti fősor letakarásával egy már létező hirdetésből, ezúttal viszont én is csak találgatni tudtam arról, hogy mi is lehetett a reklám üzenete. A poszterről annyit tudok, hogy a japán metróban helyezték el, és hogy a…..
20 éve még nyugodtan tespedhettünk a kerti WC-ben napokig és az átható madárcsicsergést hallgatva elmélkedhettünk az aktuális gondjainkon, a 12 éve bejött mobil ezt vágta sikeresen keresztbe, 9 éve pedig a Messenger oldotta meg, hogy a gép előtt se lehessen már nyugtunk. Ezt…..
Flyeros rendezvény + kiállítás a Művészetek Háza és az ITTMOST szervezésében.Veszprém, Dubniczay-palota kávézója, 2011. ápr.-máj. (ha már jó idő van, és akkor az udvaron is lesznek programok).Részletek hamarosan...