Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Egérke2

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A tücsök típusú, takarékoskodni képtelen emberek, illetve rákok fellélegezhetnek, mert geod01 sztorija is megmutatja, hogy aki már fiatalon előrelátó, az ugyanúgy megszívhatja. Geod01 üzenete az, hogy ne ugorjunk be első szóra a biztosítási ügynököknek, akik magas hozammal…..
Egérke2 2010.07.14 10:19:49
A postolónak: amikor a szerződést kötötted, kellett, hogy kapj egy részletes táblázatot, melyben fel vannak sorolva az alábbi tételek:
- megtakarítási rész
- kiegészítő haláleseti és egyéb biztosítások díjtétele és a biztosítási összeg, pld. rokkantsági járadék bizt., díjfizetés átvállalása rokkantság alatt, kórházi napi térítés stb.

Az első rész az, amire bármilyen kamatot számíthatsz, mert csak az a megtakarítás.
A második részben soroltak mind kockázati elemek, ezek díját nem veheted figyelembe megtakarításként.

Nekem is van Talizmánom, havi 11 ezerért. Ebből csak 4.500 a megtakarítás, a többi kockázati elem, amit én kértem (nagy lakáshitelem van, a gyerekeim miatt be kell biztosítanom, hogy ne legyenek földönfutók, ha velem történik valami).

10 éves futamidőre kötöttem. A biztosító 545 ezer forintot vállalt be kifizetésként, ha nem történik velem semmi, és biztosítási esemény nélkül letelik a 10 év.Ha történik, a kockázati rész fizet és az addigi díjtartalékot is megkapja a kezdvezményezett (addigi befiz. megtak.rész).

A havi 4.500 Ft megtakarítási rész 10 éves szinten 540 e Ft befizetés. Kb. ennyit is ígértek, pár ezer ft-tal többet, ha nem kívánok inflációkövetően fizeti. Amennyivel több lenne a havi díj, és a megtak. rész, annyival lenne %-osan több a kifizetés is.

Egy percig se gondoltam, hogy egy biztosító bankként működjön, nem vártam hasznot, hanem nevéhez illően biztosítást kértem és kapok.

A gond az, hogy fogalmad se volt, mit írtál alá, mire szerződtél. Sohase az számít, mit mond egy ügynök, hanem az, hogy mi áll a szerződésben, mert az írja le egy termék jellemzőit. Ez tényleg nem az ING hibája, max. az ügynök erkölcstelensége, ha banki hozamot ígért, vagy afelettit. A Tied meg az, hogy Fordot akartál Skoda árért.

A Talizmán egyébként kimagaslóan jó konstrukció a kockázati biztosítási részre: baleseti halálnál az alap bizt. érték 2 x-ét fizeti, közlekedési balesetinél 2,5 x-est. Én ezért választottam, mert egy ilyen idegbeteg nagyvárosban, mint Bp. nagy az esély a közlekedési balesetekre, persze mindenütt másutt is.

Remélem, sohase lesz szükség rá, hogy a kedvezményezetteim felvegyék a pénzt, de ha mégis, nem lesznek földönfutók.

Az más kérdés, hogy pont a szemét bankok miatt lehetünk földönfutók a kamatemelések és árfolyamproblémák miatt.De ez már nem a biztosítási témáról szól.

Ja, még valami. Minden biztosító az első 2 évben a befizetett díjakból a saját működési költségét fedezi, valamint az általános kockázati alaphoz teszi hozzá a befizetéseket. Ezért van az, hogy csak a 2 év letelte után képződik díjtartalék az életbizt.megtakarítási részénél.
Ha nem tenné ezt, nem tudom miből fedeznék a többi károsult biztosítási kifizetését.
A biztosító nagy részt olyan, mint a régi felosztó-kirovó nyugdíjrendszer: a te aktív befizetéseidből plusz a károsultak saját díjából állják a károsultak kifizetéseit, de mikor veled történik baj, te ugyanígy a mások befizetéseidből plusz sajátból kapod meg, vagy kedvezményezetted a megillető részt.A biztosító csupán átalakítja és újraosztja a befizetéseket, tehát nem ő fizet, hanem a többi ügyfél.

Ez egy nagy közös kalap, amibe muszáj mindenkinek tenni, és a biztosító kockázata az első időkben a legnagyobb, mert mi van, ha 100 biztosítottból 50-nel esemény történik? Persze ennyi nem történik, de a bizt. matematika erről szól, speciális valószínűségszámítási modulokkal dolgoznak.

Összegezve: aki biztosítást akar, biztosítást kössön, aki pedig megtakarítás után nagy hasznot szeretne, bankba tegye pénzét vagy legyen uzsorás :-DDD