Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KCsD

0 bejegyzést írt és 41 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Næstved, Dánia - sokkal több kép és infó: >> ArchDaily.com Az EFFEKT építésziroda (a Hoffmann and Lyngkilde céggel közösen) egy új rákos tanácsadó központ tervezésére kiírt pályázatra készített győztes tervében a hét kisebb épületrész két külső teret határol…..
SARG from Marosi Balint on Vimeo. Az Urbanes Vohnen nevű (nahát, minket is így hívnak - majdnem) honlapról. Sajnos nagyon rossz a felbontása, és németül is van - ha valakinek van kedve egy pár mondatos összefoglalóval gazdagítani minket, azt megköszönjük, bár azért nagyjából…..
A nagy leadások közben gondoljunk a karácsonyra is.  *^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*  *^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*  *^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^* Karácsonyi rejtvény --------> Megoldással   Híres építészek azt a…..
Breaking News: szerkesztőségünk tudomására jutott, hogy P. Réka fiatalkorú (rakt. száma: CRDJL7) 2010. november 17-én Térbeli kontrasztok karaktere Karakteres térbeli kontrasztok* címmel védte meg dolgozatát a TDK konferencián, amellyel az "Urbanisztika 2. - Városépítészet"…..
KCsD 2010.11.26 13:20:36
A természet, a városszövet, valamint a tervezési helyszín párbeszédéből született a Triangolo nevű szlovák apartmanház. A három hatás találkozása érdekes formai ellentmondásokat eredményezett.    A hatások közül vizsgáljuk meg elsőként a tervezési helyszínt.…..
KCsD 2010.11.23 23:28:44
Ha már a hullámoknál vagyunk,

tőlem nem messze van egy Vejle nevű városka. Ott a tengerpartra építettek egy lakóházat: Henning Larsen architects:
www.henninglarsen.com/projects/0700-0799/0741-the-wave-in-vejle.aspx

Ez is elég jól hullámzik :) Reflektálva a hídra, a tengerre, meg a dombokra.

Sajnos alaprajzot sehol sem találok, illetve a ház értékesítési oldalán vannak, de csak lakásalaprajzok és dánul, de aki elég bátor az kattintson:
www.boelgenvejle.dk/

A "boliger til salg" feliratot kell megkeresni és ott lehet a térbeli ábrán lakást választani.

Itt horizontális csíkokkal tagolják a hullámos részt, bár pont a görbülő részén nincs nyílás. Nekem viszont a buborékok nagyon tetszenek :)
Az épület(együttes) a Wimmer Zaic Architekten munkája, a 2008-as Architecturpreis birtokosa a munka. Vajon hogy viszonyulunk hozzá - szeretjük-e szertelenségét, vidámságát örömmel nyugtázzuk-e, avagy felháborodunk az ilyetén módon kialakló geometriai hőhidakon? Könnyed…..
Úgy tűnik, a kínaiak nem ismerik azt a szót, hogy lehetetlen. Azt eddig is tudtuk, hogy az ázsiai ország építőipari szektora robbanásszerűen nő, de hogy ennyire… A csangsai Ark Hotel külső megjelenésével a legkevésbé érdemelné ki figyelmünket, az építési körülmények…..
KCsD 2010.11.18 08:45:52
A rejtvényünk három kérdése:  Ki a szám eredeti szerzője, mi a címe? Ezen a felvételen ki énekel? Tetszik-e nekünk? A megfejtésekhez kérem azt is hozzátenni, hogy körülbelül hány percnél (másodpercnél) ismertük fel a kompozíciót...
2001 óta kétévente összeül az Európai Köztér Díj bíráló bizottsága Barcelonában. Aaron Betsky építészeti tervező, tanár, szakíró és múzeumi kurátor, korábban a rotterdami Holland Építészeti Intézet igazgatójaként maga is többször tagja volt e testületnek. Jelenleg azonban szülővárosában a Cincinnati…..
Összeszedtem néhány nyári örökzöldet. Un vero italiano! The 80's !  Írjatok még jó zenéket és lesz társasblog top 10! :) ..
KCsD 2010.07.16 13:45:24
          Eggtime, when the livin' is easy.  Tojásban élni ma már nem lehetetlen. Nézzük meg, van-e új a héj alatt.   Felszereltség szempontjából egy lakókocsihoz hasonlít, a forma kiszélesedő végében fürdő, mellette apró konyhapult kanyarodik.…..
KCsD 2010.06.27 18:01:16
Rejtvény - ha van bárkinek ideje a nyári sürgölődések közepette. Tehát: mit látunk a képeken: melyik város, melyik projekt, mikor épült? A remélhetőleg záporozó megfejtések után még több képet töltök fel - és lőn: A Három Vas látogatása körzőországban Időnként…..
KCsD 2010.06.26 13:11:47
KCsD 2010.06.26 13:14:22
Egy pályázat (PS1) nyerteseként a MOS Architects (Michael Meredith, Hilary Sample) fiatal építészcsapata nyerte el ennek a (részben) kiállítóudvarnak a lefedését - forrás természetesen az ArchDaily. Az elsőre talán meghökkentő külsejű valami nem kőkorszaki szakik…..
Lassít, vissza kettesbe, index ki, jobbra néz, elsőbbséget megad, bal kanyar. - Figyi, kérdezd már meg azt a gyalogost ,  hogy hol vagyunk! Odagurul, ablak le, sóhajtás, minden német nyelvtudását összeszedi. - Őőő.... Grüß Gott!.....wo.....ist... Maria....... hilfe.  …..
Az időmet mostanában a nyári út szervezése köti le, aminek szemmelkövetésére szeretettel várom Önöket. Van ház amit innen vittem át oda, van amit onnan ide, de van olyan is amit nem vettem át, de lakóház - és olyan is, amit nem vettem át, de nem is lakóház. Kiderült viszont,…..
KCsD 2010.06.09 20:47:08
A Rékától származó Detail (Hotel Design, 2007/3) ad hírt a Baumschlager - Eberle páros sporthoteljéről. Az öt négyzet alakú épület az építészpáros más munkáihoz hasonlóan - energiatudatossági megfontolásokból is - kompakt tömegformálású, a belsőben izgalmas…..
A Cino Zucchi velencei lakóház homlokzati hasonmását nem volt nehéz megtalálnom. A  10 emeletes toronyház Hollandia fejlesztésre váró területén Arnhemben áll. A Blok 1 landmarknak kinevezett épület célja, hogy új irányt és fiatalos lendületet adjon a fejlődésben lemaradt…..
- egy régi élmény, most kicsit előrehozva a múltból - Mr Wiggin: Ez egy tizenkét emeletes épület, amely ötvözi az neo-gót stílusjegyeket és a modern technika eredményeit. Ide érkeznek a bérlők, és futószalag kényelmesen végigviszi őket a folyosón a forgó kések felé.…..
KCsD 2010.04.28 21:36:40
Társasházdömpingünk mai adagja egy börtön gyönyörű zöld épület, a dezeenről találva ismét.A tervező csapat neve SOMOS, a ház Madridban áll, és figyelmünre talán a belső közlekedője miatt lehet érdekes: bár az épület zárt és a lakások középfolyosóról nyílnak, ez…..
Lehetett volna a Highway to hell is, de nem olyan vészes a helyzet, még van másfél hónap vissza.   A tervezési folyamat a félévre vonatkozóan főbb pontokban:  'Cause the walls start shaking The earth was quaking My mind was aching And we were making it...!  ..
KCsD 2010.04.01 17:44:17
:)
Nem lesz most időm hosszasan írni, így valószínűleg később kell folytatnom, a fogalmazást is tisztítanom (ha fogom), de pár dolog eszembe jutott csütörtök óta.Az jár a fejemben, hogy érdemes lenne hangsúlyosabban begyújtani a hajtóműveket, nagyobbra venni a lángot. Talán (?)…..