Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Everyl

0 bejegyzést írt és 366 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
Első komolyabb meglepetésünk 2021-re egy új adástípus, a Checkpoint Now (oké, jobb nevet nem találtunk, ne akadjunk fenn ezen). Tavaly és tavalyelőtt is az derült ki visszajelzéseket firtató kérdőíveinkben, hogy sokan hiányoljátok az eltűnt hírblokkokat. Ezeket szeretnénk valamilyen formában…..
Nem kevés olyan vendégünk volt már, aki külföldön próbált szerencsét, és neves játékcégeknél hagyta ott a kéznyomát. A Kecskemétről származó Vass Attila is ezt a tábort erősíti, és különösen mozgalmas életutat tud felmutatni: ott volt a sűrűjében a Segánál, a Sonynál, dolgozott önvezető autókon és…..
Újfajta adással próbálkozunk, ezúttal ugyanis nem egy konkrét cég, fejlesztő vagy játékműfaj múltját járjuk körül, hanem egy nehezebben megfogható jelenséget: egy egyszerre játéktechnikai és narratív megoldást, ami valamilyen szinten mindegyik videojátékban megtalálható. Kedves gyerekek, ezúttal a…..
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
IDDQD Checkpoint 5x07: Stormregion 2019.04.21 21:42:23
A Checkpoint szívügye régi magyar játékfejlesztő stúdiók sztorijainak előásása. Volt már itt a Digital Reality egykori vezetője, de beszéltünk a Philos egyik volt igazgatójával, volt Black Hole-osokkal vagy legutóbb a Zen Studios két tagjával, és akkor még régi novotrade-eseket nem is említettünk. A…..
Kettőből kettő eddig, ami égő, meg minden, de a nézettséget nem befolyásolja. A leak tegnap este 8 körül jött ki a redditen (igen, láttam; igen, direkt nem tettem ki; nem, nem néztem meg), a forrás az Amazon Prime, ahol HBO-sorozatokat is lehet nézni, és amikor egy júzer a ma hajnali 8x02-re…..
Egyszerűen képtelen voltam elmenni szó nélkül amellett az interjú mellett, amelyet a MÁV újonnan kinevezett vezérigazgatója adott a HVG-nek. Megpróbáltam, de nem ment. Nézzük, hogy mit mondott és mit jelent az, amit mondott. Homolya úr az elmúlt időszakban a kormányzati oldalról…..
Everyl 2019.01.03 21:04:13
szigorúan magánvélemény:

izé, itt aztán van csúsztatás rendesen :)

nálunk (kis hazánkban) egy zsák motorvonat közlekedik, ami nyilván nem mozdony, de a nyájas közönség számára ez nem biztos, hogy releváns infó, de valahogy Flörtből több mint 100 van. Az mondjuk tény, hogy Pest megyében suhanó Flörtök nem összehasonlíthatóak a vidéken pattogó , Bézékkel, Hernyókkal, meg Uzsgyikkal.

Azt is értem, hogy a Flört jellegű cuccokat nem kéne erőltetni mondjuk az egyesen, hanem meg kéne hagyni elővárosi szakaszon, de hát mindent nem lehet. :)

A MÁV régóta rohad, nagyon nem kedvelem a mostani kormányt, meg a bezzeg a Gyurcsány kommenteket, de itt azért érdemes megemlíteni, hogy mikor is szerveződött ki az aranytojást tojó tyúk a MÁV-tól (Cargo).

Szolnokot gyűlölöm, én összesen 1, azaz egy embert találtam akinek volt pályaudvar ismerete, a többi bátran leugrott a mozdonyról, amikor azt mondtam, hogy menjünk már le cébe, vagy fel temetőbe. Rákoson volt, hogy 4 órát álltunk jelzőben, mert hát a kalapácsos ember majd jön Fradiból, de gondolom az sem lep meg, ha napok kellenek, hogy átjuss Romániába, mert ki tudja, hogy kinek a zsebében van az ottani állomásfőnök. :)

summa summárum, szar ez már rég óta, kár kiemelni 1 embert, rohad ez a kalapácsos emberektől kezdve felfelé, de majd Lölő megjavítja, még a Balatonon is lesz ETCS2 :D

Amúgy azért mert egy Gigant vagy az összes fővárosi toronyban lévő vezérlés öreg mint az országút, attól azok még menők. :)

szóval, amíg az lesz, hogy minden MÁV alkalmazott az első osztályon vakargatja a tökeit, a mindenkori vezető parolázik a mindenkori főninek, hogy, kurvára emelni kéne az árakon, mert ez így nem oké, de szavazatokat ér, hogy veszteségesen legyenek elvíve az utasok ából bébe, addig itt szar lesz minden. Az, hogy Lölő vizet iszol kánikulában, az már tényleg csak a jéghegy csúcsa. :(
Az intézményesített hadviselés történelmében (hat vagy hét ezer év, könyörgök, ezen most ne vesszünk össze) számos írott és íratlan alapszabály keletkezett, elsősorban a megfigyelésekre alapozva. Ezeket a katona- és katonapolitikus-generációk egymásnak adták tovább, majd ezek jelentős részét…..
Van nehezebb dolog egy kultsorozat feltámasztásánál, hogyne lenne, sőt, hálátlanabb is, de ha a szórakoztatóiparnál maradunk, akkor az amatőr késnyelésen és a női szereplőkkel újraforgatott filmklasszikusokon kívül nem tudok nagyobb szopást elképzelni. Mert mindegy de tényleg, MINDEGY mit csinálsz,…..
Everyl 2018.02.28 11:59:01
@Pic:

Hála istennek, hogy felrúgták. Régen minden ST variáns minden évadjában felfedezték az időutazást, majd elfelejtették, hihetetlen technológiákat találtak, majd elfelejtették, egy dolgot adtak a világnak, az pedig a red shirts effekt.

karakterek: végre színészek, nem pedig egy bites szereplők:
redneck kapitány, vicces egysorosokkal
angol úriember, aki gyerekeket alkalmaz
mindenki anyukája, miss Voyager

űrorkok: szép szemöldökű mongolok helyett klingon nyelven beszélő emberre nem hasonlító lények, ez a legvicesebb, mert a rajongó is fura állat, ha nem így lenne akkor a TOS féle Klingont tartaná az alapnak, nem az NGT-et.

Prime Directive: az amit szinte mindig megszegnek, kivéve ha a plot úgy kívánja, hogy ne szegjék meg.

Csillagflotta felvételi: nagyon kemény, hiszen bármilyen zseni gyereket felvesznek...majd harcba küldenek..esetleg elég csak egy nyelvóráról elhívni őket és már is csillagflotta tisztek, tényleg ez olyan hiteles és hihető.

PC: ez mindig is része volt, Tillyn mondjuk lehet moralizálni, mert ideggyengének tűnik, na meg túlsúlyos, de hát, ha Sisko fiából meg a tolvaj barátjából lehet kadét, akkor gondolom mindenkiből. Amúgy a DS9-nak volt a legfájdalmasabban megírt párbeszédei.

A régi ST legkomolyabb védjegye: pizsama és fézerpisztoly, ami ellen évszázadok alatt nem sikerült semmilyen védelmet kitalálni.

Nem az a baj, hogy rajongasz a régi sorozatért, hanem, hogy nem veszed észre azok hibáit, logikátlanságát.
Everyl 2018.02.28 12:46:13
@Cifu78:

Burnham szerintem beleillik az ST-be, hátszél nélkül a büdös életbe nem kerülhetett volna csillaghajóra, pláne nem ilyen előkelő beosztásba. Amúgy meg minden ST-be kell Vulcani kapcsolat, mert csak. :)

a hajók kinézete meg ízlés dolga, ezen kár vitázni, valamiért fontos, ebben a világban, hogy egy jól irányzott lövéssel ketté lehessen lőni egy hajót vagy ki lehessen iktatni a teljes vezető beosztású személyzetet, mert egy "üveg kalitkában" ülnek a hajó tetején. Ez van.

Népirtás: sosem volt ezzel gondja az ST-nek, Sisko is szemrebbenés nélkül atomozott bolygókat, még az az általam favorizált ENT-be is mennyire beteg húzás volt inkább elhitetni egy országgal, hogy mi elit génmanipulált ellenségek vagyunk, ezzel szinte biztos háborút, nagyon véres háborút generálunk a két nagy hatalom között, de azzal nincsen baj, ha nem adjuk át z életmentő gyógyszert egy fajnak. :)

Mirror: dekadens bóvli helyett űrnácik: megint csak ízlés dolga, szerintem is erős más értelmes fajokat ínyenc falatokként elképzelni, de olvastunk már ilyet mostanában.

PC: én falra mászok tőle, de itt annyira jól működött, hogy még szimpatikusabbak is lettek mint alapból, mert hitelesen hozták azt, hogy ők társak.

Szóval nekem úgy tűnik, hogy itt kicsit a konzervatív vélemények ütköznek a újítást szívesen fogadó emberek véleményével.

Senkinek nem kell nagyító, hogy bármelyik ST-be meglássa az ordas nagy logikai faszságokat, valaki szerint ebben van több, valaki szerint a régiekben.

De akkor is tévedsz, mert az ENT és DSG jobb mint régiek :p
A CBS All Access nevű streamingplatformjára, illetve a Netflixre szeptember 24-én érkező új Trek-sorozat új előzetese alapján sok mindent mondhatunk, csak azt nem, hogy nem néz ki jól, vagy hogy vidám lenne. A franchise eddigi sorozataira jellemző humornak nyoma sincs az előzetesben, van helyette…..
Everyl 2017.07.27 10:29:39
@flydomi:

JJ féle Klingonok nem része az eredeti ST univerzumnak, ez meg tudtommal az eredeti univerzumban játszódik.

Mondjuk egy olyan sorozatnál tök mindegy, ahol feltérképezetlen bolygókra minden esetben a főnök megy pár haverjával, pizsamában + egy piros pizsis hullajelölttel. :)
Már írtunk róla a blogban is és Facebookon is, de még egy emlékeztető nem árt: hétfőn vesszük fel szeretett podcastünk, a Checkpoint (Mini) 100. adását, közönség előtt, és bárki eljöhet a felvételre (mobások is, de ők lehetőleg a küszöb alatt kússzanak be). Időpont: Július 17. hétfő 18:00…..
Van abban valami egészen egzotikus, hogy a kis magyar szórakoztatóipari piacnak köszönhetően simán celeb lehet az országos mentőszolgálat szóvivője vagy éppen egy toxikológus, mert egyszerűen Magyarország képtelen magától kitermelni érdekes közszereplőket. Most viszont a TV2 - ki más - átlépett egy…..
Az öt hónappal ezelőtti fegyveres-szavazós poszt sikerén felbuzdulva (közel hatvanezer kattintást és 335 kommentet kapott, ami a Lemilblog eddigi legolvasottabb cikkévé tette) úgy gondoltam, hogy ismét valami hasonlóval lepem meg a hadtörténelem iránt érdeklődő lemiles olvasóközönséget. A múltkori,…..
Üdv minden régijáték-rajongónak, 2017-ben is itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogy fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
Már eléggé benne járunk a januárban, de csak most lett időm előbányászni a tavalyi keresőkifejezések közül a legjobbakat - viszont azt nem akartam, hogy elsikkadjon a dolog, mert egy hétéves hagyományt törtem volna meg (korábbi évek: 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015). Szóval megkésve bár, de törve…..
Az ember csak néz, és nem hiszi el, hogy amit lát, az tényleg van, pedig nem káprázik a szeme, a Sztárok a jégen című showműsor orosz kiadásában tényleg koncentrációs tábori egyenruhába öltöztettek két szereplőt (sárga csillaggal a mellükön), valóban beesettre sminkelték az arcukat, és így táncoltak…..
Everyl 2016.11.28 13:56:11
@maxval bircaman BircaHang szerk:

ezzel nem értek egyet.

a hivatalos Orosz politika, bár pár dolgot elismer, pl Katyńi vérengzés, és pár dolgot törvényben tilt: aki azt állítja, hogy az orosz katonák tömeges nemi erőszakot követett el, az bűncselekményt követ el.

de vannak érdekes példák a fiatal közvélemény formálók soraiban is:
www.polygon.com/2013/7/25/4553536/is-company-of-heroes-2-anti-russian
Everyl 2016.11.28 13:59:06
@maxval bircaman BircaHang szerk:

az én olvasatomban igen, ahogy pl. Mao, II. Lipót, stb, is népirtást követett el.
Everyl 2016.11.28 14:13:17
@maxval bircaman BircaHang szerk:

OK, elfogadom a véleményedet, viszont nem értek vele egyet (fura világ is lenne, ha mindenki mindenkivel egyetértene). Szerintem aggasztó amit ott folyik, ahogy pl. Törökország aktuálpolitikája sem tetszik.
Tapasztalataim szerint a hadtörténelem és a haditechnika iránt érdeklődők egyik kedvenc szellemi játéka azon filozofálni (esetenként vitatkozni), hogy melyik fegyver, fegyvertípus, fegyverrendszer hagyta ott leginkább a nyomát a hadviselés (és ezzel párhuzamosan az emberi történelem) alakulásán.…..
Everyl 2016.09.07 10:47:53
@nandras01:

ívhegesztés lesz az a szegecselt páncél :D

amúgy én tökhülye vagyok a témához, de érdekelne, hogy akkoriban melyik páncélosban volt még automata oltórendszer? :)

Shermant fejlettebbnek titulálni, meg kb annyira vicces, mint, aki szerint a Tigris volt a világ legjobb tankja ever.

Nem az a baj, hogy beleállsz egy vitába a T-34 vs PzVI vonalon, hanem, hogy fura dolgokat írsz. :)

Az én magán véleményem: egy tank, amiből legyártanak 80K-t majd kilövik a kétharmadát, egy olyan ellenfél által, aki mindenből hiányt szenved, legnagyobb jóindulattal is csak guruló koporsónak lehetne nevezni. Tele voltak konstrukciós hibával a Német tankok? Persze. Volt olyan hadművelet, ahol minden második T-34 lerobbant? Vagy csak simán végigrepedt a páncél? Naná.
Szerintem a T-34-esek legnagyobb előnye az volt, hogy gyorsan és könnyen legyárthatóak voltak, ráadásul az egyre fejlettebb variánsok, egyre olcsóbbak lettek.

A számtalan hibája ellenére jó konstrukció volt szerintem, pláne a későbbi változatok, de világklasszisnak hívni, vagy egy ilyen listán látni, hát, aranyos. :)
Everyl 2016.09.07 16:18:42
@Münci66:

Monsieu? :)
Én mit írjak, Her-t? :)

Szerintem Kursktól már nagyjából mindegy volt, már csak a dátum lehetett kérdéses, most lusta vagyok utánanézni, de így tippre akkor már volt charter járat Anglia és No között. :)

Az ötvözőanyagok hiányával az a baj, hogy pl. kell a tankok páncéljához (gondolom repülőkhöz is kell de az Molni asztala), ezért is voltak silányabbak sokszor a 45-ös páncélosok mint az elődeik, a gumi hiányt is megszenvedték (pl. görgőknél), szóval szerintem a hasonlóval tudjuk pótolni a nélkülözhetetlent, az nem annyira hatékony.

Érdekesség, most találtam egy ilyet axishistoryn:

"Another way to look at it is that the Panther took about 82 tons of material and cost 117,000 RM. The Panzer IV about 39tons of material, an unknown (at least by me) number of man hours and about 110,000 RM. "

Ha van nyersanyag, akkor Panthereket kellett volna erőltetni ezekszerint, jobban is illik a Német doktrínákhoz, mint a lomha Tigris.

Mondjuk Tigris helyett még a PZIV-ek is jobbak lettek volna, mert a Németeknek nem a tankjaik voltak kiemelkedőek (voltak előnyeik, hátrányaik, mint a többi tanknak), hanem ahogyan bevetették azokat.

Viszont, hogy gyorsan meg is cáfoljam magamat és/vagy, feltegyek egy kérdést: csak közepes tankok, a háború közepén, képesek lettek volna felvenni a versenyt a Szovjet gőzhengerrel, vagy tényleg hasznosak voltak "tűzoltásra", az előrenyomulás befullasztására a Ferdik, Tigris I-II-ők?

Oldalakat tele lehetne írni azzal szerintem, hogy melyik fél, hol hibázott, viszont a T-34-et túlmisztifikálni pont olyan felemás, mint a Német vasakat. Nyilván, ha érzelmi alapon dönt az ember, akkor az más, de az már nem is lehet vita tárgya. :)
Üdv minden régijáték-rajongónak, eltelt két hét, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogy fogyasztja. Ezúttal is olyan játék jön, amit sokan kértetek: a Dark Sun: Shattered Lands - Grathtel bevetettük magunkat Athas arénáiba, és erről beszéltünk…..
A Morning Show-ban ekézte keményen Sebestyén Balázs a köztévét, írja a Blikk. A műsorvezető nem először ment neki az MTVA-nak a minőségtelen híradók és más nyilvánvaló színvonaltalanság miatt, de most például a Kulka János által is említett tiltólistáról is elmondta, hogy szerinte hogyan lehet rá…..
Everyl 2016.02.10 16:50:29
@Atanos:

szerintem elsősorban velünk polgárokkal van baj, marhára szarunk bele az egészbe, én még azon sem csodálkoznék, hogyha a következő választásokon minden idők legalacsonyabb részvétele lenne (a Fidesz így is nyerni fog szerintem).

Nekem nagyon úgy tűnik, hogy jobb oldaliként az ember ugyanúgy nem találja most a helyét mint baloldaliként. :(

Amúgy meg ugyanúgy voltak khm alul reprezentált hírek máskor is. Ugyanúgy volt uram-bátyám, ami nekünk magyaroknak valahogy tök oké, csak legyen egy oldal ami mögé beállva tudjunk szidni (és nem kritikával illetni) egy másikat. :(
(Akkor is olvasd el, ha nem szoktad hallgatni a podcastet! Köszi!) Végére értünk a múlt év besztofjainak, visszatérünk a szokásos ügymenetbe, ami rögtön egy új Checkpoint Mini adást jelent. Illetve nem is olyan szokásos az ügymenet: többen jeleztétek, hogy a podcast műfaja annyira nem fekszik…..
Everyl 2016.01.11 12:38:36
a varázs mega hihetetlenül jó fanmade patch, az az 1.13

ja2v113.pbworks.com/w/page/4218339/FrontPage

Szerintem nagyon-nagyon jó (a gellerek, a rádión erősítést hívás, a milícia irányítása, stb, stb). Sosem fogom elfelejteni:

kicsit átírtam ezt azt a játékban (sokkal több katonája volt a banyának). Miután elfoglaltam az első várost több mint 100 katonát küldött, hogy visszafoglalja, akik több hullámban támadták a várost (így a végére mind ott volt, yepp több mint 100 ellenséges katona), és nyilván esélyem sem volt így vissza kellett vonulnom az utolsó városrészbe, ahonnan éjszakánként pár night op-os zsoldos hangtompítós fegyverekkel hit@run módon pár nap alatt tudta csak annyira lefaragni a védelmet, hogy a frissen képzett milíciával karöltve vissza tudjuk foglalni. Több napos ostrom, hullámzó front, stb.

annyira fergeteges érzés volt, hogy ilyet legközelebb csak a Mass Effect tudott adni. :)
Boldog új évet még mindig, 2015 izéit folytatva fogadjátok szeretettel podcastünk különkiadását. Pár napot csúsztam a vágásával (ez látszik is a felkonfon, szilveszterkor terveztük kitenni), de igázából ez a kontent nem romlik meg: elcseszések és kimaradt jelenetek…..
Everyl 2016.01.08 12:27:24
@Zephyrous:

+1

gondolom sokunknak meghatározó élmény volt fiatalon, ej-ej, jó kis rubin codex :)

Gauntlets of ogre power = Arnold Schwarzeogre kesztyűje :D
IDDQD Checkpoint 1x15: Blizzard 2015.11.19 12:37:40
A szokásosnál kevesebb hanghibával és több röhögéssel jelentkezik a Checkpoint tizenötödik adása. Mivel most volt Blizzcon, a Blizzardról beszélgettünk majdnem másfél órát kellemes akolmelegben egy régi cimborá... akarom mondani szakértő vendéggel. Én éppen nem voltam valami…..