Adatok
nagypapi
0 bejegyzést írt és 562 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
Ami késik, az nem múlik. Elcsépelt mondása szeretett anyanyelvünknek, de kénytelenek voltunk egy hetet várni arra, hogy ott lehessünk. Ha az eredeti időpontban érkeztünk volna, akkor lehet, hogy nagyon kellemetlen meglepetésekben lett volna részünk, hiszen az időjósok citromsárga riasztást adtak ki…..
- Csak kóstold meg! – kérlelte az apja. Szegfűgombát pucolt, aprított, azzal varázsolta el rántottát. A gomba és a friss, házi tojás házassága, a szintén házi, ciccegő sertészsíron új dimenziót nyitott az ételnek. Vannak alapanyagok, amelyeket a Jóisten is arra teremtette, hogy elvarázsolják az…..
Nagyon meleg van kinn, nem túlzottan esik ma jól bármit is csinálni.
Tegnap estefelé leszedtem egy adag borsót, (talán még ennyi lesz és azzal vége). Az idén nem sikerült jól a borsó, de végül is elég lesz. Jövőre egy sorral fogok többet ültetni.
Reggel 12 fok volt, hűvös volt, ezért gyorsan…..
nagypapi
2022.06.22 13:32:31
Emlékszel, amikor befőzte a paradicsomot nyaranta? Emlékszel arra az ízre, ami visszaidézte a nyarat, amikor a nagyi paradicsomszószt készített? Emlékszel, amikor hétfőn, a vasárnapi marhahúslevesből félretett főtt húst tálalta a mártás mellé, főtt krumplival? Megvan az a zamat? Ha becsukod a…..
nagypapi
2022.05.15 18:01:42
Nincs is jobb egy egyben sült pecsenyénél. Nincs vele sok meló, az előkészítés sem sok, és a végeredmény mennyei. Persze rengeteg változata létezik, de pont az a jó ebben is, hogy mindenki a saját ízlése szerint tudja fűszerezni, variálni.
Sörben sült ropogós bőrös…..
A csirkeszív, comb mindig az a része a csirkének, amely kapós falat és lehet veszekedni, hogy ki kapja. De most nem kell, mert jut annak, aki kér és igazán komoly gasztróélmény éri a fogyasztót, mellesleg pikk-pakk kész az étel. Korábban már volt egy hasonló receptünk, most ez jön és még van a…..
nagypapi
2021.12.09 11:05:39
A kocsonya sokunknak kedvenc téli étele, és gyakran főzünk is.
A főzéssel most nem fogok foglalkozni, nem bonyolult étel, és könnyű utána nézni, ha valaki most kezd elmerülni a kocsonya főzés rejtelmeiben.
Az igazi probléma ott kezdődik, hogy nem lehet két tányér kocsonyát főzni.
És elég sokan…..
nagypapi
2021.12.04 11:18:08
Talán mi magyarok a saját magyar konyhánk után az olasz konyhát szeretjük a legjobban. A tésztaételek között az egyik legjelentősebb mértékben a bolognait fogyasztjuk. arra voltunk kíváncsiak, hogyha kevés időnk van, akkor melyik bolti bolognai szósz tudja megadni azt az ízélményt leginkább, amit a…..
nagypapi
2021.12.02 10:44:25
Mazel Tov
Nehéz bevallani, hogy szelíd ellenérzést táplálok a romkocsmák iránt. Ugyanakkor érteni vélem a kényszerből, pénzhiányból születő divatossá tett épületekhez, belső terekhez vonzódó mulatni vágyó ifjakat. Amíg arról van szó, hogy elfoglalunk egy helyet, amit a sajátunknak érzünk, és romos,…..
nagypapi
2021.11.18 17:27:53
Igazi Francia Hagyma leves
Kedves Látogatók!
Megosztom veletek az egyik kedvenc leves receptemet ami egyszerű, nagyon finom és villám gyorsan elfogy.
A recept 4 adagra
Hozzávalók
10 db vörös hagyma
2 ek olaj
6 dkg vaj
2 evőkanál liszt
1 dl száraz fehérbor (kihagyható)
1 darab erőleves…..
nagypapi
2021.11.17 10:44:26
@Örömhernyó: Nem a hagymaleves kedvéért főzök alaplevet, hanem eleve készítek, sok mindenhez jó.
Ha füstölt húst főzöl, gondolom a levét te sem öntöd ki, hanem lefagyasztod - az is alaplé végső soron.
Csirkéből, húsos sertéscsontból sem nagy durranás alaplevet főzni, + még lesz egy kevés főtt húsod is.
(ha nagyon levekocka ízre vágyok, teszek egy kiskanál MSG-t az ételbe... :)
Ha füstölt húst főzöl, gondolom a levét te sem öntöd ki, hanem lefagyasztod - az is alaplé végső soron.
Csirkéből, húsos sertéscsontból sem nagy durranás alaplevet főzni, + még lesz egy kevés főtt húsod is.
(ha nagyon levekocka ízre vágyok, teszek egy kiskanál MSG-t az ételbe... :)
A csirkemell, kelbimbó és krumpli kombinációja nekem újdonság, de annyira finomra sikerült, hogy örömmel osztom meg a receptemet a kedves olvasóközönséggel. El is árulom azonnal a lényeget: az egészre a bacon tette fel a koronát.
A képen a hozzávalók látható: másfél csirkemell csíkokra vágva,…..
Ki indította az első magyar mobilhívást, mennyi volt az első előfizetés és a táskatelefon? Mobil nosztalgia töményen!..
nagypapi
2021.10.26 15:07:09
Sok mindennel támogattuk a „vörös Kubát”, ők cserébe az NDK-s lányoknál is népszerűbb diákjaikat küldték...
nagypapi
2021.10.26 15:06:56
Life is fine; országos éttermi hét-próba tokaji újonccal
Ha azt kérdeznénk meg, hol lakik a valamiféle fájndájning Tokaj és vonzáskörzetében, akkor a profik Mád felé mutogatnának. Ott van miből válogatni, bőven, de ha az Nyíregyházától messze esne, akkor titkos favoritként szoba jöhet a tarcali…..
Valahogy - elég méltatlanul - a patisszonokat eddig kihagytam a beszámolóból, talán mert nem lett belőle túl sok. Nem jó helyre ültettem őket, elég száraz ott a terep és amilyen szárazság volt/van, nem tudtak rendesen nőni. Néha meglocsoltam, de annyira volt csak elég, hogy éppen életben…..
nagypapi
2021.09.13 16:55:56
Ezen a héten is jön a régi játékokról szóló régi fotókat tartalmazó rovat, amelyben ezúttal is az MTVA arhívumában nézelődtem.Szerencsére nagyon sok kép van és ismét sikerült néhány érdekesebb darabra ráakadnom. Ezúttal a hazai gyártású Technokid fémépítőjáték kerül a középpontba és az ehhez…..
nagypapi
2021.09.05 09:53:31
Ha már kapni friss spenótot márciusban-áprilisban, akkor biztosak lehetünk benne, hogy itt a tavasz. Nem kell ide a nyári meleg, a hideg, hűvös időben nőtt spenót a legjobb. A levelek igen édesek, legjobb esetben még aprók is; erre mondják, hogy gyenge spenót. Munka alig van vele, annyira gyenge,…..
nagypapi
2018.04.06 17:09:30
nagypapi
2021.08.18 07:35:50
Nagyon kellett már egy indiai reggeli. Volt egy adag formakenyér a tartóban, úgy hogy már este kifundáltam ezt a mai reggelit. Nem kell hozzá sok minden, kicsivel több idő csak, mint az egyszerű bundáskenyér. Azt is imádom, de nagyon, de ez most ízorgia lett:-)
Legfrissebb tartalom mindig…..
nagypapi
2021.08.16 17:05:28
A képen a vastag falú cinque buchi névre hallgató tészta, amire a zártszelvény a megfelelő magyar elnevezés. A különböző üregeinek és zugainak köszönhetően rengeteg sűrű szószt képes felvenni. Egy falat, egy darab tészta. Egy komolyabb tonhalkonzerv lecsepegtetett olaján megsütöttem a nagyobb…..
nagypapi
2021.08.12 18:53:27
No, megint egy Fortepanon talált random kép - a régi villamosmegálló a Gárdonyi térnél, vagy ahogy akkoriban hívták, a Bertalan Lajos utcánál:
Ez a fotó ugyan '68-as, tehát még bőven a születésem előtti időkből származik, de gyerekkoromban is ugyanezeken a "hatalmas" járdaszigeteken…..
Feleségem befutott két vékonyabb TBone sztékkel. Ez a fajta vágás Amerikában divatos igazán, a gerinccsontot átvágva a hátszínt és a bélszínt is tartalmazza. A csont pedig egy T betűt formáz.
Persze a fóliában sült krumpli se maradt ki a menüből...
Amikor az ember lánya rájön, hogy két padlizsán ott aszódik a zöldséges kosárban hetek óta, gyorsan megpróbál kitalálni valamit a padlizsánkrémen túl, mert azt már bőven adott a családnak az utóbbi időkben.Két ötlet jutott eszembe: vagy félbevágva megtöltöm őket, vagy keresek neten egy muszaka…..
nagypapi
2021.07.14 13:06:24
Biztosan észrevettétek, hogy mostanában nem voltak aktuális budapesti villamosos témájú bejegyzések. Ez azért van, mert új hobbit találtam magamnak: elkezdtem gyerekkorom audio kazettáit gyűjteni, nehezítésképpen bontatlan csomagolásban (már hogy a kazetták ne legyenek bontottak, bár voltaképp…..
A poros homokhátságban Kiskunfélegyháza laposan elterülő, illedelmesen unalmas mezőváros. Ami egyáltalán nem baj: manapság érték már a kiszámíthatóság, a mosolygós semmitmondás. Itt, egy romantikus kis utcában, földszintes házak szomszédságában helyezkedik el egy szerény villaépületben a Rózsakert…..
Édesapám nagyon szeret rádiót hallgatni. Mindenhová magával viszi a kis táskarádióját, legyen szó borotválkozásról, kerti munkákról, vagy a teraszon való ücsörgésről. Nemrég azonban tönkrement, ezért újat kellett venni. Hát persze, hogy rám hárult a feladat.
Szerencsére sikerült alaposan körül…..
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz
régi szakácskönyvekben is így említik.
üdv NP