Regisztráció Blogot indítok
Adatok
arnolda

14 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Strohgäubahn a Stuttgart környéki helyi érdekű vasúthálózat egyik mellékvonala, mely a tartományi fővárostól északnyugatra fekvő Korntal és Weissach között teremt kapcsolatot. A vonal…..
Az U2 az átlós Stadtbahn-vonalak közé tartozik, és Neugereutot köti össze Botnanggal. A járat hivatalos menetideje 35 perc. A teljes nyomvonalhossz 14,1 km, melyen összesen 28 megálló található. A vonal összesen 4,7 km-nyi szakaszon halad alagútban. A föld alatti állomások száma…..
Stuttgartba(h)n Frankfurt am Main 2015.03.25 21:13:47
A német városok nagyság szerinti sorrendjében Frankfurt am Main éppen Stuttgart előtt, az ötödik helyen található a maga 690 000 lakosával. Frankfurt a Rajna-Majna régió központja, és Hessen tartomány fővárosa is lehetne, de közigazgatásilag csak a szomszédos városoknak jutott…..
Stuttgartba(h)n A sikló 2015.02.26 12:04:08
A stuttgarti siklóvasút a közlekedési rendszerben a 20-as járatszámot viseli, de mindenki csak Seilbahn-ként ismeri. Ahogy a budapesti fogaskerekűt sem nagyon hívják 60-as járatnak... A Seilbahn Heslach és az erdei temető (Waldfriedhof) között közlekedik. A menetideje 4 perc, a…..
Az U1 a hosszirányú Stadtbahn-vonalak közé tartozik, és a fellbachi Luther-templomtól Stuttgart Vaihingen vasútállomásig közlekedik. A járat hivatalos menetideje 41 perc. A teljes nyomvonalhossz 17,3 km, melyen összesen 31 megálló található. A vonal egy 3,6 km-es szakaszon, Stuttgart…..
A karácsony ünnepéhez az emberek által kapcsolt dolgok között hagyományosan ott vannak a játékvonatok is. Legyen szó mézeskalács-formákról, a karácsonyi vásárok attrakcióiról, magukról az ajándékokról, vagy csak egyszerűen az ünnepek alatt a szekrényekből gyakrabban…..
Bizony, nem tévedés a cím, errefelé még a karácsonyi vásárban is vonat jár, igaz, nem nagy, hanem kicsi. A vásár története A stuttgarti karácsonyi vásárt egy 1692-es oklevél említi először írásban, ezzel Európa legrégibb karácsonyi vásárai közé tartozik. 300 évvel…..
Az U5 a keresztirányú Stadtbahn vonalak közé tartozik, és a leinfeldeni vasútállomást köti össze a Killesberggel, a hivatalos menetideje 29 perc. A Leinfelden Bahnhof végállomás a stuttgarti Stadtbahn-hálózat legdélebbi pontja, míg a Killesberg végállomás a belvároshoz…..
Mielőtt belevágnánk a virtuális túrába a stuttgarti Stadtbahn-vonalakon, érdemes a hálózat felépítéséről néhány szót szólni. A rendszer ténylegesen egyetlen hálózatot képez több ponton is fonódó Stadtbahn-vonalakkal. A vonalak öt nagy csoportba oszthatók. A…..
Stuttgartba(h)n Stuttgarti FUTÁR 2014.09.11 23:03:25
Mozgalmas hete van a BKK-nak, hiszen ma egy újabb vicces betűszóval jelölt projekt érkezett mérföldkőhöz. Hétfőn a nagyközönség végre birtokba vehette a BUBI-t, mától pedig a FUTÁR által szolgáltatott információk egy része az interneten is hozzáférhető, mégpedig a…..
Stuttgartban a leggyorsabb és legpraktikusabb közlekedési eszköz a Stadtbahn. Rövid idő alatt, legfeljebb egy-két átszállással eljuthatunk vele a város szinte minden pontjára, ahol dolgunk akadhat. 13 vonalon róják naponta a Stadtbahn szerelvényei a várost, további 2 vonalon pedig…..
Stuttgart főpályaudvarán négy nagy európai vasúttársaság szerelvényei vendégeskednek rendszeresen. A német vasutak (Deutsche Bahn, DB) számára Stuttgart természetesen regionális csomópont, de számos távolsági vonat megállóhelye is. Emellett a francia SNCF, a svájci SBB és az…..
Stuttgart nem válhatott volna jelentős közigazgatási és gazdasági központtá, ha a város nem lenne jól elérhető a külvilág számára, s a külvilág sem lenne jól elérhető a stuttgartiak számára, különös tekintettel a hatalmas mennyiségű árura, amit a városban és…..
Stuttgartba(h)n Köszöntő 2014.05.26 22:10:43
Külföldön élő magyarként én is eljutottam arra a pontra, amelyre sok hosszabb-rövidebb ideig külföldön tartózkodó honfitársunk eljut: egy blog írásába kezdek. Egy blogéba, amely az otthoni családtagoknak, barátoknak, ismerősöknek élménybeszámolóként szolgál, de egy kicsit…..
Az ellendrukkerek már a kétharmados választási győzelem (azaz a „szavazófülkés forradalom”) óta várják Orbán Viktor őszödi beszédét, amelyen hazugságok beismerését kérték számon. Gyurcsány Ferenc őszödi beszédének kétségtelenül a hazugságok és…..
arnolda 2010.11.29 12:54:57
@ralf: Lehet, hogy nem egyre gondolunk, de szerintem a nyugdíjrendszer átalakítása nem diszkriminatív, mert nem az állam határozza meg, hogy ki kap állami nyugdíjat, és ki csak magánt, hanem mindenki maga dönthet arról, hogy melyiket választja. Tehát nem törvényileg kerül szétválasztásra az "első. és másodrendű" polgár, hanem mindenkinek lehetősége van magával kiszúrni.

Persze úgy határozzák meg a követelményeket, hogy az államiba érje meg mindenkinek átlépni, hogy lehetőleg a magánnak írmagja se maradjon, és az összes pénz az államhoz vándoroljon. Persze hogy ebből miért vonnak le még 16% tőkenyereség adót, azt egyelőre nem értem, ha egyszer állam bácsi lyukak tömködésére használja az egészet, tehát nem marad a nevünkhöz kötve semmi. Lehet, hogy ezzel 16%-ot átszivattyúznak a központi költségvetésbe?
PoLízis Húszéves a Paktum - 2. 2010.04.29 19:33:04
A paktum hosszú távú hatásai   A paktum rövid távú következményeinek vizsgálata után feltétlenül szólni kell a húsz évre mutató következményekkel. Négy komolyabb csomópontot lehet elkülöníteni, melyek mentén a paktum következményeit lehet vizsgálni. Az első…..
PoLízis Ki hol indul? - Budapest 2010.04.04 19:42:55
Székesfővárosunk az ország legnagyobb területi egysége, politikai szempontból pedig a baloldal legnagyobb fellegvára volt a rendszerváltozás óta eltelt húsz éves periódusban.   Harminckét választókerületre osztották fel a Fővárost, amely felosztás nagyjából igyekszik…..
arnolda 2010.04.12 13:15:23
@tothh: Várjuk az elemzést! :)

Nem gondoltam, hogy az MSZP csak 2 helyen fogja az élről várni a 2. fordulót. Érdekes lesz, hogy alakulnak majd a 2. fordulós körzetek, hogy változhat az aktivitás, lesz-e aki átszavaz, lesz-e aki visszalép. Kíváncsi vagyok, hogy látod majd az elemzésben.

Meglepetés volt az LMP fővárosi eredménye. Ott, ahol elindult, a legtöbb helyen a Jobbikot is maga mögé utasítva lett 3. a jelöltje 10-15% körüli eredménnyel. Szép eredménynek tartom. Elöljáróban az LMP tűnik a következő Országgyűlés színfoltjának. Bízom benne, hogy konstruktív és előrevivő színfolt lesz.
Az előző két rész folytatásaként a szebb napokat megélt Magyar Demokrata Fórum történetének (egyelőre) utolsó fejezete következik, melyben a 2006-os általános választás utáni történtek kerülnek összefoglalóra.   A jobboldal megújításának óhaja – és a…..
arnolda 2010.02.22 16:02:03
@ralf: Én a kommented utolsó szavát meg az előtte lévő ragot elhagynám. Lehet-e egy ilyen felfogású párt hiteles?
Annak ellenére, hogy a 2010. évi általános választás már eleve lefutottnak ígérkezik, illetve fő kérdésként a Fidesz esetleges kétharmados többsége jelenik meg, érdemes a kisebb pártokkal is foglalkozni. A májusban összeülő új Országgyűlésnek egészen biztosan állítható,…..
arnolda 2010.02.19 22:28:27
Szerintem tothh technikai szempontból jól közelíti meg a kérdést. Nem arról van szó, hogy egyet ért-e a célokkal, retorikával vagy sem, hanem hogy az ő meglátása szerint technikailag lesz nehéz az LMP-nek átvinni a bejutást jelentő lécet.

@Bandita69: szerintem itt nem Trabantról van szó a Forma-1-ben, hanem hogy valaki üzemanyagcellás kocsival igyekszik felvenni a benzines mezőnnyel a versenyt. Ez egy próbálkozás, meglátjuk, hogy szereznek-e pontot a versenyen... Lehet, hogy a végén kiderül, hogy az üzemanyagcella nem való a Forma-1-be, de az is lehet, hogy van neki hely.

Meglátásom szerint egyébként az LMP igazi fokmérője az lesz, milyen pályát fut be középtávon. Meg tudja-e tartani ezt a hozzáállást? Egyáltalán kifullad-e az egész kezdeményezés vagy négy év múlva is oda tudnak állni? Mert ha egy pártot csupán az tart egyben, hogy képviselőcsoportja van (pl. MDF) vagy költségvetési támogatása (ld. Munkáspárt) és egyébként szétesne, az régen rossz. De ha talpon tudnak maradni néhány százalékos támogatottsággal a következő választásokig, az már valami. És persze továbbra is törekednek arra, hogy más legyen a politika. Nem baj, ha valaki erről is beszél.

Engem egyébként nem zavar, hogy nem törekszenek kormányzásra. Tulajdonképpen addig lesznek ilyenek, amíg nem csapja meg őket a hatalom szele.
Egyéni Körzetek - 1. rész: A "Fideszes" és a "billegő" körzetek   Az első részben egy makroszintű áttekintés született arról, hogy milyen esélyei lehetnek a Fidesz-KDNP szövetségének az alkotmányozó többség megszerzésére, illetve arról,…..
arnolda 2010.02.15 16:28:11
@vizipipa: Bevallom, engem önmagában ez a fórumon elhangzott mondat sem tesz okosabbá. Mit tekintünk az ország keleti részének? Ez így nem túl pontos, tehát nem igazán alkalmas, hogy messzemenő következtetéseket vonjunk le.
Mindenesetre az tény, hogy a közvéleménykutatások alulbecslik a Jobbik támogatottságát, mivel az emberek sokszor nem merik vállalni a kérdezőbiztos előtt sem, hogy a radikálisabb Jobbikra szavaznának. Ez a dolog jellegéből fakad. Szerintem amúgy a Jobbik támogatásának szándékos titkolása csak a Jobbik malmára hajtaná a vizet.
Azzal egyet értek, hogy a Fidesz 2/3 szerzésére a Jobbik is erős befolyással lesz. Viszont szerintem oly módon - ahogy a blogban már többször szóba került -, hogy a jobboldali szavazatok megosztódása miatt néhol az MSZP válik a nevető harmadikká.
Mint az ország valószínűsíthetően következő miniszterelnökének programbeszédét, meglehetősen felfokozott várakozás előzte meg Orbán Viktor Fidesz-elnök „szokásos” év eleji országértékelését. Mivel már csak 65 nap van hátra a választásokig, ezért…..