Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tatamaci63

7 bejegyzést írt és 121 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) belga elnöke, Jacques Rogge szerint a Dél-afrikai Köztársaság „nagyon jó" nyári játékokat tudna rendezni, az ország esetleges pályázata pedig jó eséllyel indulna, az afrikai kontinensen ugyanis eddig még nem volt ötkarikás…..
November hónapban különleges vendége lesz a Csanádi Árpád Olimpiai Baráti Körnek. A november 25-én, csütörtökön sorra kerülő eseményen a román színekben ötszörös olimpiai résztvevő, de családjával már régóta Magyarországon élő magyar ajkú…..
Ki a képen látható személy és hogyan kapcsolódik a vancouveri olimpián szerencsétlen balesetben életét veszítő grúz szánkós (Nodar Kumaritasvili) történetéhez? 1.segítség: Egy sportoló látható a képen.(Martius)2.segítség: 1964.augusztus 27-én született.3.segítség:…..
tatamaci63 2010.11.08 19:13:09
Szerintem inkább olyan helvétes feje van, ráadásul olyan Nicolasos is, sportjának meg a gyorsasági síelést nézem ki belőle!
Sajnos őt követte Kumaritasvili a téli olimpiákon életüket vesztettek sorában! (további infók itt angolul:
en.wikipedia.org/wiki/Nicolas_Bochatay

Elnézést kérek mindenkitől a késői reagálásért, de a múlt héten Nyíregyházán nem jutottam netközelbe! (Martiustól most már valami díjat fogok kérni, mint az örökös megfejtője!)
tatamaci63 2010.11.10 20:27:33
@Martius: Az lehet, de nekem nem szóltak róla, az Állatparkban pedig sem a fehér tigris, sem a leguánok nem akartak szóba állni velem! Ugyan az anakondát be akartam vonni a kapcsolatba, de be kellett látnom, nem ér el az ország másik végébe! (persze lehet, csak hagytam érvényesülni a többieket!)
Nem lesz több salzburgi olimpiai pályázat a közeljövőben, erről döntött a napokban az osztrák város vezetősége. Gabi Burgstaller, Salzburg polgármestere elmondta, hogy azonnali hatállyal meg is szüntetik az olimpiai pályázatok elkészítésére létrehozott bizottságot, mivel úgy…..
Bajba került a németek háromszoros világbajnok (2005, 2007, 2008) és olimpiai bajnok (2006) bob versenyzője, Sandra Kiriasis. Az előttünk álló téli szezon kezdete előtt két hónappal ugyanis a 35 éves kormányosnak még nincs (toló)partnere. A német versenyző saját honlapján tett…..
Újabb sport- és olimpiatörténeti konferenciával kapcsolatban jutott el hozzánk meghívó, amelyet most veletek is megosztunk. Az Európai Sport Hagyományőrző Egyesület valamint a Minerva Kulturális Egyesület – Kolozsvár és a Lőrincz Márton Sportclub - Korond tisztelettel…..
Szingapúrban 2010. augusztus 14-26. között 12 napon át ugyanabban a 26 sportágban (nemzetközi szövetségi besorolás szerint) versengtek a fiatalok, amelyek a 2012. évi londoni Nyári Olimpián is szerepelnek, igaz, csak 201 versenyszámban (Londonban 300 lesz), amelyekből - a NOB…..
tatamaci63 2010.09.28 10:37:49
Érdekes infóhoz jutottam a hétvégén hozzá az Ifjúsági Olimpiával kapcsolatosan! kiderült, hogy a 3 magyar vívóval egyetlen edző sem utazott ki Szingapúrba (holott Bernát benne volt a csapatban, de kitették a szűrét - hm....), így a fiataloknak egymást kellett "karszalagos edzőként" (csak ők mehettek a versenyzőkhöz) segíteni (Lupkovicsnak Györgyi segített és viszont is így lett volna, ha Lupi nem alszik be)!
Botrányos, hogy a tengernyi "töltelék" helyett nem futotta egyetlen vívóedző utaztatására sem, így már sokkal érthetőbb 2 fiú vívónk gyengébb szereplése, s ez különösen a kardvívó Szatmárinak került sokba (és egy érembe), mert a csoportban tetszhalott koreait sikerült az edzőinek feléleszteni a tábla vívására, de a magyar "segítő" (2 olimpiai ezüstérem birtokosaként)csak annyit tudott mondani fiúnknak , Hajrá! (vagy a tőröző Györgyi Tóninak 6:0-ás vezetésénél, Támadj! - ki is kapott 15:8-ra!!!)
A "legszebb", ezt még csak meg sem említi a MOB szingapúri hivatalos beszámolója, ellenben az a polimiáznak azon, nem jutott ki párbajtőröző Szingapúrba, kérdezem, ha van párbajtőrözőnk a csapatban, akkor lett volna edző is (négyre, netán ötre 1, háromra meg minek)?? - Nevetséges, különösen annak fényében, hogy a következő Ifjúsági Olimpia legnagyobb megoldandó problémájának azt tartja a MOB, utazzon a csapattal hivatalos újságíró (is), mert az létkérdés!
Agyrém ez az egész Ifjúsági Olimpia és a körítése, legyen szó NOB-ról vagy MOB-ról!
Pénteken ülést tartott a Magyar Olimpiai Bizottság vezetősége, ahol az új MOB-elnök személye mellett a lehetséges budapesti olimpia rendezésének ötlete is szóba került. Előbbi kérdésben az a döntés született, hogy a november 20-ai közgyűlésen szülessen döntős Dr. Schmitt…..
Helye van az olimpián a streetballnak a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) szerint. A törökországi férfi világbajnokság alatt pénteken Isztambulban tartott FIBA-ülésen Patrick Baumann főtitkár úgy vélekedett, hogy a nemrég befejeződött szingapúri I. ifjúsági olimpián…..
A nyári olimpiák történetében számtalan rekordot tartanak nyilván. A valaha volt legsúlyosabb olimpikonról már korábban írtunk, most nézzük kor alapján a legfiatalabb olimpiai bajnokot. A nyári olimpiák történetének legfiatalabb egyéni aranyérmesét Marjorie Gestring-nek…..
Szingapúrban 2010. augusztus 14-26. között 12 napon át ugyanabban a 26 sportágban (nemzetközi szövetségi besorolás szerint) versengtek a fiatalok, amelyek a 2012. évi londoni Nyári Olimpián is szerepelnek, igaz, csak 201 versenyszámban (Londonban 300 lesz), amelyekből - a NOB…..
Borisz Onyiscsenko nevét egy életre megtanulta a sportvilág az 1976-os montreali olimpián. No nem azért, mert a szovjet öttusázó Mark Spitzhez, Keleti Ágneshez, vagy Michael Phelpshez hasonló tettet vitt volna véghez, hanem azért, mert az ő neve az olimpiákat tekintve a csalással…..
Az utóbbi nyári olimpiákon rendre a labdarúgó torna volt az, amely még a megnyitó előtt kezdetét vette. London esetében sem lesz ez másképpen, hiszen a brit szervezők sem tudták a teljes menetrendet 16 napba sűríteni, így már két nappal a megnyitó előtt elkezdődnek a küzdelmek…..
Ezt nem hiszem el… A Nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) helyt adott csütörtökön a fehéroroszok fellebbezésének a 2008-as pekingi olimpia férfi kalapácsvető döntőjével kapcsolatban, így Pars Krisztián mégsem lép elő ezüstérmessé. A magyar atléta marad a finálé…..
Nincs abban semmi különös, ha két sportoló eljegyzi egymást. Talán még annak sincsen feltétlenül hírértéke, ha két egykori olimpikon tervezget közös jövőt. Ha azonban kijelentjük, hogy Grace Kelly 1982-es halála után hamarosan ismét lesz hercegnője a monacói hercegségnek,…..
Sorozatban harmadszor pályázik téli olimpia megrendezésére a koreai Pyeongchang városa. A németországi Münchennel és a franciaországi Annecy-vel a 2018-as játékok megrendezéséért küzdő dél-koreai város vezetése úgy döntött, hogy ezúttal egyedüliként a Korean Air…..