Regisztráció Blogot indítok
Adatok
a fabritius

0 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
addict Így lopj ékszert! 2011.08.25 16:30:00
Mindig is szerettem az olyan filmeket, melyekben rafinált karakterek szőnek szupertitkos tervet egy bank, vagy ékszerbolt kirablására. Úgy tűnik a BMW-nél is rá vannak kattanva a témára, hiszen legújabb reklámfilmjüket egy ilyen rablásra építették. A hosszú, közel háromperces…..
Névtelenséget kérő olvasónk küldte az alábbi válogatást:Sziasztok!Nekem hosszabb történetem nincs, de szösszenetekkel tudok szolgálni. Lesz közte olyan, mely hihetetlen, de tényleg igaz.“1)Születésnapi bulit szervezett egy gyerek a családi házukban (általános…..
Dévényi Tiborról a magam fajta embereknek, akik már elmúltak harminc évesek leginkább egy kiöregedett aranyhal jut az eszébe. Gyermekként piacképes volt a Három Kívánság, elsőre és másodikra még a retro bulijai is viccesek voltak, de azt hogy a sikere a mai napig töretlen…..
Nagyobb térképre váltásÁtszervezik Budapest kórházrendszerét és három nagy csomópontot hoznak létre. Egyet az új Honvéd, egyet a János Kórház, egyet a Klinikák környékén. Mindez nem lenne Urbanista-szempontból érdekes, ha az utóbbi helyszínről nem ejtett volna el egy olyan…..
a fabritius 2011.06.25 23:54:38
Tendenciózus és demagóg sorozatindító poszt jelent meg a Mandiner blogon Magyarosítás - Kis szlovák Legendárium I. címmel, amely a szerzők szándéka szerint az úgynevezett szlovák legendákat vizsgálja meg és mutatja be a magyar olvasóközönségnek. A szerzők törekvése szép,…..
Közel kétmilliárdos uniós támogatásból újította fel belvárosát Nyíregyháza. Az EU-s pénzből - nyílván pályázati feltétel volt – kerékpárúttal is megajándékozta a városvezetés a lakosságot. A közgyűlés döntése alapján a beruházásra még tavaly 90 millió…..
a fabritius 2011.05.04 22:18:58
@Elstron: ezt nem nyíregyházi cég tervezte szóval csak ne tirpákozzál itt
Leginkább panelépületek károsodtak a ma szombat esti dunántúli földrengésben, derül ki az első hírekből. Az Index ezt írja:   A harmadik kerületben komolyabban a Huszti úton egy 11 emeletes panelház szerkezete sérült meg, és Oroszlányban is egy panelházban okozott kárt…..
a fabritius 2011.01.30 19:33:40
@mcs:
engedd meg, hogy pár dologban kijavítsalak. eleve budapesten volt 4 házgyár, és vidéken pedig legalább 8. és mindegyik különböző típusú elemeket használt és fejlesztett. az elemek kapcsolatai pedig vagy hegesztéssel, vagy pedig összekötő csavarokkal történt, melyek kibetonozva nyomatékbíró kapcsolatokat eredményeztek. tény, hogy kezdetben a beton bedolgozása az elemek nem megfelelő kialakítása miatt nehézkes volt, de később a technológia sokat fejlődött ezen a téren. a beton minősége pedig - a különböző adalékanyagok és a bedolgozás körülményei miatt nyilván különbözik, de a szilárdságuk a szabványok miatt ugyanolyan. a kezdeti időkben az adalékanyagokra nem ügyeltek, ezért akar összedőlni most a pécsi 25 emeletes toronyház, mert a kapcsolatok vízre savasodó salakbetonból készültek, amit az acélbetétek - a normál betonban lévő lugos környezettel szemben - nem bírnak.
de az elemek kapcolata nem sík, a nyílasokban az elemek lépcsős kialakításuak, elősegítve az együttdolgozást. átmenő acélbetétek nélkül pedig eleve összedőltek volna a paneles épületek, mert a vízszintes erőket ezek veszik fel.
a paneles épületek tartószerkezetileg gyenge pontja az alapozás lehet, ha ez sérül, akkor a házak a megnövekedett rések miatt használhatatlanná válnak, de nem dőlnek össze, csak jelentős elmozdulások után.
viszont az alapokat olyan mértékben erősen építették, hogy emiatt felesleges aggódni.
  Dezert: Bonbon, praliné (Északnyugati nyelvjárás)   Nem kell valakinek túlságosan tájékozottnak lenni pisztoly témakörben, ahhoz, hogy rájöjjön miért nevettem nagyot, amikor az egyik felvidéki ismerősöm, egy dezerttel akarta meglepni a…..
a fabritius 2011.01.26 19:45:32
A napokban volt egy bejárás a CETben a beruházó szervezésében, ahogy 10-10 perces időtartamokban mutatta be a házat (az irgalmatlan hidegben) a statikus, a beruházó, illetve a kivitelezés különböző szakágai. Fantasztikus volt látni azt a lelkesedést és energiát, amit az egyes…..
A kormány kapott egy lehetőséget az Európai Bizottságtól, hogy a médiatörvény körüli botrányt maga mögött hagyja és emelt fővel távozzon. (Fotó: Heti Válasz) Pénteken megérkezett az Európai Bizottság levele a magyar médiatörvénnyel kapcsolatos uniós aggályokkal. A…..
Ha nem gondolnám, hogy az Európai Uniónak már a töke tele van a magyar-szlovák diplomáciai konfliktusokkal, azt mondanám, ezt az ügyet most tényleg nemzetközi fórum elé kell vinni. Ficoék láthatóan már nem tekintenek minket tárgyalópartnernek, és visszakézből hülyét…..
a fabritius 2009.08.22 17:06:37
@Kentetsu: azért mielött fehérlovazol, nézd meg ezt:
www.youtube.com/watch?v=Htt1cAOvVXM&feature=related
Miért kell egy kapucínerért 810, és kávéért 840 forintot fizetni? –Olvasónk levelében talán ez az egyik legfontosabb kérdés. Értem, hogy aki nem hoz magával enni és innivalót, az fizessen többet, na de nyolcszoros árat? Tisztelt MÁV-figyelő!   Ma olvastam egy…..
A rendnek van ugye jó meg rossz oldala. A parttalan magyar blogolási szokásokat pellengérre állító, az európai bloggerminimumért küzdő Magyar Bloggerszövetség léte magát a rendet hozza el a vadkeleti webnaplószektorba. Azt mondani, hogy "bárki blogolhasson", elsőre jól…..
Szörp és epe Nyilas-Barbie 2009.06.05 08:28:33
Ma reggel a környék teli volt plakátozva ezzel:Halványan kiváncsi vagyok rá, hogy ki csinálta, de mellőzném a konspirációs teoriákat. Úgyhogy csak annyit mondok, LOL!..
Modorosblog Káromkodjunk finoman! 2009.04.03 07:59:00
A Modoros káromkodások posztot Joseph Linguist tanult kollégám már tavaly november körül eltervezte, de ezidiáig nem sikerült sajnos véglegesítenie a bejegyzést. Időközben tőletek is befutott pár pompásan finomkodó szitokszó, úgyhogy most boldogan közzétesszük őket.Ha jobban…..
a fabritius 2009.04.03 17:21:54
A polgármester és 19 cinkosa megszavazta Újbuda Önkormányzatának 2009. évi költségvetését. Sorozatunkban a számok mögé nézünk és nyilvánosságot adunk, hogy hová folyik majd el Újbuda vagyona, mit tartanak elengedhetetlenül fontosnak idén Molnár Gyuláék. Mai témánk a…..
Mit tegyen az ember, ha csöpögő esőben vagy épp verőfényes decemberben szeretne egy kis adventi hangulatot érezni Budapest utcáin - másfél liter szegfűszeges forralt bor elfogyasztása nélkül. Természetesen ott a hibátlan Vörösmarty tér és környéke, na de van még valami ebben…..
Egyszerű kis eset lenne, de a hangulatos videófelvétel igazi gyöngyszemmé avatja azt, ahogy Istvánékat otthagyja a vonat a balatonszemesi állomáson. Komplett abszurd dráma: befut a vonat, nulla másodpercnél tartunk, a kis társaság elkezdi hátrafelé tolni a feladásra szánt bringát,…..
Subba Egy bugyi mínusz 2007.06.19 18:06:00
Már korábban is foglalkoztunk a nagyon híres stylist, Lakatos Márk és a kölcsönkapott ruhák érdekes viszonyával, de most megint van egy jó sztorink. Márk a közelmúltban egy fotózásra kapott jó sok bugyit a Women's Secrettől, aztán amikor vége…..